Отговори
# 465
И аз от 2 дни си мисля за Тини, ако може някой да й звънне Rolling Eyes

за захранването и аз избрах когато е готово детето. но се надявам да е по-късно Simple Smile

за 2-ро - най-добре е когато мама и тати са готови Party

# 466
Да похваля и моето бубенце- снощи заспа в 11 и се събуди към 5ч да папка, после в 9- та съм се наспала, без да дразня излишно . Тя май вече си го направи като нощен режим. Ходихме и на консултация вече сме 4820гр и 59см, този месец сме +1010гр и 4 см, за сметка на мин.месец когато качи само 700гр. Отложиха ни ваксините заради сополки, а и каката кашля доволно.
Винаги съм искала три деца, но мечтата ми беше за нормални раждания. Навих се на второ защото вярвах, че ще е нормално, а сега за трето секцио не ми се и мисли- не бих си го причинила отново. Въпреки, че втория път възстановяването ми беше по-бързо от предното.
В тази връзка да споделя, че пропуснах прегледа при АГ-то до 45-тия ден, а нещо от две седмици прокървянвам по малко. Взех направление, но не се знае кога ще се организирам да отида- има ли и други мами с прокървяване. Когато кърмих каката ми дойде чак в 6-тия месец, но сега това не е и цикъл- само капки....

# 467
Нещо Тини Пини ми се губи и тя  newsm78 Радост, къде си душко ?

Явно е заета,  иначе и писах във фейса и ми отговори...

# 468
  • В сърцето на моите съкровища...:)
deizy_9, от време на време и на моят сладуран му се изпотяват крачетата и ръчичките, но съм забелязала, че обикновено става когато е много активен. Не е постоянен статус. Доки нищо не каза по въпроса. Така, че гледам да не се вкарвам излишно във филми.  Crazy
Сетих се да питам.. Thinking Как стои въпроса с подаването на документи за детски? Моля, мамите минали тази процедура да споделят.. Hug Много благодаря!

# 469
ехоооооо тук съм бе моми, не се притеснявайте жива съм-4ета ви от време на време , ама си говорим и играем по цял ден с Алекс , защото спи по 1-1,30  часа на  ден .Не реве дребосъка ,ама ми е мн сладък ве4е така си контактува, повтаря след мен разни звуци,отдавна гука , но тези звуци са разли4ни, опитва се да каже нещо,защото мн продължително говори и променя интунацията , търси ме с поглед и като се обърна към него ми се смее.

за деца си говорехте–ние сме решили след 3-4 год да е второто и след още няколко третото,ще поиз4акаме заради трудното раждане(такла ме посъветва доки)

За сестрите- аз имам най-прекрасната и всеотдайна сестра ,живее във Варна , но въпреки това се 4уваме всеки ден и си споделяме много.Използва всяка свободна минута да дойде и да погледа и се порадва на племенника си

за захранването-мисля 6 мес да е-със зелен4уково пюре -картоф или морков или по метода "захранване водено от бебето "с твърда храна на пара.Не съм го измислила но като 4е ли клоня към пюре.Макар 4е като го гледам моя хубостник,още от сега ме гледа как ям и се облизва , така ми се ще да му дам да си близне , ама знам 4е е рано още,просто ми е интересно как ще реагира на вкуса

# 470
За захранването още даже не съм почвала да чета, та по тази причина просто го отлагам и чета какво пишете Simple Smile За опитването  не му давам да опитва но постоянно му давам да мирише, хахаха чак се облизва понякога сякаш знае какво е това пушено филе. Даже понякога както реве като му дам да души някоя храна млъква .
 Pozitive  на малчо му се потят и ръчичките като ги пипнеш леко е но се усеща и ако го завия повечко може целия да се събуди мокър. Та все съм в чудо ако го поотвия ръцете му стават студени и апчиха, а ако е завит повече се претопля... Спи много смешно като партизанин на разпит с ръцете нагоре. Joy

# 471
Zarat, тази поза на спане означава, че е напълно отпуснат и спи спокойно Party
При нас положението се влоши окончателно, сега въобще не иска да захапе гърда, започва неистов рев само като го приближа. държах го умишлено няколко часа гладен, но и това не помогна. Най-накрая се принудих да му дам с шишето. Постоянно се питам къде сгреших и какво направих на това дете, че да ме отблъсква по този начин. Днес отново плаках много, не знам вече какво да правя.  Cry Cry Cry

# 472
mamamilla и аз така пропуснах прегледа и преди няколко дена имах прокървяване но малко и пак реших че може да почака  Confused ами няма къде да отида просто, след като се отказах от моята лекарка
А за трето, аз ако имах възможност бих пробвала още vbac, може пък тоя път да стигна до 10см  Mr. Green, това няма да стане естествено, още повече защото искам да вземем приемно, дано да го осъществим.
Иначе преди и аз исках да са породени и почнахме някъде като беше на 10 месеца (мъжа се беше доста стреснал и не можа да се реши по-рано Mr. Green) но докато кърмех не се получи. Но добре че стана така, че щях да се озоря - баткото дълго време си беше бебе.

Флъфи, успокой се миличка  Hug Аз съм пропуснала, но мислиш че се е отбил ли? ти друго нещо освен да суче даваше ли му че да има причина? да не са колики, нещо да го боли коремче?

Флъфи, сега видях назад - струва ми се че не трябва да се притесняваш че нямаш кърма след като даже изцеждаш след кърмене, че 20 не е хич малко, и аз толкова цедях предния път след кърмене като исках да увелича, защото се бях психирала че нямам (сега не цедя). Но то май като се психираш и си спираш окситоцина и то не иска да излиза, не че не се произвежда. И няма нужда да са ти препълнени гърдите, то ти си знаеш де, но някой път е нужно просто някой да те успокои - загаси лампите, спри всички шумове и хора да не ти пречат, и си стойте на тихо да се успокоите и така пробвай - като например през нощта, тогава като е сънен суче ли? Може да питаш консултантите или в кърмаческия.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 12:32 от Мунка

# 473
Здравейте Wink Ние за сега нямаме температура,но пък започна от тази нощ да кашля Cry Уффф няма ли вече край тая болест....временцето е супер и ще има разходки Hug Хубав ден ви пожелавам!

# 474
Флъфи, успокой се миличка  Hug Аз съм пропуснала, но мислиш че се е отбил ли? ти друго нещо освен да суче даваше ли му че да има причина? да не са колики, нещо да го боли коремче?
Мунка Hug Нашите проблеми започнаха още от първия месец с малки проблясъци от време на време. Досега най-често сучеше няколко минутки и тогава започваше рева, но сега вече и това не иска, дори когато е сънен не иска да суче от гърда (като изключим през нощта, тогава си сука). Имахме проблеми преди с шишето и ми беше трудно докато го отуча, но като съвсем не иска да суче от гърда и съм принудена да изцеждам и да му давам от шишето (лъжица и чашка не вършат работа). Шишето ни е специално, уж за кърмещи майки и изисква детето да направи вакуум като при сучене, ама колко е вярно не знам. Храненето със шишето също не е без противоборство, въобще голяма мъка. Аз се опитвам да изцеждам, ама е ясно, че с помпата ми е почти невъзможно да задействам рефлекса на потичането, и не мога да стимулирам така както при сучене. Отделно не ми остават нито време, нито сили за този начин на живот, половин час поне борба за сукане, после 15 минути изпомпване, после половин час борба с бутилката и така е отново време за следващото хранене. Консултантите, вие имате ли някакви идеи какво още мога да направя?

# 475
flufffy, колко често даваш шише? Може би го мързи да суче и иска по лесния начин. Продължавай да настояваш с гърдата и само в краен случай давай от шише. При нас това горе-долу помогна. Сега получава шише само когато ходим на консултация и при това му взехме шишето на медела, което не пуска така лесно.
Кураж и дано се справиш със ситуацията!  bouquet

# 476
mama - Smehorana, какво ли не опитвам с това палче, но... Плюе бибата и пъха палеца.  Shocked Ужас. Май няма да имам проблем с отучването от биба, тъй като тя успешно ще я замества с палец.  smile3516

kat88, дано бързо се оправя малката Гери!

flufffy, трябва да се успокоиш, защото бебето усеща, че си разстроена и става по-лошо. то започва още повече да нервничи. Дръж се спокойно. Пита ли консултантите какво да правиш?

Аз тая нощ също изживях някакъв ужас. Бях си приспала детето към 20,00ч. както обикновено. И изведнъж около 23,00ч. както си спеше, като ревна това бебе и няма успокояване. Ужас. Реве, дере се, тръшка се, удря с ръце, опъва крака, прехласва се. В чудо се видях. Давах цица, но не и не. Нищо не помага. Викам ще ида да й направя мляко. През това време мъжа ми я грабнал и я люлее. Връщам се нашата заспала.  Rolling Eyes Дотук добре, ама като се събужда в 04,30ч. през нощта и умряла от глад й давам да суче. Брех 1 час го мъчих това дете на цица - ту на едната, ту на другата. Ей, момичета, капка не излезе. Какво стана с тая моята кърма не знам. Грам нямаше. Местих я, стисках, а тя суче, реве, суче, реве. Накрая й направих АМ, наяде се като невиждала и заспа от раз. В 07,30ч. се събуждам гърдите ми текат от всякъде. Преяде само от едната гърда. Какво се случи, просто не знам.  ooooh!

За трето дете - и аз искам, ама няма да ме огрее. Мъжът ми ме предупреди, че трето няма да има и да не мрънкам въобще.  smile3506 smile3515

За захранването - ще започна при навършени 6 месеца със зеленчуково пюре. А може и по-късно, хич не ми се захранва, много мие  готино така - вадя ц...та и готово.

# 477
  • Варна,морето,сините вълни...
За захранването още даже не съм почвала да чета, та по тази причина просто го отлагам и чета какво пишете Simple Smile За опитването  не му давам да опитва но постоянно му давам да мирише, хахаха чак се облизва понякога сякаш знае какво е това пушено филе. Даже понякога както реве като му дам да души някоя храна млъква .
Ох,ще умра от смях с теб  Joyголяма си скица hahaha И на нашата мома краченцата и ръчичките понякога са студено изпотени,но не мисля че е проблем и ще питам педи др.път.
Мунка,Флъфи дано се оправят нещата,но не се разстройвайте..мислете позитивно и всичко ще се нареди  Hug Praynig
За деца-моят мъж отсега ме врънка да сме мислили за 2-ро.Но аз не искам за момента,нека минат 2-3 години поне,да видим на какъв хал ще сме и тогава ще го мислим  Simple Smile
Моята Марти май вече махна нощното хранене.От 2-3 дни,като заспи към 22.30(а е яла към 21 например) чак към 5-6 се буди да хапва.Аз ставам по някое време да се поизцедя малко,че гърдите ми стават бомби.Пу-пу,дано да продължи така да си поспива  Heart Eyes Инъче се научи нещо да си лапа ръцете и само я дебна да й ги вадя ooooh!

# 478
flufffy  Hug
Мацки,и при нас се появи проблема с лапането на палчето,затова Дани сега стои с ръкавички и само когато играе с дрънкалки ги махам./Е,пак съм наблизо,че да помагам/.
Май само ние останахме да се храним вечер на 2,30-3часа Mr. Green
Офф,папагала се развика жестоко,ще събуди бебо.Ами като го съжалявам и го пускам да хвърчи в хола,сега ще друсам ситния Wink
Лек ден!

# 479
Май само ние останахме да се храним вечер на 2,30-3часа Mr. Green

Не сте само вие  Wink Peace Ние сме на 3 часа през нощта(понякога и 4), но не ми е проблем, защото така или иначе аз се будя преди малкия, за да цедя.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт