® E-bay - тема 65

• 32 885
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • Поморие
Леле, това било голяма краста! Трети ден не мога да се откъсна от монитора, вече съм поръчала 2 якета и едни ботушки(дано да съм уцелила размера,че това ми е първото пазаруване ). Жалко само ,че повечето неща които харесвам нямат доставка до БГ.

# 301
Леле, това било голяма краста! Трети ден не мога да се откъсна от монитора, вече съм поръчала 2 якета и едни ботушки(дано да съм уцелила размера,че това ми е първото пазаруване ). Жалко само ,че повечето неща които харесвам нямат доставка до БГ.
Мда, аз от две седмици вечно нещо купувам. Зараза е голяма. С посредник можеш да купуваш и стоки с доставка до Англия.

# 302

И това те спира???  Laughing
Фирмите-превозвачи са за това.
Взимат за доставка от Англия до БГ 0.90-1.20 лири на килограм.

# 303
Аз си платих вече поръчката (за камиончето)от Китай, сега получих имейл с тракинг номер и линк. До колкото разбирам това е за проследяване на поръчката. Обаче го въвеждам и нищо не става. Другото, което е май още не са го пратили, че тяхните пощи са почивка, ама как пък ще има тракинг номер newsm78 Писмото е много объркано и почти нищо не разбрах. Другото, което сега ме вълнува повече е, че човека ми е писал, че мога да го маркирам като подарък или да напише по-малка фактура. Та аз сега се чудя и не знам, тъй като досега не съм пазарувала. Ако му кажа да го маркира като подарък, това означава ли, че като пристигне тука - няма да плащам ддс? Или пък на митницата ще кажат, че това струва повече от 30 лв. не зависимо, че е подарък, и да си измислят някаква голяма сума и да ме задължат да я платя?
Камиона ми струва 39.50$, а доставката 17.50$. Ако му кажа (не знам да ли е възможно де) да напише фактура на камиона за 2$ - така се вмествам в границата от 30лв (17.50 + 2). Все едно съм го спечелила на търг. Вие как ще ме посъветвате? 

# 304
Не знам какво да те посъветвам.
Подарък, неподарък - подлежи на проверка в митницата /ако отиде там, де/.
А поискат ли ти разпечатка с плащането от Пейпал /без нея не можеш да се явиш на митницата/, хем ще си платиш ДДС-то, хем акта за митническо нарушение.

# 305
  • Поморие

И това те спира???  Laughing
Фирмите-превозвачи са за това.
Взимат за доставка от Англия до БГ 0.90-1.20 лири на килограм.
Алекс1, моля те обясни ми как става това, извинявам се ,но търсих в темите, но не разбрах откъде се избира този превозвач. Благодаря предварително.

# 306
От темата за пазаруване от Англия.
В 1-вия й пост има списък с посредниците и линк към сайтовете им.
Разглеждаш ги, харесваш си някой от тях, който те устройва /цена, град, курсове и т.н/.
След което, само в Ибей /не и в Пейпал/ сменяш Registration Primary и shipping address с този на посредника.
Името оставяш твоето.
Пишеш мейл на посредника, че ще започнеш на твоето име да получаваш пратки на техния адрес.
И пазаруваш на воля, без да те ограничава това, че си в БГ.
На продавачите не пишеш нищо, не се обясняваш въобще с тях.
В момента на плащането ти, при тях ще излиза английския адрес.
Ако искаш да си изпратиш нещо в БГ - винаги можеш да смениш адреса в момента на плащането.

# 307
Не знам какво да те посъветвам.
Подарък, неподарък - подлежи на проверка в митницата /ако отиде там, де/.
А поискат ли ти разпечатка с плащането от Пейпал /без нея не можеш да се явиш на митницата/, хем ще си платиш ДДС-то, хем акта за митническо нарушение.

Значи по-добре да си ми пратят стоката на реалната си цена- пък ще си платя ддс-то.   Rolling Eyes

А като е маркирано като подарък - от митницата искат ли разпечатка от PeyPal? Или някъде върху "подаръка" има ли някаква цена на стоката и на доставката, или това не може да се разбере- все едно е за сметка на китаеца?

Последна редакция: сб, 23 авг 2014, 14:54 от AnMary

# 308
  • София
Благодаря, че ме насочихте към "шапките" за баня Simple Smile

# 309
  • Поморие
От темата за пазаруване от Англия.
В 1-вия й пост има списък с посредниците и линк към сайтовете им.
Разглеждаш ги, харесваш си някой от тях, който те устройва /цена, град, курсове и т.н/.
След което, само в Ибей /не и в Пейпал/ сменяш Registration Primary и shipping address с този на посредника.
Името оставяш твоето.
Пишеш мейл на посредника, че ще започнеш на твоето име да получаваш пратки на техния адрес.
И пазаруваш на воля, без да те ограничава това, че си в БГ.
На продавачите не пишеш нищо, не се обясняваш въобще с тях.
В момента на плащането ти, при тях ще излиза английския адрес.
Ако искаш да си изпратиш нещо в БГ - винаги можеш да смениш адреса в момента на плащането.

Благодаря Алекс1, ей сега ще падне голямо пазаруване!

# 310
А като е маркирано като подарък - от митницата искат ли разпечатка от PeyPal? Или някъде върху "подаръка" има ли някаква цена на стоката и на доставката, или това не може да се разбере- все едно е за сметка на китаеца?

Като каквото ще да е маркирано, отиде ли на митницата - искат разпечатка.
Ако не предоставиш - по тяхната тарифа плащаш.
На кума на нашите, дъщеря му му прати подарък - пуловер - от САЩ. Плати си като поп ДДС-то.

# 311
  • In The Middle Of Nowhere
Здравейте, искам да попитам понеже скоро не съм пазарувала. Ако имам 2 пакета от 1 курс Габко как процедират - по отделно ли ще ми ги таксуват или заедно. Имам някакъв спомен от темата преди доста време, че една потребителка беше ядосана, защото са й смятали по отделно нещата?
Благодаря!

# 312
# 313

Като каквото ще да е маркирано, отиде ли на митницата - искат разпечатка.
Ако не предоставиш - по тяхната тарифа плащаш.
На кума на нашите, дъщеря му му прати подарък - пуловер - от САЩ. Плати си като поп ДДС-то.

Мерси. Значи няма да рискувам  Peace

Мнение кога се слага в Ebay- след като пристигне поръчката ли, че ми писа да поставя коментар? И този тракинг номер е за следене на поръчката чак до София ли? Ух много въпроси задавам, ама като не знам  Embarassed Благодаря ви   bouquet

Последна редакция: сб, 23 авг 2014, 14:54 от AnMary

# 314
  • София
За feedback-a Задължително след като получиш пакета. Може да не е това, което е описано. После иди го гони.

Общи условия

Активация на акаунт