Сърчица в мъфините...как??

• 5 522
  • 53
  •   1
Отговори
# 15
Добре де, ама такива малки формички за сърчица къде се предлагат? На мен поне ми се видяха, че са малки, елегатнти сърчица.

# 16
Добре де, ама такива малки формички за сърчица къде се предлагат? На мен поне ми се видяха, че са малки, елегатнти сърчица.

Аз съм ги изрязала с най обикновенна ламаринена формичка за курабийки.
В магазини за домашни потреби трябва да има...

# 17
Ще взема да си потърся и аз и да се пробвам, но може би чак така перфектни няма да успея да ги докарам, при всички случаи Joy
Важното е обаче, че мъжа ми ще оцени желанието ми да му направя ,,любовни,, мъфини и ще ги изяде такива, каквито станат Peace.

# 18
nadeto_pm, благодаря за пояснението! Няма да рискувам само с хартиена чашка, че да не направя сладкиш с пълнеж от хартия Mr. Green

tzarina, и на мен сърчицата ми изглеждат по-малки от стандартните формички. В Карфур има комплект малки формички пика, каро, спатия и купа (т.е. сърце  Grinning) - ок. 3 см. широчина/дължина, но бяха доста скъпички (6-7 лв. за 4 формички). А това, което мисля да ползвам аз, е от формичките за пластелин на детето - има такива по-мънички Laughing  

# 19
Момичета сега измерих формичката с която ги направих аз и размерите и са 4 на 4 сантиметра...това е измерено от най-крайните точки ...

Формичките за пластелин са плитки ,не повече от 0,5-1 см...а тестото става с височина 2,5 сантиметра моята формичка е 2 сантиметра висока , малко трудничко ми беше на мен...Simple Smile))

# 20
Ох, и още едно питане имам...  Blush Хартиените чашки нали не се мажат с мазнина?

# 21
Ох, и още едно питане имам...  Blush Хартиените чашки нали не се мажат с мазнина?

Не ,не се мажат...самите мъфини съдържат доста масълце и хартийките се отлепят лесно Simple Smile

# 22
  • у дома
А този шоколадов чипс откъде да го везма -при нас има Била,Кауфланд и Лидл-никъде не съм го виждала,къде стои по принцип  newsm78
И към авторката на рецептата-накрая може ли вместо с кафява боя да оцветя с какао - нямам кафява боичка...

# 23
Има ли мъж, който ще оцени целият този труд, изобщо струва ли си разправията? На мъжете тези неща не им правят впечатление. По моя мъж съдя - или ще отхапе целия и хич няма да забележи сърцето, или пък сладко няма да му се яде... Според мен това е приятна изненада, която мъжът трябва да направи на жената.

# 24
Според мен мнозинството сме запалени да го направим за собствено удоволствие, а не за да го оцени или забележи някой. Поне за себе си гарантирам Simple Smile

# 25
acer моя мъж е същия, много не му правят впечатления тези неща. Вижда това дето съм направила, но си мълчи, а аз очаквам да ме похвали. А аз обожавам да правя разни сладкиши, но той много рядко ги яде. jas.min е права че ги правим за собствено удоволствие.(поне аз де)

# 26

И към авторката на рецептата-накрая може ли вместо с кафява боя да оцветя с какао - нямам кафява боичка...

Може да оцветиш сместта само с какао ,но ако прибавиш повече от 1 лъжица какао ,например 2-3 прибави и малко прясно мляко да не ти се втвърди много сместта.

Шоколадовия чипс може да заместите с начупен на ситно или настърган шоколад .

# 27
jas.min, аз също имам само хартиени формички и от доста време успешно пека само в тях. Просто използвам две или три хартиени формички, една в друга. Редя ги в обикновенна тава, пълня със смес и пека.  Peace 

# 28
А ако сложа хартиените формички в чашки за крем карамел, дали ще стане  newsm78?

# 29
А ако сложа хартиените формички в чашки за крем карамел, дали ще стане  newsm78?

Става! Peace  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт