Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
От кой месец трябва да ми се извади дохода от декември или октомври, ако съм излязла в 45-дневен болничен на 10.11.2010?
Какви са правата ми, ако бъда освободен съгласно член 331 от КТ, и какви документи трябва да подам към НОИ за промяна на обстоятелствата след прекратяване на майчинството през втората година?
Кой трябва да ми издаде болничен за дните, в които нямам от 16 октомври до 19 октомври?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
От кой месец трябва да ми се извади дохода от декември или октомври, ако съм излязла в 45-дневен болничен на 10.11.2010?
-
Какви са правата ми, ако бъда освободен съгласно член 331 от КТ, и какви документи трябва да подам към НОИ за промяна на обстоятелствата след прекратяване на майчинството през втората година?
Ако бъдете освободени съгласно член 331 от КТ, имате право на минимум четири брутни работни заплати. Можете да отидете в бюрото по труда и да получавате обезщетение. Документите, които трябва да подадете към НОИ за промяна на обстоятелствата след прекратяване на майчинството през втората година, включват заявление за прекратяване на майчинството, заявление за обезщетение и други документи, които могат да бъдат изискани от НОИ.
-
Кой трябва да ми издаде болничен за дните, в които нямам от 16 октомври до 19 октомври?
-
Трябва ли да подам декларация за 50% майчинство, ако трудовият ми договор бъде прекратен?
-
Кога бъдещата майка може да се запише на пренатални грижи и да получи болничен?