Глоба за декларация 7

• 122 871
  • 1 010
  •   1
Отговори
# 885
Благодаря Айви, но се ровя в момента в нета и чета, че ако съм само на трудов договор не трябва да подавам? Доста разнопосочни неща чета, дори че имало поправка в закона.

# 886
  • Deutschland/HE
Благодаря Айви, но се ровя в момента в нета и чета, че ако съм само на трудов договор не трябва да подавам? Доста разнопосочни неща чета, дори че имало поправка в закона.

Ако доходите ти са само от трудов договор, не подаваш годишна декларация.

# 887
За последното, четвърто тримесечие, ако имаш някакъв доход, твое задължение е да си внесеш данъка и то до срока на подаване на данъчната декларация, който казахме, че е до 31.04.215г.

Тази глупост на Дянков не я ли премахнаха вече? Май само за миналата година важеше.

# 888
  • В един копнеж!
За последното, четвърто тримесечие, ако имаш някакъв доход, твое задължение е да си внесеш данъка и то до срока на подаване на данъчната декларация, който казахме, че е до 31.04.215г.

Тази глупост на Дянков не я ли премахнаха вече? Май само за миналата година важеше.

И тази година го правих, тъй че вАжи с пълна сила.  Simple Smile
/Отделно тъпите две декл. по чл.55 и 73, в които посочваш едно  и също нещо, само че го декларираме  в разл.време...ама това е друга тема./

# 889
  • В един копнеж!

Ако доходите ти са само от трудов договор, не подаваш годишна декларация.

Точна така. Затова изрично подчертах "освен ако не е на тр.договор" Simple Smile

# 890
Момичета, сигурно сте се наслушали, но да си попитам и аз.
По-специфичен случай съм. Бях редовен докторант и през това време здравните ми осигуровки е внасял Университетът. После, обаче, удължих докторантурата си с една година. След това защитих успешно и ме назначиха на работа. Скоро ми се наложи да отида на лекар и - изненада- една година без осигуровки, прекъснати здравни права. За тази декларация 7 разбрах от личния ми лекар. Как да процедирам?  Rolling EyesКакто се досещате - пари за глоба нямам. Ако някой знае какво да направя и може да ме посъветва, ще съм му много благодарна!  PraynigАко някой знае, че законът е променен направо ще го  Hug
Благодаря ви предварително   bouquet

# 891

Да, през тази година (2014) си внесла данъка си за последното тримесечие на миналата (2013).
За последното тримесечие на тази година ми е питането, защото чух, че го премахнаха това и върнаха старото положение - работодателят да удържа и внася данъка.
Но дали е вярно, не съм сигурна.  Thinking

За последното, четвърто тримесечие, ако имаш някакъв доход, твое задължение е да си внесеш данъка и то до срока на подаване на данъчната декларация, който казахме, че е до 31.04.2015г.

# 892
  • 1st floor
Къде мога да проверя по месеци дали липсват здравни осигуровки. Имам подозрение за един неплатен месец.  Thinking В сайта на НОИ с ЕГН обаче не излиза друго освен, че имам непрекъснати здр. осигуровки.

# 893
  • В един копнеж!
Аз такова нещо не съм чела, Как` Сийка! Ако имаш спомени или знаеш как и откъде си го мернала, дай да му хвърля едно око.  Simple Smile

# 894
  • В един копнеж!
Къде мога да проверя по месеци дали липсват здравни осигуровки. Имам подозрение за един неплатен месец.  Thinking В сайта на НОИ с ЕГН обаче не излиза друго освен, че имам непрекъснати здр. осигуровки.

Кво правиш в сайта на НОИ? Търсиш в сайта на НАП- Осигуряване

# 895
Аз такова нещо не съм чела, Как` Сийка! Ако имаш спомени или знаеш как и откъде си го мернала, дай да му хвърля едно око.  Simple Smile

Не помня, по медиите сигурно. Затова не знам дали е вярно и питам.
Дано някой има повече информация по въпроса.

# 896
  • Deutschland/HE

Да, през тази година (2014) си внесла данъка си за последното тримесечие на миналата (2013).
За последното тримесечие на тази година ми е питането, защото чух, че го премахнаха това и върнаха старото положение - работодателят да удържа и внася данъка.
Но дали е вярно, не съм сигурна.  Thinking

За последното, четвърто тримесечие, ако имаш някакъв доход, твое задължение е да си внесеш данъка и то до срока на подаване на данъчната декларация, който казахме, че е до 31.04.2015г.

Како, ако си на трудов договор работодателя внася и декларира всичко и работника нищо не трябва да прави. Особеностите са при гражданските договори и самоосигуряващите, както и ако получаваш наеми - там има тримесечни по чл.55, като за ІV-то трим. не се подава, а декларирането и внасянето е с ГДД.

# 897
  • 1st floor

Показва ми същото като и в НОИ - "ЛИЦЕТО Е С НЕПРЕКЪСНАТИ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА"

# 898
  • В един копнеж!

Показва ми същото като и в НОИ - "ЛИЦЕТО Е С НЕПРЕКЪСНАТИ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА"

След като в системата на НАП не ти излиза нито един месец, значи нямаш нито един непокрит от към здравна осигуровка месец. Ако си имала от преди 2008, то те са отписани, тъй че си чиста, та дори и да си се съмняваш или да имаш някакви такива предположения...няма какво повече да търсиш.  Simple Smile

# 899
  • 1st floor
ОК, мерси! Просто се чудех, дали са ми платени този месец или не. И дали ще го покаже или ще се засече чак като станат три и ми прекъснат здр. права.  Или ще ме глобят някой хубав ден заради този месец...Иначе като период е от 2013 г.

Общи условия

Активация на акаунт