Отговори
# 240
Добро утро, момичета
7/8, това с бабите е много досадно. Аз нямам такъв проблем, понеже още с баткото съм им дала да разберат, че както аз съм решила, така ще си го гледам. Ако те искат да помагат, ще спазват моите правила, иначе няма да им го давам. Та така, сега си знаят урока и ме слушат. Mr. Green
Koqto, много гадно това с жълтеницата. Моята приятелка с нейното бебе беше така до 3 месец. Лежа и в Детското отделение, нагряваха ги, но не се оправи бебчо, докато не и казаха следното: Да преварява кърмата си 3-4 дена и така да я дава на бебето. Така те са се изчистили, защото при несъвместимост на кръвните групи на майката и бащата, после чрез кърмата се предавало нещо си, което пречи на жълтеницата да се изчисти лесно. Само как го обясних, ужас!!! Това го казвам, така както тя ми го е обяснила, защото и е минало през главата. Незная научно колко е вярно, но е факт че при тях помогна. Нищо не пречи и ти да опиташ.
Какво ще кажете, както залагахме коя ще е следващата родила в началото, сега да заложим дали и коя може да участва за бебе на Годината???
Аз залагам на Бебешондел. Heart Eyes

# 241
Това за гърдичките ме разби ххаах  Shocked аз не бях забелязала че са му леко подути когато педиатърката ми каза да не се притеснявам защото било от хормоните и щяло да премине.

# 242
На мен на 40 дни ми е цепена гърдата и сега си имам белегче за спомен. Сега майка ми като препатила постоянно ме пита следя ли и гърдичките на беба. Вечер като я мажа с олио и леко опипвам дали е подута и да няма топченце.

# 243
Здравейте и от мен,

аз сега отвам на запис... което значи , че съм си тук и 2 в1 Simple Smile Да видим какво ще ми кажат ако изобщо ми кажат нещо. Иначе лекарката ми каза, че ако не родя най- вероятно на 03.01.2011 ще трябва да ме приемат за предизвикване, а на мен как не ми се ще. Първо защото не ми се иска да започвам така нова година по болници, второ ме е шубе с тия с-ми и предизвиквания. Стискайте палци да тръгне сам бебока. Честно казано вече нямам претенции за дата, само да се сети да излиза  Mr. Green А и да се оплача, толкова са досадни хората около мен. Само ми звънят и викат айде бе няма ли да раждаш, какви ги вършиш, какво се моткаш??? Представяте ли си... все едно от мен зависи и аз се инатя... Направо откачам с такива изказвания... #2gunfire

Koqto, много гадно това с жълтеницата. Моята приятелка с нейното бебе беше така до 3 месец. Лежа и в Детското отделение, нагряваха ги, но не се оправи бебчо, докато не и казаха следното: Да преварява кърмата си 3-4 дена и така да я дава на бебето. Така те са се изчистили, защото при несъвместимост на кръвните групи на майката и бащата, после чрез кърмата се предавало нещо си, което пречи на жълтеницата да се изчисти лесно. Само как го обясних, ужас!!! Това го казвам, така както тя ми го е обяснила, защото и е минало през главата. Незная научно колко е вярно, но е факт че при тях помогна. Нищо не пречи и ти да опиташ.
Абсолютно си права за това. Аз също не мога да го обясня медицински, но аз като бебе съм била също 3 месеца с жълтеница точно поради несъвместимост м/у кр. група на майка ми и баща ми. Незнам за преварената кърма, но щом са го казали толкова хора значи е така. Стискам палци бързо да се оправяте, защото е много мъчително да знаеш, че на бебчето ти му има нещо и да обикаляте по болници. Praynig

Вчера видях добри новини от ДобраHug Стискам палци всичко да върви и при вас все така добре. Не се шашкай ако искат да ви изпишат, сигурна съм,че ще се оправиш много добре с мъника. Simple Smile Успех.

За бабите мога да кажа, че аз със сина ми получавах всякакви шантави съвети, кой от кой по дразнещ, да не говорим за шантави изказвания, които те втрещяват направо.  Може би от тогава се научих да бъда като кон с капаци, изобщо не слушам какво ми се говори. Също като Поли съм ги научила, че ако искат да виждат детето изобщо да не се обаждат неподготвени и да правят нещата както аз искам. Може да не е много културно и дори някой да се засегне, но по-добре от началото да се изяснят нещата за да няма после сърдити. Simple Smile

# 244
Трошката, браво за лекото раждане!
За Лефакса, поръчах си го от една немска онлайн аптека, дойде до Франция , а от там половинката ми го изпрати!Аз все го хваля , но наистина е много ефикасно.
Която, излагай малкия колкото се може повече на светлина, слагай го във вас до прозореца, ако има и слънчице още по-добре.Дано няма и спомен от жълтеничката.

# 245
  • Пазарджик
Момичета аз нямам много време да пиша,защото нашия юнак яде през 3 часа като часовник,но да ми е жив и здрав.
За памперсите да кажа че ние сме с тия новите на Памперс-рядко се случва да пропусне(може би,ако не съм го сложила правилно),но искам да ви кажа че си бях взела на бройка от Либеро и съм много по-доволна.Като ми свършат Памперс мисля да премина на Либеро.А и преминаването от един номер към друг на Либеро е най-добро,понеже не пропуска,както става при други.А и са доста по меки.
Аз всъщност се включих друго да питам-вие кога смятате да правите пита на бебетата ви и да ли трябва да се спазва този обичай да се канят само жени? newsm78
Стискам палци на The Girl да започне да ражда преди да са я включили на системи,понеже от опит знам колко е ужасно и болезнено  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Честито на новите мамита,няма да изброявам да не пропусна някоя  Heart Eyes ,а на чакащите много късмет и леко раждане!!!  Hug

# 246
Сладка пита се прави на 40 ден. Може да се раздаде, може и само да се прикади и да се раздаде на най-близките в семейството! Така ми казаха. Аз до сега не съм правила с голямото дете Peace

# 247
За Либеро и аз чувам добри отзиви.

И ние имаме жълтеница ПАК, аман вече! Пак сме по лекари, а мъжа ми само се разхожда по цял ден за изследвания и по аптеки. Вече със съфорумките се засичаме по болниците , то не бе лекари вече, не бе чудо!
Вчера така се бях ядосала при кожната лекарка, имаше много пенсионери и не ни пуснаха да минем напред "щото вече били пуснали едно бебе" и пенсията долна най нахално си влезе в кабинета без да и пука че и обясних че повръщаме и не можем да висим пред кабинетите, а докторицата можеше да каже да влезем ние, но тя отсече че другите щели да се сърдят! Те пенсиите по цял ден се чудят на кой лекар да отидат, свободното им време може да минава пред кабинетите, казах на моят мъж-нищо няма да плащаме на лекарката, защото бяхме без направление и не и и платихме. Хич не ме интересува вече да съм добрата душичка и да търпя. Влизам си в кабинета, преглежда и си излизам. Нямам време в този студ да разкарвам детето при личната за направления и после на всичко отгоре да вися заради пенсиите пред кабинетите. На всичко отгоре сме без кола в момента,а на ден по няколко пъти се налага да излизаме.
Така, отдъхнах си, оплаках се  Mr. Green

За питката знам че се прави на 40-тият ден и се канят само жени, които събират и парички за бебето. Според мен това е чиста проба събиране на пари, не че не са добре дошли. Четох някъде подробности около тази питка, като го намеря ще го постна тук.

# 248
Здравейте, мами!
Да се отчета и аз - за 1 месец нашата щерка е наддала 1,050кг и е пораснала с 3см. Направиха ни и хепатитната ваксинка, като нямаше температура в резултат от нея, а само леко безпокойство при детето няколко часа след боцкането.
По отношение на кърменето...зърната ми се оправиха, на едно хранене редувам двете гърди. Благодаря на skretch.
Като памперси използваме тези на Пуфис и за мен са по-добри от Памперс. Засега не съм забелязала пропускане с изключение на един много наакан Embarassed
Имаме обаче от вчера зачервяване и лек обрив по личицето и главичката на бебка, а телцето е чисто. Някоя от вас имала ли е подобен проблем и знае ли на какво се дължи?

# 249
Здравейте, мами!
Да се отчета и аз - за 1 месец нашата щерка е наддала 1,050кг и е пораснала с 3см. Направиха ни и хепатитната ваксинка, като нямаше температура в резултат от нея, а само леко безпокойство при детето няколко часа след боцкането.
По отношение на кърменето...зърната ми се оправиха, на едно хранене редувам двете гърди. Благодаря на skretch.
Като памперси използваме тези на Пуфис и за мен са по-добри от Памперс. Засега не съм забелязала пропускане с изключение на един много наакан Embarassed
Имаме обаче от вчера зачервяване и лек обрив по личицето и главичката на бебка, а телцето е чисто. Някоя от вас имала ли е подобен проблем и знае ли на какво се дължи?

Обривите само лекар може да ти каже, тук във форума няма как да ти кажат от какво е обрива  Peace И ние така бяхме и затова писах че само при кожната 3 пъти ходим. Ама и те май толкова могат да кажат. Ако е от храна освен да гадаят (което и аз мога) и да предписват диети и лекарства друго не могат да установят. Последният ни обрив даже не можа да каже дали е от топлото или е алергичен към нещо, което аз съм яла. Но профилактично ми забрани да ям всичко освен някои въглехидрати. То така лекар и аз мога да бъда.
Дано минат бързо пъпчиците, ако заведете детето на лекар сподели после какво са ти казали  baby_neutral

# 250
7/8, педиатърът идва сутринта у дома и каза, че няма нищо притеснително...Не е алергия, т.к. е локализирано само по лицето и главичката. Не е и от моето хранене, предвид това, което съм яла в последните дни. Предположението му е, че е от прегряване, което пък мен ме усъмни, защото у дома поддържаме температура от 22-23 градуса през деня, а и е завита съвсем леко. Та  затова и попитах, да чуя мнението и на други лекари Simple Smile

# 251
Поли, залагай, залагай, ама аз съм се настроила да пренося  Crazy Sunglasses

# 252
И ние сме с обрив по лицето, малки пъпчици по двете бузки, предполагам, че е от храна .
Аз съм доволна от Хъджис, но в село Банкя има само на Памперс Mr. Green, ще ходя до Люлин да си взема.

Последна редакция: вт, 28 дек 2010, 12:40 от mari:)

# 253
Цитат
Съвет от Шаманката Кърмата ми видимо намалява    и съм в голяма чуденка как да се справя със ситуацията. Наложи се дохранване /Скреч ми помогна много със съвети и материали, има ги по-назад в предходната тема/, заради това, че Мишето наддава малко за седмица /според кантара на педиатъра за една седмица само на кърма бе наддал 0.080 кг./и включихме дохранване с АМ; като първо слагам на гърда /давам и от двете/ и след това дохранвам. Но малкото човече е хитро и започна да се сърди и да не иска да суче от гърда, да плаче. Аз спокойно прекъсвам кърменето, за да се успокои и пак предлагам гърда, но за сега нямам голям успех. Така вече имаме цяло кърмене изместено само АМ от шише    Надявам се довечера вече да ми донесат /да намерим/ сонда и да дохранвам с нея, за да стимулирам и гърдите...Страхувам се, че съм закъсняла и не знам как ще успея отново да се върнем само на кърмене...

pipi_mb, ще ти задам малко въпроси, може и Скреч да те е питала вече, но нямам възможност да прегледам назад. Колко кърмения имате в денонощие? Успяваш ли да храниш с нещо алтернативно на шишето, чашка, лъжичка? С какво количество АМ дохранваш?
Би могла да опиташ нещо друго, дали ще сработи добре при вас. Първо, да предлагаш гърда малко преди бебето да се е разплакало от глад, при първи симптоми като въртене на главичката, промрънкване, още в полусън дори. Когато Мишето започне да се дърпа от гърдата и да се дразни, би могла да и предложиш малко добавка (изцедена кърма или ако няма кога да изцедиш, АМ), около 20 – 30 гр., за предпочитане от чашка (от капачето на шишето може), лъжичка или спринцовка (дозатор). Като леко засити глада, можеш пак да го сложиш на гърда. Ако се дразни, че гърдата пуска по-трудно, можеш да помогнеш да се засили струята като леко изцедиш на ръка преди да дадеш за да се задейства рефлекса на потичане. Много помага в такива моменти много гушкане, контакт кожа до кожа, спокойна атмосфера и спестяване на залъгалки и по възможност шишета. Честото поставяне на гърда, дори и само за успокоение, носенето и кърменето в слинг също могат да имат положителен ефект.

# 254
  • при моите любими
Ей майчета, радвам се, че има и доста активни сред вас. На чакащите, ще пожелая скоро да се сбъднат и вашите мечти Simple Smile

За погачата, аз правех на дъщеря ми, но не беше много по традицията. Имаше и мъже и не съм сервирала само сладки неща на масата (традицията е да има на маста само сладки и сладкиши , освен питката разбира се), също така традиция е питката да се замеси от младо неомъжено момиче , но условието е да са живи и двамата му родители. При нас питката я замеси майка ми.  За събирането на пари, не мисля, че това е целта, по скоро се оставят символични суми (при нас изрично ги помолих да не ми дават големи банкноти , че нещата са символични). За мен най-важния момент от целия ритуал е така нареченото орисване на детето. Много ме е яд, че не си записах всичко, което моите близки и приятелки пожелаха да се случи на детенцете ми. Беше много мило и приятно.
Тази погача обече, мисля да спазя традицията за присъствие само на жени, защото лудницата миналия път ми беше в повече и сега искам да я избегна. Също така, съм решила да си подготвя хубав тефтер или бебешкия дневник и в него всички "орисници" да си ги запазя.  Peace

Хубав ден от нас за вас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт