Отговори
# 180
здравейте момичета,
честита Коледа на всички ... да сте живи и здрави Вие и Вашите семейства ...  madnoel

Честито на обебелилите се мами (ще чета после  Embarassed)

искам да се похваля (мисля, че вече мога)  Sunglasses

на 22.12.2010 в 10:48ч се роди нашия прекрасен син МИККАЕЛ - 3700гр, 51см

за раждането ще пиша по-късно .... все още сме в болницата,

Последна редакция: нд, 26 дек 2010, 15:02 от miss_666

# 181
Шаманката, Честита Коледа! Да си жива и здрава и благодарим за помощта, която ни оказваш! Въпросче:

Моят муцко от 2-3 дена понякога ака между храненията по 2-3 пъти, по малко, ама ака. Няколкопъти видях че е по воднисто, но не чак като вода, това нормално ли е? Изключително е само на кърма, храни се средно на 3 часа, без нощно прекъсване. Дали зависи аз какво ям? Навсякъде пише различно и не мога да разбера.
Аз не се цедя отдавна, още от родилното, че даже и там почти не съм се цедила. Сега хапва от двете, защото от едната само не му стига и е като часовник- 10 мин суче от първата и 7 минути от втората, явно дажбата му е точна  Mr. Green Това трябва ли да ме притеснява?
Лекарката също каза че има гъбички (езика му е малко бял) и ми изписа Дактарин орал гел- ама аз що ми мисля че не е чак безвредно и верен ли е факта че след кърмене ако не му се дава водичка се хващат тези гъбички, защото аз малко не го вярвам, ти  какво ще кажеш? Нали уж кърмата е безвредна, а да образува гъбички ...  newsm78 А по колкопъти се маже, защото нищо не разбрах от листовката (на нея пише че не е подходящо за деца под 6 месечна възраст)

Препоръчваш бебо да суче по корем при силна струя, а как се процедира когато той повръща особено когато е по корем, а в началото като засуче и моята струя е силна и преглъща бързо, идва му много и после хълца и повръща. Препоръчай ми поза, в момента го храня в тази:

И аз като Мари искам да знам за зеленикавото ако, и ние сме с такова понякога.

⅞ ...and Happily Ever After, за акането, не е нетипично за мъничко бебе, но ако нещо те притеснява, винаги можеш да покажеш едно произведение на педиатъра  Peace

Щом ритъмът на хранене е удобен за вас, няма причина да се притесняваш или променяш нещо. Ако бебето ти има нужда, то ще ти покаже чрез по-дълго или често сукане или обратното, по кратко и бързо нахранване  Peace

За гъбичките, няма данни, че изплакването на устенцата на бебето след кърмене е ефективно средство срещу гъбичните инфекции. От една страна, защото лъжичка вода едва ли може да изплакне кой знае колко. А от друга, защото активизирането на гъбична инфекция по-често е свързана с някакъв дисбаланс (от раждането, хормонален, небалансирано хранене, от прием на антибиотици и др.), който кара иначе нормално съществуващите в нас гъби, да започнат да се размножават по-активно. Според много източници, бебетата на изкуствено хранене са по-застрашени от гъбични инфекции, а от друга страна кърмата е антибактериална течност и е в перфектен баланс на веществата.
Тази статия може да ти бъде полезна Може ли да имаме млечница? При всички положения, само лекар може да прецени дали това е млечница или нормалното побеляване на езичето след хранене. Лечението и дозировката също само лекар може да предпише.

За повръщащи бебета, често са удобни пози, в които тялото е по-вертикално. Освен описаните в поста ми към anna84, можеш да опиташ легнала поза, при която твоето тяло да е повдигнато на възглавници, така че да е под приблизително 45 градуса и бебето реално да е по-изправено. Опитах да снимам една от позите, дано се ориентирате с моето шавливо кърмаче тук Би могла да опиташ, след кърмене да задържиш още малко бебето изправено, гушнато в теб, преди да го сложиш да легне. Връщането на мляко е нормално в началото и отшумява с времето.

# 182
Честито на мама Адда!!! Наистина, най-ценният Коледен дар!

Бързо завръщане в редиците, че ни трябват нови заглавия в Родени Simple Smile

# 183
Момичета, искам да споделя на 23.12.2010 в 17.27, изплака моят най- голям коледен подарък  Hug Бебе Изабел - 3800 - 50 см .Сега се гледаме вече в къщи.   bouquet   bouquet   bouquet Весели празници на всички

# 184
здравейте момичета,
честита Коледа на всички ... да сте живи и здрави Вие и Вашите семейства ...  madnoel

Честито на обебелилите се мами (ще чета после  Embarassed)

искам да се похваля (мисля, че вече мога)  Sunglasses

на 22.12.2010 в 10:48ч се роди нашия прекрасен син МИККАЕЛ - 3700гр, 51см

за раждането ще пиша по-късно .... все още сме в болницата,
ЧЕСТИТО ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ СИНА И МНОГО ДА ВИ РАДВА!
Момичета, искам да споделя на 23.12.2010 в 17.27, изплака моят най- голям коледен подарък  Hug Бебе Изабел - 3800 - 50 см .Сега се гледаме вече в къщи.   bouquet   bouquet   bouquet Весели празници на всички
ЧЕСТИТО И НА ТЕБ МНОГО ЗДРАВЕ И ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ!!!
И НИЕ ОЩЕ СМЕ 2В1!

# 185
ДОБРЕ ДОШЛИ НА БЕБЕ МИКАЕЛ И НА БЕБЕ ИЗАБЕЛ!ЧЕСТИТО НА ЩАСТЛИВИТЕ МАЙЧЕТА!
На всички, които са в очакване, леко раждане и прекрасна първа среща Hug

# 186
# 187
Хора възтановявате ли се след раждането? Аз излезнах от болницата все едно не съм раждала, само кафявата черта имам. НО куцам. нещо ме боли в ханша от както се върнахме в къщи. куцам здраво.или нещо от епидурала или ханша ми се еразширил или нещо подобно. Някой има ли такъв проблем.
Честито на новите бебета, да са живи и здрави.  bouquet

# 188
  • Нюрнберг, под високото небе!
mis_666, честит юнак Миккаел! Най-после ще го гушкаш! Бъдете здрави и много, много щастливи!
Adda, честито ви красиво Коледно чудо! Нека расте здрав и обичан и да е най-голямата радост за мама и тати!
Ох, сега видях и беба Изабел! Честито слънчице на мама ninchetopl!

Последна редакция: нд, 26 дек 2010, 19:20 от mzorizaver

# 189
Честито на Адда, miss_666 и на ninchetopl   bouquet .Да са ви живи и здрави малките човечета!!!Ние все още сме си 2 в 1 и вече не издържам....искам и аз да си гушкам моето  smile3504 !Утре пак ще мерим тоновете и ще видим какво ще каже доки.

# 190
Монкас, лично аз се чувствам добре след операцията,да не кажа перфектно Simple Smile, имам още малко стомахче, но след секцио се прибира доста по-бавно.
За болката в ханша, не мога да взема отношение, предполагам, че ще отшуми.
Как е кърменето при теб, зърната имат ли подобрение?
The Girl , кураж мила, със сигурност това чакане е много изнервящо!Дано да се срещнете с бебо възможно най-скоро.

Последна редакция: нд, 26 дек 2010, 19:17 от mari:)

# 191
Честито на новите мами!!!

# 192
  • София
Честити бебчета на мама Адда, miss666 и ninchetopl   bouquet

Аз след раждането си имам коремче, но аз и не очаквах друго и знам че със сигурност ще се наложи вземане на сериозни мерки като приключим с кърменето. Но хубавата новина е, че свалям килограми.

# 193
Хора възтановявате ли се след раждането? Аз излезнах от болницата все едно не съм раждала, само кафявата черта имам. НО куцам. нещо ме боли в ханша от както се върнахме в къщи. куцам здраво.или нещо от епидурала или ханша ми се еразширил или нещо подобно. Някой има ли такъв проблем.
Честито на новите бебета, да са живи и здрави.  bouquet

И аз все още се възстановявям от секциото и се клатя като пате като вървя Rolling Eyesда не казвам, че и хемороидите от първото раждане се възпалиха...мъка, мъка...и коремчето виси...добре, че съм свалила за тези двайсетина дни 11 кг.

Да са честити бебоците на miss_666 и на ninchetopl!

# 194
Честито на новите мами, здрави и спокойни бебчета и бързо възстановяване на мамите.

Monkas аз също бях с епидурална, но болката беше само първите 4-5 дни, а сега постоянно ми пропукват прешлените там.
Иначе  корем и кг вече са като преди да забременея, обаче като се кърмим болките от контракциите на матката са ...... идва ми да крещя.
За гърдите в болницата акушерката ми даде едно страхотно кремче Лансинох ланолин и този път не се чувствам все едно ми режат месото

Общи условия

Активация на акаунт