Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 455
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро!Днес има слънчево затъмнение.,а, Джуджи при Гала каза лунно  newsm78.Както и да е.

# 106
  • София
Добро Утро!!! На мен цял ден ми се върти свят,сигурно е от затъмнението.Вие давате ли сурови банани на децата и кога го давате този банан?И само банан или  с мляко го месите?

# 107
  • Пловдив
offioly, ето я темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.870
Добре дошла! Grinning

# 108
  • София
Здравейте мамита  Flutter,

За много години с пожелание за здрави дечица, много усмивки и детски смях вкъщи  Hug

Не писах доста време тъй като с малката имахме доста грижи, беше болна и 10 дни пи АБ и най-накрая е добре  Joy  Joy  Joy, като за финал мен ме прихвана от нея и все още се лекувам и дано да не се зарази отново  Praynig

Много ви благодаря за картичките и хубавите пожелания   bouquet   bouquet   bouquet, Веси килимчето е страхотно. За съжаление малка част от картичките които бях пратила се върнаха обратно в пощенската ми кутия  Sad, за което много съжалявам че не са стигнали до вас.

Гледам че говорите за масълцето, та в тази връзка аз й слагам по-малко на нашата  " попожица". Адски е капризна на ядене, готово пюре изобщо не иска и да лизне дори и плодовите - те са й най-омразните ( получава много силно слюноотделяне ). Кашичка ( безглутенова) си хапва с охота и пюре от тиква, но за друго не мога и да е търся  Laughing.

Вчера сутринта ходихме да й извадим паспорт и изобщо нямаше никаква опашка, то по тази телевизия само преиначават нещата  #2gunfire Надявам се до края на седмицата да летим за Германия и да се свършва с чакането ни.

Елиза, надявам се да ви е станало подаръчето иначе ще трябва да се реванширам  Peace.

Не бях влизала във форума от доста време и малко се обърках днес с тази нова подредба,ами на мен не ми допада  Sad .

Някой бе питал дали излизаме навън с бебчовците, да аз го правя за по 30 минутки, страх ме е да не е простудя. По принцип не съм от маниачките, но след като 10 дни изкарахме с АБ и .тн. не ми се иска да се получава отново.

Лек ден мамита  Hug

# 109
  • Варна
Здравейте и от мен!
Добре дошли на новите мами в темичката!
Имам един малък въпрос - как правите домашни каши?
Преди правех, от просо, но не помня дали е нужно да се вари вече изпеченото и смляно просо, или може само да се накисне добре.

И на мен би ми било от полза тази информация. Все още сме до никъде със захранването, но се надявам някой ден да си хапваме всичко.

# 110
Честита да ни е Новата 2011 Година ! Дано ни донесе повече здраве, късмет и сбъднати мечти !!!
Честита ни и нова темичка ! Дано и Смилянчето се включи в нея само с добри новини за малката Ивана ! Добре дошли в юнския отбор и на Izabella и offioly!!!

За нашето семейство 2010 година беше, може би най-кошмарната година в живота ми, като изключим раждането на бебчо, разбира се. Heart Eyes Heart Eyes Изпратихме я с кеф и посрещнахме новата с много песни, танци и щур купон.   bigdance2 Даже бих казала, че откакто посрещаме Нова година с гости вкъщи, това беше най-веселото събиране. Сърцето ми се беше свило малко, че Кими няма да издържи на децибелите и крясъците на малки и големи. Но той си спа царски от 21.00, та чак до 7.00 сутринта, отпускайки по този начин и на мама 3 часа сън.  Mr. Green После цял ден ходих като дрогирана и чак на следващия ден се заех лека-полека с миене и чистене.  hahaha

offioly, ако си правиш брашното от цели зърна, при всички положения трябва да се свари кашата.  Peace

Накупила съм и една камара месни пюрета, не че не мога да ги сготвя, ама хич не съм сигурна за това пилешко с какви хормони е наблъскано, не че в пюрето е сигурно, но поне не знам.Имам и замразено, пасирано дом.пилешко, но и то е от бройлери, дето пораснаха за месец, хранейки се със  "спициален фураж", та и от него нещо не ми се готви  newsm78...

И аз имам пасирано и замразено пуешко месце, но и аз още не смея да го дам, по същите причини. Wink  Ще си почнем с пюренцата на Нестле, пък да видим.
Аз въведох маслото и зехтина. Хубаво е в домашните зеленчукови пюренца да има мазнинка някаква. В купешките също има - рапица или слънчоглед. А за сиренето и аз знам, че е по-късно - 8-9 месец.

Малко късно, но да си кажа и аз - относно AM, който се дава в родилните, явно във всяка болница практиката е различна. Кетти, не знам в твоя случай колко е бил дългия престой, но ние си тръгнахме на 8-мия ден, при това аз първите 3 дни нямах съвсем нищо, а на 4-ия тъкмо тръгна млякото и малкият ми го взеха и остана на лампа 72 часа, през което време не можех да го кърмя. След като се прибрахме вкъщи единственият проблем с кърменето беше, че мама не произвежда достатъчно мляко, иначе то определено му харесваше повече от шишето.  Wink
Иначе в болницата явно си имат някакви стандарти и техни си вътрешни протоколи, защото не на всички бебоци даваха шишета с мляко от първия ден. За Шейново става въпрос.

Еmi ka, Tабакова, Kремс, Киди, дано да са добре вече мъниците !!!  Hug  Hug  Hug

Kissing Heart

# 111
Слънчев лъч, получи ли някоя картичка  Hug

# 112
  • София
Привет мами  bouquet
А за пътуването,като няма на кой да го оставя и за минута си го водя с нас  Heart Eyes а и така съм по спокойна когато децата са си при нас,само багажа беше ужасно много Crazy
От опит знам,че е по лесно да се пътува с бебе от колкото с по-голямо дете около две-три годинки,а като свикне от сега се надявам да е по -лесно  Simple Smile

# 113
  • Пловдив
Здравейте от нас! Влизам само да почерпя за 7-мия месец на Стили!  newsm38
нямам време да кача картинка, при нас нещата са зле. След малко сме на лекар.

# 114
.Вие давате ли сурови банани на децата и кога го давате този банан?И само банан или  с мляко го месите?

Аз пасирам 1/2 банан с малко АМ /около 10 мл./ и го давам между храненията.

Табакова честита ви месечинка!  Не ни стряскай така, дано не е нищо сериозно и като имаш възможност пиши какво се е случило  Whistling

Момичета имам две въпросчета :
1. На вас педиатрите споменава ли ли са ви да смените схемата на даване на вит. Д??? Нашето педи ми каза 20 дни по 2 к. и 10 дни почивка  newsm78
2. Мамите, които сте въвели месните пюрета в какъв ред въведохте месата??? Аз за сега съм въвела основно пуешкото и телешкото. Един път съм давала и заешко, но не го прие мн добре. Дали мога да въведа и пилешкото вече или още да изчакам????

# 115

1. На вас педиатрите споменава ли ли са ви да смените схемата на даване на вит. Д??? Нашето педи ми каза 20 дни по 2 к. и 10 дни почивка  newsm78
Според мен, всеки педиатър си преценява, според детето, ние сме на 3 капки всяка сутрин, защото фунтанелката ни е голяма, ако вашата се е затворила по-бързо можеби за това, така ти е казала  Wink

# 116
  • София
Значи:
1.Първата ни педиатърка беше казала,но това за Деавит-а 20 дни по две капки,10 дни почивка.Сменихме си педито и сегашното каза по една капка сутрин,без почивка.Гинеколога ми казваше:10 лекаря да питаш,10 различни мнения ще получиш.
2.АЗ дадох така:заешко,пуешко,пилешко и до тук сме стигнали.На татък незнам какво и как да давам особено за риба,агнешко и свинско.

# 117
Благодаря за бързите ви отговори  Hug

Значи това за вит.Д-то ми го каза личната, а частната, при която ходим ми каза да си продължавам с 3 к. както досега. Нашата фонтанела също е голяма и затова винаги сме били на повече капки и още не е затворена. Аз смятам да си продължавам да си давам.

Изабела за рибата знам само, че последна ще я въведа чак към годинката. ЗНачи сега и аз ще въведа пилешкото.  Peace

# 118
Опаа, здравейте, мацки!  Nature Snowman
След тридневното седене вкъщи ме хванаха лудите, навляках малкото зверче с де що намерих дебела дреха, увих я в одеалото и айде навън. Тя кърти като порче, аз се чудя как да карам в тоя сняг, трябват ми вериги за гумите на количката.
Ох, тази нова подредба напарво ми бърка в очите, голямо нещо е навикът!
Днес с кашата имахме небивал успех, след като вчера се оплаквах, че не иска, днес детето си отваряше устата и си искаше още... да не повярваш чак Simple Smile
Вит. Д не давам още от оня скандал, разчитам на АМ-то и слънцето(когато го имаше). При прегледите педиатърката каза, че се развива добре, без да знае, че съм го спряла. Някак си не ми се струва оправдан тоя риск.
За бананите мисля да поизчакам, било то сурови или от пюре, просто защото съдържат оф-как-се-казваше-вещество, което засилва алергичните реакции. Може би към края на другия месец ще й дам бананово пюре.
Практиката за даване на АМ в родилния дом - както Слънчев лъч каза, в Шейново не даваха на всяко дете. На Стела започнаха да дават шише чак на втория ден, след като говорих с акушерката, че детето суче, пък реве, а то било гладно, зверчето, защото на мен не ми беше тръгнала кърмата. На следващия ден когато вече имах малко кърма спряха АМ-то. После в детско отделение ми споделиха, че дават само когато регистрират спад в теглото, освен онзи нормалния, който си е.
За месото - мислех да започна с едно Герберско пюре с пилешко и зеленчуци, ама видях, че има краве масло и се отказах, взех с пуешко, за после ще видим какво ще даваме.Така или иначе още поне седмица сме на каша и има време  Peace
 Hug

# 119
Момичета имам две въпросчета :

1. И ние продължаваме с 2-3 капки на ден. Купихме си от Турция някакъв Витамин Д ( мисля, че е като Диавит-а тук). И ние сме с голяма фонтанела.Освен това педиатърката ни каза, че и при бурно наддаване на килограми в този период не трябва да се спира. (не знам каква беше логиката и)
2. Започнах с пуешко, след което пилешко. По Коледа въведох и Телешкото ( около месец след като въведох месото като цяло). Вчера дадох заешко за 1 път.
За Агнешкото и Свинското ни казаха да не даваме. Да не се бърза въобще с тях, просто защото са "тежки" храни.

Искам да попитам, някой дали дава готовите каши в бурканчета на HiPP? Тези които са оризови или за преди сън.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт