Фотография - 57

• 32 067
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Един въпрос имам аз. Утре ще взема под наем онзи широкоъгълен, за който питах преди време -  Nikkor 14-24mm f/2.8 G ED.

Трябва ли да внимавам за нещо (освен да не го изпусна, хаха Laughing) - пропорции, изкривявания, перспективи? Никога не съм снимала с такъв и ще съм благодарна на съвети Simple Smile Уточнение - ще снимам интериор на къща.

# 106
Един въпрос имам аз. Утре ще взема под наем онзи широкоъгълен, за който питах преди време -  Nikkor 14-24mm f/2.8 G ED.

Трябва ли да внимавам за нещо (освен да не го изпусна, хаха Laughing) - пропорции, изкривявания, перспективи? Никога не съм снимала с такъв и ще съм благодарна на съвети Simple Smile Уточнение - ще снимам интериор на къща.

То аз много компететентно не мога да се изкажа, но по спомени - за да нямаш голямо изкривяване (щото това е все пак е широкоъгълна леща, не може без изкривяване) снимай на 24 като  гледаш равнината на тялото да е перпендикулярна на земята.

Алегрина, звучи чудесно, само дето мисля, че няма да има кой знае какви приходи... newsm78

# 107
  • София

Алегрина, звучи чудесно, само дето мисля, че няма да има кой знае какви приходи... newsm78

И аз така мисля- трябва да се провери- колко струва съответния формат да се извади, да се постави в рамка (ако изобщо ще се поставя), и за колко би могло да се продаде.Ако разликата между разходи и приходи е добра си заслужава. Ако не- аз съм по-склонна парите за разходи да дарим- те поне са сигурна сума. Иначе съм съгласна да предоставя снимки- то какво ли става от моите за тази цел- може би някоя от пеперудените...знам ли.

Untitled by tchara, on Flickr

# 108
Мисля, че би могло да има приходи, ако се направи благотворително събитие с търг
 newsm78

# 109
  • София
Мисля, че би могло да има приходи, ако се направи благотворително събитие с търг
 newsm78

Това, си мисля, че изисква сериозна организация- не знам дали някой би се заел- помещение, покани, водещ на търга...Предполагам има и някакви законови изисквания, които трябва да се спазят за обявяване на приходите. Идеята, доколкото схванах, е че има заведение, в което са се съгласили да се изложат снимки, безвъзмездно.
 Ако се обяви на видимо място до снимките, че се продават с благотворителна цел и се посочи каузата, може пък да има  успех.

# 110

Мария, моят съвет е при всички случаи статив, самоснимачка (ако нямаш дистанционен спусък), поне по три кадъра с различна експозиция - там, където имаш прозорци, за да можеш после да направиш любимото HDR  Mr. Green, и снимай от такава височина, че камерата да е в средата на стаята - така изкривяванията са почти еднакви от долу и от горе, и по-лесно се оправят после.
Ами това се сещам аз  Grinning

относно изложбата - склонна съм да се съглася с Чара - чайната е чудесно място, правят се много изложби, но с откупките как стоят нещата... не знам. Освен това е така сбутана, че не може да се разчита на случаен трафик. За да се реализира благотворително събитие с търг, са необходими много усилия и много реклама... или поне някоя организация с име да застане отзад, или може би в рамките на някакво друго събитие?

# 111
Мария и аз не мога да бъда полезна за широкоъгълния;(защото аз много обичам тези обективи, но ги използвам и се радвам на изривяванията;)и се възползвам от тях;) до сега не ми е трябвало да го пробвам по сериозно;)
Едно бебче от мен, цвета на кожата беше много зле;(май и сега не е много добре, благодарение на Дени успях да коригирам малко нещата, но на моят некалибриран монитор май и не мога да очаквам повече;(тези дни разбрах ,че до сега не съм си запаметявала правилно файловете след фотошоп и съм губила доста от качеството и на без това не качествените ми снимки;(но все пак е нещо, че разбрах;(някога;(

Лили 9 месеца by Eli Karagyozova, on Flickr

# 112
Рибке, Луис, благодаря ви. Ще видим какво ще направя  Grinning

Идеята ви за изложба е страхотна, трябва й обаче сериозно промотиране.

# 113
Felicidad - za широкоъгълния - в Лайтрум, но и в други програми има така наречените профили на обективи в Lens Corrections (sub of Develop Module) - само с едно кликване се активира профила на обектива и коригира (но не и 100%) типичните за дадения обектив изкривявания, аберации и винетиране. Рядко конвертирам с други порграми, но определено би трябвало да ги има вече във всяка... Лоис дава страхотна идея за ХДР-ите, мисли и за смесеното осветление и дали изобщо си заслужава да го коригираш...

# 114
Благодаря, Агент, ще проуча  Grinning
Този статив така и не мога да свикна да го ползвам, голяма хамалогия ми е Laughing

# 115
тези дни разбрах ,че до сега не съм си запаметявала правилно файловете след фотошоп и съм губила доста от качеството и на без това не качествените ми снимки;(но все пак е нещо, че разбрах;(някога;(

С риск да досадя, ако е обсъждано вече, но ще кажеш ли как ги запазваш?

Преди време попаднах в Парка на Свободата на подобна изложба с благотворителна цел. Бяха провесили въжета между дърветата и бяха окачили снимките с щипки. Изглеждаше авангардно и готино. Събираха пари за едно момче. Та, снимките бяха с надписани цени и се движеха около 20-30-40 лева. Имаше всякакви жанрове. Останах с впечатление, че доста добре са се продали снимките и минувачите определено се спираха, гледаха и много от тях купуваха. Аз награбих една много яка лодка, която ми краси трапезарията на вилата. Сега естествено времето не би позволило такава организация, но да споделя, все пак.

Една Алис от мен:

Untitled by Daeneris, on Flickr

# 116
Само като идея - ако някои има познати/връзки с фотолаборатория биха могли да разпечатат безплатно снимките като благотворителен жест от тяхна страна за да се намали първоначалната себестойност на копията...
(а ако си отпечатат координатите на гърба на копията си е "безплатна" реклама за тях)

# 117
Това за изложбата наистина е чудесна идея, дано да може да я осъществите  Hug Hug Hug
Чара, няма как да не спомена прекрасната ти снимка Simple Smile Много са сладурски момчетата  Peace Peace
Ох, като има много свободно време и се чуди човек какво да прави! Наготвено, изчистено и айде пак да снимам ....
Ако мога да ви питам какво мислите за обработката, много със смесени чувства съм за този кадър, кроп е, много се измъчих с обработката .... Моля за критики Simple Smile

Me again ... by tracy_tomsickova, on Flickr

Аз през уикенда май ще оставам сама, за първи път ... да видим ...

# 118
  • София
Днес имаше чудесно слънце и успях да заснема момченцето на моя колежка в парка.
Важното е, че напредна в снимането без светкавица  Laughing

Мирко by vitaminka*, on Flickr

Simple Smile by vitaminka*, on Flickr

Напукана устничка :р by vitaminka*, on Flickr

Сняг by vitaminka*, on Flickr
tracy_t, аз виждам кръгло петно на дупето, иначе на мен ми харесва.  Simple Smile

# 119
  • София - град
Хах с Лили имаме снимки с еднаква тематика  Laughing

Пфуууу Simple Smile by Sofi Kaleva, on Flickr

Още един път искам да ви благодаря за хубавите пожелания и многото коментари  Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт