Отговори
# 600
Мая, Рая утре ще стане на годинка и ще проходи - искай подаръци за тогава: колело, количка за кукли(за бутане), количка за пазаруване с продукти и плодове и зеленчуци...
зебрата на Фишър Прайс
е много яка - Бобо още подскача на нея и я язди прав без ръце Shocked, Нора и тя след няколко месеца ще започне да се заиграва с нея лека-полека
...просто идеи ти давам Wink

Мерси, Софи!  Hug Сега ще видя това килимче на Фишър Прайс, и без друго съм им фенка  Heart Eyes (и Рая покрай мен)  Laughing

Веси Архипова, много сладко клипче!   bouquet

# 601
  • Пазарджик
djidji_p може и да е от зъби,но може и да е признак за предстоящо заболяване.Следи днес как ще се храни и тогава ще се разбере.

Като се събуди в 8,30 веднага й дадох и яде, сега треперя за следващото хранене, дано е било нещо моментно. Купихме гелове за венци и АМ, според развоя на събитията. Дано продължа да кърмя.  Praynig

# 602
  • В.Търново
Здравейте!Имам едно въпросче-сглобихме проходилката на Мони и я направихме на люкла (има такава опция),но може ли вече малката да стои вътре?Тя не стъпва на земята,а е седнала просто.Засега много и харесва,проучи с уста вече всички играчки от таблата.Столчето също сглобихме,видях че сте го коментирали и от днес започваме да се храним там,та да си създаваме навици Wink
И тук днес има малко сняг....толкова е красиво!На фона на украсата и подаръците под елхата...приказно е!Аз днес съм на разкрасителна процедура,ще ходя на фризьор-най-сетне ми дойде реда!
Скоро ще правим изследванията,надявам се показателите на малката да са в нормата,че....Храним се добре (чак се чудя как яде пюрето на Хипп от нежни зеленчуци-такава миризма и отвратителен вкус!).Аз понакупих доста пюренца,но моля ако някой е наясно да каже кога могада дам пюрета,в които има грозде,боровинка,кайсия,праскова,банан?Дали е рано още?Броколите мисля да ги въведа не като еднокомпонентно пюре,а с ориз (готово пюре)-нали може?Ние се захранихме точно на 5мес,тя се храни доста добре и аз засилих темпото с новите вкусове.Инъче хранене не заместваме,едно пюре се яде на 2 или 3 пъти!
Весел ден,момичета!

# 603
  • Варна
djidji_p може и да е от зъби,но може и да е признак за предстоящо заболяване.Следи днес как ще се храни и тогава ще се разбере.
Като се събуди в 8,30 веднага й дадох и яде, сега треперя за следващото хранене, дано е било нещо моментно. Купихме гелове за венци и АМ, според развоя на събитията. Дано продължа да кърмя.  Praynig
И аз се чудя, от какво Теди си смени режима? Нощем си имаме вече 3 хранения, отново ми плаче на кърменето след банята. Снощи опитах да дам АМ, дори не иска да зацока биберона и с една такава погнусена физиономия. Дано не е от намаляване на кърмата, че ще се видя в чудо.
За сапуна и свалянето на температура е така - натъркват се чорапчетата на детето със сух сапун, колкото се може повече и се обуват.
Малко тъп въпрос, но от коя страна се маже чорапчето, от вътрешната ли? Flutter
Роси, аз не мога да кажа как ще мине нашата Коледа. За първа година ще сме при свекърва ми, отделно тази година е малко по-различна заради Теди. Мисля, предварително да си разпределим работата със свекървата, да се реши, какво ще готвим. Най-вероятно ще сме на маса, а Теди ще си спинка. Общо взето не съм правила планове, първо да се прибере мъжлето.  Praynig

# 604
  • малкия йеросалим
djidji_p не се отказвай така лесно от кърменето.Жоро досега ми прави на два пъти такъв отказ от кърмене.И двата пъти с много упорство успях да продължа кърменето.Той плачеше само  като го доближат до гърдата.Изчаквах го да заспи и го взимах да го кърмя.Даже с мъжът ми сме въртежи по целият град с колата ,за да може той да се унася и да засучи.Та с повече упорство става.Но аз вярвам,че при вас е временно и е от зъбки baby_neutral

# 605
Добро утро!
Мама Мони мерси за кафенцето,с най- голямо удоволствие ще отида там да го изпия. Mr. Green  Предлагай по-често водичка на малкия Жоро и правете повече гимнастика,ние така решихме въпроса с бързото наддаване Peace
Джиджи,не съм имала подобен проблем,но от тук писаното разбрах,че детето може да отказва да суче  преди да ти дойде цикъла за първи път след раждането или е кърмаческа стачка.

# 606
  • Пазарджик
djidji_p не се отказвай така лесно от кърменето.Жоро досега ми прави на два пъти такъв отказ от кърмене.И двата пъти с много упорство успях да продължа кърменето.Той плачеше само  като го доближат до гърдата.Изчаквах го да заспи и го взимах да го кърмя.Даже с мъжът ми сме въртежи по целият град с колата ,за да може той да се унася и да засучи.Та с повече упорство става.Но аз вярвам,че при вас е временно и е от зъбки baby_neutral

Благодаря ви много за подкрепата!  Hug
Малката сука и в 10 и 30 и сега спи. Малко се успокоих. Дано наистина е това причината и да го преодолеем. А това с колата е добра идея, ако се наложи и това ще опитаме.

Chery, ние и от този вид кърмаческа стачка имахме при първия ми цикъл и тогава бяха адски трикове за засукване и все някакси успявах да я прилъжа, но беше и по-малка. Снощи по никакъв начин не искаше. Довечера ще пробвам и с геловете за венци.

# 607
Здравейте,

Днес денят ми започна много хубаво.
Сутринта се събудихме със сняг(ех, че хубавоооо)иииии с една коледна картичка в кутията.Антония много ти благодаря!!!!Картичката е страхотнаааа!!!!!
Бях забравила какво е да получаваш картички(истински от хартия) за коледа.Последно време живота ми се е превърнал виртуален-скайп,фейсбук,тук,истинската комуникация с хората липсва.
Мойте картички ще потеглят другата седмица.Наистина чудна идея наситена с много положителна енергия и коледно настроение.

# 608
Здравейте,
да се отчета от вчерашната консултация на 6месеца и 3дена Денислав тежи точно 8кг. и е дълъг 67см., пораснал е с 200гр. и с 2см., мисля че е добре.
Вчера се видахме с Мария, те са добре, малкия Радо много е пораснал, все още им е развален лаптопа, а и нямат интернет.

# 609
Здравейте и от нас,

Ние вчера си празнувахме половин годинката, като ни беше на гости още едно бебе и после до по-късничко имахме други гости. Боил обаче се държа добре, просто си го изкъпах към 9 и половина и той си заспа, а ние продължихме cheers. Даже сутринта спахме до 10ч., това не ни се беше случвало сигурно откакто се е родил (е, буди се няколко пъти да хапне и към 7 го взех при мен, но все пак...) А приготовленията ни бяха много забавни. За да не мрънка го сложих в кенгуруто, но там се видях в чудо - аз разстеля кората на баницата, той я махне .. Grinning
djidji_p, не се отказвай. Аз сигурно вече поне десет пъти съм го мъчила да суче това дете и всеки път съм си мислила, че сме до там, но в момента продължаваме да се кърмим. И аз като mama_moni съм установила, че в колата суче по-лесно - унася го и се успокоява. Е, малко трябва да се внимава да не свикне - че сега се опитва да ми мърмори когато му е скучно в столчето за кола, знае, че има възможност и да го взема в движение.
Милкуз, честито ви първо зъбче! Чудя се, да очаквам ли и нашето?  Laughing
Рецептата със сапуна се бях опитала да я приложа Боил като беше малък и хвана вирус, насапунисах го целия на сухо и после го измих, но честно казано не подейства.
Пепси, а Теди започна ли да хапва пюренца или все още сте на по няколко лъжички? Боил все още не изяжда по повече от 80-100гр (а някой път и 30гр) на хранене, но ми се струва (пу-пу), че започна да спи малко по-добре. От няколко нощи се буди на 3 часа, което за мен е направо рай.

Ние нямаме натрупал сняг, но както вали най-сетне ми стана едно коледно... особено с тези торти и баници от вчера, които сме разперили по масата Simple Smile

# 610
Здравейте  Веси благодаря за хубавото клипче.DjiDji_p не се  предавай особено сега зимата.Пепси напредвате ли с пюренцата.Искам да попитам майките с по-големи деца някой  от вас имат ли грънчарска работилница да споделят как е? Hug

# 611
  • София
Искам да попитам майките с по-големи деца някой  от вас имат ли грънчарска работилница да споделят как е? Hug
Ние имаме, но нищо не се постигнализа сега. Оказа се доста трудно. Цапотията е голяма,а времето малко . Аз се радвах повече от децата като им я купихме,но все нямам време да седна на спокойствие да му хвана цаката, та и на децата да покажа.

# 612
Здравейте!
Отдавна не съм писала, но просто не ми остава време. Иначе вечер редовно ви чета-по време на нощтните кърмения  Laughing

Моето малко човече продължава да се буди вечер, въпреки че е добре захранен (плодово, зеленчуково, месно пюре, каша, попара и жълтък)-така че според мен не е от глад.

Още нямаме зъбче, но венците ни са доста надути.Все си обяснявам нощтното будене със зъбките, но.... дали е така незнам.

От 1 седмица ползваме и проходилка-голям кеф.Много се радва детето. Започнах с по 5 минутки дневно, а сега вече 3 пъти на ден по 10-15 мин. То детето си показва-като се измори започва да мрънка.

Аз още съм в чуденка за коледен подарък-но може би на място в магазина ще решавам.

Веси, страхотно клипче! Браво!

# 613
  • Варна
Днес ни е втория успешен ден с пюре от морков, Теди хапна около 20-на грама, не посмях да дам повече. Утре ще дам пак морков, в понеделник мисля да направя пауза, тъй като ще пътуваме, а във вторник ще предложа тиква да видим дали ще му хареса.
И мен ме съмнява да се буди от глад. Лошото за мен е, че бях свикнала да си поспивам вечер и сега малко ми е трудно с новия режим.

# 614
Мъжо каза ,че ако е така ще има шамари.Уж намалих кърменията и замених две хранения....

Е, не съм сама и тук Simple Smile Моя мъж му казва шишко, защото много ядял. И какво яде детето - зеленчуково пюре, каша и 3 пъти кърма.
Това мъжете от всичко разбират Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт