Отговори
# 105
  • Пловдив
Vesi и при мен вареното жито действа безотказно на кърмата.Аз си го варя първо-половината пакетче.После сагам половин литър мляко и едно нишесте пудинг на д-р Йоткер-шоколад.Може и орехови ядки по желание.Ям  го за закуска по една купичка.Също ям и много сурове бадеми  Peace

# 106
Аз от както съм родила пия български лактогонен чай. Но ми се случи наскоро да хапна варено жито от подавка - бях много изненада от ефекта! Наистина действа безотказно! Peace
Орехите също помагат, мога да омета завидно количество сама Joy

# 107
... днес сме на Коледно парти от училището ни Gymboree по-късно ще пиша как е минало.
"училището ни"? Стана ми любопитно, сори, ако си споменавала вече.

Извинявай, че аз ще отговоря - става въпрос за училище от бебешка възраст до няколко годинки. Лично аз съм ходила веднъж с малчо и той беше безкрайно заинтригуван. Занимават децата по интересен начин. Различни игри според възрастта. Според мен си струва - малко разнообразие и за двама ви.
Исках да ви попитам - Как приспивате бебчетата си? От няколко дни, Крис не иска да спи в легълцето си (дори и през нощта). Но взема ли го на нашето легло заспива. Какъв може да е проблема според вас? Как да се преборя с това "спане при мама и татко"?

Веси, поздравления за теста! Аз дохранвам вечер с Нутрилон 2. Ако не се бъркам, беше казала, че той много добре пие от чашка. Може да пробваш тези не разливащите се, които се продават. Поне ще му е ясно какво да прави, защото знае как (а и на теб ще ти е удобно)
За къпането, ние го правим всяка вечер. Съвсем истински ритуал си е при нас Simple Smile
 Peace

# 108
  • Пловдив
Елиза ти дано си по-добре с разстройството.Днес си на диета,иначе бих ти пратила от чийзкейка Grinning

# 109
  • София
Добро утро !
Честито на месечковците   bouquet
За къпането-всяка вечер, пропускам само когато пътуваме някъде по хотели,няма как да го къпя там,не ми е удобно,а и хигиената не съм мн.сигурна,а няма на кой да го оставя поне за една нощ,за да починем като бели хора,той е кротко бебе,спи си по цяла нощ,хапва си АМ,не плаче през деня,иска само компания  Crazy ама пак няма кандидати  ooooh! .В тази връзка за моите родители и за свекърите една голяма истина "Едни хранят и поят ,а други стрижат и доят"
За АМ ние когато почнахме,опитахме всичко,ама всичко и освен Аптамил друго не искаше и да близне,все едно оцет му давах такива муцки правеше.Накрая ги дадох пълните кутии на баба ми да си слага в кафето,сърце не ми даде да хвърля толкова пари в коша Crazy
За покупките няма излишни,само ваната за къпане 120 лв.за нищо,уж се източва,ама трябва цяла нощ да чакам ,а и много трудно се мие.Подложките за къпане във вана или в душ кабината са много по удобни имам такава на вилата Peace.
Натали браво за оченцето   bouquet

# 110
  • Варна
Житото наистина действа безотказно за увеличаването на кърмата! Както и много тенчости! Веси, дано скоро се почувстваш по-добре! Използвай всяка минутка за почивка! Hug

За приспиването - от 2-3 дни през деня като му е трудно да заспи приспивам в количката. Иначе си заспива сам в кошарката. Днес заспа на бънджито за втори път.  hahaha Joy Беше много смешен.

# 111
марету, нашия кош за новородено  не е Матрикс, а от другите. Количката е с 3 коша. Този за кола е 0-9 кг. А за новородено, в който сега се вози Паф, има за закрапване на задната седалка и аз си го возя само в него. Коша за кола съм го ползвала 2-3 пъти за кратки разстояния. Тази количка обаче, наистина се оказа страхотна! И минута не съм съжалила за покупката!

Като казах това си спомих как се суетяхме покрай пазаруването преди да се появят бебетата та да ви питам - кои за вас бяха най-удачните покупки? Имате ли нещо, което изобщо не сте ползвали и съжалявате, че сте избързали с купуването?
Ясно. Количката е страхотна, наистина, макар че нашата взе да скърца малко, при това я взехме нова. Уж втора ръка, но улучихме оферта, беше почти неразопакована.
Не съм ползвала единствено големите шишета ТТ, но те така или иначе бяха в комплекта. И четката за зъби Mr. Green и пиличките, но те пак са в к-т ТТ с нокторезачка, ножичка, четка и гребен. И три ромпера и дънков гащеризон Некст 3-6 месеца, които, като гледам, през лятото ще са му точно, така че и това не е излишна покупка. Mr. Green
При нас предварителният пазар се оказа с доста липси, защото Никола се роди дребосък и нямах никакви фъстъчни дрешки. Нямахме и легло, взехме сгъваема кошара назаем, която се оказа разнебитена. Уж баща му да му прави дървено, та... още му прави. Сега живеем в друга къща, де, където нашите го обзаведоха с дървена кошарка.

И друго се сетих - ако ви попитат какви подаръци искате за НГ и Коледа на децата какво ще отговорите? Петър няма люлка с навес, която става за в къщи и после за двора - сестра ми ще му я купи. Баща ми му е харесал вана за къпане - това от нашите. Играчки има, дрехи също...какво да е?
Парички Simple Smile К-т завивки, проходилка/бънджи... шапка, шал и ръкавички...
Аз напазарувах от Пакостник каквото си нямаше, а и някои глезотии, и сега разхвърлям по роднини повечето неща, като ме питат какво искам.

Ох, момичета кажете ми какво да хапвам. Постоянно трябва да се тъпча, за да имам кърма.
Супи, супи и пак супи. Течности, но хранителни Wink И бира.

# 112
Добър ден,
сутринта написах поста си, но докато го публикувам ми изтекла сесията дран дран, та накрая ми се изтри и се ядосах.
Сега пак ще пробвам, но виждам, че вече повечетонеща сте ги коментирали.

За столчетата- вземете си от тези до 18 кг с опция за накланяне на седалката като заспи бебчо. Ние ползвахме едно на Мони, перфектно ни служи, нямам оплаквания. Ще го ползва и Мадлен след време. Сега купих едно от Асдата за каката , за 15 лири,  9-36 кг. Съвет- гледайте материята и това дали има опция за сън. Другото е до марка и цена.

За излишни покупки- нямам като че ли, само дето ми се струпаха две сточета за кола, но и двете ги използвам. Това от количката  го вземам, когато ходим на пазар с колата,  а другото, по широко е , на Чико, когато пътуваме на по- дълго разстояние. Гребенчета, помпи, стерилизатори, са ни от каката. Шезлонга този път не го ползвам толкова, само като я храня бебка, можех и без него, но ни е на заем, така че не съжалявам. Плота за повиване не го ползвам, само след баня.Дървената кашара също,  защото са в детската , а ние спим в хола... Бебефона тепърва предстои да го ползвам активно, засега ми е най- полезен като ходя за каката да я взимам. Имам обхват с него и ми е по- спокойно.

Нати, истина е , че по Коледа стават чудеса. Радвам се, че ще се отървете от този проблем и манипулацията.

Веси, кураж миличка, не е лесно  да се гледа дете сама.

Елизка, дано е нещо от храна, а не вирус. Бързо оздравяване!

Забравих да се похваля най- накрая и аз- моето дребосъче днес меиздебна на два пъти и я намерих по корем.

лек ден

# 113
  • Пловдив
Здравейте!
Аз се включвам с едно питане, даже с две. Grinning
Правили ли сте каша с кърма? Взех безмлечна каша на Хип от елда с намерението да я правя с кърма, но се чудя дали ще стане, при положение, че трябва течността да е загрята до 50 градуса (така пише на опаковката) Thinking. Някой да се е пробвал?
И още нещо (извинявам се предварително, ако е обсъждано): Излязоха кръвните изследвания на Габи и хемоглобинът й е 104. Педиатърът каза да продължавам с пюретата, преполагам имал е предвид да включа повече зеленчуци, съдържащи желязо. Имам спомен за броколи Thinking, освен спанака, който ще трябва да взема замразен (нямам доверие на пресния, който се предлага в момента). Някакви други богати на желязо зеленчуци? А и плодове...Или каквото и да е друго - в момента Габка е захранена със зеленчуково пюре, каша и отвреме навреме яде плодови пюрета.

# 114
... кога мислиш да вкараш кашата и по колко  гр ще даваш.Моят бебчо засега и той изяжда около 90 гр пюре и повече не иска Stop
Krems82 , хвана ме в крачка. Днес  следобед ще давам за пръв път каша: HiPP БИО Инстантна каша Ориз за бебета, с прибавено ½ бурканче /от 125g/ еднокомпонентно плодово пюре от Круши Уилямс на HiPP. Дано на бебчо му допадне, а количеството, колкото  - толкова. Така и не открих инфо дали е обогатена с желязо на опаковката, но като начало ми се струва ОК.
Обмислям да пробвам и безмлечна каша-ориз на Blevit Plus /поне там си пише, че е обогатена с калций, желязо и т.н./. Във връзка с това, ако някой има наблюдения за качеството на тази марка, моля да сподели. Предварително благодаря!
Един Справочник каши, който може да е от полза: ТУК

...кои за вас бяха най-удачните покупки? Имате ли нещо, което изобщо не сте ползвали и съжалявате, че сте избързали с купуването?
Най-удачна покупка: Шезлонг Top Relax Orange Stars 2010 на Bertoni. Ползваме го до ден днешен и е много удобен на бебчо.
Съжалявам, че избързах с купуването на повечко дрешки преди бебчо да се роди, които преди да му умалеят, успя да облече буквално само веднъж. Няма нещо, обаче, което изобщо да не сме ползвали. Преди да родя му накупих само дрешки, като всичко останало държах да си набавяме и да ни го подаряват роднините в движение.

Специални поздрави на мама Krems82 и мама Слънчев лъч, по случай навършена половин годинка на сладките бебоци Константин и Камен - да са ви живи и здрави, и много послушни!

# 115
  • Пловдив
Кате, не е толкова нисък хемоглобина, щом не е под 100. Това намерих

"За бебетата 110-120 хемоглобин е нормално.100 е долна граница по-скоро.Желязо се съдържа в цвеклото, зелени листи зеленчуци, краставици, грозде, банани, червено месо, дроб, смокини, стафиди, риба, птиче месо , моркови, магданоз, аспержи. "

и

"Желязото подпомага растежа, увеличава съпротивителните сили на организма, предпазва от анемия, вузстановява добрия тонус на кожата.

Естествени източници са:
свински черен дроб, говежди бъбреци, сърце и черен дроб, червено месо, пилешки бутчета, печена пъстърва, стриди, спагети, овес, пълнозърнест хляб, брашно, овесено брашно, нишесте, жълтък, сушени праскови, сини сливи, кайсии, фурми, ядки, слънчогледови семки, фасул, зелен грах, аспержи, спанак, коприва, ряпа, доматен сок, кокосово масло, меласа.

Прекалено високи дози могат да нявредят на организма......"

Излиза като че ли, че ще трябва да въведеш месно пюре скоро   Simple Smile  

п.п -   Елдата е добро решение. Аз също взех от нея и я давам от няколко дена, но с вода, както пише. На 100 мл. преварена и охладена вода слагам 2 с.л. елда, но препълнени, че иначе е рядко. И добавям малко плодово пюре, праскова, кайсия,круша, ябълка, слива, каквото имаш. за сега й харесва

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 12:28 от vany6a

# 116
Ето малко инфо:
"Богати на желязо са червеното месо, черният дроб, обогатен с желязо хляб, боб ,  коприва и спанак."

"Желязо- Съдържа се най-много в месото, дроба, зърнените храни, бобовите растения, пълнозърнестия хляб, овесените ядки.

По принцип спанакът и копривата не са много добър източник на желязо, защото 1) желязото в тях не е от лесно усвоимото хем-желязо; 2)съдържат съединения, които пречат на усвояването на желязото от организма; 3) човекът изследвал съдържанието на желязо в спанак е забравил да сложи една нула след десетичната запетая.

Добри източници на желязо са:
броколите, бобовите растения, сладки картофи, бирена мая, цвекло, месо - черен дроб, червеното месо, жълтък, сухи плодове, овесени ядки, пълнозърнест хляб, ориз, миди,  и др.Освен изброените - елда и просо.

Спанака го дават за консумация при бебетата след 8м, най- добре след 10, че е трудно усвоим. Зато и аз още го бавя.
В кашите има , можеш да наблегнеш и на такива, съдържащи желязо.

Вчера дадох на Мади банановата, но прави муцунки и не я иска. Днес пак ще и я предложа, за да свиква.

За подаръците- майка ми винаги ме пита, но аз предпочитам парички или нещо аз да купя, а тя да ми осребри сумата. Свекито я научих да дава пари, че тя или парцали купуваше на каката, или сладки неща само. По едно време от шоколади ми се беше задръстил шкафа. Половината отидоха и в кофата. Свекъра и той дава пари. Така и ще е занапред!

Играчките, само ги подмятаме, с тях играе по 2-3мин, виж да и дам списание, кутийка от нещо или книга, ще го подмята с часове, и ще го изяде Joy Ще гледам да и правя аз играчките с подръчни материали. В тази връзка се чудех защо вече измислят говорещи книги. Не е ли по- добре да се чете на детето, а не да му се връчи т.н образователна играчка и да слуша някой чужд глас...Ясно е,че е заради парите, а уж искали да стимулират децата да четат книги. Що за пример дават още на  пеленачетата!!!

Мадлен има май всичко засега необходимо. Не смятам да харча повече пари, ще спестявам в банкова сметка за образованието им! Laughing

Днес успях да надпиша картичките, но съм ги подготвила в пликовете, с които ги купих, беличките. Нали няма проблем с тях, стига да си имат марките? А аз се ядосвах, че не съм купила пликове тогава, а то си имало към тях...

Ето и какво съм забравила да напиша, в изтрития пост го имаше, но..
Честито на половин годишните !!!Многа да са здрави и по детски палави!

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 12:27 от alexova

# 117
katjushka, зелената чушка и авокадото - сурово и прибавено към плодови и зеленчукови пюрета - са много добри варианти. Съдържат едновременно желязо и много вит. С, необходим за усвояването на желязото. И, разбира се, месото. Успех !

# 118
Катюшка, Катюшка, заляхме те с инфо. Joy

# 119
  • Пловдив
Катюшка, Катюшка, заляхме те с инфо. Joy

Ето за това си ви обичам многооооо            bouquet

Не само че можеш да се оплачеш на воля, ами и винаги има кой да ти даде съвет!!!   Peace

Общи условия

Активация на акаунт