Предучилищна - набор 2004, тема 3

• 34 197
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
  • София / Пловдив
И аз не успявам да ги отворя книжките, но вкъщи съм под Линукс Убунто, може и това да е причината. Ще пробвам и и на служ.компютър.

# 151
# 152
  • Пловдив
Я да се запиша и тук и да чета полезна информация!

Привет, момичата!!!

# 153
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте
имате ли впечатление от детски център за периода юни-юли тази година в района на Гео Милев

# 154
  • София / Пловдив
Аз ще я оставя дребната в градината до отпуската ми в края на август.
Дано обаче да не измислят пак някои летни ремонти, че няма кой да я гледа  ooooh!

# 155
  • София
В нашата градина децата, който са предучилищна излизат края на май, то не е ли така навсякъде?

# 156
В нашата градина децата, който са предучилищна излизат края на май, то не е ли така навсякъде?
До края на май ходят децата,които са навършили вече 7години...останалите продължават да ходят.На нас поне така ни казаха.
Някой знае ли дали в 133то СОУ приемат вече молби аз първи клас?

# 157
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

На 31 май свършва учебната година и отписват децата започващи училище през септември. Миналата година в нашата градина оставиха до към 20 юни децата записани за летен лагер. Тази година доколкото разбрах лагера е от 01 юни.

# 158
  • sofia

На 31 май свършва учебната година и отписват децата започващи училище през септември. Миналата година в нашата градина оставиха до към 20 юни децата записани за летен лагер. Тази година доколкото разбрах лагера е от 01 юни.

Деси,
днес говорих в градината Twisted EvilНяма яснота от кога ще им е летния лагер Peace
Надежда има,а аз ще проверя дали имат законово право и можем ли да се преборим с оставането на децата и лятото.
Просто ще питам на едно място Mr. Green

# 159
Миналата година имаше една тема, в която обсъждахме почивките в градините.
Имам спомен, че една съфорумка обясни, че по закон градините не могат да откажат да вземат децата от 4-та група до 1 септември.
Но дефакто никъде не се спазва.

Ще се опитам да открия темата.

# 160
  • София / Пловдив
.....по закон градините не могат да откажат да вземат децата от 4-та група до 1 септември.....

Peace
Да, точно така е. Дори до 14 септември може да остане детето в градината.

Друг е въпросът, че просто си премълчават в градините тази подробност, като единствената цел е да разкарат децата по - бързо и работата им през лятото да е по - лека.
В нашата градина обаче всяко лято си ходят и доста от децата, завършили вече подготвителна група.
И моите планове са такива. Просто няма кой да я гледа, а по - голямата част от отпуската ще я пазя за дните около началото на учебната година.

# 161
  • sofia
Миналата година имаше една тема, в която обсъждахме почивките в градините.
Имам спомен, че една съфорумка обясни, че по закон градините не могат да откажат да вземат децата от 4-та група до 1 септември.
Но дефакто никъде не се спазва.

Ще се опитам да открия темата.

Da,моля те Praynig
Благодаря Hug

# 162
  • София / Пловдив
Ето точка от правилника за прилагане на Зак.за народната просвета, която е по темата:

Чл. 26. (1) Детските градини са подготвителни институции в системата на народната просвета, в които се отглеждат, възпитават и обучават деца от 3-годишна възраст до постъпването им в I клас.

# 163
  • София
.... Peace
Да, точно така е. Дори до 14 септември може да остане детето в градината.

Друг е въпросът, че просто си премълчават в градините тази подробност, като единствената цел е да разкарат децата по - бързо и работата им през лятото да е по - лека.
..........

То пък лятото хич не им е тежка работата. При нас се карат коя да работи през отпускарските месеци, точно по тази причина - малко деца, няма материал за гонене, само игра на въздух.

# 164
  • София / Пловдив
Не казвам, че им е тежка работата през лятото. Колкото по - малко деца обаче - толкова по - малко госпожи на работа  Laughing това имах предвид.

Общи условия

Активация на акаунт