Отговори
# 165
  • Морска приказка
 Честито на мама   Адда. Да ви е живо и здраво  момченцето и много да ви радва!

# 166
Adda Честито рижо Коледно момченце Simple Smile Да ви е жив и здрав, много весел и щастлив. Бързо възстановяване и чакаме снимки на рижите косици... както и инфо за името Wink Честито  Hug

И аз така  Mr. Green

# 167
МАМА АДДА ЧЕСТИТА ДА ТИ Е РОЖБАТА, ПОЯВИЛА СЕ НА ЕДИН ОТ НАЙ-ПРЕКРАСНИТЕ ПРАЗНИЦИ.МНОГО ДА ВИ РАДВА И ДА ИМА ЕДНО ПРЕКРАСНО ДЕТСВО.

# 168
АДДА ЧЕСТИТО ТИ КОЛЕДНО СИНЧЕ..............ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО ЩАСТЛИВ И БЛАГОРОДЕН  bouquet ТИ НАИСТИНА ПОЛУЧИ КОЛЕДНИЯ СИ ПОДАРЪК ТОЧНО НА КОЛЕДА И ТОВА Е ПРЕКРАСНО Hug

# 169

И ние сме още 2 в 1 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Честито на АДДА, Малкия да расте жив и здрав, весел и щастлив за радост на мама и татко!!!

# 170
Въпрос към Шаманката-
Ние сме изцяло на кърма, бебата наддава добре.От няколко дни след всяко ядене започва зверско надуване, почервеняване, газове, не винаги успява да се изака, а до скоро си акаше без проблем след всяко ядене.Дали това са колики?
Другото , което ми прави впечатление, че изпражненията понякога са зеленикави, а не с цвят на горчица, понякога са смесени с цвят на горчица със зеленикави?Нормално ли е това?

Не е нетипично поведение за бебе, възможно е да изпитва някакъв стомашен дискомфорт или колики. Бебетата на тази възраст могат да акат на всяко хранене или по-рядко, но е добре до 6 седмица да има поне 1-2 изхождания на ден със консистенция на рядка каша и цвят в гамата на жълто-оранжево-зеленикавото. Ако цветът те притеснява, изглежда по-зелен от обичайното или има слуз, винаги можеш да се консултираш с педиатъра, като му занесеш мостра от произведението. По отношение на организацията на кърменето, би могла да опиташ да внимаваш бебето добре да изпразва едната гърда, преди да предложиш втората (ако суче от двете на едно хранене). Така тя ще получа пълната гама от предно (по-водно) и задно (по-маслено) мляко. Да попитам накрая, ти усещаш ли нужда да изцеждаш гърдите си и цедиш ли рутинно или кърмата вече се е регулирала и не изпитваш нужда да цедиш?
За коликите може да помогне кърмене в пози, в които бебето лежи по коремче. Ето и тук линк към една статия за удобна поза за кърмене и спане на бебето, особено в периода на коликите. Топла ръка върху коремчето на бебето също помагат, а може да облекчите дискомфорта и с лек масаж. В тази статия е показана и снимка на т.нар. поза "тигър на дърво", това е нещо, с което и таткото може да помогне  Peace

# 171
Честито момченце на мама Адда, да е жив и здрав най-прекрасния им Коледен подарък, да расте щастлив и обичан и много да радва мама и тате   bouquet

# 172
Шаманката, благодаря ти за светкавичния отговор Hug
Относно въпроса, понякога изпитвам нужда да изцеждам, но напоследък се случва по-рядко, рядко чувствам гърдите си напрегнати.

Момичета , все забравям да ви кажа, че снимаха дечицата в няколко  предавания на Такъв е живота, предните две минаха, сега дават третото.

Последна редакция: нд, 26 дек 2010, 11:59 от mari:)

# 173
Здравейте момичета,
Весела Коледа на вас и вашите семейства,
да сте живи здрави и много щастливи!

Честито бебче на мама Адда, да ви е жив и здрав малкият мъж!

Въпрос към консултантите:

Бебчо е на кърма от 3- тият ден на ражданетор сега е на 9 дни. В началото всичко вървеше чудесно, но от няколко дни кърмата ми драстично се увеличи.Предполам защото започнах да изцеждам гърдата от която е сукал, притеснявах се че няма да му стига.  Гърдите са ми огромни и млякото тече само. Бебо суче през 3-4 часа обикновено, но през последните два дни е неспокоен суче по 5- 6 мин. и помашко като кърмата направо се излива в устата му а другата гърда през това време тече сама , засуква само зърното без ореол ата, защото струята е много силна. После заспива но за около час два и то доста неспокойно и иска пак да суче. Когато се изцедя и дам от по задното мляко спи спокоен по 4-ри часа и пълни  доста повече. Притеснявам се, че не получава достатъчно от задното мляко.

Мерките който предприех: вече не изпразвам гърдата след хранене, цедя само при болка. Предлагам само едната гърда за две три хранения а другата цедя пак при болка. Но не знам дали е правилно и дали няма да си докарам друг проблем.

Последна редакция: нд, 26 дек 2010, 11:59 от anna84

# 174
Честита Коледа на всички!!! Желая ви много здраве и много усмивки през новата година!!!

Честито и на мама Ада! Наистина получи най-прекрасния Коледен подарък!!!Да е жив и здрав малкият мъж, да порастне едно хубаво,усмихнато и щастливо дете!!!

И ние сме си все още 2в1 и имам чувството,че на връх Нова година ще си прекараме в болница! Grinning

На чакащите,като мен търпение и спокойствие пожелавам.
Кимбърли, честит рожден ден на патерица-много здраве и спокойствие и съвсем скоро да се похвалиш, че гушкаш най-сладкото бебче.  bouquet

# 175
  • при моите любими
Момичета честита Коледа на всички. Нека бъдем по- здрави, по-добри и по-благочестиви.

Честито на мама Адда и малкия рижъв мъж да им носи само радости и усмивки.

Мари и при нас се получава същото със зеленото и жълтото ако, но забелязах, че се получава така, когато е акал 2 пъти в различно време. Как го обясних, а Simple Smile)))) Исках да кажа, че ако се е наакал и аз не съм разбрала и е престояло известно време, позеленява. След 30 мин. примерно, вече го чувам как се изаква и го преобувам и виждам, как има разлика в цвета. Едното е видимо по-старо, засъхнало и зеленикаво. Според мен от престояването позеленява. За да си спокойна, можеш да си направиш експеримент. Остави един наакан памперс, след като го смениш, не го изхвърляй и го погледни след известно време, ще видиш, че цвета е различен.  Peace

# 176
Това за различният цвят може да е от химичната реакция на акото с гела, с който е намазан памперса. Памперс толкова гадно миришат , не знам с какво ги мажат.

Шаманката, Честита Коледа! Да си жива и здрава и благодарим за помощта, която ни оказваш! Въпросче:

Моят муцко от 2-3 дена понякога ака между храненията по 2-3 пъти, по малко, ама ака. Няколкопъти видях че е по воднисто, но не чак като вода, това нормално ли е? Изключително е само на кърма, храни се средно на 3 часа, без нощно прекъсване. Дали зависи аз какво ям? Навсякъде пише различно и не мога да разбера.
Аз не се цедя отдавна, още от родилното, че даже и там почти не съм се цедила. Сега хапва от двете, защото от едната само не му стига и е като часовник- 10 мин суче от първата и 7 минути от втората, явно дажбата му е точна  Mr. Green Това трябва ли да ме притеснява?
Лекарката също каза че има гъбички (езика му е малко бял) и ми изписа Дактарин орал гел- ама аз що ми мисля че не е чак безвредно и верен ли е факта че след кърмене ако не му се дава водичка се хващат тези гъбички, защото аз малко не го вярвам, ти  какво ще кажеш? Нали уж кърмата е безвредна, а да образува гъбички ...  newsm78 А по колкопъти се маже, защото нищо не разбрах от листовката (на нея пише че не е подходящо за деца под 6 месечна възраст)

Препоръчваш бебо да суче по корем при силна струя, а как се процедира когато той повръща особено когато е по корем, а в началото като засуче и моята струя е силна и преглъща бързо, идва му много и после хълца и повръща. Препоръчай ми поза, в момента го храня в тази:

И аз като Мари искам да знам за зеленикавото ако, и ние сме с такова понякога.

# 177
Честито Рождество Христово! Желая на всички вас и семействата ви много здраве, любов, топлина и Коледни чудеса през цялата следваща година!

Честити рожбички на ikamenova, vanias и Adda_Baggins! Да са здрави, силни, усмихнати и безгрижни слънчицата ви и да пълнят с безкрайна радост душите ви!

Adda страхотен ден си избра вашия мини-викинг!  Hug

Нас ни изписаха на 24.12 и си бяхме вкъщи за Бъдни вечер и Коледа всички заедно. Беше вълшебно!

Hug и стиснати палци за всички момичета, които са още 2 в 1 и в очакване да прегърнат своето чудо. Благородно ви завиждам, че все още ви предстои този приказен миг!

Kimberly, честит рожден ден на патерица. Бъди здрава, влюбена, обичана, вдъхновена и пълна с позитивна енергия!

# 178
anna84 , ти също си се ориентирала много адекватно в ситуацията. Често се случва първото тръгване на кърмата да е по-бурно и когато има и рутинно доизцеждане, проблемът може да се задълбочи. Можеш да опиташ няколко идеи, които да облекчат кърменето, докато кърмата се регулира.

Ако усещаш гърдите си препълнени, напрегнати или болезнени, можеш да опиташ да изцеждаш всеки път когато чувстваш дискомфорт, но само по малко, до леко отпускане и облекчение. Ако цедиш "до край", до изпразване на гърдите,  така се подава сигнал на тялото, че има нужда от още и още мляко.

Щом при вас сработва да изцеждаш малко от предното мляко преди бебето да суче, чудесно. Така хем се намалява леко силата на струята, хем и гърдата омеква и е по-лесно на бебето да засуче правилно.

Ако бебето се дави от силната струя, можеш за кратко да го отделиш от гърдата и с чиста кърпа леко и нежно да притиснеш зърното, за да спре силната струя. После пак да поставиш бебчо на гърда. Нормално е в началото, докато бебето суче от едната гърда, другата спонтанно да тече. Ако това ти причинява дискомфорт, можеш да слагаш подложка за течащи гърди или обикновена тензухена кърпа.

Пози, при които главата на бебето идва отгоре на гърдата (давах линк в предния си пост на една такава), могат да помогнат. Така гравитацията не помага на млякото да тече лесно и вероятно на бебето ще му е по комфортно. Обратно, ако гърдата е надвесена над бебето, това може да му създава дискомфорт. Друга поза, удобна за давещи се и повръщащи бебета или силна струя е подобна на поза - люлка, но дупето на бебето се спуска между краката на майката, така че тялото му да е по-вертикално. Вариант е също и крачетата на бебето да са яхнали бедрото на майката.

Това, което правиш, да предлагаш само едната гърда на няколко хранения се нарича блоково кърмене. При сериозна хиперлактация може да е полезно да се прилага, но е добре да не се забравя и другата гърда. Ако се чувстваш комфортно така, можеш да предлагаш само едната гърда в рамките на 3-4 часа, независимо колко често иска да суче бебето в този период. Когато кърмата се регулира, това може да отпадне, вероятно няма да е проблем и да предлагаш и двете гърди на едно хранене.

Важно е да не забравяш да приемаш адекватно количество течности и да не прекаляваш със солта и храните, съдържащи хидрогенизирани мазнини (транс-мазнини).

# 179
Много благодаря Шаманка, надявам се да подейства.
Още веднъж да пожелая на всички весели празници, а на всички които са 2 в 1 леко и безпроблемно раждане.

Общи условия

Активация на акаунт