Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 3 993
Little wingels , добре де, вземи попрочети малко на сайта на Кафе Франсе, като те интересува. Просто имат хората две предложения - едното е Академията, която е целодневна, другото е занималня, пригодена за нуждите на децата от Лицея (не знам дали биха приели външно дете, но не пречи да се попита). Занималнята е от 15:30 до 18 с изкл. на сряда, когато е от по-рано. Може да се записва и само за определени дни, не за цяла седмица. Имат също частни уроци за деца, както и курсове за възрастни - пак от сайта им.

Maria.St, добре де, вземи попрочети малко заглавието на темата или нея самата, за да видиш, че говорим за деца на възраст 2 - 4 г., а не ученици.
Занималнята Кафе Жунес, както и съботните уроци по френски, са за деца от 6 г. нагоре.

Isa, следучилищната програма на Кафе Франсе, която ти препоръчваш, не се отнася за деца на възраст 2 - 4 г. като моето и на Magnifique, за които се отнася темата и за които търсим занимания на френски тип "забавачка". Така наречената Академия Алует е частна целодневна детска градина за деца 3 -5 г. Всичко това го разбрах от сайта, който не съм чела според някои мнения. 

# 16
 • Мнения: 1 355
Значи от цяла София почти никой не се заема със занималня на френски език, като изключим организациите.
Не зная какво ги затруднява, преподавателите няма да са много по-скъпо платени от другите педагози  Thinking

# 17
 • Мнения: 4
Здравейте,

исках само да кажа, че занималнята следобед в Кафе франсе определено приема деца между 2.5 и 6 г., така че ако имате интерес, просто им звъннете:) Много догатки и т.н прочетох тук. Ако искате  да знаете нещо, обадете им се. Хората са много комуникативни и ще ви отговорят точно и ясно:)
Кокото до лицензи и т.н. и това е ясно и никой от школата не се опитва да крие нещо;) Заведението не е детска градина и не претендира да е такова. Не се следва програмата по МОН. Работят по канадската програма за предучилищно обучение. Да, имат целодневна езикова школа за деца от 2.5 до 6г. Пак казвам, просто им звъннете:) Недоволни не съм срещала до сега.

# 18
 • Мнения: 3 993
Във Френския културен институт тече записването за новата учебна година, за зимната сесия от 26 септември до 28 януари. Моята дъщеря вече е записана в ателието "Пиленцата".
Ето тук е информацията, в "Курсове за деца" : http://www.institutfrance.bg/rubrique.php3?id_rubrique=197

# 19
 • Мнения: 196
А някой посещавал ли е миналата година например заниманията за най-малките на Френския институт? Интересува ме дали протичат изцяло на френски, т.е. нещо от рода на Хелен Дорон ли е (на тях съм присъствала, затова ползвам сравнението))? Преподавателите българи  ли са или французи? При "Пиленцата" ползва ли се някаква система и учебни материали? Нямам възможност в момента да отида на място, а не успявам да се свържа по телефона. Благодаря ви Hug

# 20
 • Мнения: 3 993
 Преподавателките са българки. Не знам подробности за системата, учебни материали за 3-4 годишните се съмнявам да има (в буквалния смисъл на "учебни" материали).
Заниманията са по 45 минути и протичат под формата на игри, песни, четат им приказки, рисуват, апликират и такива неща. Не знам как протичат заниманията по системата "Хелен Дорон" и не мога да направя сравнение.  

# 21
 • Мнения: 196
Преподавателките са българки. Не знам подробности за системата, учебни материали за 3-4 годишните се съмнявам да има (в буквалния смисъл на "учебни" материали).
Заниманията са по 45 минути и протичат под формата на игри, песни, четат им приказки, рисуват, апликират и такива неща. Не знам как протичат заниманията по системата "Хелен Дорон" и не мога да направя сравнение.  
Много благодаря   bouquet. И те бяха така мили да ми звъннат и ми обясниха същото.

# 22
 • София
 • Мнения: 1 784

Мами, споделете дали сте доволни от курсовете за най-малките - Пиленцата?

# 23
 • Мнения: 27 524
А защо не взимате от библиотеката двд-та с детски филмчета на френски? Децата учат много лесно език така. Има за всякакви възрасти. Ние ги снабдяваме с двд-та и специално за София, за разлика от други държави, знам, че поръчват основно само анимации.  Simple Smile

# 24
 • Мнения: 3 993
Трудно е да се каже, още е много рано, минали са едва 2 занимания.  Simple Smile Има 2 групи "Пиленца", в единия клас са 10 деца, а в другия - 11. Засега са в сградата на ул. Христо Белчев, но ще ги местят в библиотеките на ул. Дякон Игнатий, че там е по-просторно. Стаите са обзаведени по детски, не са лоши, но малки. Вътре ходят по чорапи върху килим.  
Първото посещение беше бутафория, разбира се, пълна лудница, родителите виснали на вратата като че ли ще гледат театър Mr. Green. В групата на дъщеря ми един се разревал за майка си, а останалите го последвали верижно с изключение на мойта, обърнала им гръб и се заиграла.  Laughing Бяха упражнявали "здравей" и "довиждане".
Второто занимание си беше окей, при затворени врати, доколкото разбрах учителката им е пускала кратко филмче. Беше казала да си носят голяма тетрадка с бели листа, моливи и фулмастери. Тетрадката още не са използвали, оцветявали са няколко фигурки, които тя им е раздала на листа разпечатани, крокодил, цвете и пиленце, като са заучавали думите за тях. Това е общо взето, заниманията са доста кратки, по 45 минути. Още не са направили родителска среща, която чакам с нетърпение, за да си задам всички въпроси.
Направи ми впечатление, че има доста малки деца и учудена, попитах една учителка защо виждам деца под 3 години. Тя ми отговори, че били родени в края на 2008 г. и още не са навършили 3г. Явно управата на Института вече подхожда по-комерсиално и записват такива деца, за да им приберат таксите. Миналата есен аз като ходих да помоля да запишат мойта, ненавършила 3г., ми отказаха с аргумента, че педагозите им били категорични, че деца под 3 години са твърде малки и няма смисъл да се опитват да ги обучават по системата им.  

Блонди, ще взимаме филмчета,разбира се, и книжки ще взимаме, просто още не сме стигнали дотам, едва този понеделник започна учебната година.  Simple Smile

# 25
 • Мнения: 27 524
Библиотеката не работи ли целогодишно?  Thinking (освен някой отпускарски месец, де)  Simple Smile

# 26
 • Мнения: 80
Залите във Френския център за най-мъничките - Пиленца, са напълно обновени, а вече приемат дечица на "почти 3" Simple Smile
И докато аз се чудех дали да започвам да преподавам на по-малки дечица 1.5 г. и нагоре в частен детски център, междувременно започнах да работя там.

ето линк към репортажа и атмосферата:

http://bnt.bg/bg/news/view/74478/frenski_za_naj_malkite

# 27
 • Мнения: 3 993
Да, помещенията на новия адрес са много по-приятни, светли и приветливи от старите. Бяха обещали да преместят там най-малките още през февруари, добре е, че все пак се реализира, макар с голямо закъснение. Аз имам доста забележки към организацията на френския Институт, но не е тук мястото да обяснявам. Като се вземе предвид, че говорим за французи, лошата организация не е изненада.  Simple Smile

По отношение на таз годишния прием на деца на "почти 3", ще кажа, че съм възмутена от политиката на Института по този въпрос. Точно преди една учебна година на мен ми отказаха да запишат дъщеря ми на 2 г. и половина с обяснението, че френските педагози били преценили, че деца под 3 са малки и незрели и няма смисъл да се захващат с уроци по френски. Една година по-късно са решили, че това вече е невалидно и в момента двата класа най-малки Пиленца приличат на смесени яслено-детски групи.  Mr. Green  Като прибавим и факта, че не им беше неудобно за 1 учебна година да увеличат таксата 2 пъти, смятам, че френския Институт го е ударил на печалбарство или в най-добрия случай искат бързо да "избият" грандиозния ремонт на "Дякон Игнатий" 19.  

Ако не греша, във видеото от репортажа са снимани не най-малките, а по-големите Пиленца, тези, които карат втора учебна година в Института.

# 28
 • Мнения: 80
Little wingels съгласна съм с много от казаното от вас.
А като цяло, като изключим административните проблеми, доволна ли сте от обучението, как се чувства детето Ви, с желание ли ходи на френски?

А на репортажа са Жабките, те са на 4-5 г.

# 29
 • Мнения: 3 993
Да, доволна съм много от заниманията. Вторият срок случихме на по-добрата учителка, детето се беше демотивирало при предишната и не искаше да посещава. Ами усеща се разликата сега. 100 пъти ще подкрепя твърдението, че за най-малките учителката е най-важния фактор, ако не и единствения важен. Много е важно да е добър педагог и да има опит с най-малките, защото е много различно да си работил с ученици 8-10 годишни и да си работил с 3-годишни (и по-малки  Simple Smile). Повечето си се държат откровено като бебета каквито все още са в много отношения.  Simple Smile
И в двата класа провеждат заниманията чудесно. Забавно е, динамично е, 45-те минути са наситени с разнообразие и успяват да задържат детското внимание. Правят креативни неща, понаучили са песнички.
Аз съм наясно, че мойта няма да научи нищо засега и не очаквам от нея. Но все пак факт е, че на френски не отцепва нищо като изключа песните, а на английски (в ДГ имат) след първото занимание още се задъхваше от вълнение да ми се похвали с думите, които е запомнила. Този въпрос го обсъдих с една жена от офиса във Френския Институт и тя ми каза, че с всички деца е така, учат английски по-лесно и по-бързо от френски. Става дума, ако паралелно вървят двата езика. Не разбрах точното обяснение на това, жената спомена разликите в системите за обучение. Вие като педагог какво мислите по този въпрос? 

Общи условия

Активация на акаунт