Изчакайте последните момичета да гушнат своите ЯНУАРСКИ мъничета! - Тема 29

• 28 953
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Привет на всички родили и неродили,

и аз започнах да си мисля, че не слагам памперсите като хората, защото всеки втори пропуска. Ползвам на Памперс 1 номер, после пробвах с 2 номер - същата работа  newsm78

И сега дойде и мой ред да се консултирам с ЛЛЛ

Първо ще опиша как процедирам с кърменето - храня го и от двете гърди по около 10 - 15 минути всяка (въпреки, че той заспива и не знам колко точно е изял) на 3часа. В началото той сам си се будеше на 2-3 часа, но започна да си поспива повече и след като един ден му се събраха само 4 хранения за денонощието започнах аз да го будя. През нощта прави по-голяма пауза - 5,6,7 часа. Иначе си ака около 4 пъти и видимо наддава.

Ето и въпросите:

1. Да го оставям ли да яде, когато поиска или да продължавам да го будя
2. правилно ли е да давам и от двете гърди или трябва само от едната и на следващото хранене другата
3. Аз не се цедя, но ако го оставя 6-7 часа през нощта няма ли да ми се препълнят гърдите? не ми се ще да си навивам часовника и да ставам да цедя.
4. Около мен всички баби, лели ии т.н. ме плашат, че ще получа мастит и задължително трябва след всяко хранене да се доизцеждам. Дори и една акушерка от болницата ми каза същото. Аз обаче не чувствам да има нужда (освен може би през нощта, както споменах)

Май е това на този етап. предварително благодаря за вниманието

# 451
  • Варна
На мен белите Памперси ми пропускат (Premium care), зелените са си ОК. Но май ще ги сменям с Либеро.

Във Варна няма хепатитна ваксина, то едно на ръка, че сме в епидемия и отлагат ваксинациите, но и по принцип няма такава ваксина и не знаят кога ще има. Уж им обещали за февруари. В другите градове как е ситуацията с ваксините?

# 452
Пламена, и моята щерка е така с акането и й давам Биогайа, за сега чакам да видя дали ще подейства...

За памперсите, първо бях взела Хъджис и ми изпускаха, сега съм взела от белите памперс и няма проблем. Както каза Бубето, може би е до баджаци  Flutter

Мила, аз пера с Пурлан на 60C и съм доволна, Тео-то ми мирише много силно.

Аз питах ама никой не ми отговори, за какво се дава вит. Д? Особено на зимните бебета

# 453
  • София
Аз питах ама никой не ми отговори, за какво се дава вит. Д? Особено на зимните бебета

За по-добро заздравяване на костите.

# 454
  • В две тъмни очички

За по-добро заздравяване на костите.
да и главно за фунтанелите

Абе,я по-опитните да кажат или момичетата от ЛЛЛ! Тя и бимбим е питала,ама няма отговор още! Аз спрях нацяло да се изцеждам. Течове има само нощем като спи повече шушулката! Дали няма да си докарам някое маститче? Да започнали след кърмене да се доизцеждам пак?

# 455
мацки, хайде дано да минат леко и последните януаро-февруарски раждания и наистина да почнем да пощъкваме заедно и навън - по квартали/райони/вилаети, пък и що не една голяма масовка, ще бъде най-гласовитият и прекрасен хепънинг, хахах  Sunglasses

вие как се пазите от шбнт вируси? нашето тате подлепи нещо, баткото също изкара на крак (и двамата са на Инфлуцид, мегаяки дози Цитросепт и Биогая, също и витамини), но за себе си не мога да измисля кой знае каква профилактика, освен сок от грейпфрут и промиване на носа веднага след връщане от места с подкихващи и подкашлящи, а вече почнах и по лъжица мед, пак с едно мигване пред принципите на 'правилното' хранене по време на кърмене, но иначе няма как. интересно ми е вие как се справяте?

прелетно над темите, които успях да хвана. прането: аз не мога да събера дрешчета за цяла пералня:) засега на ръка с Теобебе, течният ми е неотворен още
акането: ние си акахме почти на всяко хранене, от ден - ден и нещо по-нарядко, но изглежда/мирише/и т.н. окей 'рестото'.
папането: минаха ужасните следродилни контракции при кърмене от първите 2-3 дни, също и Гармастанът вече хвана прах (дай боже все така!). сега си хапваме на около 3 ч., с нощна пауза от 5-6 ч. гърдите ми поомекнаха вече, даже се изпритесних дали имам достатъчно кърма, но щом спим спокойно след това и краченцата и личицето все повече се закръглят и засияват, мисля, че се храни добре, или поне така се надявам. чакаме да отменят епидемията и ще видим на консултация как наддаваме. бях се засилила да й давам и от двете гърди, както си откарахме при батко й навремето чак до края на кърменето, но след куп увещания, гарнирани с леко разраняване отначало, сега ги редувам.. засега.
коликите: истински ад, бях забравила какво е. установих, че когато съм й дала Биогаята към обяд, отпочват по-отрано, примерно към 6-7, и се присвиваме и плачем до 12-1. ако я е взела вечер, малките часове стават мноооого дълги. чаят Бебезан само ни учестява изакванията май, не ми се струва, че я успокоява особено.
интимен тоалет:) след като спрях да я мацотя с крем против подсичане, кожичката въобще не се и зачервява. вече се мием на мивката без сапун, когато сме акали. мамите на момиченца: колко разтваряте срамните устнички, за да почиствате секрета? аз съвсем леко и май ефектът е нулев, но такава ми е интуицията, че така е по-добре. и все пак..??

# 456
Етомира, Бубе, мерси  Hug аз май ще пропусна вит. Д-то  Thinking

Бубе, аз може да не съм от ЛЛЛ ама ако не усещаш напрежение не до изцеждай, мен така ме посъветва консултантката където дойде в нас  Peace

# 457
  • В две тъмни очички
careener , м/у срамните устни почиствам много нежно и внимателно. Знам,че този секрет 'пада' бавно! Имай търпение  Peace

Jorjianaaa,точно това е въпросът,че не усещам напрежение след кърмене,малката изсмуква яко всичко. Спрях да се цедя,защото последните пъти когато го правех изцеждах не повече от 10 мл. Явно до край ме изсмуква джуджето  hahaha

А сега за памперсите - http://papa-bebe.com/pampersi.html#libero - инфото е готино - прочетете го  Hug

Тути
- все се каня да те питам - какво стана с прахчето, действа ли?

# 458
Днес прахосмучих апартамента (под и тавани) в продължение на час, после куфях на Iron Maiden, ходих до магазина за прежда, мих чинии и какво ли още не.... И признаци за раждане нямам....
Сега се чудя да ходя ли до болницата.... Сигурно ще ми се смеят...  Embarassed

# 459
  • Сандански
За детските надбавки в социалните ми казаха,че щом подавам документите за другите двама март месец сега февруари да подам само молба за Божидар,а март ще си подам документите за тримата заедно.
За изцеждането - не се цедя нито преди,нито след кърмене.Ако усещам гърдите по-напрегнати ги редувам иначе яде само от едната.Само снощи ми бяха малко на бучици и ги поизцедих колкото да облекча.
Бебешондел много е сладка малката Тея.А аз се чудя как от трима сина нито единия не прилича на мене SadТримата страшно си приличат на баща им,а казват че момчетата приличали на майка си Rolling EyesАма нищо да са живи и здрави пък ако ще на комшията да приличат Mr. Green

# 460
Привет момичета!
Някой по напред беше питал за отоците по краката след ражадането.
И при мен беше така ,д-ра каза до 20 дена лека полека спадат и наистина спаднаха много бавно за около 10-на дена.
И аз за разлика от предния път кърмя от едната гърда .Редувах ги докато дойде млякото както ми казаха.Предния път ги редувах и имах хиперлактация.Сега вече почти не се цедя ,освен вечерите и се надявам да съм на правилен път,а предния път си ходих навсякъде с помпата в чантата.Имаме колики ,през деня почти не спи в креватчето ,все иска да я гушкам милата шушулка и докато я сложа спи там 10 минути и пак наново.Боли ме гръб,кръст и т.н.
Да питам тези които кърмят и дават колийф как ги давате на бебоците и по колко пъти?
И ние не сме ходили на консултация ,беше за днес ,но заради епидемията ги спират.Иска ми се нагледно да се уверя ,че бебка качва ,но ще почакам.
За ваксините и нашето джипи каза ,че никой нищо незнае кога и как ще ги доставят.

# 461
  • В две тъмни очички
абеее...какво е това затишие ??? Явно,само малката спи по това време  Joy , ама споко, после вие като пишете,аз ще дондуркам  ревящия звЕр Crazy

# 462
Аааа, Бубе заедно ще си дондуркаме терминаторите, и моя спи  Mr. Green

# 463
абеее...какво е това затишие ??? Явно,само малката спи по това време  Joy , ама споко, после вие като пишете,аз ще дондуркам  ревящия звЕр Crazy
И мойта спи цяяяял ден  Tired Crazy Спа от 13 до 17:30 , наяде се и пак откърти и сега спи още - батко и пищи покрай нея пуска играчки - няма никаква реакция - спи си детето. Ама ела да видиш после какво ще е  Crossing Arms

# 464
Момичета,как постигате толкова сън вечер с бебетата?
Сами ли наложихте режим,или бебетата самии си почиват?
В болницата ми казха да правим пауза от полунош до 5-6 ч  сутринта да не яде,ама тоя моя гладник не ще паузите,не му допадат някак си Mr. Green
.....Бира и аз бях така със затишието,какво ли не правих и не и не,но на 4-я ден от преносването се заПОЧНА.Споко няма да чакаш още дълго. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт