Хайде в Новата Година, с Юлчето игра ще има…

• 23 318
  • 695
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте и от мен! Тъкмо снощи си мислех колко по-богата беше темата с хората, които вече не пишат тук. За съжаление те едва ли следят темата още  Rolling Eyes Предполагам са били накърнени по някакъв начин или просто раздразнени от отношенията и са си тръгнали      Rolling Eyes Жалко наистина  Tired

Така е, Цвети. Жалко е наистина и аз ги разбирам, защото няма смисъл да споделяш мнение, различно от това на една шепа хора, тъй като направиш ли го детето ти неминуемо ще се разболее я от аутизъм, я от анемия, я от болест на стомаха, панкреаса, отделителната система и т.н.  Има един пръст, който заплашително се размахва от екрана и ти казва"ти дай захар ама да знаеш, че детето ти ще се разболее" Да не говорим, че сред нас няма нито един специалист, нали така? На мен един педиатър ми казва :захар може, сол не; за проходилката също има различни мнения, за захранването и т.н. Майка ми винаги ми е казвала "в медицината 2 +2 не е 4" 
Тук уж се споделя, но е само уж, защото аз вече се притеснявам да си давам мнението - видяхме как беше изгонена енлайт с думи като "други си тръгнаха, ти какво още правиш тук", нали правилно си спомням? Е, аз няма да чакм да ме подканят  Wink
Да и виждам, че се заформя нова драма : правопис и ала-бала. Хора осъзнайте се! Издребнявате, честно! Не е ли по-важен споделеният опит от това как се пише жълтък?!!
Жалко наистина. Аз повече не желая да съм част от това  Peace

Бъдете здрави!

Therisa, напълно те подкрепям и правя евала на хора като Alena и др, които не обръщат вниманияя на нападките.

# 586
Therisa, я престани, съвземи се малко, никъде няма да ходиш!
Вярно, че някои изказвания са супер дразнещи, но ги игнорирай и продължи
Алена може да служи за пример в случая  newsm10

# 587
Therisa, нещо не те разбирам, честно! newsm78 А ти защо се фръцваш и си тръгваш, когато някой друг изрази диаметрално противоположно мнение на твоето? Само да ти напомня, че точно тази същата енлайт, за която споменаваш мимоходом в поста си, ме заплашваше с една папка филмчета на осакатени от ваксини деца. Та точно тя нещо не ти се връзва в цялата концепция на прощалното писмо  newsm78

И на мен ми напрвавиха вчера забелжка за правописа. Да взема да скоча през терасата ли?  Simple Smile Никой не е безгрешен, поправяме се и продължаваме. Важното е да не се приемаме на сериозно, защото това е най-страшното нещо, което може да се случи на човек  Peace

Много се надявам Диана да не ми се разсърдила, защото с нея се познаваме и в реалния живот и ми е много симпатична  Hug Peace

# 588
Мацки,

Ще ви нашляпам всичките - никой няма да си тръгва от темата и без повече сръдни. Не разбрахте ли, че от нас няма лоша майка, всички сме си супер
Therisa, я ни покани  малко в Бургас, че тук в тази мъгла съвсем изтрещяхме

# 589
  • гр.София
Хайде пак почнахте  Mr. Green не ми е ясно какво се връзвате на кой какво казал   Peace
аз не пиша често ,но ви чета ,вярно дразнещо е за правописа , но не ми пука особенно важна е самата информация  Peace
Кажете сега , че съм много притеснена а док.ще пратя утре мъжът ми , излезнаха на Маги резултата и хемоглобина ни е 98  Confused какво следва хапчета  newsm78
Иначе се кърмим горе-долу на 3ч. пюре не хапва повече от 60-70гр. днес за първи път и дадох месно пюре , не е очарована  Sick

# 590
  • София
Аз с едно питане към момичетата, родили със секцио - имате ли все още неприятни усещания?
При мен, дори при най-малкото напрягане на коремните мускули - например като ставам от леглото или ако кихна, ме срязва и опъва неприятно  Confused

Да споделя при мен как е - срязване и опъване нямам, но пъ го чувствам мястото като изтръпнало с ъс слаба чувствителност. Определено ми е неприятно, но бях чела че до около 8-ми 9-ти месец е нормално да има дискомфорт.

# 591
  • в 1001-та нощ
Момичета  Hug радва се, че оценявате "изявата" ми положително, опитвам се да бъда позивитна и така ми харесва ... Embarassed

и на мен има неща, които не ми харесват...други, които ме жегват, но ...

...ако някой не пише правилно - това е негов избор - какво да се меся...освен, ако не ми е много близък и иска да се научи и сподели това с мен;

друг пък се изказва по-рязко ...да не ми е балсам на сърцето ....но това е негова индиводуалност и избор - да бъде такъв и намирам за подходящо да мога да го приема такъв, а не да правя забележки да се променя както на мен ми харесва....на всички ни харесват такива неща

затова - като ме заболи - премълчавам, като ме подразни нещо също - защото темата ни е друга - отглеждането на децата - и в това е смисълът

един поздрав Wink)) с усмивка

# 592
  • Бургас
 desivalko_ ,на голямата ми дъщеря беше 101,тогава ни изписаха Малтофер,но аз не бях сериозна с даването,тогава записах детето на кухня(беше от 6м),това ни спаси тогава.
Моят съвет е да въведеш жълтък,а малко по късно и месни пюрета,направи пак изследвания .
Спомням си тогава ни питаха дали имаме роднини от Пловдив,заради някаква анемия която била характерна за жители на този регион.Надявам се всичко да е ок.

# 593
  • в 1001-та нощ
също така има и зърнрни - богати на желязо ...ние хем бяхме със 122 хемоглобин и пак натисках да яде елда  Hug

# 594
  • София
И моята дъщеря е с нисък хемоглобин, но както е споменала Mira 1919 при нас се дължи на тази анемия която е характерна за хората живеещи около средиземноморието (Гърция, северна Африка) и в южна България. Аз съм от Пловдив и си я имам съответно и дъщеря ми най-вероятно. Въпросната анемия се казва хетерозиготна бета-талъсамия и се предава генетично, не може човек който я няма да я придобие. При вас ако няма фамилна обремененост най-вероятно се дължи на желязодефицитна анемия, но за целта би трябвало да се изследва желязото. На малки бебета е почти невъзможно тъй като трябва да се вземе венозна кръв. В повечето случаи ако няма фамилна обремененост се предполага че е желязодефицитна анемия и се дава Малтофер. Но преди лекарства е по добре да се въведе месото и жълтъка както и Mira 1919 е споменала, те съдържат желязо и хемоглобина може да се покачи. Дано съм помогнала и аз с това което знам по въпроса.

# 595
Desivalko, пробваай също и пюре от пащърнак - съдържа много желязо

# 596
buggy, напълно те подкрепям в борбата ти за налагане на правопис в темата!  newsm10

Аз пък предлагам да не се вманиачаваме, че да не става досадно  Peace

# 597
и ние току що си взехме резултатите- хемоглобин 93   Sad

обадих се на педито и каза малтофер да пие...а доколкото си спомням желязото запича, а ние и без друго имаме този проблем...какво ще ме посъветвате?

От 2 дни го захранвам с елда

# 598
Лелеееее,пак ли драми ooooh!

По-принцип съм съгласна,че е желателно да се пише правилно,но....... всеки кой като може.Все пак сме с дипломи за Средно образование,някой и за висше.......

За захранването-Алекс е все още само на плодове и кърма.Най-любим му е банана.От 2 дни обаче е ужасно нервен,пак заради някой зъб (ако съдим по пръстите,които завира до гърлото) и търси да яде през 2 часа.Също забелязвам,че дам ли нов плод,веднага апетита му се увеличава и на другият ден е по-гледен с около 20 гр Laughing

Проходилка,ползваме всеки ден за по 1 час сборно за целият ден.И аз съм хора-огладнявам,допикава ми се и ми се готви Peace

Изследвания още не са ни правени.На 26 сме на ваксина,ако успеем да се опазим здрави и ще видим.

Иренка,супер е Мис Мая Hug

# 599
buggy, напълно те подкрепям в борбата ти за налагане на правопис в темата!  newsm10
Аз пък предлагам да не се вманиачаваме, че да не става досадно  Peace
Значи можем да очакваме, че спираш да вадиш грешки от моите постове Wink Каква загуба  Rolling Eyes  Hug

Десивалко, не видях дали кърмиш още  newsm78 Освен дадените до сега съвети можеш и ти да хапваш богати на желязо храни и да предаваш чрез кърмата си малко допълнително количества към бебо. такива храни са червеното месо, какаото, спанака, копривата, както и всички зеленолистни зеленчуци. Витамин Ц-то помага за усвояването на желязото. 

Общи условия

Активация на акаунт