Хайде в Новата Година, с Юлчето игра ще има…

• 23 312
  • 695
  •   1
Отговори
# 555
Значи с мен и без мен, пак се карате. Що обвинявате моето сране за всичко, а?  Mr. Green

Иначе се включвам по въпроса с пюретата. Започнах със зеленчуци и след като изхвърлих десетина бурканчета ХИП, Семпер, Сънвал, Гербер и не знам какво още, без да успея да въведа какъвто и да е зеленчук, щото мойта щерка се погнусява истински още в момента, в който усети зеленчук в устата си, минахме на плодови. Та там яде с неохота каквото ѝ предложа. Около месец след това, предложих пак зеленчук, пак с неуспех. Накрая, взех Ганчев, въпреки, че се бях зарекла от тези "говняни" пюрета да не купувам. Ми плющи като прасе. Моите кулинарни умения също не бяха одобрени, да не кажете, че не съм пробвала и домашно пюре Simple Smile. Та седнах да помисля.
Ок, Ганчев имат захар и сол, имат и мляко, и масло. Вредно - добре. Ама си зададох следния въпрос: Колко да е вредно? Ако беше толкова вредно, нямаше ли да забранят използването на подправки в бебешки храни? Колкото и да си приказваме, каквито и буламачи да правят и Ганчев, и Овко, и АмАм, и Малечко, все пак контрол над храните има. Не е като да слагат отрови вътре. Ами и ХИП имат пюрета за четири месечни бебета с глутен. Защо изобщо този спор? Не разумем.

От последната консултация Мая се е издължила и понадебеляла. Доволно и както трябва. Продължава да е кротко и добро дете. Simple Smile С всеки изминал ден ме изумява с нещо ново.

Нашата схема на хранене напоследък е АМ, зеленчук, плод, АМ. В неопределени часове. А как обича бира и мелнишко вино, няма да разправям, че ще ме замярате с камъни. Simple Smile А за жЕлтъци и жАлтъци, никой нищо не ми е казвал. Simple Smile Не предлагам такива животни още.

И да ви я покажа, в цялата ѝ прелест:

# 556
тези сглобяеми огради? някой може ли да даде линк?

Алена, такава ограда мярнах в Премаман, ако не се лъжа. Ако имаш път натам, можеш да провериш. Simple Smile

# 557
Охо, Диването, ти се появи най-накрая  Hug Мая е разкошна! Пу, пу

# 558
  • Бургас
Това са оградите, които разглеждам аз от известно време, не знам дали за същите е ставала дума:
http://www.mothercare.com/b/42869041/279-9927595-2985842?_encodi … 869041&page=1
Засега само се обръща Алика, нито седи, нито пълзи, но като разказвате за дечицата си и усещам как скоро ще забравя за спокойните часове като сме сами двете вкъщи   Rolling Eyes  че и стълбище имаме у дома  Crazy
Пепка, ми тя Доника направо по baby-led захранване се ръководи, знае детето какво иска  Grinning
Май pucisim питаше дали има слабички, колкото Габи. Е, днес бяхме на дк -6300  и 64 см. Много ме радва джипито, при което сме. Мира 1919 хиляди благодарности за препоръката   bouquet Синът ми наддаваше доста под нормите и бяха постоянни притеснения, оттам и някои грешки при захранването  ooooh! Пак добре, че още тогава се ръководих по форумите,а не по мнението на лекарката. А сега с джипито обсъдихме даже и baby-led weaning. По план тези дни ще захраня със зеленчук, към средата или края на 6 месец ще въведа и кашите.  Интересна ми  стана препоръката на джипито плодовите пюрета да се въвеждат след това, после соковете и чак тогава суровите плодове. Определено обаче в нашето меню не присътстват сол и захар. Да си призная, че даже и на сина ми все още честичко забравям да посоля супата или яденето и това не му прави впечатление  Peace Не знам дали липсата на захар до опредлена възраст има роля за това, но не обича и сладки неща. Най-любими са му ябълките и морковите  Simple Smile
Диване, Мая е много сладка! Историята ти с пюретата ми напомня как бях решена да готвя за сина си, детската кухня ми изглеждаше като нещо  неприемливо. Да, ама той пък си реши, че точно тя му харесва))) Е, вярно е обаче че вече беше на година и 2-3 месеца като я опита, макар че тогава можеше още от 6 мес да се записват  Crazy

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 00:32 от Рибката

# 559
  • София
Рибката, аз знам че суровите плодове се дават към 8 месец. Соковете - може по-късно или направо без тях, защото най-добре да яде плодове.

И моята дъщеря не яде много солено и до днес, но умира за сладко, а пък я пазих доста време - докато нещата бяха в моите ръце.

Днес захраних с морков. Страшно му хареса. След картофа, моркова сигурно му се е видяло като страхотен деликатес! Едвам удържах на изкушението да му дам повече от 2 лъжички.

Диването, Мая е наистина прелест. Пък и фотогенична. Снимката е правена от професионалист, нали?

# 560
Диване, момата е страхотна  Hug

# 561
Здравейте! дави се оплача Крис пак е болен. Няма и 20 дни от последното боледуване. а сега е придружено с гадна суха кашлица. Слава богу температура няма. Омръзна ми вече от тия вируси. две хубави дни, малко разходки и ето го резултата. Или да става студ да умират тия вируси или да идва лятото. Тук в Шумен има 40% грипна заболяемост към момента и май ще обявят ваканция за децата.
Относно храненето и аз пробвах най различни марки пюрета, правих си и сама в къщи, все не харесва и се мръщи, но като опита на ганчев ушите му плющяха. Аз вечер към 18:00 му давам и по малко каша оризова засега. Кърмя го сутрин и вечер и през деня му давам когато иска, но определено само кърма не му е достатъчна. Разбирам мамите които са решили да се бавят със захранването, но аз мога да кажа, че Крис когато беше само на кърма допреди две - три седмици вечер се будеше през 2 часа да яде, а сега като яде последно в 23:00 и чак сутринта в 7-8 търси. Почти не се събужда вечер, а и да го направи не яде, а моментално заспива пак с бибата или без нея. Така че, колкото и да е полезна кърмата според мен на тази възраст вече детето се нуждае от по сериозна храна, за да се чувства задоволено. Това е само мое мнение, да не вземе някой да се засегне.
Диването, Мая е голяма сладурана Simple Smile

# 562
Добро утро Hug
Ей Диване,ти се появи Simple Smileами Тея защо не пише не разбрах аз вече

# 563
Относно пюретата (зеленчукови и плодови)вече се примирих,предлагам на обяд едното ,след обед другото,яде колкото иска и после го дохранвам с мляко,понякога много рядко изяжда половинка,но в повечето случаи по няколко лъжички,от кашите се отказвам за сега и без това върви добре не искам да е шишкав Mr. Green,жълтъка го въвеждам от седмица после месото(педи каза  около 20 дена след жълтъка).За глутена се чудя с каква храна да го въведа и кога,преди или след месото,вие как ще процедирате newsm78

# 564
И аз много искам Тея да се завърне в темата  Peace Peace Peace

# 565
Добро утро момичета, хайде на по кафенце...  Hug
Блазе на тия които излизат по разходки..нашата къща е на 200м. от реката и познайте-постоянно мъгли.
За глутена аз мисля като въведа местото и жълтъка тогава.

# 566
  • София
buggy, напълно те подкрепям в борбата ти за налагане на правопис в темата!  newsm10

диване, аз и друг път съм казвала, мая е вълшебна направо, да ти е жива и здрава

за захранването, както вече съм казвала, ние сега въвеждаме жЪлтък; от февруари мисля да започна въвеждане на месо - пуйка, заек, пиле, пък нататък ще видим; мислех си от март да заместя АМ с кисело мляко и се чудех дали това е правилно  newsm78 как мислите

# 567
Относно пюретата (зеленчукови и плодови)вече се примирих,предлагам на обяд едното ,след обед другото,яде колкото иска и после го дохранвам с мляко,понякога много рядко изяжда половинка,но в повечето случаи по няколко лъжички,от кашите се отказвам за сега и без това върви добре не искам да е шишкав Mr. Green,жълтъка го въвеждам от седмица после месото(педи каза  около 20 дена след жълтъка).За глутена се чудя с каква храна да го въведа и кога,преди или след месото,вие как ще процедирате newsm78

Има различни съвети относно кое след кое е най-добре, май няма твърдо становище какъв е "най-правилния" ред  Wink
Аз следвам съветите за въвеждане на храните оттук : http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66
За жълтъка препоръчват да е след месото, но много други педиатри съветват да е преди това, едва ли има толкова значение  Peace

Относно глутена от статията: "Препоръчително е захранването на Глутен с овесени ядки, след това се захранва с ръв и ечемик поотделно. Пшеницата е последна.
глутенът се въвежда в последователност овес>>ръж>>ечемик>>пшеница"

Мисля да следвам тази схема, от храни с най-ниско съдържание на глутен, към най-високо съдържащите.

# 568
Момичета не се карайте заради тези бишкоти,аз честно казано прочетох в чужбинската за тях,че ги давали преди лягане и понеже моето  синче е вече почти 7 месеца ,а все още си хапваше по нощите ,а не го кърмя от месец и трябва по никое време да му правя АМ(не че ме мързи,просто 170мл в 2 часа ми се виждат много,то този стомах трябва да почива,пък и доста добре наддава всеки месец Laughing )та затова реших да пробвам така да го отуча.Както и да е вече от 20:30 до 6:00 не яде,просто го залъгвам с малко вода като се събуди,а що се отнася до прословутите бишкоти така и още не съм му дала,а и след провелата се дискусия едва ли не се чувствам все едно отрова в млякото ще му слагам Grinning
Всеки си преценя за захарта,но ми се струва,че не е чак толкова опасна за бебчовците щом педиатрите казват да се слага мъничко сол и захар в пюренцата както и масло(нашата така се изказа)иначе аз не го правя това,ние сме на хип,не че много ги яде де,но това е друг въпрос

И ние сме така с нощното хранене, към 2-3 часа яде 180 грама....кога почива това коремче newsm78. Моля те да споделиш как и по колко даваш бишкотите.

Диването   Laughing Peace. Много е сладка Мая и ако кажеш, че тази шапка ти си я плела.....

# 569
и как успявате да ги залъжете само с водичка бебчетата незнам..аз тая нощ пробвах така..пи малко и като усети че е шишето си го извади от устата и започна да си играе с него, после я накърмих и веднага заспа. Довечера май ще и дам малко каша след вечерното кърмене че да видим, ама малко не ми се иска,щото да не и се натовари стомахчето, вие как мислите  newsm78
А има и друго ние последно ядем в 19 и към 20 ч. е заспала...може би ако яде по късно няма да се събужда знам ли вече и аз  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт