Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 635
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
  • гр.София
Добър ден и Честита Нова Година на всички  Hug Hug HugПожелавам ви през следващата година най напред много здраве,щастие и късмет, защото без тези неща нищо няма смисъл.Нека да постигнете всичко ново което не сте успели през изминалата година.Усмихвайте се по често,дори да сте тъжни  Hug  bouquet Hug

Връщам се да ви чета, че не съм влизала във форума от три дена Simple Smile

# 436
За много години! Успешна 2011-та, изпълнена с много щастливи мигове!
Появявям се само да ви честитя Новата Година и се надявам утре да мога да се включа за по-дълго  Wink

# 437
За много години момичета!!!!!
Лиана, страхотни пожелания, мерси много.
Заставам зад думите ти, изразяват много точно това, което и аз искам да пожелая на всички ви, особено това за усмивките.

Новата година посрещнахме много спокойно в къщи само четиримата.
Много щастлива се чувствах когато танцувахме тримата с Вики и си мечтаехме как догодина ще танцуваме четиримата с Милан.
А той мъника спа толкова хубаво през цялата нощ, не се пробуди нито от фоерверки, нито от съседите над нас, които имаха доста гости и танцуваха и пяха на микрофон до 4 часа.

Днес хубавичко се разходихме четиримата около 2 часа, даже хапнахме навън.
Липсват ми разходките, обичам да вървя пеш и да си разглеждам.
С нетърпение чакам март месец, за да сме по цял ден навън.

Момичета да ви питам нещо, белега от ваксината БЦЖ на някой от вашите бебчета да се е зачервил?
Притеснявам се, защото на Милан е червено мястото и подуто даже.
Утре ще звънна на доктора му, че ми беше неудобно по празниците.
Но става по-червено, вместо обратното.

# 438
  • Пловдив
Mimoza-Plovdiv на Крис ваксината по същия начин е зачервена , подута, а след това се образува и бял връх и звъннах на лекарката каза че е нормално.

# 439
Здравейте, мами и бебоци!
Честита нова година! Да е здрава, щастлива и пълна с детски усмивки!
Аз само чета, не смогвам да пиша. С едно съм се видяла в чудо, с две въобще не си го предствям... Simple Smile Ние уж свършихме с коликите, но...от 3 дена отново реве и очевидно е коремчето. Давах какво ли не, сега за собствено успокоение Инфакол. Иначе Максим стана на два месеца, тежи 6 кг и е 59 см. Раздава усмивки и гука и му прощавам нощното будуване. С кърменето работата не потръгна, дърпа се и това е. Сега давам да си глътне малко, докато не се е изнервил, щото пък кърма си имам. И дохранвам. Иначе, има си крустички на главата, лапа си юмручетата настървено като му се спи, лигави се и т.н., все бебешки му работи. Simple Smile
Николина-Пиколина, случайно те мернах във Фейса, имаме обща приятелка Симона Wink и се досетих, че си ти. Бебоците са чудесни! да са ти живи и здрави!
Айде, че станах загоритенджера буквално....

# 440
Да питам, че нищо не разбрах, а четох, четох..
За майчинство подават ли се документи, или автоматично почва да се изплаща след третия болничен, този който е от личния лекар.?
За детските трябваха доходите за последните 12 месеца, молба- декларация и бележка от педиатър за ваксините, нали така или бъркам?  bouquet

# 441
Mimoza-Plovdiv , моята док изрично ме предупреди, когато би ваксината на Сашко, че ще се зачерви ще се подуе

daryl hana, подписва  се декларация, прилага се акта за раждане на детето, отделно работодателя прилага някои документи

аз да ви се оплача: Сашко прави опит да се разболее - нослето му е истинско запушено, вади яки мърсоли, които му пречат да диша и да яде. Нощес имаше и температура, но аз реших да не я меря, а да заложа на изпитаното лекарство - кърмене максимално често и много. Освен това, оченцето пак му се възпали и пр/вежда гадни гурели  Sick хич няма апетит милото, ама аз го 'тъпча' на около два часа и половина. Сутринта му дадох един осцилококциум, сега мисля да повторя, пък да видим как ще изкараме нощта

# 442
  • Пловдив
Mimoza-plovdiv  нормално е да се зачерви.Избива бяло ,надува се и се пука в последствие,поне при големия ми син беше така.Слагахме му марличка ,когато беше пред пукане,за да не се замърси мястото,а и де не се  търка по дрешките.Тогава и с някакъв правен крем го мазах,но не помня вече какъв.Беше ни изписан от докторка от тубдиспансера,защото тогава на Ради имаше две убождания на рамото и се бях изпритеснила защо така,и педиатъра ни беше пратил на  такава лекарка.

а за Детските да това са документите

# 443
За много години мили момичета!Нека новата 2011 е най щастливата до днес! И като нея до амина да са всичките години за напред!

# 444
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
И на нас се поду и зачерви онзи ден мястото, където му биха ваксината  Hug Много сес треснах и звъннах на докито и тя каза, че си е напълно нормално.Ще се зачервява, подева, скрива и пак така  Hug

# 445
  • София
за коя ваксина говорите , че се поддува , че да сме подготвени на нас досега са ни били само една от педиатърката , но доколкото знам ще има сега две на следващата консултация. А и да кажете какво се прави след като ни изтекат болничните , подаваме ли нещо за майчинските или не.

# 446
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Мами, аз забравих да ви питам как да позная дали Марти има млечница ? На преглед сме чак след 2 седмици, а аз мисля, че имаме токаво нещо.Опитвам се да видя в устичката му какво се случва и успявам само да зърна 2 бели точици на небцето, езичето му е бяло, но не знам дали е от млякото, което е пил или е друго.Чувам го, че цъка като суче от бибата и като яде и прави балончета с устата.Някоя от вас ако е по-запозната може ли да сподели и мога ли да мажа профилактично с Дактарин ?

# 447
  • Пловдив
vivi_23   говорим за БЦЖ ваксината на рамото

Катенцето  при млечницата освен че е общо бял езика има като бели налепи върху него,които се отличават от останалото бяло.Може да има такива и по вътрешната страна на бузките-като залепено бяло,по устните от вътре.Ако искаш пробвай с дактарина ,да видиш дали ще се промени след няколко мазания белотата на езичето.
Според моя педиатър Дактарина не е вреден,което според мен не е така Simple Smile
Но ако се съмняваш и притесняваш се обади на лекаря ви,да го погледне по-рано,и да ти изпише точно как да го мажеш ако е наистина млечница

# 448
  • София
Нова година бяхме на гости при приятели, които имат 2 деца. Голяма игра падна с Алекс и много се радваха на Валето Laughing. Децата издържаха до към 2.30ч., а Валето поспиваше по малко.

Бързо оздравяване на всички болнички  Hug.

Марси, Честита месечинка на Белослава! Да е здрава, послушна, лъчезарна и папкаща !Благодаря за почерпката   bouquet.

daryl hana, vivi_23, след болничния от педиатърката, се подава една молба. Затова питайте при работодателите си  Peace.

vivi_23, моичетата говорят за БЦЖ-белега, който е от ваксината в болницата. Иначе на 2-рия месец ще имате 2 ваксини в крачетата "Пентаксим" и "Пневмококова" и тогава пак може да се има зачервяване и подуване. След тези ваксини не се къпе бебето и профилактично се дава "Панадол".

Последна редакция: нд, 02 яну 2011, 22:45 от Dori

# 449
  • В две мънички очи...
Кога се зачервява мястото на ваксината?
Гледах му рамената но нищо не откривам.

Общи условия

Активация на акаунт