Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 2 025
 • Мнения: 7 028
Благодаря, Верче! Моята доза, обаче е 175 мг.
Консултирай се с ендокринолог отново, а и неонатолог можеш да питаш. В Токуда специално дойдоха да си поговорим заради моето Хашимото и терапията.

При мен стана страшно мазало с Тсх след раждането. Скачаше бясно в крайности, но то и аз си бях за бой, защото покрай детето, недоспиването и другите проблеми не бях редовна във взимането на еутирокса. В началото това, после влязох в ритъм, но ми отне време.

# 2 026
 • Мнения: 141
Ами не знам още, чакам всеки момент да си видя резултата 🤪🤣🤪. Иначе да, предполагам всичко е наред. При мен тсх много бързо се променяше, в началото на приема на еутирокс за месец прием от 4.8 беше паднало мисля под 1. Но ефектът беше аритмия, ускорен пулс един месец и неспане докато не се усетих какво става и защо. Почти ми бяха изписали бетаблокер.
Сега през бременността пак много се движеше тсх, от 25 стигнах до 75. Накрая от това 75 почнах да смъквам дозата и в деветия месец, въпреки че я бях смъкнала на 62. 5 тсх вместо да се повиши, беше се смъкнало още, от 0.9 на 0.6. В резултат на което отново ускорен пулс, спане по три часа на нощ, кошмарно е. Смъкнах на 50 обаче симптомите не отшумяват, почнах редуване на 50 с 37.5. И пак забелязвам че в дните, когато съм пила 50 я има отново превъзбудата. И пак няма сън и се въртя. Когато пия 37.5 спя една идея по добре. Но честно казано малко ме е страх да мина на 37.5, да не се качи рязко тсх, а ъо няма и за кога да пускам изследвания, нали на дозата й трябва поне месец, за да даде отражение. Общо взето го карам на усет и светоусещане, и без това съм почти в средата на деветия месец и скоро ще се ражда. После ще правя контроли и ще мисля колко е добре да пия.
При теб как е
ТСХ 10.43 ,вдигнаха ми дозата на 75. В 4 г.с. с високо ТСХ съм забременяла и сега трябва да го свалям. Днес  ми е първия ден с такъв прием.Надявам се да ми понесе

# 2 027
 • Мнения: 2 069
Доста е скочило, надявам се бързо да се повлияе. Не се притеснявай, ще се оправи, щом си под лекарски контрол и следите хормоните, всичко ще бъде наред.

# 2 028
 • Мнения: 141
Надявам се. Признавам не спокойно ми е ..Аз съм в Бургас.  Ендото във Варна. Хубаво е че е отзивчива. Съгласи се да се чуваме. И аг също ми е там. И сега зимата ако е тежка,не зная как ще пътувам по тези завои..вече с корем. Ще е забавно.. Надявам се наистина да мине всичко..нормално и да е здраво бебето. Това ми е най-тревожно.

# 2 029
 • Мнения: 2 069
Да ти кажа, аз ходех от Русе до Шумен за ендокринолог. Но като забременях се отказах, едно че ми трявбаше ендо за направления за изследвнията, а тази в Шумен е доста натоварена. Намерих си в Русе една, която ми даваше направления. Но пък откъм компетентност куцаше. Още отначало си знаех че няма да има псобена полза от нея, защото така или иначе, това което тя прави, можех и аз, увеличава минимално дозата при високо тсх и намаля минимално дозата при ниско. Добре че е форума мацките в темата /другата, аз преди седмица открих тази/, че минах през бременност с хипофункция. Та така, полза от ендото нямах особено голяма. Като почнеха да ми се подуват очите отивах и си исках направление за изследвания. Като попнех да будувам, пак. Общо взето си следях симптомите.

# 2 030
 • Мнения: 236
Момичета направление за изследване на Tsh може да ви дава и следящия бременноста гинеколог.Не е нужно да ходите на ендокринолог,те също разбират и могат да ви коригират дозата, а някои по телефона или имейл също.

# 2 031
 • Мнения: 2 069
Да, редувахме направленията, единият месец ми даваше аг, другият път ми даваше направление за ендокринолог, който ми пускаше примерно два пъти, веднъж в началото на направлението и веднъж в края за контрола. Аз си пусках веднъж сама, защото бяха почивни дни и предпочетох да проверя веднага нещата, а не да чакам. Освен това, може би знаете, но все пак да вметна, че се следи тсх и т4 поне. Аз и това редувах, ендокриноложката ми даваше за двете, а аг само тсх. Но, общо взето на месец следях.
Аг не искаше да се меси в дозите ми, случваше се аз да ги променям на своя глава.

# 2 032
 • Мнения: 264
Мили момичета, замислих се за нещо и се сетих, че вие можете да ми помогнете Blush С колко процента е редно да се вдигне дозата на Л-тироксина след положителен тест или трябва първо да се изследва и тогава да се коригира? По принцип НЕ чакам на 17.10, но имам усещане, че ще е положителен теста и ми се иска да съм подготвена Hug
Последните ми изследвания са правени на 27.09:

# 2 033
 • Мнения: 7 028
Ом, прочети нагоре. Няма универсален процент, съотношение или каквото там. Индивидуално се подхожда. В крайна сметка се касае за бременна жена и не трябва на се правят експерименти на своя глава.

# 2 034
 • Мнения: 91
Здравейте!Нахлувам в темата ви,но и аз съм  с леко видоизменено жлеза,докторката каза че това е Хашимото,още тсх ми беше 2,9 с високи антитела.Нищо не ми предписа,Каза че за момента нещата на в застой,то при брементост да отида веднага.Опитвах се са забременея няколко месеца и по съвет на АГ всъщност посетих и Ендокринолог.Това е началото.
Е бременна съм в 6г.с,и пуснах тсх което беше скочило на 7,96.Ендокр ми изписа еутирокс от 25мкг и каза след 2 седм отново да пусна.Дали не е много малка дозата?
Дали да потърся второ мнение,,или АГ може да каже нещо по въпроса?
Четох че високото тсх създава проблеми в развитието на плода.И определено съм много притеснена
Това ми е втора бременност,на 30г съм,с първата нямахх такива проблеми.

# 2 035
 • Мнения: 7 028
Ако се върнеш назад в темата,  ще видиш, че многократно сме обсъждали рязкото покачване на тсх в началните седмици на бременност.  Добре ти е казал лекарят, към 8/9 г.с. вече е спаднало и трябва на се покажат истинските резултати.

# 2 036
 • Мнения: 2 069
Аз бях като теб с разликата че пиех хормон преди да забременея. Според мен се почва с 25 както са ти предписали. Не се знае организмът ти как ще го приеме, това е синтетичен хормон. При мен първият месец на прием, и аз пиех 25 започна едно лудо сърцебиене, ускорен пулс. Тсх рязко падна. Като забременях се беше вдигнало до 4.9 и увеличихме дозата от 25 на 50. После пак започна сърцебиене, неспане, заради спада на тсх. Изобщо не е лесно да си бременна и с проблем с щитовидната жлеза. През цялата бременност на месец съм следила хормона и въпреки това постоянно се случваха резки промени. На бебето нищо му няма, родих преди месец.
Само да ти споделя че освен тсх трявба да следиш и т4 защото той е по важния хормон за бремвнността. Ако искаш виж второ мнение но не вярвам да ти изпишат директно 50. Трявба да де види как организмът ти се повлиява за да се вземат мерки.

# 2 037
 • Мнения: 91
Благодаря ви,за отговорите.
Ако не ви притеснавам ще наблюдавам темата☺

# 2 038
 • Мнения: 1
Здравейте, наложи ми се и аз да се включа в дискусията. И го правя по-скоро, за да потърся успокоение и подкрепа. На 40 г. съм и бременна в 6 г.с. Преди 3 дни направих хормоналните и всички останали изследвания. Никога преди да забременея не съм имала оплаквания или регистрирани проблеми със щитовидната жлеза. За съжаление тсх 17.8. За една нощ в мислите си минах през всички кръгове на ада Sad  Още на другия ден по препоръка на моя гинеколог се срещнах с д-р Начев, който ми назначи лечение. Опита се да ме успокои, с думите, че ще контролираме нещата, но съм разбира се ужасно притеснена. В момента единствено се опитвам да се събера психически, за да не вредя още повече на бебето. Ще съм благодарна ако има кой да ми вдъхне кураж и да каже, че има смисъл да не губя надежда, че всичко ще е наред!

# 2 039
 • Мнения: 2 069
Ама разбира се, че ще е наред. Бременността е още малка, успокой се. Докато разбера пе съм бременна бях пила и лекарства, несъвмвстими е бременността, бях пила и алкохол, бях пушила доста - н банкет бях една вечер. И тсх ми беше завишено, с хапчета ще се оправи. Т4 е по важния хормон, тсх само индикира проблема. Няма страшно, наслаждавай се на брвменността.

Общи условия

Активация на акаунт