Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 672
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Бръмбазела,  а ако се мъчи бебчето.?

Йоанае на 3 месеца, като се роди 1 по-рано. Изцяло е на кърма, като я кърмя на поискване. От 3 дни не е акала. Предният път й правих масажчета и помогна, но сега.... Малката се напъва, пръцка и определено и е некомфортно, даже приплаква. Иначе пишка много, усмихва се и гука. Не знам как е наддава - днес ще я заведа да я претеглят. Чувам, че й се обаждат червата... не помагат нито масажи, нито колело, нито хапваното от мен - круши, сини сливи, тиква, овесени ядки всяка сутрин, пия по 3 литра вода на ден.....
Колики няма.
Благодаря предварително 
Жирафче, а самото ако какво е на вид - твърдо ли е?

Микки, кашесто, жълтеникаво, нормално... Не е твърдо.

# 541
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Бръмб,
когато можеш, тогава  Hug Не се притеснявай   bouquet

На мен все още ми пише в сайта на НоИ, че документа в момента се обработва...от 20 дни го пише  #Crazy Надявам се до края на годината да им остане време и да му обърнат внимание  #Cussing out

# 542
Значи, Кате , или не са пуснати осигуровките , или не са подали Декларация 1 в НАП.

# 543
  • Пловдив
Добро утро и от мен , малкия спи та и аз да мога да пиша, иначе си ви чета докато се кърмим Simple Smile
Аз също имам чувстово че кърмата ми намалява, сега вече гърдите са ми като мекици и имат сякаш по малко кърма. От днес ще пробвам поредния чай за кърмачки, дано има успех препоръчаха ми сега друг.
И моите парички са ги пуснали днес проверих в сайта с пик кода и видях че са пуснати(а принципно получавам смс че имам превод,но днес не получих), превеждат ми ги в началото на месеца, това сега са парите от втория болничен 42 дни който беше.
Искам да ви питам парите за еднократната помощ преведоха ли ви ги? И ако ДА беше ли отразено това в саита където проверявате с ПИК кода? че аз съвсем се умотах с какво имам , какво нямам в картата си и сега незнам дали са ми пуснати, съответно няма как да питам Sad

# 544

Мише, как се установява наличието на тази бактерия? Педиатърката ли назначи изследвания? Аз почвам да се притеснявам за Йоан, защото е почти непрекъснато със сополи. Хърка на моменти по-силно от баща си!  Mr. Green

аз му ги назначих - ако помниш, преди около месец пак бях коментирала тази тема - личната ми беше казала тогава, че или все още не са му достатъчно широки синусните каналчета, или има бактерии, или от сухия въздух  му изсъхва лигавацата. Аз се погрижих за сухия въздух - вдигнах влажността на около 60-65%, промяна нямаше. Когато го заведох в ТОКУДА (около 20.11) да му направят пакета изследвания на новородено, докторът ми стана много симпатичен и реших, че с две деца вече е време да имам резервен вариант за педиатър, да не разчитам само на личната и на 30.12 го заведохме пак на консултация там. Споделих притесненията си относно вечения сопол и ръмжене, и човекът потвърди трите или-та, като каза "ако искате да вземем секрет, за да сме сигурни". И така, взе секрет и се оказа, че има тази бактерия, която освен проблемът с нослето, най-вероятно е причниа за секретирането на очичките

За НОИ - аз все още нямам пари, нямам и ПУК код, с който да влизам в сайта им за проверка. Как да си го осигуря този код? Някой беше писал, но не помня....

# 545
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Значи, Кате , или не са пуснати осигуровките , или не са подали Декларация 1 в НАП.

Дарче, как мога да разбера какво се случва ?

# 546
За ПИН кода-подава се молба в НОИ и в 3 дневен срок се издава(поне във Варна срока е такъв)
За Декларация 1 - само работодателя и съответно НОИ знаят дали са ти заявени или съответно платени осигуровките.Пиши до НОИ какъв е проблема.Отговарят бързо
 Peace

# 547
  • Велико Търново
Здравейте, в последно време само ви чета и нямам възможност да пиша - бебка е малко по-нервна заради коликите.

леле, момичета, аз се чувствам повредена  #Crazy На вас вече цикъл ви дойде, а аз още имам лохии от време на време  Embarassed Ужас направо  ooooh!

Тъкмо мислех това да попитам и аз - до кога е нормално да имам лохии?  newsm78 В петък съм на преглед, а все още зацапвам, макар и не постоянно

За ластичните гащи и коремите - аз носих такива само в началото и мисля, че от тях ми се прибра толкова бързо корема - кожа не ми  виси и стрии нямам.  Joy

За сополките - и нашата госпожица прихърква, но аз за сега само пръскам Sterimar и почиствам отделените секрети с клечица за уши.

За масажите и гимнастиката на бебка - опитвам се да бъда редовна, но с тези колики в последните дни имаме съкратена процедура.

За многократните пелени - все още обмислям варианта, и почти съм се навила да си взема по една от различни видове за тест.

За ПИН-кода - на мен ми го издадоха веднага - попълва се молба по образец на място и ми дадоха кода, който беше активен след няколко часа. На мен вчера са ми превели паричките по болничния за м. Декември.

Спокоен ден и повече усмивки!

# 548

Дарче, как мога да разбера какво се случва ?
Най - добре им звънни по тел и питай какво става. Даваш ЕГН и ти казват всичко. В сайта ще намериш телефоните.

mimata14, еднократната помощ не се изплаща от НОИ , а от социалните. За тези парички трябва да си провериш в сметката  Peace

# 549
  • 42.016399,23.101179
Здравейте,
ние преди малко се върнахме от консултация. Малката е натдала  почти 1 кг. за първия си месец, което мисля че е нормално. Държа се геройски на ваксината, заплака съвсем малко, а каката пък хич, явно я беше срам от бебето да зареве. Joy Следобяд обаче трябва да излезем да купим обещаните подаръци за геройското държане и на двете. Wink
Kölsches Mädel  аз пък използвам Disana по препоръка на Хамелеончето , но вместо подложки отвътре за сега слагам непромокаеми гащички TotsBots отгоре. Също така използвам и gdiapers, но и едните и другите са на размери не са универсални.  Но пък все още не съм изцяло на многократни пелени, за през ноща или когато излизаме навън си ползма еднократните - горе долу не повече от 2,3 еднократни на ден.
Katencetoo и на мен до вчера ми пишеше в сайта на НОИ в Справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане че в момента се обработва, но днес вече в Справка за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН ми пише че парите са ми изплатени с утрешна дата и си пише точно сумата за всеки един болничен.
Успех с релактацията и от мен! Praynig
мише а и двете ли очички са секретирали? При нас е само едното и определено от масажчето положението се подобрява. Днес докторката ни изписа някакви капки, но се чудя дали да ги давам или да поизчакам малко. newsm78
Колана за корем и аз спрях да го нося, мога да кажа че почти нямам корем, докато с каката корем имах доста време ама тогава нищо за стягане не изполвах. Embarassed

# 550
Здравейте момичета,
Използвам времето, докато бебка спи да драсна и аз няколко реда.
Смърфи, снощи и ние бяхме в твоя отбор, до 2:30 ме разиграва - искаше да яде през 40 мин, обаче като я сложа засуче за малко и после започва да си играе само със зърното и да ме ползва за залъгалка. В един момент вече си мислех, че няма да издържа, започна доста да ме боли и тя изведнъж, както си играеше и заспа. Не можах да повярвам чак, дори не се събуди, като я сложих в леглото. И днес спа до 9:30 сутринта, та поне един ден ме остави да поспя малко.
Оххх, пак сме будни и вече ревем  ooooh!
Хубав ден на всички!

# 551
  • Козлодуй
БРЪМБАЗЕЛА, МИКИ помощ!!!
От няколко дни кърмата доста ми намаля.....през деня  слагам бебка често, но май нещо не се получава. Вечер сме изцяло на фризолак. Дори понякога се налага и през деня да дохранвам. Повече ме притеснява факта, че от 4 дни сутрин като стана усещам напрежение само в едната гърда. Защо така? В едната почти няма нищо, а другата прелива. Слагам я по-често на тази , която няма.........но май няма полза.
slb83, разкажи ми подробно как е организирано кърменето и дохранването при вас. На какъв интервал се кърмите, как, кога и по колко мл дохранваш? От едната или от двете гърди даваш на едно хранене? Даваш ли чай, вода, сок? По какво съдиш, че няма кърма в гърдите ти?
Кърмим се на 2 и половина, 3 часа. Сутрин първото хранене е изцяло от 1 гърда, някъде около 8:30. Предлагам и втората, но не иска. Към 10:30 пак реве, че е гладна и тогава предлагам втората гърда( тази, която я усещам мека и празна). Суче малко и към 12 пак е гладна. Тогава давами от двете гърди. За следващото хранене към 14:30 суче малко и дохранвам с фризолак 60 гр. Към 18:00 вече суче, първите няколко мин се чува как преглъща й е спокойна. След това започва едно сериозно реване и дърпане. Правя още 90 гр фризолак и яде от шише , но в легнала поза , понеже така я кърмя. И явно така свикна да се храни и като й е по-нервно от шише яде само в легнало положение. 20:30 изпива между 90 - 120 гр фризолак и заспива. Спи си до сутринта без да се буди. Последно я слагам на гърда към 18:30. Към 21:00 се изцеждам, но успявам да изцедя не повече от 30 - 50 гр от двете гърди. А на сутринта като стана........едната прелива........и е твърда като камък, а другата си е все така мека. Има и в нея мляко, но доста по-малко.Опитвам се през деня да я слагам на по-празната гърда, но имам впечатлението че й трябват повече усилия за да суче млякото и затова се ядосва и реве.
Чай на Хип давам от копър. На ден изпива около 60 гр. Сокове и чиста вода не й давам.
Дайте ми съвет!

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 12:43 от slb83

# 552
Момичета привет  Hug

като ви чета, че имате вече преведени пари още повече паля моторетката  #Cussing out кьорава стотинка не съм видяла от МАЙЧИНСТВОТО СИ. От 15. октомври до сега - нищо  #Cussing out
Бяха ми объркали болничния и милият ми работодател ме уведоми 2 седмици след като е пуснато писмото ... уж поправихме грешката, ама ей на - НИ-ЩО. Чувствам се като пълна маймуна... чакам от умрял писмо  май!!!! А уж според сайта на НОИ документите се "обработват"  Crossing Arms
Просто не е честно да страдаме заради маймунската си държава  Tired
На кого да пиша за проблема, имате ли представа?

# 553
  • Козлодуй
Мравче: най-добре се обади в НОИ да видиш какъв е проблема. Вероятно грешката не е в тях. Забавянето може да се получава заради работодателя. Аз вчера си получих парите за ноември. А тези от декември ще ги чакам началото на февруари.
Ти през октомври си получила парите си за август или септември. Наистина не е нормално да не получиш нищо друго до сега. Провери в НОИ.

# 554
Марси, в началото беше само едното, после другото, сега и двете - това се разсвива почти откакто сме се прибрали от болницата

Мравче, аз също мисля, че проблемът не е в НОИ, а в счетоводителите на фирмата ти - обади се в НОИ и питай

Insolence , къде се случва това с издаването веднага на ПИН кода? Ясно, че в НОИ на Стамболийски, ама на кой етаж или коя стая? Разпитавам така досадно, защото искам да ида утре сутрин, а времето ми ще е безкрайно ограничено

Бтв, мисля да нахраня дятету и да го разходя малко - вие какво ще кажете по въпроса  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт