И през Новата Година канадски бебета ще има! - 45

• 29 730
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Прежда- от Уолмарт. Модели- аз съм пас. Пишман плетачка съм, само се каня. Simple Smile
Само прежда съм насъбрала и разни модели за една кука, но не на мартеници.

# 586
Ще пробвам в Уолмарт, вярно.

Аз дори да плета не умея Wink Така че си мисля за лесните - гривнички от навито шнурче, помпони, класика, хем малчо да се кефи да участва Wink

Порових и има в бг-мама стари теми с мартеници-красота, ама сложни за мен. Намерих в youtube лесни видео уроци за макраме и се сетих, че се занимавах в захлас с това в 5ти клас, а напълно бях забравила дори за това. Сега се ентусиазирах за гривнички от макраме Wink

# 587
  • Vaudreuil Canada
Аз се каня да намеря прежда бяла и червена (чудя се къде да я взема по-евтина, не съм купувала) и да се пробваме да направим няколко по-лесни мартеници. Дали знаете за сполучливи модели дето са описани из нета?

В Зелърс, Уолмарт, Долар стор и Майкълс има прежди - от сайта на Майкълс си отпечати купонче за седмичното им намаление за 1 продукт. Модели нямам - мога да ти снимам аз какво правих преди време, лесни са, но не е от прежда (и са евтини). Само ако забравя ми напомни щото сега отивам да спя а каквато съм блондинка напоследък до утре може да не помня  Embarassed

# 588
Ние сmе от mързеливите mартеницотворители, правиm гривнички за ръцете като ги усукваmе с дрелката  Mr. Green

# 589
  • Vaudreuil Canada
Пате Яки - имала съм снимки на мартеничките - ето от тук виж 3-4 симки са http://shemet.multiply.com/photos/album/1/dekoracii#photo=33
Правени са с едни листове от долар стора - не е текстилно но е едно такова меко подобно на пресован дунапрен. С формичка за сладка или за пластелин притискаш за да се очертае и после с ножичка за нокти изрязваш по очертанието - залепвам с моментно лепило или топъл силикон и отгоре пришиваш мъниста или лепиш самозалепващи се кристалчета и слагаш безопасна игла отзад - всичко това е пак от долар стора. Всичките мартеници общо да излязат не повече от 5-6 долара и ти остават материали за догодина.

МaНЕВрата това с дрелката ми хареса - аз се замислям да си ползвам накрайника на миксера  Mr. Green

# 590
  • Монреал
Дензъл, каква малка сладка панделка  Heart Eyes За нула време ще изпълни седалката  Grinning

Ние имаме от най-мързеливите мартеници - пращат ни от България  Laughing

# 591
Няколко дни не съм преглеждала темата и то какви интересности ...  Laughing

Дензъл, честита ви щерка. Предполагам сама се увери, че колкото и да сондираш мнения за раждането, винаги има нещо, което да е различно при всяка от нас Peace Радвам се за това, че кърменето ви върви добре. Аз също с Флоранс имах проблеми, ама въпреки това, успях да кърмя до 8м, което хич не беше малко, имайки се предвид, колко мързеливо бебе беше. Сега с Алекс ми е в пъти по-лесно. През нощта го кърмя спейки, той суче спейки и така всички сме доволни и щастливи Mr. Green

ТарикМам (ИлиасМам Mr. Green), това за мързеливите мартеници ми хареса особено много Joy И ние се кичим с такива, пратени от Бг, но и аз почти всяка година творя по някоя. Преди в Бг като видех щъркел си разплитах някои от мартениците, за да им храна каква е плетката (става въпрос за такива, плетени на ръка, не с куки). И сега с малко мислене успявам да възстановя някои плетки. Прежда - миналата година купих от Walmart една червена и една бяла прежда, които са толкова големи, че ще ми стигнат за цял един живот  Crazy Ама държах типа на преждата да е еднакъв, за да се плетат и усукват по-лесно  Peace И тъй като Флоранс е голяма кокона, миналата година й направих колие с Пижо, а на учителката й в градината с Пенда Flutter

И не на последно място, да ви почерпя виртуално с едно парче торта, че мойто мъж днес добавя още една свещичка върху тортата, става на 33 bowuu  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 20 фев 2011, 20:15 от p4eli4ka

# 592
p4eli4ka, честит ти рожденик  bouquet

шемет, както винаги много творчески подход. Хареса ми резултата.

Тарикмом, и ние тази година ще сме с мързеливите мартеници от България. Майка ми да не би да изпусне 1-ви март още на 1-ви февруари ги прати Laughing

Дензъл, малката Леана е голяма чаровница Heart Eyes

# 593
  • Лавал-Пловдив
И на нас ни ги пращат мартениците от България, майката на мъжа ми. Този път за куриоз писмото дойде точно за...4 дена. Направо не можахме да повярваме.
Честит празник на Пчеличко.
Тарик мам, гледам пчеличка ти е намекнала, но и аз си го мислех - време е да си смениш името - Тарик-Илиас мам или нещо подобно  Party

# 594
  • Монреал

Тарик мам, гледам пчеличка ти е намекнала, но и аз си го мислех - време е да си смениш името - Тарик-Илиас мам или нещо подобно  Party
  Laughing И аз си го мислех това, но не можах да измъдря нещо кратичко и оригинално  Crazy

Честито на Пчеличко и от мен   bouquet Laughing Много добре изглежда тортата.

# 595
  • Vaudreuil Canada

Laughing И аз си го мислех това, но не можах да измъдря нещо кратичко и оригинално  Crazy
Тар-ил-мам

Пчеличка да ти е жив и здрав мъжа, а ти с вкусни торти да го радваш - много апетитно парче.

Аз щото съм на мънистена вълна да кажа че и с мъниста могат да се правят гривнички-мартенички  Wink

# 596
Момичета, здравейте!  Hug

Дензъл, Леана е невероятно симпатично малко човече. Много пъти го гледах това разкошниче нежно и много му се радвам. Някак страшно силно ми напомня за Мишел в този карсиит. И ние имаме такава снимка! Стопли ми сърцето!  Hug

Шемет, малко ми е неудобно, но ще си присвоя идеята за мартениците! Чудесни са! Аз си правя мартенички за ръка, които са просто усукани (с дрелката  Laughing)! Ама тази година заради Мишел ми се иска да направя нещо по-интересно и предложените от шемет са точно на време и са перфектинят вариант за нас!   bouquet

Честит рожденик на пчеличка! Тортата изглежда много апетитно!  Heart Eyes

Момичета, не знам дали можете да ме посъветвате по един въпрос, но реших да ви питам все пак. Копи/пействам питането си от темата, която си отворих:

Живеем в чужбина и имаме общ имот с близък роднина на мъжа ми в БГ. Имотът не се използва за живеене нито от нас, нито от роднината, но скоро научихме, че роднината отдава имота под наем без нашето знание. След като узнахме потърсихме обяснение, а също поискахме да получаваме половината от наема. Беше ни обаче отговорено, че имотът, който е неделим сам по себе си, се отдава само в половината си част, която роднината е приел за своя.

Въпросът ми е има ли какво да се направи от чужбина?
Кои институции да се алармират, че в имота ни има квартиранти без наше знание?
Как да се застави роднината да дели наема с нас?

Благодаря предварително!

# 597
Извинете ме, че нахълтвам така, но искам да  благодаря на Гаргамелчо и Танита за отговорите, макар и със закъснение. И аз знаех, че е 2 от 5 г. престой, но не бях сигурна, в смисъл да не има нови промени нопоследък.

# 598
  • Vaudreuil Canada
Ето ви нещо смешно за начало на седмицата - аз лично доста се посмях http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3519

Тарикмам аз се бях присетила да те питам - мина ли ти кашлицата след раждането - ефект на бременността ли е било или нещо друго?

# 599
Дензъл,малката госпожица е голям бонбоб,да е жива и здрава.

И ние сме на мартенички от БГ.По-точно на конци за мартенички Simple SmileИ правим най-простия модел  ръка,защото  стават бързо и лесно ,че малката е решила да раздаде на децата в класа .

Идеята с дрелката много ми хареса ,въобще не би ми хрумнало Simple Smile

шемет,много красиви мартенички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт