Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 80
Благодаря ви за отговора, радвам се, че детето се чувства добре, за мен като майка, това е водещ фактор при избора на занимания на децата ми.

Относно въпроса ви - бихте ли ми казали колко често детето има занимания по английски и колко често ходите на френски. Също така дали някой от родители вкъщи се занимава с детето по някой от езиците и/или му се пускат детски песнички, филмчета на съответния език.

Благодаря предварително!

# 31
 • Мнения: 3 993
На френски ходи 2 пъти седмично, заниманията са по 45 минути, това го знаете сигурно.  Simple Smile
Английски имат в детската градина също 2 пъти седмично, не знам с каква продължителност са заниманията, но не вярвам да е повече от 45 минути.
В къщи не я занимаваме допълнително с нищо, баща й я заговаря на френски понякога и много рядко, по нейна инициатива четем заедно от един картинен речник за деца на френски. Детски филмчета взимаме от медиатеката на Френския Институт, гледа ги с умерен интерес, през зимата взимахме по-често, сега по-рядко, вече използваме свободното време за излизане навън.

И аз Ви благодаря за този разговор.  Hug

# 32
 • Мнения: 80
Аз съм наясно, че мойта няма да научи нищо засега и не очаквам от нея. Но все пак факт е, че на френски не отцепва нищо като изключа песните, а на английски (в ДГ имат) след първото занимание още се задъхваше от вълнение да ми се похвали с думите, които е запомнила. Този въпрос го обсъдих с една жена от офиса във Френския Институт и тя ми каза, че с всички деца е така, учат английски по-лесно и по-бързо от френски. Става дума, ако паралелно вървят двата езика. Не разбрах точното обяснение на това, жената спомена разликите в системите за обучение. Вие като педагог какво мислите по този въпрос? 

По мое скромно мнение наистина днес децата учат по-лесно английски. И причината е, че английският е навсякаде около нас и най-вече повечето приятелчета също учат английски. Дечицата на които преподавам масово наричат кучето dog или броят на френски до 5 после продължават на английски:), много са сладки, но и е показателно, че като цяло английският е първият чужд език с който са се срещнали, научили са основните думички и сега научават, че кучето е "куче", "dog", но има и още един чужд език и кучето става "chien" Simple Smile.

За съжаление за френския език няма разработена система за изучаване на езика от най-ранна възраст. Под най-ранна възраст разбирам от 0 месеца нагоре, както е при Helen Doron например. Helen Doron имат занимания само веднъж седмично по 45 минути, но много настояват на почти ежедневно слушане на дисковете и песничките вкъщи.

Също така, според мен децата са като попивателни. И това, че не възпроизвеждат някоя думичка като го питаме, не значи, че не я знаят. Просто езиковият им багаж си се трупа и когато са готови ще проговорят. Така е в билингвиалните семейства, където на детето се говори на два или повече чужди езици. Проговарят по-бавно и трудно, но са усвоили и умело работят с всички езици.

Накратко моят съвет - сега е времето в което дъщеря ви се запознава с френския език, с новото звучене, с един цял нов свят. Малко по малко ще й става все по-лесно и ще възпроизвежда повече думи. Ваш е изборът дали вкъщи допълнително ще се занимавате с нея и заедно ще учите новите песнички например. Но най-важното е да ходи с желание и да бъде жива любовта й към чуждите езици и в частност към френския език:)!.

Дано съм помогнала, оставам на линия, ако имате още въпроси. (може и на лични, ако прецените, че разводняваме темата:)).

Поздрави

# 33
 • Мнения: 3 993
Рабира се, че помогнахте! Благодаря за мнението и съветите.  Hug

Като си говорим за френски за най-малките, а Вие го преподавате, имате ли впечатления, независимо лични или косвени, от курсът по френски за деца в Алианса? Можете ли да го сравните с курса за Пиленцата във Френския Институт? Не мога да попадна на никой, чието дете да е посещавало френски в Алианса, за да чуя отзиви. Знам, че започват от 4-5 годишни.

# 34
 • Мнения: 80
Little wingels, съжалявам, нямам впечатления.
Приятелско детенце посещаваше курсовете по английски и знам, че подготовката беше сериозна и доста учиха, но не мога да коментирам лично.

Поздрави и успех!

# 35
 • Мнения: 17
Това е цитат от друга тема на една майка. Аз лично се свързах с тази занималня и ми отговориха, че плануват занималня за най-малките и на френски език /до сега са имали само на английски и отзивите, които прочетох във форума са били отлични/.

"Elina_Malina, Gerber, преди време и аз посещавах Eco Kids Club - между Бояна и Драгалевци се намира наистина. Имаше и много мами от форума, с които се запознахме  Simple SmileБяхме много доволни от всичко там, но имаха занимания само в неделя - /йога, английска занималня за най-малките,цигулка/ - всички часове се водеха само на английски и участваха и родителите.
Писала съм им преди около месец, защото исках да продължим и ми отговориха, че правят реорганизация и разширяват дейността. Предвиждат да започнат занимания и през седмицата - само на български, рисуване, музика, искат да включат и други езици - испански, руски, френски за най-малките разбира се в забавна и игрова форма /сега търсели добри преподаватели- чужденци/ изобщо звучи интересно и ще очаквам да ми пишат когато започнат, за да ги посетим отново."

Дано да съм била полезна.

# 36
 • Мнения: 17
сайта е www.ecokidsclub.weebly.com, но е все още само на английски. сега правели промени, но аз им писах имейл и ми отговориха много любезно. намират се в Бояна.

# 37
 • Мнения: 3 993
мими_розата, освен да пробваш, няма какво друго да ти кажа.
Дъщеря ми посещава езиков курс в Института втора поредна година. Продължавам да съм недоволна от организацията на Института, както писах и миналата година. За сметка на това сме много доволни от учителката, благодарение на която в голяма степен детето ходи с желание. Продължаваме да взимаме филмчета на френски от Медиатеката, книжки чат-пат и така. Ако имаш конкретни въпроси, насреща съм.  Peace
И аз получих в пощата си съобщението за новооткритата яслена група. Забелязах, че заниманията са почасови преди обяд, ако ви е удобно, пробвайте. Нямам идея колко струва. Цената на детските езикови курсове я вдигнаха този семестър, чудя се докога и доколко ще продължат да я вдигат. Никак не ми харесва това непрекъснато покачване на цената.  Mr. Green
 

# 38
 • на последния етаж
 • Мнения: 5 308
Ние също сме решили да запишем детето на френски в Института (аз също го посещавах в продължение на близо 3 години от 2005 до 2007  Heart Eyes). Интересува ме кога би могла да започне (дали в началото на учебната година, както е в Хелен Дорон), както и каква е актуалната цена и броя посещения седмично?

# 39
 • Мнения: 3 993
Записването е в началото на учебната година, обявяват го към края на август или през септември. От Института разделят учебната година на 2 сесии (срок, семестър), таксата се плаща за сесия. Тази година определиха първия семестър да е по-дълъг от втория, не знам защо, но го използваха за оправдание да вдигнат таксата. Продължителността на настоящата зимна сесия е от 29.09.2012 до 17.02.2013 г.
Курсовете за най-малките са 2 вида. Единият вид е съботен, имат занимания само в събота, хорариума на часовете е малък, 18 часа. Другият вид е през седмицата, 2 пъти седмично, хорариумът е 36 учебни часа.
За най-малките е ателие Пиленцата, 3-годишни родени 2009 г., където попада дъщеря ти, часовете са по 45 минути, в понеделник и сряда от 17:15 до 18 ч. Съботният курс е всяка събота от 17:15 до 18ч.
Цената на ателие Пиленцата през седмицата е 270 лева (36 уч.часа), а през уикенда е 140 лева (18 уч.часа). Това е цената само за първия семестър, както писах, вторият ще струва пак там някъде. Миналата година Пиленцата ни струваше по 200 лева на семестър.
Може да попиташ в канцеларията дали ще запишат дъщеря ти да започне от втория семестър, това се практикува. А може и още в момента да я запишат. Най-малките и без това повтарят едни и същи песнички и думички цяла година, че и втората.  Simple Smile Прави ми впечатление, че от Института са доста гъвкави с цел събиране на такса и привличане на нови клиенти, записват дори деца ненавършили 3 години.

# 40
 • на последния етаж
 • Мнения: 5 308
Много благодаря за изчерпателния отговор, Little wingels!   bouquet Разглеждах сайта преди да пиша, но нямаше достатъчно информация.
А каква е бройката на дечицата в група?
Иска ми се да посещава курс през седмицата, но това означава да я вземаме от градина най-късно 16.30 (и пак не знам дали ще успеем да се придвижим до центъра...). Ще обсъдим с мъжа ми и съботния вариант.

# 41
 • Мнения: 3 993
Децата са по 10-12 в група. Най-малките са толкова, за по-големите не съм сигурна, но мисля, че бройката е пак такава. Те общо взето всяка година си минават нагоре в следващо ниво в същия състав, плюс-минус някое ново дете. За повечето деца, записани от най-малки, идеята е да изкарат всички нива в Института и така става.
Разгледай графика на детските курсове за настоящия семестър, на този линк: http://frenskiezik.bg/index.php/графиккурсовете  (първи семестър деца) - и цените, и хорариума са написани в графика.  Peace

# 42
 • на последния етаж
 • Мнения: 5 308
Благодаря още веднъж!   bouquet

# 43
 • Мнения: 3 993
Уф, Мими, много рекламно звучиш!  Whistling Защо не поизчакаш да събереш повечко впечатления и тогава да сипеш хвалебствия. Не е сериозно от 1 посещение да вадиш изводи. Нито да си правиш илюзии, че детето ти ще проговори на френски, ако посещава въпросната почасова ясла.

# 44
 • Мнения: 2 343
Препоръчайте ми учебна система за 3 годишни, иска да занимавам дъщеря ми вкъщи с езика. В нашият град няма курсиве по френски за малките.

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 14:17 от Ми-ра

Общи условия

Активация на акаунт