Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 659
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
мише, мисля, че беше в стая 106 - на първия етаж, щом влезеш тръгваш на дясно по коридора.Последната стая в ляво до входа на банката мисля, че се падаше  Peace

# 556
И ние имаме проблем с очичките.Обясниха ми,че това се получава при повечето новородени тъй като от стерилна преминават в нестерилна среда през влагалището.И аз пробвах в началото с кърма,лайка,масажи,но подобрение нямаше.От 2 дена капя Тобрадекс- 4 пъти по 2 капки и вече има значително подобрение.

# 557
Привет и от нас!Минавам да ви нагледам,че днес сме самички и 3те жени вкъщи  Joy и съм вдигнала ръце вече.Дея чак сега заспа от сутринта,такова нещо  не беше правила не че през деня си поспива много,но поне след хранене му дръпва по един сън,а сега не.Вчера и личната дойде да ни види и каза,че сме добре и в петък сме на консултация,но само за мерене.Предписа ни хомеопатични за успокоение на бебка,че е доста травмирана след боледуването и най-вече от престоя в болницата.Уж са за сън,а тя не мигва  Thinking
относно коремите-ами аз си го имам и немърда  ooooh! С 1вата бременност корема ми се прибра бързо,а сега май трябваше и аз да заложа на колан.
И днес вече сме на 2месеца

# 558
  • Велико Търново
Insolence , къде се случва това с издаването веднага на ПИН кода? Ясно, че в НОИ на Стамболийски, ама на кой етаж или коя стая? Разпитавам така досадно, защото искам да ида утре сутрин, а времето ми ще е безкрайно ограничено

Бтв, мисля да нахраня дятету и да го разходя малко - вие какво ще кажете по въпроса  Thinking
[/quote]

мише, виждам че вече са ти отговорили за ПИН-а. А за разходка мисля, че днес е доста студено.

# 559
  • Козлодуй
Не знам за вас, но при нас е -8 градуса. А се усеща и като по-студено. Ще се разминем с разходката. При нас също веднага ми дадоха пина.

# 560
Тук е -15. Така казаха по новините, ама си е доста студено. Сутринта не успях да си купя вестници, до нас има 2 сергии и 1 будка, ама нъцки. Дори се зачудих да не би да е почивен ден.
Ще подавате ли отсега документи за ДГ? Понеже четох за София, че подаването за набор 2010 стартира следващия месец.

На мен предновогодишно ми бяха превели болничните, а току-що проверих, и еднократната помощ. Crazy

# 561
  • BG
Привет  Hug

Пиша много рядко, но си имам оправдание, гледаме с дребчо и батко у нас. преди акто питахме баткото какво прави казваше БЕЛЯ, а сега като го питам казва ПАК БИЛЯЯ. За капак вдигна 39 гр. температура и 5 ни не можахме да я свалим, кошмарна беше новота година  ooooh!

В събота сме на консултация и много ме е страх как ще му сложем ваксината на малкия човек.Това ще ми е първата консултацияна месец и половина ще станем, а още не сме се виждалис докторката Rolling Eyes

Днес отделих време да ви прочета /малко по диагонал/ защото вече месец малкия е със сополи, хърка, грухти, скимти, вече много се притенявам, но видях, че не сме само ние. Дано да ми изпишат нещо в събота, защото досега съм изляла една банка физиологичен разтвор в носито и не помага.

За лохиите- и аз съм така,на два дни по едно зацапване имам,но си има.

Вие кога ходите на преглед, моят доктор нищо не ми каза и се чудя да си запиша ли някъде час или не е задължително. Секцио съм, ако това има някакво значение.
Лек ден на всички  Hug

# 562
  • Дъблин
Привет мами и от мен Simple Smile
Голям купон беше нощес у нас, аз се предадох безсилна към 3:30, тати пое Ива и каза, че е заспала към 6  Shocked Как ли се чувства днес на работа горкия, не знам.
Аз после придремвах с нея, ама така разпокъсано не си е работа, днес съм като пияна  Crazy

daryl hana, къде го прочете това за ДГ в София? Ако е статия, ще ми пратиш ли линк да видя? Че имаме ДГ точно срещу нас и не искам да изпусна момента. Мерси  Hug

# 563
  • Велико Търново
Привет  Hug

Вие кога ходите на преглед, моят доктор нищо не ми каза и се чудя да си запиша ли някъде час или не е задължително. Секцио съм, ако това има някакво значение.
Лек ден на всички  Hug

rozaly моята докторка ми каза да отида на преглед след около месец след раждането - и аз бях секцио.

# 564
# 565
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Мами, аз не съм много запозната с тези документи за ДГ, затова да попитам - смятам да си гледам детето 2 години и след това да го пусна евентуално на ясла...Та, въпроса ми е сега ли трябва да подам документи или догодина  Rolling Eyes  Embarassed

# 566
  • в гората
Мами, аз не съм много запозната с тези документи за ДГ, затова да попитам - смятам да си гледам детето 2 години и след това да го пусна евентуално на ясла...Та, въпроса ми е сега ли трябва да подам документи или догодина  Rolling Eyes  Embarassed

Догодина. Peace

# 567
Ох, аз съм много против яслите ... верно , че децата се научават на доста неща там , но за сметка на много разболявания, вируси, тъпчене с лекарства и антибиотици ... и зависи от педагозите , в някой случаи децата биват много стресирани от наказания и прочие.  Директно на градина пускам аз.

# 568
  • Карлово
Кърмим се на 2 и половина, 3 часа. Сутрин първото хранене е изцяло от 1 гърда, някъде около 8:30. Предлагам и втората, но не иска. Към 10:30 пак реве, че е гладна и тогава предлагам втората гърда( тази, която я усещам мека и празна). Суче малко и към 12 пак е гладна. Тогава давами от двете гърди. За следващото хранене към 14:30 суче малко и дохранвам с фризолак 60 гр. Към 18:00 вече суче, първите няколко мин се чува как преглъща й е спокойна. След това започва едно сериозно реване и дърпане. Правя още 90 гр фризолак и яде от шише , но в легнала поза , понеже така я кърмя. И явно така свикна да се храни и като й е по-нервно от шише яде само в легнало положение. 20:30 изпива между 90 - 120 гр фризолак и заспива. Спи си до сутринта без да се буди. Последно я слагам на гърда към 18:30. Към 21:00 се изцеждам, но успявам да изцедя не повече от 30 - 50 гр от двете гърди. А на сутринта като стана........едната прелива........и е твърда като камък, а другата си е все така мека. Има и в нея мляко, но доста по-малко.Опитвам се през деня да я слагам на по-празната гърда, но имам впечатлението че й трябват повече усилия за да суче млякото и затова се ядосва и реве.
Чай на Хип давам от копър. На ден изпива около 60 гр. Сокове и чиста вода не й давам.
Дайте ми съвет!
slb83, по така дадените часове аз преброих само 5 кърмения, което е крайно недостатъчно за вашата възраст. Правят вчепатления големите интервали от 14:30 до 18:00 и от 18:30 до 8:30. Нощното кърмене е от особено голямо значение за добрата лактация, защото в часовия интервал от 3 до 8 часа нивото на пролактина е най-високо и тогава е добре да имате минимум 2 кърмения.
Опитай след като си дала и двете гърди да приложиш компресия на гърдата и чак тогава дохранвай. Сутрешните ви хранения са през добър интервал, но след 14:30 е добре да вмъкнеш още едно кърмене до 18:00. Както и последващите хранения, колкото и да цедиш с помпа, добре е да има сучене на бебето. Даването на шише от една страна обърква техниката на сучене на бебето, то свиква с по-лесното изтичане, а и като няма стимулация от бебето, разбираемо кърмата започва да намалява.

Микки, кашесто, жълтеникаво, нормално... Не е твърдо.
Жирафче, тогава не може  да се говори за запек, щом акото е меко. След 6-тата седмица, изцяло кърмените бебета е възможно да не акат всеки ден, до 7-10 дни също се приема за нормално, както и по няколко пъти на ден. Ако бебето наддава, пишка редовно, жизнено е, не може да се говори и за недохранване. Доста бебето показват добре кога акат точно с тези напъвания, почервенявания. Това се дължи на недоразвитата им храносмилателна система, която приключва развитието си около 6-я месец. Затова и се препоръчва да не се дава друго освен мляко до тази възраст. Масажчета, гимнастика – това са нещата, които в известна степен ще облекчат изхождането. И търпение и нежност.

# 569
Иначе при нас новото е , че Вико вече се забавлява сам с една висяща играчка и ме оставя да си гледам работата  Laughing ето ви клипче http://www.youtube.com/watch?v=r0uGmWlRF7Y за който му се гледа  Wink
Дарка Подробната, голям сладур е твоя бебешок  Hug.
Подскажи ми откъде се купуват такива лигавчета? Моя мъж много повръща и може да са ми полезни, да не го преобличам по 100 пъти на ден.
10х   bouquet.

Коралче ,   wavey мислех те тия дни newsm51
kapri_z,  Hug Hug Hug
Мойто момче утре става на 40 дни и аз днес ще му меся питка, после ще се похваля!

Коралче, добре дошла при нас! Да ти е жив и здрав бебока, радвам се, че раждането е минало (почти) безболезнено и безпроблемно. Дано повече майчета избират епидуралната упойка и си спестят някои неприятни усещания. Аз май не знаех, че ще раждаш в Майчин дом  newsm78 При кой доктор ражда?

mim4ето, привет! Дам, в Майчин дом раждах с моята АГ - д-р Капка Атанасова. Бая страх брах, че ще ме клъцнат, но бебешока геройски издържа раждането си, въобще не му паднаха тоновете. Принципно тя май обича повече секциото, но евала, че се съгласи с всичките ми желания - и за нормалното раждане, и да чакаме бебо сам да си тръгне /макар, че ако се беше забавил още 1-2 дни щеше да предизвика раждане/. Иначе 2 дежурни екипа се смениха докато родя. Баш на раждането дежурен беше д-р Костов - много ми помогна. Въобще съм страшно доволна от цялото обслужване в МД - на всяка бъдеще мама, която има възможност да си позволи раждане /щото хич не е евтино Money/ бих препоръчала Майчин дом - и обслужването е добро, и насърчават много да се кърми бебето.

Това засега от мен. Отговарям на стари постове, но бавно и славно чета темата, след някой и друг ден ще ви настигна  Mr. Green.

Забравих да кажа привет на всички нови мами, които отскоро са при нас!
 welcome

Общи условия

Активация на акаунт