Декемврийчета 2010

• 25 780
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
Ще се върна да ви изчета след малко че четох повърхностно. Мари, във фейса няма как в групата да си направим отделен албум, това е недостатък за фейсбук за съжаление.

Добра е идеята за албум във снимка. бг където всеки да си пусне снимката която иска да участва в колажа. Можете да ги качвате тук
http://dekemvri2010.snimka.bg/?profile,albums

Срок до края на януари!

Пишете под снимките името на бебчо и ника във форума на майката!

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 18:09 от ⅞ ...and Happily Ever After

# 601
Страхотна идея за колажа, но някой може ли да ми даде парола и потребител за албумчето???

Кате, благодаря, че попита за Кали!
Ами за мое огромно учудване сравнително добре прие присъствието на бебето първоначално. Сега виждам,че излодява и му липсва внимание. Гледаме да не го пренебрегваме,но той е станал доста чувствителен. Понякога му е толкова тъжна муцунката,че от най-малкото нещо се разплаква, освен това излодява затворен в къщи. Вчера дори ми каза,че иска да ходи на ясла,което за него до скоро беше бич. Сигурна съм,че си страда по свой начин,но в общи линии се държи мъжки. Понякога иска да го гушкам в одеало,като бебето, да му давам биба и т.н.

Много съм притеснена,че преди малко кихна на 1 см от лицето на малката,а той все още си е болен и в момента сърцето ми е много свито да не се разболее малката.

# 602
Това с педитата и килограмите е голям ад, все няма угодия.
Anich, ние не будим малката нощем за хранене, а тя се буди сама когато иска, обикновено между 3,5-5 часа. Обаче ние сме на другата крайност - все не качваме достатъчно, въпреки храненето на поискване, многото кърма и активното сукане.

ceci88, не знам дали може или не, но нашата питка я направихме съботата след 40-я ден. Не съм по точното спазването на църковния канон.

KalinaZ, до колкото знам след противохепатитната ваксина няма никакви проблеми и не се налагат ограничение. Въпреки това бебка беше доста неспокойна деня след ваксината, макар че може да се дължи и на коликите, които все още ни мъчат от време на време.

⅞ ...and Happily Ever After, аз ползвам ампули физиологичен разтвор на URIAGE - френски са, цената им е около 11-12 лв за 18 дози по 5мл. Едно флаконче ми стига за 2-3 дни, удобни са за отваряне и стоят изправени. Купих ги от аптеки Оптима.
Нослето почиствам с физиологичен разтвор и помпата. Ушните миди почиствам с клечки за уши с ограничител, а очите само с вода мия.
Момичета, нали щяхме да си правим колажче за 1 страничка? Аз предлагам така:

Който има желание да бъде включен в колажа да изпраща снимка във фейсбук на лично съобщение (може и линк към снимката) Желателно е снимката на бебчетата да са в близък план, защото в колажа ще се сложат умалени снимки и да се виждат по ясно сладките муцунки  Hug

За тези, които нямат фейсбук да пращат тук на ЛС снимка или линк към снимката!

Моля пишете името на детето, на което пращате снимката! Някои ги познавам и без имена, ама други не  Wink

Предложението ми за фейса е с оглед на това, че тук бързо се препълва пощата.Ако някоя друга мама има желание за колажа може да пращате на нея. Засега аз давам старта, знам че предложението беше от друга мацка (да се обади коя е че забравих, да не обидя само някой).
Ще бъде хубаво да си направим едно хубаво колажче с нашите съкровища!

Мисля, че и никид, се беше заела с подобен колаж, аз на нея бях пратила снимка на Калина, но може и във ФБ да кача.

# 603
Здравейте мами,

Мари да ти е жива и здрава рожденичката. Много гадно, че е болничка бързо оздравяване за да може да празнувате.

7/8 хубава идея, ще пратя снимка, само трябва да избера най-хубавата;))))))))))))))))))))

Някой беше питал за българският лактогонен чай, аз пия по 500гр. на ден ама съм супер нередовна. Пия го когато съм на зор:)

Момичета моя бебо е още обринат по лицето и главичката вече не знам с какво да го третирам. Мажа с лайка. Мазах три дена с Балсам на д-р Тайс и от днес мажа с Елоком:( а хич не ми се искаше.

Има ли някоя мама без количка все още, аз все едно избирам апартамент. За малко да си вземем лолоата на бебекомфорт, и се отказах. Сега съм залитнала по Уното на Пег Перего. Ако сте доволни от вашата количка и е до 700лв. препоръчайте ми я:))

Въпроси към ЛЛЛ: Бебо е на 28 дни. Само на кърма е. Много е лаком от самото начало и затова до сега сме успели с къренето.
Като се събуди винаги е много гладен и иска да суче веднага.Опитвам се да го поставям правилно на гърдата, но пак поглъща много въздух. Вече няколко пъти ми повръща на фонтан през носа и устата. Гърчи се и се превива, издава звуци докато спи, включително и плаче докато спи.

Мерките който пробвам са :

внимавам как захапва, цедя се понякога за да не му е прекалено силна струята. Правя пауза по-често да го оригвам, но явно пропускам нещо:( П
Другият ми въпрос е кърмя на поискване в началото твърдо на 3 часа се събуждаше да хапва, но сега яде когато си иска, ден с ден няма еднакъв, понякога на 2, 3 или 5 часа. Понякога иска да суче през час, но аз коя гърда да давам. Преди ги редувах, но сега когато времето е по-късо не трябва ли да давам гърдата от последното хранене.
Също така колко хранения трябва да имат кърмените бебета, знам че в началото е по 8-12 но докога, дали няма да го прехраня.И въобще ще има ли някакъв режим.
И последно трябва ли да се доизцеждам от време на време, аз имам кърма и бебо даже се дави от струята, но миналата седмица имах 2 дни в които не му стигаше от едната гърда, предлагах и другата. Притесних се че кърмата ми спира и почнах да се цедя след всяко хранене и двете гърди( цедях едва по 20гр.)  почнах да  ям течна храна и пиех много течности. За моя радост нещата се оправиха на третият ден. Сега пак не се цедя и давам само едната гърда, но се притеснявам дали няма да ми намалее кърмата.

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 18:40 от anna84

# 604
  • Морска приказка
Мари да ти е жива и здрава рожденничката. Бързо да се излекува милата.

# 605
Вече си качих снимката на бебо ето тук http://dekemvri2010.snimka.bg/?profile,albums .Нямам търпение да видя крайния резултат  Hug

# 606
Имам въпрос към ЛЛЛ: при мен се случи така, че развих нещо като мастит на едната гърда, един ден преди 31ви декември получих треска и симптоми наподобяващи тези на грип. Помислих, че се разболявам, но имах и леки болки в гърдата и като попрочетох това онова разбрах, че не е настинка. На същата гърда ми беше разранено зърното и може би заради това ми се позапушиха каналчетата. Нямах обаче температура и червенини. Сега положението е стабилизирано и нещата се оправят, след като слагах топли компреси, ел. възглавница, цедях се често и слагах бебчо на гърда по-често. Остана обаче един проблем. След като нахраня бебето от тази гърда започвам да чувствам болка сякаш някой ме прищипва в гърдата. Това нормално ли е? Ще отмине ли тази болка постепенно и какво още мога да направя, за да отпуша хубаво всички канали. За сега виждам, че тази гърда не засища бебето както трябва, продължителността на хранене от тази гърда е много повече в сравнение с другата, която пък задоволява предостатъчно нуждите на бебо.
Още един въпрос имам. Нормално ли е след всяко хранене бебето да повръща по малко мляко. Постоянно мокрим дрешки и редовно си повръща малката, дори и да е оригнала. Понякога дори и след като я сложа в креватчето и е минало известно време от храненето, отново повръща по малко. Имам ли причина да се притеснявам? От друга страна тя хапва доста и не знам трябва ли да я спирам, след като веднъж повърне, защото обикновено тя продължава да търси с устичка и да иска да яде. Често даже плаче ако не продължа да я храня. Как да постъпя?

helene8118, освен честото цедене и компреси, взимала ли си някакви други мерки за проблема с гърдата? Пила ли си лекарства, антибиотици преди или след раждането? От колко време усещаш това "прищипване" Ще го опишеш ли по подробно? В каналите ли усещаш или сякаш цялата гърда е като натъртена? Сега изцеждаш ли тази гърда?

Често, след запушване на гърдата, напрежение и дискомфорт, дни след преодоляване на проблема се усеща дискомфорт подобен на натъртена тъкан. Възможно ли е да е това, според теб?
Понякога, след раждането поради дисбаланс или прием на лекарства е възможно да се развие и гъбична инфекция. Често има симптоми и при бебето, но не винаги. Би ли могла да се консултираш с лекаря си за да изключи подобен проблем?

За връщането, какви количества мляко връща бебето ти? Повръщането "на фонтан" ли е или просто изтича от устенцата? Не е нетипично за бебетата на тази възраст да връщат мляко след хранене, не е свързано само с оригването. На много майки им помага да кърмят бебетата си в по-вертикална поза. Примерно, позата люлка може да се трансформира като дупенцето на бебето се спусне между краката ти или крачетата му яхнат срещуположното на кърмещата гърда, бедро. Често помага също и да не се оставя бързо бебето в легнало положение, а да се подържи повече време изправено вертикално. Ако те притеснява повръщането, не е лоша идея да се консултираш с педиатъра на бебето си.

# 607
Момичета , предстои ми утре ходене на фризъор , чак ми е гузно , защото имам доста работа по косата си и ми казаха , че ще отнеме време и съвпада с едното хранене.Майка ми ми е голяма подркепа , но предстои да си тръгва в Понеделник  Cry и настоява да отида да си оправя косата, но сме в чуденка как да процедираме с кърмата.

Ако може някоя от вас да ми каже как да постъпя или ЛЛЛ да ми даде съвет , как да процедирам , кога да изкарам кърмата от фризера и на водна баня ли е най -добре да се топли?Колко милилитра да му приготви мама , преди да му даде да хапне и дали ще иска да яде , има ли случаи в които децата отказват?Той пийва водичка с шише и няма да му е първа среща ,но все пак абсолютно не знам как да процедирам, извинявам се ако въпросът ми изглежда смешно отстрани , но ми е доста притеснено , дори съм готова да си остана вкъщи .

# 608
  • София
The Girl как успя или ако може някой да ми прати парола и потребител.

# 609
Мари, да ти е жива и здрава рожденичката и да има много щастливо детство! Много кофти, че е болна на рождения си ден, но съм сигурна, че ще наваксате с купона щом се оправи. Стискам палци да е бързо!

tuli, нашият батко се прави, че не забелазва бебето, но от време на време се хвърля да я прегръща с цялата си тежест и я гали доста мечешки. Освен това е един замислен и по-чувствителен. Иначе той още не говори и не мога да преценя как точно го преживява.
Ти как си? Кръвното ти регулира ли се? Хайде, нямам търпение да попораснат принцесите и да се разхождаме по съседски  Hug

Днес бяхме при педиатърката. Наддали сме 850 гр. за 24 дни и сме пораснали с 2 см. Другият петък ще ни е първата редовна консултация и ще бием противохепатитната ваксина. Попитах педиатърката не намира ли че пентаксима и синфлорикса са твърде силн ваксини и прекалително да се слагат накуп, но тя каза, че се понасяли много добре, имала 57 бебета в момента и никое нямало проблем с това. Не че много й повярвах, но се чудя как да постъпя и дали да искам отлагане на едната или да рискувам да ги сложим. Ще чакам момичетата, които родиха преди мен да споделите как сте постъпили.

И на мен ми иска потребителско име и парола за да кача снимка. 7/8, моля те да ми ги изпратиш и на мен и благодаря предварително!

# 610
Мари, честита ти пораснала мома. Да е жива и здрава и много послушна. Hug  bouquet Бързо оздравяване и не се притеснявай ще наваксате с веселбата.

wondergirl , благодаря!!! Ами да чукна на дърво кръвното за сега го овладяхме. Явно е било от преумора. Иначе и аз нямам търпение да излезнем вече и мисля в неделя да отида до Лучано с нея да изпия едно кафе. Laughing
Браво за мерките ви. Иначе за ваксините, аз мисля да си спазвам имунизационния календар. Смятам,че след като така са презенили лекарите, че могат да се понесат двете,значи риска е премерен. На Калата съм слагала и от двете и не съм имала проблем,така че смятам,че това е необходимото зло и ще го преглътна.

# 611
Много ви благодаря за прекрасните пожелания Hug
Анич, аз вече два пъти ходих и то по доста време, първия пък към три часа, подновяваха ми кичурите, ама то моето е направо косище, доста ми е гъста косата и отнема доста време.Днес имах час заради партито на Дая, едно подстригване и изправяне ми отне пак два часа.Освен във фризера имам и кърма под ръка в хладилника, майка ми и дава от нея, макар, че доста трудно засуква от биберон.

# 612
  Praynig 7/8, моля да ми изпратиш потребителско име и парола, за да кача снимка и аз  Laughing  и благодаря предварително!  Hug

# 613
mari:), честит рожден ден на малката, голяма кака!Да е жива, здрава и винаги засмяна!

7/8.....Hug Hug Hug  Прочетох разказът ти на един дъх.Минали си през много перипети, но е имало и кой да ти прави смях за да минава по-бързо времето, но най-важното е, че всичко вече е минало и с Валката сте си вкъщи, при любимите кака и тате  Heart Eyes

# 614
Мари , как процедираш с кърмата, колко време преди това я вадиш от фризера и на водна баня ли я топлиш?Моля те , да си по - конкретна в процедурата , че изобщо не знам как да процедирам и нямам и кого да питам , майчетата около мен са на АМ,какво количество  кърма.като милилитри  трябва да приготвим за 25 дневно бебе? Rolling Eyes ooooh! Hug

Общи условия

Активация на акаунт