Отговори
# 105
  • София
Ивчиииии, каква е тази вкусотия - честити месечинки на всички! За помпичката - аз ползвам Бейби Вак, тази, която се използва с прахосмукачката и съм много доволна.

# 106
NKl - не мога да пропусна страхотният ти аватар, Борян е голям сладурчо, а и Калина се е справила страхотно  Hug

# 107
Аз пък да си призная я извеждам и в мъглата....вчера бяхме 2 часа в мъглата навън...чак пък толкова да е опасно...ако е здраво детето и не са много ниски температурите не мисля, че нещо ще и стане.

# 108
  • София
vesy_evi ,аз питах нашия педиатър и той каза ,че няма проблем да я извеждам в мъгла.

# 109
Мъглата предразполага към ларингити и кашлица, затова много хора с бебета и малки деца я избягват (аз включително) Peace Иначе щом си прецените, ще си излизате, то се знае  Simple Smile

# 110
Машонка, Ева мерси  Hug, сладурчо си е той.

Butlins, Калина Арсова ни прави снимките, може да звучи като реклама,ама е много добра. напиши в Гугъл "Калина ме снима" и ще ти излезе нейният профил във Flickr и Фейсбук. Там можеш да видиш всичко - снимки, цени, телефон.

Дана,и аз го изкарвам в мъгла,освен ако не е много гъста де. Той е опакован в чувал и му се виждат само очите и носа, но и те са навътре в чувала и той си диша въздуха от чувала общо взето. Затова слятам,че няма проблем. Даже не знам вече с какво да обличам като е в чувала,защото по блуза и по панталонки го вадя с морка коса  Mr. Green

# 111
Помпичката ми е на Бейби-вак и е страшно ефективна. При по- леки случаи си дърпам сама и пак върши работа.
за пръстчето, една мама в другата отчетна сподели, че мазала с Гентамицин и минало. Но според мен е най-хубаво лекар да се произнесе.
Десиник, Шаманката беше писала че торбите са готови окомплектовани и сигурно днес ги е разпратила по градове Party Леле не издържам вече да си ги видя и аз!!

# 112
Разбира се, всеки си решава  Peace

Не студа е проблема, нещо действа от влажния въздух по принцип. Имам близко детенце с проблеми при мъглив въздух, затова не пробвам при нас как ще е.

# 113
  • София
Ама ако знаете какви мръсотии се вдишват с тази мъгла...

Ние бяхме на консултация. Резултата 440 гр за месеца и 3,5 см. Докторката кажа, че е много добре. За пореден път ми напомни да внимавам какво ям, заради алергичната обремененост. Питах я за захранването дали от 6тия или още ще чакаме, а тя каза,че детето ще си покаже.

Бихме двете ваксини и сега спи от 4 часа. Чудя се дали да я будя.

ПС. Докато пишех тя се събуди и гладддд...

# 114
  • на североизток
И специално за всички, които са на диета... Mr. Green  моето домашно приготвено тирамису   chef bowuu bowuu bowuu

Много са ви сладки бебоците на всички! Eva2010, забелязала ли си колко си приличат твоя Дани и мойта Ели на снимките от 1ва страничка  Grinning А има и други бебоци от едини същи ден, които си приличат Grinning

Аз да ви се оплача снощи какъв номер ми скрои малката. Като се приспивахме към 22 часа изсука и двете цици, даже няколко пъти ги сменях, нооо няма заспиване...обикновено се унася и заспива, а сега се върти, нервничи и аз реших да я дохраня с АМ. Дадох и 60мл, глътна го от раз Mr. Green, уригнах я и тя пак търси...направих и още 40мл, но изцока 20 и спря, кротна се и заспа. Дотук всичко добре, но по едно време към 3 часа и нещо, чувам аз че се закашля нещо, ставам и гледам хвърчат фонтани мляко от устата й   Shocked , а тя си върти милата главата наляво и надясно и се мъчи да не се задави Confused Преоблякохме се и и дадох да суче, но тя не беше много гладна и заспа бързо. И сега се чудя, дали и е било много млякото или защото не я уригнах след втората порция  newsm78 Досега е пила АМ и е нямало проблеми, да кажеш, че е от млякото  Thinking Днеска цял ден е добре, няма признаци да е болна...Вие какво мислите, къде съм сгрешила?

# 115
iv4i_79 изпревари ме  Mr. Green При моя Ади става този ефект ако не го вдигна да се уригне(дори и след прием на водичка  Confused )
Аз тъкмо щях да питам до кога се вдигат децата да се уригват  newsm78
Аз мисля,че като се захранят нали са полуседнали може тази процедура вече да не се прилага,но е само предположение  Rolling Eyes

п.с. Искам едно парченце тирамису  Embarassed Аз не съм на диета  Laughing

# 116
gerito85, Сиянка е просто копие на баща си според мен  Simple Smile

iv4i_79, давай снимките спокойно, перфектно е това тирамису. Моята диета вече замина така или иначе  Mr. Green А относно връщането на мляко - просто е попреяла малко сигурно.

# 117
  • София
Aila, ако може аз да споделя. Ние сме само на кърма. Родихме се 3 кг и 49 см. Първия месец бяхме бяхме 4300, втория 5700, третия 6210, а четвъртия 6440  Shocked  Shocked  Shocked , което ми се струва мн малко за този период. Меря го всеки месец на 8-мо число при една позната! За височината 3-ия месец бяхме 63 см, а сега все още не знам, тъй като чак на 18.01 сме на ДК. Всеки ден има по един наакан памп, и поне 3 обилно напишкани. От вчера го слагам често на гърда и резулатът днес - досега 2 пъти се изхожда обилно и има много пиш  Peace. Гърдите ми непрекъснато са меки, но знам, че това не е критерии. Снощи се опитах да изцедя едната гърда - резултатът 25 мл  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes , като 3 часа преди това бебчо хапва от нея. Моля за съвет и помощ!
   Здравей,
имало ли е някаква промяна в храненето четвърти месец, намалял брой кърмения или по-голяма нощна пауза? Като цяло четвърти месец масово изведнъж бебетата забавят наддаването. Доколкото разбирам обаче ти си открила правилното поведение, а именно да предлагаш по-начесто да хапва. Резултата си видяла веднага в увеличеният брой наакани памперси. Така че ти предлагам да запазиш подобен режим, всеки път и двете гърди и повече кърмения и да помолиш приятелката ти след дестина дни, тоест две седмици след като сте се мерили да отидеш да ви премерят отново. След  трети месец е нормално да качват по 400 грама, макар че понякога и при по-ниско наддаване, ако бебето си расте и покрива изискванията за развитието си за възраста е ок. Мекотата на гърдите и това, че не можеш да изцедиш нищо както самата ти знаеш не е показател. АКо и след пети месец все още наддаването е ниско и това притеснява теб или педиатъра, а бебенцето показва признаци на захранване може да обсъдите захранването и при пет навършени месеца преди шести евентуално. Предвид обаче увеличеното изхождане, смятам че с малко по-често кърмене нещата ще се подобрят. Реално вие сте качили и при предишният режим, още 50-100 мл кърма за денонощие могат да са разликата между на долната граница наддаване или ниско наддаване и хубаво наддаване. А това е едно кърмене повече за денонощие само.

# 118
Ей, прави сте за мъглата. Повече няма в мъгла да го изкарвам. Сега гласът му е дрезгав.

# 119
  • София
iv4i_79  ,честита ви месечинка!
Aila, След голяма нощна пауза на дясната гърда ,изцедих едва 130 мл ,това не е ли малко?По принцип малката яде само от едната цица и взе да прави по-големи паузи м/у храненията от както е болна.

Никак не е малко 130 мл от едната гърда, предвид че бебето би могло да изсуче и повече. В случая ако просто бебето не желае да яде повече защото е болно, което и при нас възрастните се случва, е възможно временно да намалее кърмата, но просто защото за момента бебето изсуква толко и има нужда само от толкова. Обикновенно след като оздравеят има период в който пък се опитват да наваксват и са постоянно гладни и искат да сучат, по този начин съответно с повишеното търсене много лесно отново увеличават количеството на кърмата. Разбира се не пречи в момента, ако желаеш да предлагаш по-често дори и само от едната или ако прави много голяма пауза и яде само от едната гърда да доизцедиш другата, от една страна за да не намалее прекалено много, а от друга за да не се получат запушвания и проблеми. Вярвам, че скоро всичко ще премине и ще си отново спокойно  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт