Фотография - 57

• 32 058
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
  • София
И аз съм съгласна с Чара и Рибката, освен това купуването за нещо за стената е различно от това да си купиш нещо за елхата от коледния базар.Трябва да го съобразиш с интериора, с това дали има къде да го сложиш въобще.Никой не си купува снимка, която му харесва просто така, ако няма идея как да я аранжира.

# 241
Честит рожден на Лекси! Жива и здрава да си   bouquet

Честита първа страничка на Фрий  Peace Радост за очите ми  Wink

Ще следа предложенията ви за Вики.
 Аз предлагам вместо изложба с продажба на снимки да отпечатаме календари с избрани наши кадри  ( все още е началото на годината) .Може да се организира благотворителен базар за тяхната продажба.

Завиждам благородно на всички снимали кукери  Laughing

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 18:06 от шоши

# 242
  • Ах, морето
Не съм чела последните страници, само мернах, че Лекси има рожден ден. Лекси, да си жива и здрава и фокусът да бъде с теб!

Честита първа страница на Фрий!

Като ми остане време, ще прочета и поста за Рибката.  Wink

Сега само да се запиша, да не ме забравите  Mr. Green :

IMG_782411 by vesi_127, on Flickr

Нещо не мога да се справя с цветовете. Във фотошоп ги виждам ок, като кача във фликр, ми червенее. Но за да изглежда добре във фликр, трябва прекалено да я десатурирам и резултатът не ми харесва.  newsm78

# 243
....... Аз предлагам вместо изложба с продажба на снимки да отпечатаме календари с избрани наши кадри  ( все още е началото на годината) ........
Аз много се ентусиазирах от предложението ти, но съпругът ми бързо ме охлади ( печатар е).  Confused Мислех за 12-листов календар, нали? Не за работните каледари. Но цената за печат, хартия и форми, спирала за минимум 200 бройки е 2500 лв.  Shocked
Това е без предпечат. И на по-тънки цени.  Rolling Eyes

При шестлистов календар цената е 1600 лв за 200 бройки пак.

А иначе книжните борси са пълни с евтини китайски календари със захаросани снимки... Confused Най-евтино излизат работните календари, цена към 2 лв/брой за 200 бройки, около 2.70/брой за 100 броя. Но не са толкова впечатляващи...

# 244
Аз съм съгласна да преведем и пари..в крайна сметка като се замисли човек така най-бързо може да помогнем...а и различните хора могат да преведат различни суми пари, и по-големи от 30лв., и да се събере по-голяма сума по-бързо Praynig

EliG, Честит ти Експлор!!!! Аз някъде съм пропуснала последните снимки..но от снощи не съм коментирала...малко по-късно ще наваксам:)

Веси, аз я виждам много бледа/кожата/, а червеното на блузката е силно...но аз не съм критерий...гледам от лаптоп.

Liliot, някъде по-напред беше питала за Лайката...това е нов модел/от миналата година/, но с ретро look - много е изпипан и красив, и прави много добри снимки за клас сапунерка, но цената му е изключително висока според мен/мин. година беше м/у 3 и 4000лв. ако не се лъжа/Единият от нашите партньори беше дошъл тук в БГ и снимаше с такъв...много е пипнат, но не заслужава тази цена според мен...много хора мислят, че е стар модел заради вида:) Ако може да отделиш толкова пари, по-добре си купи професионална камера с хубав обектив Peace

Аз успях да оправя цвета на кожата и да направя няколко винтидж комбинации...както казва Felicidad - правенето на колажи е много зарибяващо, аз много обичам:

Vintage Beauty by palechka, on Flickr

Vintage Sleeping Beauty by palechka, on Flickr

Just Anika by palechka, on Flickr

Замислила съм две жестоки идеи за снимки, но ми трябва доста реквизит Joy започвам да събирам:) а и още едно дете за едните снимки Joy...тук вече трябва да измисля какво да правя:)

Биляна, Трейси, отиваме в Малайзия, Тайланд, Виетнам и Бали....и ако успеем с времето до Мелбърн:)...но за разлика от предишни пъти сега ще е почивка Blush

Фрий, Шоши, редактирам се...аз бих си купила хубава снимка с подрамка отколкото календар, а и на колко висока цена може да се продава календар newsm78....според мен от качествена фотография с добър печат и рамкиране може да се вземе доста по-висока цена....но май наистина внасянето на пари по сметка е най-добрата идея Grinning

# 245
Абсолютно подкрепям предложението на Рибката !!Фотографската тема е една от най-четените.Ако публикуваме сметка тук с призив към всички,които четат и пишат,вярвам,че ще има значителен приход! Simple Smile

Лекси,честит ти Рожден ден!С пожелание за едно ново тяло!! Heart Eyes

Отдавна не съм показвала нещо тук.Ето една нова сниммчица.С новия апарат вече разбирам Джали,като казваше,че  с Никона,  не се налага да пипа цветовете. LaughingСамо не знам с останалото справям ли се?!
Сега бягам да чета блога на Мария!

Untitled by Eli(Bagira), on Flickr

# 246
Момичета, току що говорих с майката на Вики и... положението е отчайващо събрани са само 5000 лева, а остават 7000 евро!  Sad
Давайте да се организираме и да помагаме. Изложби ли, сесии ли, кой както може... и с какво то може. До април има време може и две сесии да направим...  Thinking

Ето го и сайта ... там пише за парите http://help-viki.info/

# 247
  • София
С каквото мога ще помогна... много ме трогна историята на малката  Confused
Момичета, играх си с фотошопа, опитах се да обърна в черно бяло, 2 часа обаче съм над тази снимка, тъй че съвсем изгубих усет, кажете дали е добре...

Не знам добре ли е обръщането... by vitaminka*, on Flickr

# 248
  • София
Фрий, много висока ми се вижда цената за календарите.Аз печатах в print.bg доста бройки по Коледа и съм доволна.Сега проверих , че за формат А3, с дебела хартия 250 гр за 6 листа 200бр. са 971лв., отгоре имат спирала и отзад картон.Предпечат не знам за какво е , аз моите сама си ги подготвих, не е нещо сложно.Но докато ги направим ще отиде средата на февруари, дали някой би си взел календар по това време на годината?

# 249
Hug Eli, честит ти Explore  Peace

# 250
Фрий, много висока ми се вижда цената за календарите.Аз печатах в print.bg доста бройки по Коледа и съм доволна.Сега проверих , че за формат А3, с дебела хартия 250 гр за 6 листа 200бр. са 971лв., ...

Цените, които споделих, са за офсетов печат,  размер 50/70 см, а А3 е 42/30 см., и вероятно дигитален печат? Предпечат няма в цената, точно защото ние ще си го правим... За същия А3 печат съпругът ми казва, че ще излезе към 800 лв...Както и да е, на мен ми се вижда немислимо да даваме толкова пари  за печат, като календари почти вече не се подаряват и продават, макар и началото на годината да е... Confused Споменах цените точно да илюстрирам, че е твърде скъпо... По-скоро фотосесии и онлайн-продажба и разпечатване на снимки по заявка... Thinking

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 21:46 от Free Soul

# 251
Ако се организира отново снимане, бих помагала и като помощен персонал в студио, бих снимала и навън. Въобще каквото решите, аз съм насреща.

Една уикенд снимка, която не е нещо особено, но ми е на сърце  Rolling Eyes

Untitled by Daeneris, on Flickr

# 252
  • София - град
Последно за тази вечер от мен, няма да досаждам повече

Йоанна Simple Smile by Sofi Kaleva, on Flickr

Йоанна Simple Smile by Sofi Kaleva, on Flickr

# 253
И на мен организацията на изложба ми се вижда прекалено сложна и с несигурен доход

Готови ли сте да продадете файлове с благотворителна цел, които хората сами да си отпечатат на носителя, който искат като преди това внесат пари по сметката на Вики ?
Не знам дали сте готови да поемете риска, ваши кадри да се пращат на платилите в голям размер? Лично аз бих си купила кадри на момичетата от темата, които да си разпечатам и закача на стената.
Бих "продала" и мои.

Бихме могли да направим Фликр група, в която всяка от нас да пусне, снимките които е съгласна да продаде.

Много пари за календар не бих дала

# 254
Лично аз бих си купила кадри на момичетата от темата, които да си разпечатам и закача на стената.
Бих "продала" и мои.

Бихме могли да направим Фликр група, в която всяка от нас да пусне, снимките които е съгласна да продаде.

Много пари за календар не бих дала

...абс. съгласна с Рали!

отивам да се насладя и на Рибката...

сайтове от типа smugmug И подобни имат вградена функционалност за плащане с кредитни карти, но може би за Бг е по-добре да се ползва пейпал или някакъв още по-удобен за повечето хора вариант, който ми е неизвестен, защото май вече не съм в час ...

Палечкеееее, завидях! циганската ми кръв завря, дори и обективите ми се поизпотиха от тиха завист за фотогеничността на ваканцията ти  Grinning

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 22:38 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт