Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 180 370
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Напук на евтината си цена съм страшно доволна от крем Пали за избелването на петна.А тъй като скоро си правих няколко процедури дермабразио ,козметичката ми препоръча лек флуид със слънцезащитен фактор на Ucerin,Едновременно подхранва,предпазва,а аз си го използвам и като основа за грим,зашото така кожата ми не се изсушава.

# 526
Пух , да в твоя случай, нека минат 2 семдмици и може да минеш към по-лек.

luna_1996  и двата крема са ми непознати, това ли  са целите имена? И нали се ориентира, че чак наесен ще си ги ползваш, иначе ще станат по-зле петната?

# 527
Да не е крем Рали,(един много малък в червена кръгла кутийка с нарисувано женско лице) Пали не съм чувала

# 528
Здравейте, аз имам едно неприятно петно на горната устна вследствие от втората бременност.
Миналата седмица, водена от темичката и отзивите тук, си поръчах ИНТЕНЗИВЕН ПЕРЛЕН КРЕМ ЗА ПИГМЕНТИРАНА КОЖА  на Collagena.
Сега като ви чета разбирам, че не трябва да го ползва сега ooooh!, а есенно-зимния период, така ли? newsm78
   Само да вметна, че крема дойде още на следващия ден след поръчката Peace, тук във форума бях чела, че бавели доставката

yasmina, май говорите за един и същи крем?

# 529
Ехх къде я отворих и аз тая тема, че я и прочетох цялата на всичко отгоре Simple Smile
Тия проклети петна ми бяха голяма болка до преди 2 години, когато реших че съм загубила войната.
Нооо благодарение на тая тема реших да им обявя война отново. И започна пак едно четене ......
Първо искам да кажа, че така и не разбрах какво предизвика появата им. Знам, че НЕ са от слънцето, защото по това време аз спях само през деня.
Обаче и до ден днешен обвинявам един крем за лице, защото петната ми се появиха два дни след като започнах да го използвам. А още като го купувах имах странното усещане, че не трябва да го взимам.
Върнах се на старите си мазила и масла, но вече беше късно.
Първия крем против петна, с който се мазах беше Ахромин. Сутрин и вечер в продължение на повече от 6 месеца. Резултат - нулев.
И от там пробвах върху себе си почти всичко, което може да се намери в аптеките (без медицинска козметика).
Кремчето Pally също го пробвах, но при второто намазване изпитах необяснимо нежелание да се мажа с него, реших тоя път да послушам това странно усещане.
По- нагоре някой спомена крема за петна на "Колагена". И този крем не ми помогна.
Сега обаче реших да извадя тежката артилерия и да мина директно на медицинска козметика.
След дълго четене се спрях на "Мелабел Biotrade". Разликата между него и останалите медицински кремове против петна е основно в цената. Всички съдържат киселини, кои по - малко, кои повече. В Lierac пък има урея, чийто мирис на амоняк е прикрит предполагам с допълнителни химии.
В съдържанието на Isis крема за петна, пише само: 12% гликолова киселина; емулсия масло/вода.
Същите ги има и в Мелабел.
(Ох много се отнесох)
Видях по - нагоре, че съветвате да не се ползват тия кремове през лятото. Ако обаче се мажете със цинков крем, тоя проблем отпада.
Аз поне така направих.
Та значи миналия петък се намазах с мелабел и си ми пощипа доста, но се траеше. На другия ден се омазах хубаво с цинкова паста и слънцезащитен крем отгоре и за капак съвсем леко фд. за да оцвети кремовете. Метнах крема в раницата и целия ден прекарах навън с малкия, просто нямаше как да пропуснем слънцето Simple Smile
Вечерта след старателно измиване се намазах пак с крема и минути след тва бях отворила прозореца да го метна. Добре, че минаваха хора по улицата та се отказах.
Така жестоко болеше, че ревах като магаре и естествено го махнах с памучен тампон при което болката беше почти непоносима.
Лицето ми червено като цвекло и толкова сухо, че и леко да се намръщиш опъва и боли ужасно. Кошмар. Намазах се с крем здраве и отгоре друг, мазен крем .
На другия ден като се видях в огледалото..... не мога да опиша как се почувстах и какъв страх ме обзе, но ще ви покажа снимка.
Хидратирането беше голям проблем през следващите дни. Мажех се само с цинкова паста и си пръсках лицето по няколко пъти на ден със сребърна вода.
В сряда паднаха последните корички (с моя помощ) и смея да кажа, че има резултат.
Съжалявам, че не направих снимки преди да се намажа, бях го приела просто за поредния крем.
Ще дам линк към снимката защото много ми е грозна и ме ми се иска да я мерна случайно тука Simple Smile
Направена е във вторник.
http://imageshack.us/photo/my-images/32/92321416.jpg/
Почти никога не пиша в тоя форум, но знам каква мъка е да ходиш като белязан. Моите петна и през фд си личаха много.
Надявам се да съм ви полезна с опита си в борбата с пигментните петна.

# 530

Видях по - нагоре, че съветвате да не се ползват тия кремове през лятото. Ако обаче се мажете със цинков крем, тоя проблем отпада.

Защо? И какъв е източника на информацията?

# 531

Защо? И какъв е източника на информацията?
Доц. Мария Балабанова

# 532
Toni Dunn,наистина има петна,които синеят под коректор,пудра,фдт.Забелязала съм,че петната от пъпки много успешно се прикриват,но при другите(моите)с грим изглеждаме още по-ужасно.
Това е проблема,иначе отдавна да съм се отказала да ги лекувам,защото оправия няма.
Искрено се надявам след обелването твоите петна да са изчезнали завинаги.
Опитът ми е,че изчезват наистина и до 2 седмици са пак там,често и по-зловещи.
Аз от Мелабела не се обелих.Имах някакъв дискомфорт,но не беше страшен.А го ползвах съвестно и редовно.Обелих се от Хидрохинон и седмица-две летях в облаците,предизвикателно и важно обръщах лицето си към хората,знаейки,че никой няма да ме пита какво ми е станало с кожата.
Не ми се разправя как се пада от облаците после.Вземи всички възможни мерки,за които се сещаш,да не се случи това и дано.
А за цинковия крем не съм чувала.Нямаше ли цинк в състава на слънцезащитните?
Така или иначе ако ползвам киселини,ще почакат до есента.

# 533
  • София
А крем с 15% гликолова киселина в състава си може ли да се ползва вечер, при положение, че сутрин се ползва 50 фактор или по-добре не? Май отговора е Не, ама аз да си питам Blush
И още нещо се сетих - вечер мога ли да мажа Ретин А или и за него да почакам до есента? Той в хладилник ли се съхранява?

# 534
  • Пловдив
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=185823

интересно не бях чувала до сега
а аз до тук дадох над 100 лв за слънце предпазна козметика  newsm78

# 535
MAMA GALQ първо, в статията има неточност, коментират се само кремовете с химичен фактор явно, не и тези с химичен И физичен (какъвто предтсавлява тази цинкова паста, титаниевия диоксид, и т.н.), т.е. казва се половината истина.
2ро, ами не дават 100% сигурност кремовете, но и пазят доста повече от нищо. Затова на хора с доказано проблемна в това отношение кожа се препоръчва ползване на крем с фактор И пазене от слънцето, не едното или другото. Важно е също и как се ползва крема с фактор, трябва да е достатъчно количество, да се подновява редовно...

meggle
Не на крема с к-на. За Ретин А зависи от кожата ти. Аз ползвам целогодишно, с фактор И пазене,но кожата ми не е фоточувствителна по принцип. АКо твоята е такава, бих го избягвала. Ако бориш само петна от пъпки евентуално може да се пробва, пак с фактор И пазене. Няма нужда от хладилник.

Toni Dunn
добре, че ефекта е положителен, защото си си докарала химическо изгаряне на лицето, което може да остави сериозни белези, много по-лоши от петната. С киселини трябва да се работи внимателно и със знания, за да не се получават такива грешки.

LilaC има цинк и във фотозащитните, и титаниев диоксид, затова някой от тях белеят като се нанесат и не попиват добре. Чистата цинкова паста не просто белее и не попива добре, тя е напълно бяла и не попива въобще, затова в козметиката се влагат по-малки количества.
Когато кожата е по-принцип фоточувствителна, и причината не е временен фактор, то нещата стават доста по-трудни. Трябва постоянно подновяване на защитата И пазене, дори когато си вътре в стая(отразена от повърхности сл светлина), дори когато е облачно, зимата... Не случайно толкова азиатки (те са предразположени към хиперпигментации) са винаги със шапки, дълги ръкави, че и леки ръкавички посред лято.
За да прикриеш с грим петната, избери коректор с подходящ корективен цвят, който да неутрализира неприятния подтон и при нанасяне на ФДТ се получава изравняване. Избери го в зависимост от какво е твоето, дали синее, лилавее, и т.н. като подтона на коректора трябва да е противоположен в цветовото колело, за да неутрализира успешно. Трудни са за намиране, ще трябва от марка професионален грим да се вземем сигурно обаче.

# 536

А крема, който си ползвала през тия 2 седмици с какъв фактор беше ?

# 537

А крема, който си ползвала през тия 2 седмици с какъв фактор беше ?
Най-високият възможен,купен от аптека,подновяван често-да питаш защо,след като не смеех да излизам да не прецакам уволнението.
MissNellie ,прасковеното поприкрива едните петна на бузата и ако имам ден,почти не си личат.
Същото прасковено не става за други едни петна-над веждата и до слепоочието,стои като нацапано с оранжево.Мъка,мъка...

# 538
Здравейте идвам с няколко въпроса , темата я следя отдавна , но досега не съм писала в нея.

Моята кожа е доста проблемна с много белези от акне.

От няколко дни насам ползвам тези продукти на MD Formulations :
http://www.feelunique.com/p/md-formulations-Facial-Cleanser-250ml

http://www.feelunique.com/p/md-formulations-Glycare-Skin-Perfection-Gel-75ml

с гликолова киселина са и засега ми понасят много добре. Почнах да използвам слънцезащитен крем на La Roche - Anthelios SPF 30. Смятам , че 30-ти фактор ми е достатъчен , понеже тук където живея е доста мрачно и рядко виждаме слънце дори и през лятото  Sad

Първият ми проблем е със слънцезащитния флуид , прави ми голям кир ефект като го нанасям върху дневния крем. Първо го пробвах върху Effaclar Duo na La Roche , резултатът - кир ефект. На следващия ден го пробвах върху гела на MD Formulations и се получи отново същия ефект , въпреки че изчаках много добре да попие и изсъхне гела. А после като почна да слагам ФДТ става още по-голяма мацаница  Confused

Втория ми въпрос е към Мис Нели , специално. Прочетох че съветваш продукти с гликолова киселина да не се ползват лятото. Аз живея в Скандинавието и си мислех да си ги ползвам тук кремовете с фактор 30 , а евентуално лятото в БГ да ги спра докато съм там , или да ги ползвам само вечер а през деня да ползвам фактор 50 и да се пазя повече от слънцето .
Какво според теб е по-добре ?

Надявам се , че се разбира нещо от писанията ми  Embarassed

# 539
След цяла зима борба с петната резултата е 0. Няма дори леко избледняване. Ползвах депигментиращия на Дюкре и Изис фарма.
Днес в кварталната аптека видях Лумискин на Колагена. Чудя се дали да го взема,  мога ли да го ползвам сега, когато вече слънцето е силно?

Общи условия

Активация на акаунт