Глоба за декларация 7

• 122 823
  • 1 010
  •   1
Отговори
# 915
Искам да попитам, след приключване на временен трудов договор за сезонна работа,  попълва ли се  декларация номер 7? Също така, подобна сезонна работа, дава ли ми право да се запиша в бюрото по труда, и да получавам обещетение и попълвам ли на другата година данъчна декларация, с приложена служебна бележка за доходите както при гражданския договор?

# 916
  • Deutschland/HE
Искам да попитам, след приключване на временен трудов договор за сезонна работа,  попълва ли се  декларация номер 7? Също така, подобна сезонна работа, дава ли ми право да се запиша в бюрото по труда, и да получавам обещетение и попълвам ли на другата година данъчна декларация, с приложена служебна бележка за доходите както при гражданския договор?

За борсата надали може да се запишеш, трябва да се провери - трябва да имаш работени 9 от последните 15месеца.
За декларация 7 - ако нямаш право на борса задължително подаваш, ако имаш право на борса - след приключване на плащанията.

# 917
Благодаря. А за този тип договор, дали се попълва данъчна декларация за доходите както при гражданските, или си е стандартен трудов договор, при който не се изисква подаване на декларация?

# 918
  • Deutschland/HE
Благодаря. А за този тип договор, дали се попълва данъчна декларация за доходите както при гражданските, или си е стандартен трудов договор, при който не се изисква подаване на декларация?

ако през годината доходите са само от трудови договори, не е необходимо да се попълва данъчна декларация.

# 919
Здравейте. Отново имам въпрос относно Декларация 7. Както съм написала по-рано, започнах сезонна работа, работих около месеца и половина, но сега ме съкращават поради спад на работата. В момента ползвам полагащите ми се няколко дни отпуска, преди да ме освободят. Въпросът ми е, веднага след като си взема заповедта ли трябва да отида да подам декларацията? Нямам право на обещетения от борсата.

# 920
  • Deutschland/HE
Здравейте. Отново имам въпрос относно Декларация 7. Както съм написала по-рано, започнах сезонна работа, работих около месеца и половина, но сега ме съкращават поради спад на работата. В момента ползвам полагащите ми се няколко дни отпуска, преди да ме освободят. Въпросът ми е, веднага след като си взема заповедта ли трябва да отида да подам декларацията? Нямам право на обещетения от борсата.

Да, трябва да подадеш декл. 7. Срокът е до 25-то число на следващия месец (ако са те освободили м.юли, трябва да подадеш до 25-ти август).

# 921
Имам въпрос и се нуждая спешно от отговор. Моя случай е следния: Имам роднина, който никога през живота си не е работил и не си беше плащал здравните осигуровки. Миналата година се разболя и трябваше да му платя здравните осигуровки за 3 години назад за да не се наложи той да плати 10 000 лева за лекарска интервенция. От април 2013 той сам си плаща здравните осигуровки, но докато преди седмица като от нищото служител му отказал да вземе 16.80 с предтекст, че трябва да попълни декларация 7 като спомене, че е безработен от 2009, на което той отказал да попълва декларацията. Проверих здравноосигурителния му статус по ЕГН и показа, че цялата 2009 е неплатена, за което си мисля, че от 2013 те са отчели 5 години назад. Посъветвах се със служителка от НАП, която каза, че трябва да я попълни. Тъй като ми се наложи по моя работа да ида до мястото където плаща, решех да питам и за него и ми отговориха, че трябва да я попълни и всеки месец да пуска заявление, че иска 16.80 да се отчитат към текущия месец, а не за покриване на минали. Много се ядосах, когато разбрах, че е отишал пак и си е платил 16.80 без да му искат да попълва декларацията и той не е питал, дали е нужно!

Интересно как чак сега му казват за тази декларация, като 1 година той си е плащал сам, а и срокът за глоба е 25 дни.
Сега не знам, да ходи ли да я попълва или да си трае, защото се опасявам от глоба.
Ще помоля някой запознат за съвет!
Благодаря предварително!

# 922
В нашия НАП не глобяват за не подадена от 2009 година. Мой колега си подаде миналия месец, защото ще си плаща здравното за пропуснати 6 месеца от тогава.
Не разбрах само какви са тия 25 дни за глоба?

# 923
  • Кърджали
Нека я попълни... Защото в един момент както си плаща осигуровките, така може да се окаже без здравни права... Глоба едва ли ще му наложат...

# 924
  • София
http://zandz-consulting.com/news/93--7- доста добре е обяснено....

# 925
В нашия НАП не глобяват за не подадена от 2009 година. Мой колега си подаде миналия месец, защото ще си плаща здравното за пропуснати 6 месеца от тогава.
Не разбрах само какви са тия 25 дни за глоба?
От 2013 сам си ги плаща всеки месец. 25 дни мисля, че е срок за подаване на декларация, след като си останал без работа, но той никога не е работил. И не знам как така до сега си е плащал 16.80 без проблем повече от година и чак сега се сетиха да му искат декларация 7 за 2009, което ме кара да мисля, че си търсят пари за 2009 и  сега не знам какво да прави, веднъж не са му взели 16.80 и са го заставили да я попълва, втория път той е платил без да му я искат.
Да ходи ли да я попълва или не? #Crazy

# 926
  • София
Декларацията се подава веднъж....не е нужно всеки месец....прочети горния линк..

# 927
Декларацията се подава веднъж....не е нужно всеки месец....прочети горния линк..
Аз много добре знам, че декларацията се подава веднъж, но той май и веднъж не я е подал. Горния линк го прочетох. За всеки месец ми казаха, че трябва заявление, което да посочва, че внесената сума от 16.80 е за текущия месец, защото иначе може директно да отива за погасяване на минали задължения и той за изгуби правата си след 3 месеца.

В крайна сметка след като се опасявам, че никога не я е подавал, да ходи ли да я попълва или не?

# 928
  • София
 newsm78 Нали като си попълва нареждането се пише срока, за който се осигурява...нещо не те разбирам....и пише примерно 01/06/2014 - 30/06/2014...Как тогава си мислиш, че се погасява за стар период...Ако никога не я е подавал,  да я подаде, там на място, ако има подадена няма да му я приемат отново....След като си е погасил и задължението за последните три години, ....не виждам как ще върнат по назад...а и би трябво здравния му статус към 2013 да е - осигурен....Най-вероятно не е подавал декрарация 7 след като на куп е погасил за 3 години здравните осигуровки...А тия 16,80 в банката ще му ги вземат ...тях не ги интересува дали е подал Декрарация 7 или не....

# 929
newsm78 Нали като си попълва нареждането се пише срока, за който се осигурява...нещо не те разбирам....и пише примерно 01/06/2014 - 30/06/2014...Как тогава си мислиш, че се погасява за стар период...
Цитирам какво ми казаха от там. Питам за съвет да ходи ли да я попълва или не, защото ако го глобят, той няма от къде да вземе парите да плати и пак аз ще трябва да платя глобата. Да не стане така, че срока му е минал и директно като си я попълни да му лепнат глобата, защото четох и за такива склучаи точно в тази тема.

Цитат на: EmiR
Най-вероятно не е подавал декрарация 7 след като на куп е погасил за 3 години здравните осигуровки...
Никакви декларации не е подавал, той и никакви здравни осигуровки не е плащал, аз миналата година отидох в НАП да му ги платя за 3 години и те ме питаха "тоя човек в България ли е живял, та той никога през живота си не е плащал здравни осигуровки", за тва съм почти убеден, че не е пускал тази декларация.

ПС: те са искали да пише, че е безработен от 2009, та как да го пише като той никога не е работил? Може би защото в здравноосигурителния му статус има задължения за 2009?

Последна редакция: пн, 14 юли 2014, 22:17 от outlawz12

Общи условия

Активация на акаунт