Сатанистки и сексистки послания в детските филмчета

 • 44 513
 • 968
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 723
Е ако щеш Laughing. Какво, като слушам рок, трябва да разбирам защо са нарисували анимационни герои как правят знака на Дявола ли!? И да си мисля, че Bush и Клинтън са луди металисти. Twisted Evil


В ирландския фолклор този знак е за предпазване от Дявола,така че тълкувания бол....,
може Буш и Клинтън просто да си правят по този начин защитен щит....един  вид....,
може пък и да слушат метъл....и така да се поздравяват.....
ето малко разяснения относно Буш и семейство....
http://www.radiotangra.com/?page=int&lng=bg&id=218

забавна тема,като за рубрика "Малкият Детектив"....

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 20:27 от Еластина

# 16
 • Мнения: X
Изгледах клипчето от първия пост, според мен се търси под вола теле, особено с петната, които авторът оприличава на "sex". Във филмите на Дисни има много дразнещи неща и съмнителни послания, но на фона на това, което видях преди няколко вечери докато сканирах детските анимационни канали, бих ги подминала. 

# 17
 • Мнения: 9 356
Честна дума, съсипахте ми хубавото филмче. Толкова го харесвам. За протокола на 32 год. съм. Никога не съм заглеждала в разни знаци и ако някой не ми ги покаже, изобщо няма да ми направят впечатление. Освен това съм съгласна с това:
Joy
Това новата версия на вица за цицомана и психиатъра ли е?  Mr. Green
Всеки вижда това, което търси. Или което е в главата му. Няма нужда да си психиатър, за да го знаеш. Петната на Роршах в анимационен вариант.  Laughing
Гледала съм доста филми приказки на Дисни. Повече ме е вълнувал диалога и смешните физиономии, както и сюжета, отколкото да се заглеждам в разни води и дим, както и храсти :lol.

# 18
 • Пловдив
 • Мнения: 1 219
Аз с простия си акъл искам да попитам, тези скрити внушения не трябва ли да са разбираеми от публиката за която са предназначени. И то са текст, а не изображение. Значи когато едно 4 годишно дете гледа филмчето, подсъзнателно ще прочете (нищо че още не може) думата секс, която най-вероятно не знае какво значи. И? После какво?

п.п. приятелски съвет - вземете да го практикувате по-често тоя секс, че нали знаете за гладната кокошка и просото. newsm57

# 19
 • Мнения: 1 749
Аз с простия си акъл искам да попитам, тези скрити внушения не трябва ли да са разбираеми от публиката за която са предназначени. И то са текст, а не изображение. Значи когато едно 4 годишно дете гледа филмчето, подсъзнателно ще прочете (нищо че още не може) думата секс, която най-вероятно не знае какво значи. И? После какво?
Ще порасне като сексуален маниак. кЕксуален мАниак, ако трябва да вярваме на Шурда от "Южен вятър" (нали не бъркам името на сериала...)

# 20
 • Мнения: 2 658
Ами иzгледах го, даже цялото. И честно, ама честно мисля, че тоzи дето си е играл да го направи (клипа), какато и полуиzсмукания от пръстите му "аналиz" си е чиста проба болен моzък.. Смехория пълна, особено това със "SEX"-а, ще падна  Joy .
Нито аz нито някой мой поzнат, гледал "Красавицата и Звяра" на Дисни не zная да е zабеляzал теzи.... zнаци... Това ми стига zа момента.
И мислех да попитам същото, че ми е свръх интересно, кое ли МАЛКО дете, ще схване тия... послания??? Е, освен ако не се намери някой услужлив въzрастен, от типа, дето е сътворил това "гениално" клипче, да му ги раzясни специално...
Егати простотията, ше ме прощавате, ама  Rolling Eyes

# 21
 • Мнения: 65
Аз надписите сех не можах да ги видя, дори и след като ми ги подчертаха. А като дете пък хептен нямах шанс  Grinning
Между другото, те са на латиница...тъй че опасността за нашите дечица съвсем намалява  Simple Smile

Добавено след 5 минути: загледах се в облаците, оградата и дървото на двора. Мога да напиша доста трибуквени думи, използвайки части от тях...

Относно рогата - не знаех какво е това, докато не прослушах метъл. Значи едно от любимите ми детски филмчета не ми е повлияло и от тази гледна точка...От друга страна, знакът може да се получи и неволно, докато си мааш ръката, подобно на русите мадами. Виж, деколтетата и развятите им гащи по ми навяват мисли за руска четворка, но това се дължи на нормалния за възрастта цинизъм  Grinning

Черепчетата са много сладки, но отново не мисля, че е умишлено търсен ефект.

В тази връзка, наскоро гледах как е правено самото филмче - идва като бонус двд, заедно с обновената версия. Били са трудни времена за Дисни и именно това филмче слага началото на много успещна серия. Може пък всичките тези закодирани знаци да са някаква магия за успех  Grinning

Останалите разсъждения на "авторът" няма да ги коментирам  Simple Smile Не съм сигурна дали той някога въобще е чел детска приказка...

# 22
 • Мнения: 420
Символите при различните народности, вярвания и религии са натоварени с много противоречив смисъл. Така триъгълник, кръг, дори цвят, могат да означават много неща.
    Такива "тълкуватели" използват само това значение, което на тях им изнася. Това ме кара да се съмнявам по-скоро в целта на автора, отколкото в посланието на Дисни.

# 23
 • Мнения: 1 734
Наскоро гледах едно предаване със същата тематика- скритите сексуални послания в кавко ли не филми, реклами ... дойде ми в повече. Мисля си, че със същия успех човек би намерил и други символи, каквито си поиска, ако го търси така обстойно.  Това ми напомня на световна конспирация или нещо от сорта  Mr. Green

# 24
 • София
 • Мнения: 9 517
темата и най-вече клипчето от първия пост искрено ме развеселиха  Joy

# 25
 • Мнения: 21 443
 Joy Joy Joy
Ахахаха, от години не съм се смяла така... тоя дето му се привижда навсякъде надпис секс в облаците и дърветета май много му се ще, друго не мога да кажа...
   Тая работа с рогцата нали се обсъди широко, когато Буш беше тука?  Дали е биче или дяволче, още сума ти значения има, знак като знак, айде стига глупости. Има хора дето във всяка картина пък фалоси им се привиждат...

# 26
 • Мнения: 3 423
   Тая работа с рогцата нали се обсъди широко, когато Буш беше тука?  Дали е биче или дяволче, още сума ти значения има, знак като знак, айде стига глупости.
Това, че ССФ е обсъждала нещо по никакъв начин не променя значението му  Wink.
Ако някой го ползва ( в случаят например аниматорът на филма) без да знае, какво означава - също. Иначе цялото филмче не съм го гледала, коментирам само метълският знак.

# 27
 • Мнения: 21 443
    Тая работа с рогцата нали се обсъди широко, когато Буш беше тука?  Дали е биче или дяволче, още сума ти значения има, знак като знак, айде стига глупости.
Това, че ССФ е обсъждала нещо по никакъв начин не променя значението му  Wink.
Ако някой го ползва ( в случаят например аниматорът на филма) без да знае, какво означава - също. Иначе цялото филмче не съм го гледала, коментирам само метълският знак.
Моля ти се, какво ССФ. По вестниците се обсъждаше. Това е бик, символ на някакъв университет. Човека е лицезрял сред посрещачите възпитаник на този университет. Или човек от Тексас, не помня точно. Знака има най-различни значения. Въобще не е речено да са дяволски рога... освен ако на някой навсякъде му се привиждат такива.

http://www.novavizia.com/965.html

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 13:55 от Iris04

# 28
 • Мнения: 2 229
И за малката русалка имаше такива глупости. Laughing

# 29
 • Мнения: 627
Все пак не можете да отречете, че представата за хубост, която внушават и анимациите, и куклите е, меко казано, твърде погрешна.
И човекът е прав, че внушенията са подсъзнателни, както и при рекламите. Съвсем не е нужно детето да осмисля видяното. То му се внушава, както на нас ни внушават да купим това или онова в рекламите.

Общи условия

Активация на акаунт