Глоба за декларация 7

• 122 861
  • 1 010
  •   1
Отговори
# 855
  • Кърджали
stamina123, щом имаш прекъсване и от 2009 г сигурно ще трябва да подадеш декларация и за тогава. Защото аз като подавах, трябваше да подам две - за едно по - ранно, мисля че 2009 г и за последното - от 2011 г. Така ми обясниха тогава.
най - добре е да се обадиш на някакъв телефон или на имейл /ако е възможно и ако нямаш възможност сега да идеш до офис/...

# 856
stamina123, щом имаш прекъсване и от 2009 г сигурно ще трябва да подадеш декларация и за тогава. Защото аз като подавах, трябваше да подам две - за едно по - ранно, мисля че 2009 г и за последното - от 2011 г. Така ми обясниха тогава.
най - добре е да се обадиш на някакъв телефон или на имейл /ако е възможно и ако нямаш възможност сега да идеш до офис/...

Добре,ако нямам възможност да платя накуп- да ги подавам ли тези декларации?

# 857
  • Deutschland/HE

Добре,ако нямам възможност да платя накуп- да ги подавам ли тези декларации?

да, подаваш и после като внасяш те ще се погасяват. До 01.03 имаше възможност при всяко внасяне да пускаш писмо, точно кои задължения да погасяваш (за да си здравно осигурен ти трябва последните 3 години да нямаш повече от 3месеца без здравно)

# 858
  • Sofia
подай,за да знаеш какво дължиш,а плащането, когато успееш...но ще бъдеш с прекъснати ЗО докато не се издължиш до последно

# 859
подай,за да знаеш какво дължиш,а плащането, когато успееш...но ще бъдеш с прекъснати ЗО докато не се издължиш до последно
Аз така или иначе съм с прекъснати ЗО.
http://www.odit.info/?s=6&i=192304&f=3&p=4
Кирчо, ако съм безработен и не съм си плащал осигуровките Wink)) смятате ли че ще се прекарам САМ да си призная, че ги дължа с декларация по образец, че и с моя подпис?!
Я по-добре данъчните да доказват какво дължа ;-Р
Като подадете Декларация образец No.7 сами си вметявате задължението да внесете сумата за здравно осигуряване за 3 години назад, което е и основание да ви глобят ако нямате парите да внесете цялата сума. Така че ако сте трайно безработен, не ползвате услугите на здравната каса и нямате финансовата възможност да внесете всички здравни вноски за 3 години назад то НЕ ПОДАВАЙТЕ Декларация образец No.7, защото по този начин сами декларирате задължението си към здравната каса и давате основание да ви глобят.
Това е поредния хитър ход на правителството да изцеди изнемогващия средностатистически българин, който едвам успява да изкара пари за храна и не може да си позволи нищо друго.
добре, как да постъпя?да отида да се регистрирам днес и (след 5 дена или там колкото са за да мине регистрацията)да я подам само тази последната Д7(или да е по пощата?) newsm78 която е за напускането, без да я подавам другата за да не декларирам задължението за минал период-така няма ли да излезе че нямам предни задължения-Ако не пусна Д7 с дата 2009?
А,Ако си трая и не ги подавам изобщо?

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 10:49 от stamina123

# 860
  • Кърджали
Ако подадеш декларацията само само за последното прекъсване на трудовия договор, парите ще отиват само за тези задължения. Предполагам. Но старите ще си стоят в системата непогасени. Което не знам дали в един момент няма да се превърне пак в проблем.
По - добре  си подай всичко каквото имаш там за подаване и бавно ще си оправиш сумите.Никой не те кара да ги плащаш наведнъж.

# 861
Ако подадеш декларацията само само за последното прекъсване на трудовия договор, парите ще отиват само за тези задължения. Предполагам. Но старите ще си стоят в системата непогасени. Което не знам дали в един момент няма да се превърне пак в проблем.
По - добре  си подай всичко каквото имаш там за подаване и бавно ще си оправиш сумите.Никой не те кара да ги плащаш наведнъж.

http://proverka.eu/blog/davnost-na-zdravni-osigurovki/
Николай on October 24, 2013 at 9:19 am said:
А ако имам и акт за стари задължения (здравни осигуровки) с наложен запор .Всичко това преди 2008г.,какво следва да направя.

Reply ↓

admin
on October 24, 2013 at 9:22 pm said:
Доколкото си спомням се подаваше някаква декларация. Но не си спомням точно коя. Най-добрия вариант е да се консултирате с някои данъчен служител.

Reply ↓

Ако ги декларирам немогат ли да ми направят акт и запор, ако не ги платя?

# 862
  • Кърджали
Не знам...
Но пак казвам в началото на миналата година, когато аз подавах тия декларации /в най - хаосното време, хората тъкмо бяха разбрали,че трябва да се подават/... Имах 2-3 месеца стари/отпреди две години май/ и 3-4 нови... Платих само част от тях, другите докато ги платя, то и нови се натрупаха. Не са ми създавали проблеми. Даже ги внесох на три пъти мисля парите, че ми беше трудно да изкарам цялата сума наведнъж.
Не се рови напразно в нета. Иди в офис на НАП, поразпитай ги. Или бяха дали май в по - предните страници някакъв телефон, звънни там.

# 863
Като подадете Декларация образец No.7 сами си вметявате задължението да внесете сумата за здравно осигуряване за 3 години назад, което е и основание да ви глобят ако нямате парите да внесете цялата сума. Така че ако сте трайно безработен, не ползвате услугите на здравната каса и нямате финансовата възможност да внесете всички здравни вноски за 3 години назад то НЕ ПОДАВАЙТЕ Декларация образец No.7, защото по този начин сами декларирате задължението си към здравната каса и давате основание да ви глобят.
Това е поредния хитър ход на правителството да изцеди изнемогващия средностатистически българин, който едвам успява да изкара пари за храна и не може да си позволи нищо друго.

# 864
Както писах по-горе, по-добър ли е вариантът след години да ти се натрупат хиляди левове за плащане? Защото плащането на здравните осигуровки е задължително (дори да не ползваш услугите на здравната каса) и се трупа лихва. Понеже мен не ме глобиха, защото не бях подала декл.7, а по-горе някой писа, че има глобен, моят съвет е: отидете на място и попитайте дали глобяват за неподадена декл. 7 (аз така направих). Няма смисъл от единия страх да не подадеш декларацията.

# 865
Както писах по-горе, по-добър ли е вариантът след години да ти се натрупат хиляди левове за плащане? Защото плащането на здравните осигуровки е задължително (дори да не ползваш услугите на здравната каса) и се трупа лихва. Понеже мен не ме глобиха, защото не бях подала декл.7, а по-горе някой писа, че има глобен, моят съвет е: отидете на място и попитайте дали глобяват за неподадена декл. 7 (аз така направих). Няма смисъл от единия страх да не подадеш декларацията.
Да, но ако я подам-не изчистя старите задължения и не плащам после 3месеца здравни- с подаването не декларирам ли пред нап да ме глобят за неплащане на ЗО че и да си ги търсят после чрез запор или др. начин?

# 866
Срокът не е ли до 25.03.14 понеже това е следващият месец след възникване на задължението за плащане? в смисъл за 02 е възникнало задължение и декларацията не трябва ли да я подам до 25.03?

Копирам указанията на НАП: Декларацията се подава до 25-о число на месеца, следващ месеца, през който е възникнало задължението за осигуряване на основание чл. 40, ал. 5, т. 1 от Закона за здравното осигуряване.
Задължението за осигуряване в посоченият случай възниква от 27.01.

Справка: http://www.nap.bg/page?id=204
Да,звъннах в нап и ми казаха точно така че срока е до 25.02 и че ако я подам-могат да ми съставят акт за административно наказание

# 867
Мами, някоя ако е подавала със закъснение в ТД НАП Търговище, може ли да каже, дали са я глобили? Че аз вчера разбрах, че трябвало да я подавам, и то още преди четири месеца, заради един смотан стажантски договор за един месец в една фирма ... (заради който трябва и тая по зддфл да подавам..). Та се чудя сега, дали да чакам до ноември и да си седя без здравно осигуряване, щото те не ми отчитат вноските от работодателя, или да я подам, с риска да се разделя с известна сума ... а да не говорим, че първата година като вкараха декл. по зддфл за прекратили трудово правоотношение, 2010 май беше, пак не разбрала, закъснях, и тогава ме мъмриха само, без наказание ...  newsm78
Едит, сега говорих с нап, нямало да ми спрат здравното, плащано от работодателя, така че мисля просто да не я внасям тая декларация и това е. Ако се сетят за мен по някое време, сетят се, ще го мисля тогава. И без това, те не могат май да ме глобят ако не я подам, а само ако я подам със закъснение. Ама май. Grinning

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 16:30 от BilqnaP

# 868
BilqnaP  подай я след като изтече 1г. от краят на срока, в който е трябвало да я подадеш. Тогава според законодателството (ЗАНН) нямат право да ти наложат глоба.

# 869
Шана, да бе, това го знам Grinning Зора беше да не ми спрат здравното дотогава, защото нали не ти се отчитат вноските, дето са внесени след декларацията. Grinning Не че съм се засилила да ходя на лекар, ама знае ли човек;)

Общи условия

Активация на акаунт