Фотография - 57

• 32 066
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • София - град
Добрееем, ще помислим за дистанционно  Simple Smile

Аз използвам селф-таймъра на апарата.
А фокусирането е на принципа проба-грешка.
И аз така

# 91
  • София
Аз мисля, че се ползва самоснимачката. Само, че незнам как може да се въздейства върху фокуса. Правиш няколко снимки така, пък все нещо ще е на фокус  Wink

Докато публикувам поста и вече са ти отговорили  Mr. Green

# 92
Много сладък развой поела темата.
Хубаво е човек да помни откъде е тръгнал, за да види докъде е стигнал
Аз започнах преди около 5 г с една сапунерка (ама с обектив  Joy) и докарах до това

Lenny von Arwen Abendstern auf Flickr
Сега снимам подобно

_DSC2322 von Arwen Abendstern auf Flickr
но е само за удоволствие.
Минах през Д80, с който изобщо не можахме да се разберем. Сега се яхнах на Д700 и се чувствам определено по-добре

# 93
Слагаш предмет на мястото, където ще се пада главата ти. Фокусираш. Включваш самоснимачката, обикновено забавянето е  10-на секунди. Тичкаш и заставаш в поза. Чакаш. Снима. Гледаш резултат.  И така няколко пъти.  Laughing

Може и с дистанционно, там не тичкаш, а си го натискаш, когато си готова.  Wink

# 94
  • София
Ако ползваш дистанционно ще трябва и да го скриеш.  Mr. Green Ние по празниците се сдобихме с дистанционно и на някои снимки и него го има  Laughing На детето му беше много забавно.

# 95
Благодаря на всички за веселите думи.
Милили, мъжа ми е широко скроен и нищо не каза, само се засмя каква луда жена си е взел.
Агентке, чудни снимкичи показваш. И аз си мисля, че няма нищо лошо да е ч/б албума на бебо, макар че може да оставиш някъде някоя цветна, за цвят дет се вика. И дааа,а спокойно, няма да пораЗна аз като родя, все такъв  шшемет ще си остана си мисля, вече е късно за мен, изгубена кауза да стана Чивек...  hahaha hahaha
Лилиот, аз доскоро нямах дистанционно и снимах на самоснимачка, сега преди седмица мъжото ми подари  Mr. Green Mr. Green много по-лесно е. За фокусирането - аз съм със статив, слагам предмет където ще съм, фокусирам, после без да мърдам камерата включвам Мануал режим на фокусиране и бам - скачам да се снимам  hahaha hahaha hahaha
Аз не знам дали ви се пофалих, че мъжлето ми подари и светка за Коледа  Heart Eyes Абе чуден мъж си имам, сега и обектив ако ми подари ....  Joy Joy Joy

Вечерница, много нежна снимка на момченцето Simple Smile
Ели, както винаги много шарено, ако знаеш само как ме радват тези цветове  Hug Hug
Sofi, честит експлор и от мен, наистина чудесна снимка, определено заслужено  Hug
Момо, мноооого съм далеч да те стигна камо ли да те бия, повярвай ми Simple Smile

Днес щракнах Дани в кофата .... една нова му купихме за играчки и немае как да не я използвам, вече се глася като се роди чаавето, как ще ги наместя двамата в по една кофа и ще ги снимам. Дано все още спи така Дани и дано и бебе номер 2 спи и то като ... къпано

Beuaty in a basket by tracy_tomsickova, on Flickr

What a face ... by tracy_tomsickova, on Flickr

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 21:53 от tracy_t

# 96
Sofi, съвсем заслужен експлор, браво и честито!

за самоснимането, може да се използват и 5 годишно + звукови команди, стига да е добре закрепен фотоапарата Joy Joy Joy

# 97
  • София
Мерсиии, значи както си и мислех, ще продължа да фокусирам нещо друго. Нямам си асистент, за съжаление Grinning
Утре ще се самонащракам, дано има пак слънчице, ето как се орязах иначе  Joy

self by vitaminka1, on Flickr

# 98
  • Варна
Да се запиша и аз макар и след доста страници на новата тема. Simple Smile

Интересно ми беше да прочета сладките спомени за всеки как е извървял своя път до тук.
Аз съм още много в началото на своя фотографски път. Още изпитвам "сценичка треска" като хвана фотоапарата в ръка. Мисля, премислям, чудя се да го вадя ли, да не го ли вадя, срам ме хваща на по оживени места. Laughing Повечето около мен ме гледат недоумяващо. Имаше и такива, които се чудеха какъв е този смотан фотоапарат, който и зум няма /това, когато съм си навъртяла на него единствения, но обичан твърд обектив -50/1.4  Laughing/. И за кво ми е да снимам ръчно, като може и автоматично. Но на вас това всичко ви е познато.
Мъча се, снимам и изпадам в някакви депресии. Студено, сиво, като се прибера е тъмно и няма кога да снимам. Confused  За това пък наблегнах на четенето, но както каза лектора накрая на един туториал за Лайтрум - А сега стига сте чели, имате нужда от практика, снимайте, снимайте и пак снимайте.

Пускам една снимка и моля за критика  Praynig Опитах се да приложа нещо от това, което научих за обработка в лайтрума. Макар, че тая снимка не съм я пипала много щото не мога да измисля нещо подходящо. Rolling Eyes

Alf by Sisil_vn, on Flickr

# 99
Цитат
Цитат на: Алегрина Мактубиан в Пон., 24 Ян. 2011, 15:45
Преди време се спрягаше идея за обща благотворителна изложба за Вики. Днес говорих със собственика на Чайната на Бенковски и е ок да я направим там. Трябва да си намислим и концепция някаква.

Аегрина, преди време се говореше за обща изложба по принцип, ако не ме лъже паметта. Каква ти е идеята точно?

Може би съм си го доизмислила Simple Smile Та идеята, която ми се върти в главата е да се изложат "наши" кадри, а приходите да отидат за кампанията за Вики. Това обаче ми е само в главата и само тук съм го писала, с никого не съм говорила. Не съм сигурна дали има как да стане, а и дали има някой навит за изобщо такова нещо.

Готина тема за началата сте подхванали Simple Smile Интересно  ми беше да прочета Simple Smile
С фотография отдавна исках да се занимавам, но без фотоапарат нямаше как. По някое време се запалих по рамките от Малена, после ми се искаше да имам и хубави снимки и така... Снимам от горе долу година и все още си харесвам 2-3 кадъра, а напоследък и не ми се снима пак... хубавото е че продължавам да задълбавам във фотошопа, лошото е че все още ми е далеч по-силната страна.

# 100
  • София
Изпуснала съм сума ти страници.  Докато наваксам с четенето, се записвам с част от съботните ми произведения. Явно в близките месеци нямам шанс да се запиша с нещо различно от цветя....

DSC_9279 by Tsubi /Цецето/, on Flickr

DSC_9281 by Tsubi /Цецето/, on Flickr

# 101
И от мен запис във шарената тема със опит за снимка на един сънливец -

http://www.flickr.com/photos/36255484@N04/5391170932/

liliot много си хубава!

# 102
Здравейте!!!
Аз днес се развихрях на работата с фотоапарата, но всеки се стъписва, като го види. Много зор видях да предразположа някого да снимам, а пък после докато хвана фокуса, докато си наглася експозицията и хоп....той се откаже. В крайна сметка това е най-типичното...Стори ми се най-мека светлината, най-спонтанна усмивката и хубави очи..А и някак говори за професията..

http://www.flickr.com/photos/58274580@N06/5391221060/

# 103
И на мен ми беше интерсно да видя кой откъде е тръгнал.
Браво и на всички постигнали резултати Simple Smile

# 104
Аз толкова никак не напредвам, че няма смисъл да обяснявам откога снимам и т.н. Но понеже ми е трудно да следя темата, се записвам с една снимка (не е нова, но ми е скъпа), на най-трудното ми за снимане дете:

IMG_3717 by sladka hapka, on Flickr

и с още една - на другото дете, което най-лесно се навива да ми позира (много е суетна):

IMG_4187 by sladka hapka, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт