Отговори
# 510
  • Русе
Нали? ....Тъпо ми е сега като се сетя как се притесних. Моята бременност не беше планирана, но с партньорът ми много се обичаме и решихме, какво пък, това е живот, приключение..А бе, какво ви обяснявам, знаете как се решава нещо такова Wink Но аз лично изживях психически трудна бременност, защото си позволих да ми пука какво мислят другите..  newsm34 Повече не повтарям! То не беше - "милата...толкова млада..", не бяха съжалителни погледи, идиотски съвети, че и игнор, даже. Вкарах се в пренатална депресия и добре, че беше приятелят ми да ми стисне здраво ръката и да търпи емоциите..Накрая се взех в ръце, почетох малко и осъзнах какво ми се случва и как с правилно отношение и мноооого позитивизъм всичко се оправя! Така и стана, но ми е жал за авторката - явно е огорчена жена. newsm12

# 511
Аз пък имах чудесна бремнност, бременността ми бе абсолютно планирана, но ей на признавам си много ми тежи майчинството. И това не означава, че не обичам детето си или мъжа си, или че не бих го родила ако знаех какво ме чака, но този живот в момента не ми харесва и много от нещата, които са написани ги усещам точно така.
Боже, какво чудовище съм  Mr. Green

# 512
  • Русе
Нееее, нямах това предвид. И на мен ми тежи, на мен също ми кипва и бооже, как ми липсва свободното време, непрекъснатият сън, дългата баня и излизането без умът ми да е другаде. Просто, това което исках да кажа е, че не е това начинът да се опише. Определено! Колкото и да е 'забавен'. Това е.  Wink

# 513
Нееее, нямах това предвид. И на мен ми тежи, на мен също ми кипва и бооже, как ми липсва свободното време, непрекъснатият сън, дългата баня и излизането без умът ми да е другаде. Просто, това което исках да кажа е, че не е това начинът да се опише. Определено! Колкото и да е 'забавен'. Това е.  Wink
именно! newsm10
на мен пък бременността ми беше планирана, но хич не мина леко и въпреки това не се оплаквам - нагледах се и на по-тежки случаи в болницата... Sad знаех, че да се гледа бебе не е лесно, но естествено, когато ти се случи тогава най-ясно разбираш какво е, но кой е казал, че трябва да е лесно - хубавите неща обикновено са трудни, но пък определено си заслужават! Heart Eyes

# 514
Нали? ....Тъпо ми е сега като се сетя как се притесних. Моята бременност не беше планирана, но с партньорът ми много се обичаме и решихме, какво пък, това е живот, приключение..А бе, какво ви обяснявам, знаете как се решава нещо такова Wink Но аз лично изживях психически трудна бременност, защото си позволих да ми пука какво мислят другите..  newsm34 Повече не повтарям! То не беше - "милата...толкова млада..", не бяха съжалителни погледи, идиотски съвети, че и игнор, даже. Вкарах се в пренатална депресия и добре, че беше приятелят ми да ми стисне здраво ръката и да търпи емоциите..Накрая се взех в ръце, почетох малко и осъзнах какво ми се случва и как с правилно отношение и мноооого позитивизъм всичко се оправя! Така и стана, но ми е жал за авторката - явно е огорчена жена. newsm12
поздравления за куража! Hug
аз пък съжалявам, че не можа да ми се случи по-рано да забременея - винаги съм си мечтаела да съм млада майка, даже с близнаци - много ми се искаше, иначе, ако бях родила по-рано първо дете сега сигурно щях вече да съм с второто, но явно Господ е решил друго за мен...
радвам се на това, което ми е дал, то е безценно... baby_neutral

# 515
Да не обидя някого, ама тоя текст никак не ми хареса. Аз съм човек с огромно чувство за хумор и често ми пречи, че гледам лековато на нещата, но не обичам, когато някой използва хумора, за да си сложи ореол на мъченик или да се постави на пиедестал. Тук работата беше малко - 'виждате ли, не съм щастлива, ама няма как да направя нищо, освен да се оплача под привидно културен и интелигентски начин' - ако жената, пардон героинята не е щастлива с мъжа си или не ѝ се гледа толкова дете - винаги има варианти, нали? Аз от такива хора се бях наплашила като бременна, че животът ми свършва, а това се оказа най-големия купон и най-красивото нещо, което ми се е случвало. Няма перфектни хора, майки, а сигурно и деца, но това е - защо не си направим веселото и да опишем щастието, което ни се случва..
Лично мнение, не обвързвам никого с него!  Peace   bouquet
присъединявам се към мнението!
аз четох до "малкото изчадие" и ми беше предостатъчно...
който не е искал деца да не ги е правил... не знам какво друго да кажа и има ли смисъл изобщо да се коментира подобна статия...  Confused #Crazy
и на мен все ми повтаряха "родиш ли животът ти свършва" - жал ми е за тези хора, не знаят, че той едва сега започва! baby_neutral Heart Eyes

omm и на двете ви.

# 516
Аз пък имах чудесна бремнност, бременността ми бе абсолютно планирана, но ей на признавам си много ми тежи майчинството. И това не означава, че не обичам детето си или мъжа си, или че не бих го родила ако знаех какво ме чака, но този живот в момента не ми харесва и много от нещата, които са написани ги усещам точно така.
Боже, какво чудовище съм  Mr. Green

определено! имах чудесна бременност и очаквах с нетърпение детето си, но не бях подготвена, че животът ми ще бъде такъв, какъвто е в момента.. разбира се, осъзнавам, че нещата са само в моите ръце, но на моменти търпението ми се поизчерпва и сърцето ми се свива на топка.. текстът е точен в много отношения и според мен!

# 517
Да е живо и здраво бебчето!!!! Дано всичко да е наред и да се радва на грижите и прегръдките на своята майка!

Да попитам мамитата дето са давали каша каква консистенция трябва да се получи. Днес за първи път реших да дам Био белмлечна оризова на Милупа. Нещо обаче много рядка става. Лошото е че няма мерителна лъжичка - пише на 200 мл кърма или АМ 6-7 лъжички /ама какви/. Аз сложих на 20 мл. кърма 1 равна чаена ,но стана жива чорба. Прибавих още една и пак беше много рядка, но ме достраша да сложа повече.
Аз ползвам точно тази каша. Давам я от няколко дни като смесвам на всеки 30мл. адаптирано мляко по 2 чаени лъжички с малко връх от кашата. В началото като се разбърка изглежда доста редичка, но след 1 мин някъде се сгъстява доста. За кърмата наистина съм чувала и от други майки, че им става по-рядка кашата. Пробвай на 20мл. кърма да сложиш 2 ч.л. и изчакай 30 сек, ако още ти е редичка добави още малко и трябва все да ти се получи като консистенция. Все пак кашите някой бебчета ги предпочитат по-редки, други по-гъсти. Виж с твоето бебе как ще му хареса най-добре.   chef

# 518
  • в рaя
Дори не си направих труда да я прочета. И при мен преди да родя имаше всякакви реплики как едва ли не повече никога няма да излезем, няма да спим и т.н. Бременността ми беше планирана, дългочакана и прекрасна! До последно се наслаждавах на всеки миг от нея, а сега на малката палечка. И какво - родих, на 8-мия ден вече бяхме на заведение и така не сме се спрели, въпреки, че имаме дете. Също така палечка на 1,5 м. започна да спи от 21 до 7 иии се и наспивах. Вярно, сега зимата е малко по-тежко, но всяка усмивка, всеки звук, просто това са най-безценните моменти! Не бих ги заменила за нищо и никого!

Praynig за бебчето, дано всичко мине добре и мама скоро да си го гушка!

# 519
Благодаря ви много за съветите с кашите. Притеснявах се просто да не правя нещо нередно ако прибавям повече сухо количество, а и явно кърмата доста разводнява. Утре ще видя каква е я степцам  Laughing
Ей, ама какво толкова се впрегнахте на статийката. Написана е в леко преувеличен и комичен вариант, но се съгласете че поне 90% от жените са именно тези пепеляшки. И защо да не се издигне майката на пиедестал - е няма по твърдо, издържливо и упорито същество от нея  Laughing

# 520
Да не обидя някого, ама тоя текст никак не ми хареса. Аз съм човек с огромно чувство за хумор и често ми пречи, че гледам лековато на нещата, но не обичам, когато някой използва хумора, за да си сложи ореол на мъченик или да се постави на пиедестал. Тук работата беше малко - 'виждате ли, не съм щастлива, ама няма как да направя нищо, освен да се оплача под привидно културен и интелигентски начин' - ако жената, пардон героинята не е щастлива с мъжа си или не ѝ се гледа толкова дете - винаги има варианти, нали? Аз от такива хора се бях наплашила като бременна, че животът ми свършва, а това се оказа най-големия купон и най-красивото нещо, което ми се е случвало. Няма перфектни хора, майки, а сигурно и деца, но това е - защо не си направим веселото и да опишем щастието, което ни се случва..
Лично мнение, не обвързвам никого с него!  Peace   bouquet
присъединявам се към мнението!
аз четох до "малкото изчадие" и ми беше предостатъчно...
който не е искал деца да не ги е правил... не знам какво друго да кажа и има ли смисъл изобщо да се коментира подобна статия...  Confused #Crazy
и на мен все ми повтаряха "родиш ли животът ти свършва" - жал ми е за тези хора, не знаят, че той едва сега започва! baby_neutral Heart Eyes

omm и на двете ви.
Напълно ви подкрепям! Тази "майка" е толкова майка, колкото "средностатистическите българи" в Биг Брадър са средностатистически. Имам предвид, че ако така се чустват повечето майки, то аз се чуствам наистина като принцеса без никакви грижи и оплаквания. Да са ни живи и здрави дечицата и много да им се радваме  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 521
Нали? ....Тъпо ми е сега като се сетя как се притесних. Моята бременност не беше планирана, но с партньорът ми много се обичаме и решихме, какво пък, това е живот, приключение..А бе, какво ви обяснявам, знаете как се решава нещо такова Wink Но аз лично изживях психически трудна бременност, защото си позволих да ми пука какво мислят другите..  newsm34 Повече не повтарям! То не беше - "милата...толкова млада..", не бяха съжалителни погледи, идиотски съвети, че и игнор, даже. Вкарах се в пренатална депресия и добре, че беше приятелят ми да ми стисне здраво ръката и да търпи емоциите..Накрая се взех в ръце, почетох малко и осъзнах какво ми се случва и как с правилно отношение и мноооого позитивизъм всичко се оправя! Така и стана, но ми е жал за авторката - явно е огорчена жена. newsm12
Много ми напомни на моя случай относно съжалението , което срещнах по време на бременността си - от колегите ми , колежките най-вече, познати от Винса и т.н..
и че ми стана интересно- на колко години си ? Simple Smile защото аз забременях на 20 и родих на 21  Mr. Green и много се радвам. А и беше планирано всичко  Mr. Green

П.П помислих  че като написах 1вото отрицателно мнение относто статията няма да срещна одобрение Simple Smile а се радвам че майките са на др мнение.. Simple Smile И не вярвам че ще се промени с времето. Смятам че е до човека

# 522
РЕД ШУ беше писала преди време ( надявам се да не бъркам , че беше ти) че на всеки килогр. на детето - пропорционални му е дозата месо за ден- 8кг дете - 8гр месо. Сещаш ли се откъде е тази информация. Аз навсякъде чета , че около 20 гр е месото за порция ??

# 523
  • Русе
Маринка, аз по същият начин - забременях на 20, родих 7 дена, преди да навърша 21  Crazy

Връстниците ми все още гледат сдържано странно, но поне видяха, че бебетата не хапят...много  Mr. Green

# 524
Мами, имам финансов въпрос Simple Smile  Утре ще ходя в МЦ(частен) да ме преслушат, че нещо не съм ОК (в този център ходим, когато моят GP не е на смяна и си плащаме само 1.20лв.), но искам да преслушат и Лора. Тя не е пациент на този доктор и се чудя ще ми искат ли такса за бебето, т.е. трябва ли да ми искат?

РЕД ШУ беше писала преди време ( надявам се да не бъркам , че беше ти) че на всеки килогр. на детето - пропорционални му е дозата месо за ден- 8кг дете - 8гр месо. Сещаш ли се откъде е тази информация. Аз навсякъде чета , че около 20 гр е месото за порция ??
това ни го казаха на една лекция за захранването, т.е. би трябвало да е достоверен източник. Мисля, че и Ред Шу е била на тази лекция.

Общи условия

Активация на акаунт