Отговори
# 630
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ПРАЗНУВАЩИТЕ! СВЕТЪЛ ПРАЗНИК ВИ ПОЖЕЛАВАМ, ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Арим, стискам ви палци на двете с Димяни  Praynig. Много добри новини за релактацията ти, браво! И аз съветвам да пиеш много течности. За цицата, ако ви бях наблизо нямам нищо напротив, кърма - дал Господ Mr. Green Аз и без това смятах да се предложа на една прясна мама на близнаци тук наблизо, но не знам как ще реагира жената... А то за децата ще е елексир направо (не пия, не пуша, здрава съм)  newsm78
Бобче, как си днес?!

# 631
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здравейте и от мен най-после... Hug

От вчера съм бясна, че нямах нет  smile3515 Добре,че днес след хиляди обаждания направиха нещо по въпроса...
Честит имен ден на всички именници! Бъдете живи и здрави!

Да се похваля,че след прегледа при кожния вчера, малкият е преборил дерматита и е  напълно здрав  Hug По този повод питах доки какво да правя с остатъчното количество лекарство и тя ми отговори да си го съхранявам при нужда..., но в тази връзка,ако някоя мама има нужда и е в такава ситуация нека пише...с удоволствие ще помогна, съставките са хидратиращи Flutter Просто не ми се иска да го хвърля при положение, че може да е от полза на някой нуждаещ се.
Сега да ви разкажа в каква ситуация попаднахме вчера....
Тръгваме с малкия и мъжа ми от поликлиниката и на кръстовището на Емил Марков и Стрелбище няколко хлапета започнаха да хвърлят снежни топки по колата. В следствие за малко да се ударим... ooooh! Мъжа ми се вбеси,спря колата и подгони хлапетата...Успя да ги стигне и от това, което ми каза разбрах,че е поискал да говори с родителите им...Непосредствено до тях се събират хора, от които и една жена, която се позаинтересувала какво става...След като мъжът ми обяснил, ситуацията и че вози бебе в колата,жената се представила,като служител от агенцията за закрила на детето и обяснила,че въпросните деца били на частна занималня в близост. Така и двамата отиват при учителката...която с цялата си наглост казала,че преувеличаваме  #2gunfire Жената от агенцията я попитала как е позволила на 10 годишни деца да остават без надзор при положение, че са й поверени и за това и плащат луди пари ,като й натъртила ,че преди няколко дни именно на това кръстовище са блъснали дете. От развоя на събитието стана ясно,че жената от агнецията ще заведе иск.  Peace Питам се в какви ръце си оставяме децата? И това ли е преимуществото на частните занимални?  ooooh!

# 632
Arim, браво миличка.  Grinning. Днес ще ходя да търся препоръчаните от zarat хомеопатии. Zarat,от къде сиги купи? От специална аптека ли?
Не, има аптека до нас в Каофланд и учудващо много заредена с хомеопатия

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ

Dian4eto  - не се тревожи ако си притснена за пишчето може да се отиде на детски уролог или хирург да го види.  Но продължавай всяка вечер помалко и нашата главичка не се вижда, а всеки лекар казва разнопосочни неща. Аз мисля да изчакам да се разбере накъде отиват нещата с тази на Малчо и тогава да ходя  някъде към 6 ти месец.

: tini_pini  мъж ти ходили при Балев, да се уредя и аз за час , но някъде след 15 ти, че сега е натоварено около мен   bouquet

# 633
Здравейте мамчета! Приемате ли нови? Аз съм Роси - мама на една малка принцеска. Моето ангелче се казва Дария и е родена на 05.10.2010г. Термина ми беше определен за 15.10.2010г., но решихме да е секцио и така дойде възможността да си избера датичка (а 5.10 е деня на Стара Загора)... Та така- ние сме много послушни (за сега...  Wink ), вечер спинкаме от 11 до 6, но аако я оставя може да спинка и до 7-8. Аз обаче я кърмя по режим (не при поискване) и затова я будя да я храня... от няколко дни държи играчки с ръцете си, а първият предмет който хвана беше сурвачката на нова година...  Party сега докато аз пиша, тя си лежи в легълцето, "говори" на играчките, радва им се и от време на време прави бррр и изпищява от радост... Кърмя я, с дохранване после, а от една седмица и давам и сокче от ябълка - по 3-4 лъжички - ту го харесва и се облизва, ту плачка от него. Напоследък се замислям и от кога да започна със захранването - не ми се чака да стане на 6 месеца, но ме е страх и да не избързам. Сега ще се върна малко назад по темите които сте обсъждали да почета... Е, това е от нас
Хубав ден на всички ви!!!
П. П. Честит имен ден на всички празнуващи!

# 634
  Здравейте и от нас. Аз съм се разшетала, а малката мрънка в леглото, ех нямаме укротия ние, след малко ще ми писне и пак ще яхна количката явно. Да ви питам в БГ бие ли се ваксина за хепатит, кой вид и кога. Сега нали има бум в някой градове и ми се ще и на малката и на мен да сложа, но тук не слагат и евентуално да си купя като си дойда в БГ, ако се продават свободно.
  rosi09 добре дошла   bouquet Ти си почнала със захранването щом даваш сок  Simple Smile

Офф, ревнааа

# 635
Честито на всички именници, да сте живи и здрави!   bouquet
rosi09, добре дошла!

Мами, вашите бебета плачат ли когато ги обличате за разходка? Нашият направо се скъсва, щом усети, че ще го навличам. Хич не му е удобно и в столчето за кола, имам чувството, че е тясно, а ги дават до 13 кг. Изобщо голям зор ни е излизането Confused  Дано поне лятото, когато ще е леко облечен да спрат тези ревове, че опищяваме блока  Crazy

# 636
  • Sofia
Честит имен ден на празнуващите!!!

tsvelichkova поставя се ваксина за хепатит В. Първи прием в родилното и втори на 1 месец.

Наде Божидара празнува имен ден на Тодоров ден. Тодор/Теодор означава Божи дар. Та е побългарения вариант на това име.

rosi09 Добре дошла!

barbaletka започна да плаче когато космонавта започна да му става т.е. го кривих повечко за да го облека. Сега купихме друг който му е голям, но е доста топъл и няма никакви протести. Може спокойно да се движи в него и това му е достатъчно /освен, че му е и топличко, но той не знае какво е да му е студено/.

# 637
barbaletka , и нашият правеше така, особено когато стигнеем до шапката. Първият път помислих, че има нещо в нея и съм го убола, обърнах да търся по шевовете причината.Отскоро , обаче,като че ли усеща къде отиваме и не плаче, ще мине, явно е някакъв период.
Ние бяхме на разходка за час и половина, такова хубаво слънце грее...А и това е шанс Гого да поспи един час повече
Dian4eto, май нашите зверчета са една зодия Mr. GreenСпането и при нас е в подобно положение.
rosi09 ,добре дошла Hug

# 638
Здравейте в днешния празничен ден!
Роси, добре дошла! Моята дъщеричка също се роди на 5 октомври ( по време на зарята за празника  Joy).

barbaletka , и Йоана плаче много като я обличам за навън, въпреки че нашия ескимос е широкичък и долната му част е като торба, за да може свободно да си ритка, но...Сега като се замисля май и на нея по и харесва по голо дупе- след банята вечер като я обличаме се дере зверски, след смяната на памперса пак...дано като се затопли не е така.

И ние досега бяхме на разходка- тук времето е разкошно, слънчево и много по-топличко от предишните дни.

# 639
Привет!!
Честит празник на всички празнуващи Йордановден - бъдете живи и здрави  Hug

Вчера четох за ваксинирането с/у Хепатит А - ваксината не е от задължителните и се поставя след двегодишна възраст. Иначе Хепатит Б си е здължителна, два приема са.

Роси, добре дошла. Ти определено си започнала да захранваш вече, щом даваш сок от ябълка  Peace
Барбалетка, много рядко Мая не се дере, докато й навличам космонавта. Нашият е от Джъмбо и ми се струва, че всички дрехи от там са правени за дребни китайчета -  до сега не съм случила на нито една дреха, която да отговаря на етикета си. Та тоя космонавт е явно тесен откъм гърба и докато й сложа ръцете вътре - малллееее, много  реве.
Мира, успех с релактацията!! Зарат много добре го е обяснила, цеденето след всяко кърмене е страхотна стимулация!!
Дианчето, не се притеснявай за пишката, важното е отдолу под ципата да не се събира смегма - това е бял, мазен и гъст секрет. Абе това с пишките си е гадна работа като цяло  hahaha На нашия батко кожичката му се отлепи отрано, но към края на лятото му се беше срастнала леко в основата, та се наложи да му я отлепваме отново - аз и баща му де, не сме го водили на лекар.
за прането, гладнето - пера с Тео бебе на 40 градуса, съкратена програма, винаги се изпират добре дрешките.  Баткото го гладих до 4 месеца, Мая не съм я гладила нито ден.

Да ви питам, вашите бебоци започнаха ли да оплешивяват - нашето моме е почти без коса вече и е супер смешна.
Пожелавам ви прекрасен уикенд, ние ще зачезнем на Сапарева баня с децата, малко да глътнем свеж въздух  Hug

# 640
 Hug
Никола ревеше и когато му беше голям  Crazy Иначе и ние вече трябва га купуваме по-голям. В тази връзка я кажете някой магазин, където има хубави, дебели, че всичките, които гледахме, бяха все тънички. Сега имаме 3 - всичките подарени и всичките до 3 месеца  Party

За пишките - ние сме до никъде. Дърпам още отначалото, но няма никакъв напредък  ooooh!

didanka, и нашата косичка започна да пада.

# 641
Здравейте момичета,
Приематели ли още членове?
Успях да прочета част от нещата и се извинявам, ако вече е обсъждано, но исках да ви попитам дали приспивате мъничетата или те сами си заспиват. Ето как стоят нещата при нас.
Нашият кокорчо не заспива сам освен ако не заспи на гърдата. Ако не се унесе и не заспи на гърдата, само се кокори и разглежда и се смее и иска да му се обръща внимание, защото повече от 15 мин сам не може да се забавлява  и като се умори почва да мрънка и трябва да го приспиваме на ръце - не заспива сам въобще. Даже понякога и рве като го вземем на ръце докато успее да заспи. Отначало го оставяхме да си заспива сам, но като забелязахме, че още беше много малък и заспиваше само един-два пъти на ден за около половин час и решихме, че явно му трябва приспиване, защото ставаше много изнервен. По едно време започнах да си мисля, че не му стига кърмата, но ни подариха везна и общо взето яде 100-120гр, а понякога и по 150гр на ядене. Сучи само от едната гърда на ядене, редувам ги на всяко ядене. Обикновено яде по 7-8 пъти на ден, на поискване сме, но гледам, че горе-долу се регулира на 3 часа, понякога на 2.5 часа интервал. Първия месец наддаде 1.5кг, втория месец 1кг. Само на кърма сме, не сме почнали да захранваме, вода пие много малко. Имаме още колики  ooooh! въпреки че вече не почервенява от напъни както преди, но още свива крачета. И сме доста "темпераментни" - голямо мрънкане и рев пада, когато не е на кеф мъника  Laughing Поне вечер си заспива на гърдата към 8-8:30 и така до 2-2:30, когато се буди задължително да яде и пак към 5-5:30 отново да яде. Памперси през нощта не сменяме, той май няма против  Wink
Даваме му Вигантол 2 капки (донесоха ни от Румъния от новите партиди, че педи му предписа 2 капки Диавит на ден, а това ме притесни).
Честит имен ден на всички именичета!

# 642
Добре дошли на новите мамчета Grinning
Ние също ревем като я облека за навън, но според мен е,че й става много топло, цялата се зачервява и като излезем спира естествено.
Роси, а защо не ти се чака със захранването? Не те укорявам, просто ми е интересно Peace

# 643
Като стана дума за падане на косичката се сетих да кача малко снимки от нас http://www.snimka.bg/?album;aid=562010- на едната снимка се вижда колко е смешна отзад с това голо търкълце на главата  Crazy

Blurmoi , добре дошла и на теб . Йоана също трудно заспива, особено през деня- ето сега например пиша на компютъра, а с единия крак бутам количката напред-назад, за да се унесе CrazyВечер преди заспиваше още на гърдата, но напоследък се наяжда, слагаме я в кошарката, тя се кокори, мрънка- но след няколко песнички и малко люлеене на кошарката заспива. Ако се случи да плаче много и да не се успокоява я взимам при нас в леглото- това винаги помага. Докато имаше колики сешоарът ни беше пръв помощник в приспиването и успокояването.

# 644
  • Варна,морето,сините вълни...
Здравейте мами!
честит имен ден на всички празнуващи!Много здраве,късмет и щастие! bouquet
ivdraq,да при Димова сме и ние.Това обривче може да от дрехите нещо,да се е протъркало.При нас има такова отзад на вратлето,от ръба-хем режа етикетите но пак остава ръбче.
veselina miteva,дано всичко се развие в ваша полза днес.  Praynig
tini pini, ще кажеш като отидете при Балев какво гледа и колко манги си дала.Аз още няма да бързам да ходя където и да е на ортопед и т.н.
kat88, бързо оздравяване  Hug
mishana13, ужас направо.добре че не е станала белята!държавно,частно няма гаранция за отговорност от страна на учители! #2gunfire
rosi09, blurmoi добре дошли в отбора!
Ние днес стачкуваме,не ядем като хората.Или ревем и се дърпаме или се усмихваме,плезим и бутаме с език зърното.След това ревем и мрънкаме пак...Дано отмине ooooh! Praynig
И ние ревем като се обличаме след баня и като обличам яке или ескимос.Хич не обича да извива ръце. ooooh!
Досега няма случай да сме заспали сами,без гушкане и люшкане на ръце!Дано скоро да отпадне това,че всичко ме боли вече Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт