Декемврийчета 2010

• 25 776
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
koqto, аз съм от Бургас, би ли могла да ми вземеш 2 шишенца? Гледам, че си отправила предложението си към майки от София, ама аз да опитам  Rolling Eyes Wink

7/8..., дано бързо се намери причината за това, което става и се отстрани  Hug

Аз пък нямам замразена кърма и шише... а на фризьор е супер наложително вече да отида! Трябва да вземам мерки и да се организирам за другата седмица.
Иначе, тука си пише всичко: Начини за съхранение на кърма - и как да се размрази и как да се затопли.

# 631
koqto, аз съм от Бургас, би ли могла да ми вземеш 2 шишенца? Гледам, че си отправила предложението си към майки от София, ама аз да опитам  Rolling Eyes Wink
Ами тогава и аз да се пробвам.... Flushed

# 632
Катёнок Пиши ми на лични,понеже тук ще забравя,а от личните ще си кореспондираме с адресии телефони Peace

# 633
Добро утро мами  Hug
И аз ще помоля  някой да ми прати паролата.
Ние изкарахме ужасна вечер.Детенце като го заболя коремчето мале. ooooh!Свива се,изпъва се,плаче със сълзи даже.Беше някакъв кушмар.Какво ли не правих, държах го на ръката си и притисках коремчето,масажи,даже и пеленка затоплих и сложих.3 часа бебка плаче и се дере а аз заедно с нея Cry.Давам и капки за коликите Колиф мисля че бяха на всяко хранене по 4 капки да обаче в 8 часа на храненето бяха свършили и не можах да и дам и като се започна.Накрая изпратих таткото да търси нещо за тези колики.Донесе ми и дадохме та се успокой милото и заспа.Горкото побърка се.Дано днес не я боли и е спокойна.Вие какво давате за коликите?
И ние от време на време повръщаме.Когато и дойде в повече яденето или не е оригнала достатъчно (Ние оригваме по 3 пъти на хранене).Но не се притеснявам защото е малко и не е на фонтани.Но тези колики...

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 10:02 от Beni_benni

# 634
Добро утро!Снощи с нашия мъж се нахранихме към 11:30 и се събуди чак в 4 и 30 , доволна съм че започна да поспива повече вечер..Иначе виждам , че пишете че бебетата ви се оргиват..при нас това се е случвало едва 5-6 пъти , но ми казаха , че при някой бебета се получава по - късно..

Да се похваля, свекърва ми дойде преди няколко дни , тя е интелигентна жена ,но доста по - възрастна от майка ми - на 68 , майка ми е на 48..и като се почнаха едни съвети.Идва наднича да му гледа дупето , като го мия и преобувам и тя ми казва "Остави го малко гол да поседи по дупе , поне 10 минути "и аз и казах , че не искам , защото току що съм го измила и тя "чакай , чакай, остави го".Оставих го 2-3 минути със свито сърце , по моя преценка не беше температура на която трябва да го оставям гол , и го обух и след това акото ни беше по - зелено...което знам че се получава от истинали краченца.Слагам го на шезлонгчето през деня , между някое от храненията - "ама ти защо го слагаш в шезлонга , това бебе е като вързано за теб, оставяй го сам , защо стои при теб" и аз си казах , че няма да си вдигам нервите и мълчах.Единият път идва и започна да го буди..той трябваше да яде наистина , но аз си го чакам да се събуди сам , то дърпане на краче ли не беше, на ухо ли .. направо ми настръхна всичко и събуди го в крайна сметка ,взе го и започна да го тресе (аз се ограничавам да го люлея) и той не знам усетил е , че има напрежение или просто му беше криво на детето и като започна да плаче , ама с глас!И ми се сви сърцето ОТНОВО и исках да го взема в мен и тя каза "Не , не остави внука ми да си поплаче , той трябва да си развие дробовете, ние не разбрахме , че има бебе в тази къща" ЛЕЛЕ , ЧЕСТНО търпелива съм , но от бременността + раждането насам осъзнавам , че съм по - чувствителна , но съм ги предупредила всички , че съвети приемам , но забележки да ми се спестяват!А просто тази жена , като влезе в стаята и ми се учестява пулса...Съжалявам , ако ви занимавам с лични проблеми , но имам нужда да споделя!Мъжът ми е много готин , поставя я на място винаги , като види че ме е засегнала или като му споделя , че има нужда , но сега не искам при всяка забележка да го занимавам и съм си казала , че е временно тук и по - добре да мълча , отколкото да се изпокарваме и да си докарвам стрес и да го предавам на детето.

Бени , аз за колики давам Ентерокинд и съм доволна уж , но пак си ги имаме коликите , в по - кратки периоди.Също това със затоплената пелена го правя и сме закрепили положението до някъде, но пак си го боли.Сега бодувахме от 7 без 15 до 8 и 30 с леко приплакване..

# 635
anich88  Joy Joy #2gunfire #2gunfire Joy Joy
Спокойно, ще си тръгне "Свекървището" .... Аз за това отказах помощ в началото, но моята свекърва живее до нас и няма как  виждаме се всеки ден Simple Smile Ама аз я слушам с двете  уши - от едното влиза от другото  излиза. Не че нещо прекалява със съветите, но понякога каже нещо дето да  те изкара от релси. ЗА детето не си позволява да прави каквото и да било и винаги пита преди да направи нещо, Но  още ми е черна за дето каза, че сме избрали циганско име на  детето, а то се оказа че Филип е бил един от 12те апостоли Wink  Винаги ме дразни с някакви суеверия от рода на "ама твоята приателка дето доиде при детето да не би да е била неразположена, че сега детето е с пъпки"  Joy hahaha Joy Joy hahaha Joy hahaha  ато просто се чистеше от хормоние горкото и имаше акне.
Повтаряй си че ще си тръгне скоро Wink  Hug Hug Hug
Beni_benni , ние сме на  Колиеф и за сега помага, но има имоменти когато  нищо не помага.
Бях чела че   отвара от семена от копър помагала, но не  съм го пробвала още, инъче и  натоплянето  със сушоар сме пробвали - помага Wink

# 636
 anich88, съчувствам ти за положението, в което си. Не можеш ли да и обясниш да не ти се бърка в това как да си гледаш детето. Ако трябва, мъжът ти да и го каже, защото ако сега не и покажеш кой командва, може да ти се качи на главата. Пък и колкото пораства детето, толкова и нейните съвети ще стават повече. Тя е права за себе си, може би така е гледала своите деца, на нещата се променят и сега разбиранията са други. Аз на моите баби- помагачки, още с баткото им казах, че ако не спазват моите желания за товаа как да гледат детето, просто няма да им го оставям. Да видиш как се съобразяваха, пък сега с бебето те направо си знаят урока. Mr. Green

# 637
Въпрос към ЛЛЛ

Искам да попитам консултантите понеже съм малко притеснена.Бебка е изцяло на кърма,през първия половин месец имахме по 8 хранения в денонощието,постепенно намаляха на 7 ,а в края на първия месец останаха 6.............Успокойх се на първата консултация ,че детенцето въпреки това натдава добре-цели 1200 за 1 месец.Но сега от 3 дена вече ми се буди и само по 1 път нощем-значи като се напапка около 21,22 часа. после ми се буди около 2,3 часа и направо сутринта в 7,8.И така се получи,че отпадна и още едно хранене и вече са 5 .Въпроса ми е не е ли твърде малко за бебе на 2 месеца  newsm78 newsm78 newsm78.Забелязах обаче,че през първия месец редувах гърдите,защото си имам много кърма,а сега вече беба суче и от двете и то много продължително................с кратки почивки може да откараме и час и половина кърмене.Дали успява да си навакса храненията по този начин???

и още един въпрос макар и да се стори глупав,но снощи детенцето се изпусна след баня в хавлийката.........не и е за първи път,даже много и харесва да се изака ,когато е разголена и след баня,но за първи път снощи не можах да и изпера хавлийката,какви ли не прахове и кисненета ,но не стои петносана,много серт ако,а преди никога не съм имала такъв проблем,всичко се изпира.Та искам да попитам дали такова цапащо ако е показател зач нещо,възможно ли е нещо да му има на детенце???

БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

# 638
  • Пловдив
Въпрос към ЛЛЛ

Искам да попитам консултантите понеже съм малко притеснена.Бебка е изцяло на кърма,през първия половин месец имахме по 8 хранения в денонощието,постепенно намаляха на 7 ,а в края на първия месец останаха 6.............Успокойх се на първата консултация ,че детенцето въпреки това натдава добре-цели 1200 за 1 месец.Но сега от 3 дена вече ми се буди и само по 1 път нощем-значи като се напапка около 21,22 часа. после ми се буди около 2,3 часа и направо сутринта в 7,8.И така се получи,че отпадна и още едно хранене и вече са 5 .Въпроса ми е не е ли твърде малко за бебе на 2 месеца  newsm78 newsm78 newsm78.Забелязах обаче,че през първия месец редувах гърдите,защото си имам много кърма,а сега вече беба суче и от двете и то много продължително................с кратки почивки може да откараме и час и половина кърмене.Дали успява да си навакса храненията по този начин???

И мен ме интересува това, защото и ние вече два дена пропускаме нощното хранене, снощи заспа към 00:30 и се събуди чак в 06:50 да яде, а друг път се буди към 3-4 и после към 7-8 пак. Нормално ли е вече да започва да не яде вечер ?  newsm78  А и през деня, като че ли започва да се храни по нарядко ..

# 639
Здравейте мили мами, аз най-накрая намерих време да напиша някой ред.
Благодаря ви за милите пожелания.
Иначе за раждането-към 10часа сутринта започнаха да ми текат водите,взех си душ и се отправихме към болницата без никакви болки.Приеха ме с 4см. разкритие,приеха ме и към 12 часа отидох в предродилна да чакаме контракции,чакахме до 5 часа следобед и включиха окситоцин до 8 часа вече имах пълно разкитие и започнаха напъните,доста трудно излезе и 8.50мин Кристиана излезе на бял свят.
Сега се гледаме в къщи изцяло сме на кърма и в тоя ред на мисли искам да попитам мамите които кърмят как почистват езичето от кърмата цялото е побеляло,пръскам в устата малко водичка тъй като неиска да засуче биберона но не е достатъчно.

# 640
За акото по дрешките- при мен не винаги се изпира от първият път, наистина много цапа, но не мисля че това е повод за притеснение. Накисни го малко преди да го пуснеш в пералнята.

Момичета, има една снимка, която няма име! Моля пишете си имената- на бебо и вашият ник!

# 641
Anich88, Поли много хубав съвет ти е дала, послушай я! В началото може би е много трудно да се престрашиш да кажеш че не искаш това и това,но след време е още по трудно и ще започне напрежение и дрязги, нищо че се виждате рядко. Аз съм имала бивша свекърва, която беше точно така и аз точно като теб бях- е видя ли я тази жена или само присъствието и ме дразнеше и ми се разлопваше сърцето. Аз така и мълчах "за да няма разправии излишни" но там ми е била грешката! За мое супер голямо щастие се отървах от нея преди много години и сега имам много добричка свекърва, която много, много уважавам! Не ми е давала съвети от тези натрапчивите, много е съобразителна и даже не я определям като "свекърва" Свикнала съм тази дума да е нещо ужасяващо.

А според мен намери начин да и го кажеш деликатно не директно с думите "не искам съветите ти", може просто да седнеш и да и кажеш нормаЛНО, да поговорите, обясни и че това те натоварва, че я уважаваш като баба, но ти си майка на детето и ако имаш нужда от помощ за нещо ще я питаш. Знам също че има хора, които не търпят нормален разговор и че нещата отстрани изглеждат много лесно, но ти помисли как най добре да се обърнеш към нея. Ако пък е от този тип хора, с които не можеш да седнеш да разговаряш- кажи и го директно или сина и да и го каже, защото много стрес се създава така преживяла съм го и знам какво е. Моята бивша дори искаше да седи да гледа как кърмя малката, а аз това много го мразя, седеше и в стаята след като изляза от банята примерно и нито можех да се облека нито пък да си подсуша гърдите, кърмата тогава много ми течеше и не ми се нравеше идеята да се разхождам по цици пред нея и да си сменям превръзките. Така че затягай я здраво докато и е време!

# 642
Ама наистина ни е пуста темичката вече Simple Smile

Много ме е яд на времето днес в София... Докато се наяде наобед малката и се нагласихме да се разходим на слънце... излязохме и то се скри... Поседяхме на една пейка и тя в кошницата за колата около 40 мин., стана ми студено на мен... и хайде вкъщи... Дано тия дни пак има слънчеви моменти Simple Smile

Anich, добре са те посъветвали момичета... аз бих си поговорила с жената...

# 643
anich88 Зеленото ако няма нищо общо с това че е стоял малко голичък Peace
Зеленото ако е зелено защото е стояло повече време в червата,това ми го каза педито при която ходим на часно,аз я бях питала понеже и ние от време на време имаме и тя каза че нормалня цвят са оранжеви а елените са повече престояли  Peace така че споко

# 644
Ние успяхме да направим днес по-дълга разходка, имаше много слънчице и беше чудесно.

markochka
, можеш да изплакваш устичката с малко вода, като я даваш с лъжичка щом не иска биберон.

Хигиена на бебето

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 16:26 от Kimbarly

Общи условия

Активация на акаунт