Отиване/Прибиране до и от училище

• 11 463
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
 Намерила съм си работа до обяд, така че след това да мога да обръщам достатъчно внимание на детето. В първи клас я вдех и прибирах. Сега е трети и ходи и се връща сама. Но пък и училището ни е пред блока.

# 16
  • София
Плащахме на съседка пенсионерка за прибирането на обяд - става дума за 2.-4. клас, в първи клас бях с бебе в къщи /класика Simple Smile /.
Щом училището е близко, това е удачен вариант, мисля?

# 17
Можеш да се договориш с шефа ,ако работата позволява и има добро намерение.
В първи клас часовете приключваха преди 12.00ч.,което създаваше напрежение,
а посещението на англ.език съвпадаше и на бегом до школата,а ходеше и на
тренировки.Времето ми беше запълнено изцяло по учебната програма.
Вариантът срещу заплащане не ме устройва , жените с които разговарях поставяха
условия неприемвливи за мен.

# 18
Благодаря на всички за отговорите Simple Smile

Моята работа не позволява, държавен служител съм - твърдо от 9-17.30 , но ходя 4ас по-рано и свършвам по-късно. Ако съм в заседание или на среща може и в 20,00 да свърша. В идеалния случай ми трябва час пореди и след за транспорт.

Май се и ние ще се ориентираме към жена- преди няколко месеца намерих на колежка една току що пенсионирана дама оттук за прибиране на детето и гледане до 2 часа -150 лв на месец. Ако цените се запазят в диапазона до 200 (+-50) лв мисля, че мога да си го позволя. Дано имам късмет да попадна на нормален човек...

За занималнята все още не съм напълно решила, но като цяло не подкрепям. Нали се очаква от 2012 децата до 4 клад да минат изцяло целодневно.

# 19
  • с/у ОколоМръсТното
хахахха, едното го избутах. Водих и прибирах до 3 клас. После сама, като аз само се включвах временно...
Сега с дребен съм пак на мушката... Водя и вземем все аз. На занималня не ходи. Не съм на твърдо раб. време и мога да си го позволя.
Поне 2г. ще съм с него нон-стоп.
Иначе вариантите са 2: частна занималня или жена да го посреща или води на училище. Аз пробвах 1-вия вариант и допуснах ОГРОМНА грешка. Детето ми в 1ви клас беше п 10-ина часа навън... И затова сега малкия е плътно с мен, когато не е на школо. В първите дни на 1ви клас дори го слагах да спи следобяд. Много добре се чувстваше.

Нали се очаква от 2012 децата до 4 клад да минат изцяло целодневно.

силно се надявам да не стане. И моля да разберете, че не става дума за ЦФО, а за обикновена занималня след часовете.

# 20
Зависи и от занималнята.Аз от двете, които е посещавала дъщеря ми съм изключително доволна.Качествени занимания, излизане на втздух, домашни-написани и проверени.Ако е оставало нещо за вкъщи е била аз да проверя просто какво са свършили.Така че си опипвайте почвата и за занималня, може и вашата да е от добрите.

# 21
  • с/у ОколоМръсТното
частната занималня на дъщеря ми БЕШЕ от добрите. Но аз изпитвам угризения, че я намаше по толкоз много часове... А беше само на 7г. и нямаше 20 кила. Пък "правеше" доста повечко от 8 часова надница... ако ме разбираш.
А защо? Кому бе нужно? Сега, когато е по-голяма и още по-натоварена е пак по много часове извън вкъщи. Но си викам ми голяма е, да свиква. А тогава не беше и това ще ми е грях цял живот. Та сега с дребен се поправям, така да се каже. Изкупвам се.

# 22
Аз те разбирам, И моето е така, но е щастливо точно така.Харесва му, не е уморено, има си приятелки  и в разговори с нея сме установили, че и е нужно точно това.Така че-огледайте се, ослушайте се, говорете с детето, наблюдавайте-решенията идват после, като опитате няколко варианта, разбира се.Просто не бързайте да изключвате възможности, защото едно дете не е било ОК на занималня.Има такива, които са ОК.Вашето може да е, а може и да не е от тях, зависи от много неща.

# 23
  • с/у ОколоМръсТното
Джиз, тя беше добре на занималнята. В никакъв случай не ме е упреквала, нито е изглеждала уморена. Харесваше й и вечер беснееше до 21-22:00ч. Да се чудиш как издържаше...
Но аз се терзая и ето сега, с течение на времето хептем усещам, че съм грешала.

Апропо, преди малко се прибрахме с малкия, след като изялозхме тази сутрин в 8:00ч. от нас. Той също издържа, но виждам, че е направо скапан. Е, за веднъж седмично става.

# 24
Шани, аз те разбирам.След като така се чувстваш-значи имаш причини да правиш нещата по Твоя начин.Аз това се опитвах да кажа, че хората чувстват различно/както деца, така и родителите им разбира се/.Аз вина по отношение на децата не изпитвам.Интересното е, че дълго време ми бе вменявана такава от околните.Но майчиното ми сърце чувства.И виждам децата си щастливи и ок.Това значи, че нямам повод за чувства на вина.Това е за мен.Може и при други да се среща.Ако четат от всякъде и им се говори колко е кофти и как трябва да са виновни-ще вземат наистина някои да се почувстват.Знаеш, че хората са податливи на общественото мнение.
Голямата , например, се изморява.Но очите и вечер греят.Страда, когато се налага да пропусне нещо, и то видимо.Питала съм я-не предпочита ли да я оприбера на обяд-ами не-предпочита с приятелките си.Акселерация ли е, какво е, не знам, но децата се отделиха доста успешно от нас/говоря за една групичка от ПГУ насам/ и не изпитват неистовата нужда/както е малката спрямо мен в момента/А вечер имаме своето време, както казах-имам задача да проверя написаните домашни/под нашите домашни винаги има 3 подписа-на класната, на госпожата от занималня и моят/Драпа тази групичка да е възможно по-самостоятелна.То не са екскурзии, то не са зелени училища и прочее, и като чуят, че са без родители се хилят като репички.Добри деца са, имаме им доверие/за сега/, няма ексцесии, учат се добре-какво повече да искаме?След като сами търсят самостоятелността...
Защо пиша всичко това?Защото, макар и отвяно от темата Има връзка.Много родители просто не са готови да пуснат децата си.Терзаят се, тхкат се, ама как така...а истината е, че повече от децата се справят успешно !Отнема им време на някои дори заради спирането от родител.Не визирам никой, просто споделям наблюдения лични за деца около нас.Отделно-много зависи обстановката, разбира се.Имам позната с дете, приклещвано в тоалетните от по-големи-момчета.Еми-няма да си оставя детето на следващият ден без да ми е свито сърцето.Има и места без подобни преживявания.Има занимални с отбиване на номера, има и качествени.Има деца, на които им допада и го търсят, има и обратното.Има и родители, които не са готови да се отделят за толкова време от децата си, и обратното.Знаете, че всичко е относително и освен това се променя във времето.При нас нещата също може да претърпят обрат.
Затова апелът ми е, към всички, на които им предстои-проучете максимално, интересувайте се, говорете, направете проба и след това то ще си покаже.Убедена съм, че ще намерите добър вариант за вас, а дори да не е най-добър-казвала съм го-всичко е Временно, впоследствие нещата ще се наредят.Тепърва ни опредстоят толкова промени и сблъсъци, редно е да сме в час. Hug

# 25
И ние ще трябва да се справяме сами наесен.Нямаме баби да помагат.Таткото е на работа от 7.30,а предучилищната на малкият от 8.15.Нито ще може да го води,нито да го прибира.Евентоално и тази година ще си остана в къщи

# 26
  • Варна
Моят син е 4 клас. Училището е близо, но има да се пресича една мнооооооооооого оживена и натоварена улица. Затова поне го превеждаме през нея. На график сме. Който когато може, аз, баща му, лели, племенници, баби.....

# 27
Всъщност, ако ти не работиш няма по-лесно да заведеш и да прибереш детето си от някъде.Проблем се явява при работещите родители, чието работно време припокрива или даже надхвърля това на децата им.Там вече опциите не са безброй.Или се наема външен човек, или се предоговаря работно време, или се търси занималня, отговаряща на изискванията ви.Всеки , както го чувства за приемливо.
sea woman, моята дилема е, когато започнат на смени и извънкласните занимания минат сутрин, преди училище-как ще ходи, точно заради натоварените булеварди при нас и нулевата видимост заради наспирали коли и липсата на тротоари.

# 28
  • Варна
Аз работя, в сферата на образованието съми  съм на смени. Но винаги изскача нещо и тряббва да ес реагира. В различни смени сме с детето. Та при вас варианта е наистина жена, роднина или майка на дете от вашия клас-приятелка, на която можеш да разчиташ за водене и взимане...

# 29
Ами не, аз моят вариант го споделих нагоре-предоговорила съм работното време и отивам малко по-рано, тръгвам си по-рано.За сметка на заплащането, което се преглъща, щом не товари семейния бюджет и за сега не се усеща фрапантно. PeaceЗа нас така съм го направила-хем децата са доволни и са ок/не ги прибирам последни, а сравнително рано и хукваме по други занимания/, хем си имаме контакта през тези часове, в които се развеждаме напред-назад.

Искам да наблегна и на нещо, за което може би не се сещате от сега-ваканциите.За работещите родители такива ваканции няма, така че-огледайте и възможните варианти за всякаквите видове ваканции, за 1 клас те са повече.

Общи условия

Активация на акаунт