Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 615
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 122
Дзен дизайна си е чист Фън Шуй  Wink ама хайде сега е модерно Дзен интериор  Sunglasses
Дзен се ползава за открити пространства , градини , паркове и т.н.  Peace


Дзен , това е японска традиция. Исторически дзен е прродължение/преработка на великото учение Чан - възникнало преди 500 години в Китай . Основоположник на чан е Бодхидхарма, бидиски монах от VI в дошъл от Индия в Китай - 28-я патриарх на будизма и първия патриарх чан (дзен).ПРОТИВОРЕЧИЕ
 

При дзен-учителя дошъл ученик и попитал:

-- Защо някои хора са красиви, а други – грозни? Някои са умни, а други – глупави? Защо съществува такова противоречие? Защо Бог е създал едните и другите такива, каквито са? И не ми говорете за карма, и че всичко това било заради минали животи. Откъде се е взела разликата в самото начало, когато миналото още не е съществувало?

Учителят го завел в градината и казал:

-- Това дърво е голямо, а това – малко. Често съм седял под тях и съм мислил защо е така. Но когато отхвърлих ума, изчезна и самият въпрос. Сега знам, че това дърво е голямо, а това – малко. И няма никакъв проблем!
Тази ми е любима  FlutterЧетири дзен-ученика, близки приятели, си обещали да пазят мълчание с цел по-дълбока медитация.
През първият ден мълчали. Медитацията им вървяла добре, но когато настъпила нощта и керосиновите им лампи започнали едва да мъждукат, първият ученик се провикнал към слугата:
-Поправи тези лампи!
Вторият ученик се учудил, че първият заговорил.
Нали се разбрахме да не казваме даже и думичка-забелязал той.
-Вие сте глупаци, защо говорите?-запитал третия.
-Само аз единствен мълча-отбелязал четвъртия. Joy

# 616
 • Мнения: 0
Desss, има разлика Wink   :bouquet:

# 617
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 122
Desss, има разлика Wink   :bouquet:

Да има разлика Wink Дзен няма нищо общо с интериора и тем подобни пространства

Разликата е  съществена , приликата е само в  японските дзен градини , но и те са "построени"/подредени по принципите на Фън Шуй  Whistling
Другото за мен  е приумица на модните дизайнери т.е.  Дзен интериор  Crazy
Фън Шуй - практика , симвоилическо  усвояване на пространството  . С помоща на  фън шуй може да се избере най- доброто място за строителство на къща/дом и обзавеждането му.
Целта на  фън-шуй — е намирането на благоприятни потоци на енергията ци и ползването им за благото на човека.

Дзен е течение в будизма, философска система  а Фен Шуй е съвсем друга школа/изкуство да се управляват и подреждат предметите около нас с цел да подобрим живота   Wink
справка - укипедия   PeaceЕдна хубава статия за Дзен градините Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 04:51 от Desss

# 618
 • Мнения: 957
Важността на тренировките
При тренировките за развиване на интуицията е най-важно да продължаваме, независимо от грешките. Принципът „Първо ще се науча, а после ще работя” не функционира – дали се получава добре или не, важното е да продължаваме да тренираме. Тренировките ни създават навика да се вслушваме в усещанията си и след време ще се научим да прилагаме този принцип – да пропускаме информацията през сърцето си и да улавяме реакцията си, във всички сфери на живота ни. Това води до 100% икономия на средства и време в живота.

Тренировка с карти
Взимаме тести карти с два цвята (бели и черни). Взимаме бяла карта и докато я гледаме се вслушваме в реакцията на тялото – къде се появява усещане и какво е то; повтаряме това и с черна карта. Преди да изтеглим следващата карта си задаваме въпрос какъв ще бъде цвета й и се вслушваме в реакцията на тялото си. При опасност интуицията на жените силно се изостря, при мъжете обратно – се притъпява, но при свръх-опасност се изостря много.

 


http://love-aholic.com/2010/01/intuition-training/"Интуицията представлява свръхпроводник, който черпи от информацията, протичаща по другите проводници. Когато използва въображението като средство за изразяване, тя говори чрез видения или символи. Когато използва чувства или мисли, говори чрез пориви или подтици. Когато използва мисли, може да говори с глас, който да чуваме отвътре.

5.Развиване на интуиция

При повечето от нас интуитивните опитности идват неканени. Те се появяват неочаквано и спонтанно. Обаче Кейси ни съветва да развиваме интуитивните си способности. За тази цел ни предлага да не забравяме следните важни принципи:
1/.Интуицията съществува поради основното ни единство с творението. Когато осъзнаете, че сте едно с живота, вашата интуиция ще стане по- силна.
2/.Интуицията ни е резултат от настройването по симпатия с обекта на нашата интуиция. Съпричастността е форма на настройване. Любовта е най- висшата форма на настройване.
3/.Необходимостта да знаем нещо, обикновено за защита или ръководство, стимулира интуицията.
4/.Интуитивното познание идва отвътре. Вгледайте се в себе си , за да го получите.
5/.Интуицията изисква да приемем онова, което изниква спонтанно отвътре. Това обикновено е най- първата мисъл, чувство или образ.
6/.Истинската интуиция обикновено е в съгласие с най- висшите ни ценности или идеали.
7/.Най- добрият начин да уважим нашата интуиция е да действаме според нейните указания.

Подходът на Кейси за развитие на интуицията се заключава в три думи: нужда, настройване и приложение. Интуицията идва, за да ни направлява. Трябва да има какво да направим с информацията. Практическото й приложение е важна част от процеса на развиване на интуитивното съзнание.
Вашият проводник на интуиция е като гръмоотвод. Светкавицата в небето е необятният интелект – енергията, която търси изява, когато е необходима. Вие искате да привлечете светкавицата от небето. Ако обаче не осигурите заземяване, връзка със земята, светкавицата няма да дойде към вашия проводник. Подготвеността за приложение на интуицията осигурява необходимото заземяване.

7.Прекарвайте време сред природата

Кейси често предлага да започнем развиването на интуицията си, като прекарваме времето сред природата. Това е отличен метод за създаване на усещане за единство с живота. Природата открай време повишава съзнанието на хората за Бога и връзката им с всичко живо.
“Едно птиченце ми каза”. Птиците са общоприет символ за телепатичните и интуитивните съобщения. Те са изразители на човешката душа. В Библията Светият дух се появява като гълъб. В картини, символи на други религии, птицата е изобразена на върха на дърво и олицетворява свръхсъзнанието.

8.Интуицията като съпричастност

Кейси проповядва, че интуицията, както и свръхсетивните способности действат чрез проявите на единството – хармония, резонанс и общуване. Интуицията не е познание, получено чрез сетивата или чрез анализ, а чрез вибрациите на симпатия, идващи от вибрация на съпричастността.
Думата, която Кейси използва най- често е настройване. Когато се настроим на вълните на нещо, ние ставаме едно с него. Привличайки вибрации на симпатия,резонираме със знанието, което искаме да получим. Познанието става едно с нас.
Какво означава интуитивно разбиране на една роза? Можете да погледнете розата, да наблюдавате нейните части и да ги анализирате. Това ще ви даде обективен поглед. Но ако медитирате върху розата, ще успеете да се слеете емпатично с нея и самите вие да станете роза. Ще чувствате това, което и тя чувства. Отвътре ще изникне образ, изразяващ вашето привличане към нея. Така ще започнете да я разбирате интуитивно.
Въпросите също имат вибрации и съдържат в себе си семената на своите отговори. Ще усетите, че когато си зададете въпрос ще усетите отговора, който интуитивно изниква отвътре. Както ви напомня Кейси, “поискайте и ще ви се даде”. Развийте задаването на въпроси до изкуството да се настройвате, до съпричастност с най- съкровената ви същност и ще научите, че отговорът е спонтанна реакция, която се извършва вътре у вас."
Източник:Едгар Кейси, Да се свържем с висшия си Аз


# 619
 • Мнения: 3 231
Както винаги - навременна информация. Мисля, че системно пренебрегвам това, което интуицията ми ми говори и то главно от страх, че не е интуиция, а навик или не осъзнато желание или господ знае какво и ще направя грешка.

# 620
 • София
 • Мнения: 5 384
tonimar , много хубав откъс.  Peace

"Любовта е най- висшата форма на настройване."  Grinning

# 621
 • Мнения: 1 334
Интуицията и как я четем.... Аз например на тренировките на курса в Египет в едно от упражненията установих (с помощта на човека, с който бях в двойка), че абсолютно точно "виждам" откъде идва удара, но имам склонност да отивам в него вместо да го избягвам. По-скоро не го видях чак сега, а си затвърдих разбирането как реагирам. Аз все съм този тип - пъво правя най-трудното, най-сложното, най-трудоемкото или времемкото или което изисква комуникация с най-неприятните хора. Така мога после да си разчитам времето и енергията по-лесно.

От една страна - добре, но от друга - не чак толкова. Изграждането на такъв маниер на реакция ме е накарало автоматично да влизам сама в сложните ситуации вместо да ги избягвам, когато това би било възможно. Аз просто отивам сама в удара. Така се пазя, чрез нападането образно казано, за да мога аз да управлявам ситуацията. Неприятното е първо затвърждаването на маниер, че през цялото време съм нащрек и нямам изобщо "покой". Второто негативно от това е, че дотолкова съм свикнала да отивам в проблемната посока, че когато имам да избера между верен и грешен отговор, аз отивам във втория.

Днес сутринта се явявам на един изпит, където от 6 отговора трябва да избера едни. Елиминирам до 2 варианта и в тялото си имам ясно интуитивно усещане кой е "моят" отговор. Уловката обаче е, че при мен "моят" епроблемният, грешният, защото аз съм свикнала да отида към удара и да го предизвикам преди самият той да е набрал сила и да се е развил. Не знам, дали се разбира ясно това, което казвам. Имам обаче задачки сега да поекспериментирам да отида към обратното на автоматичната ми реакция известно време и да видя какво ще стане.

# 622
 • Мнения: 0
Desss- Хехех, добре  Laughing !
Има един мн тънък момент  Simple Smile Когато правилата на фън шуй отсъстват и остава само идеята, тематиката, елементът, загатването на културата, вълната ако щеш...
Всичко това -от дизайна на мебелите примерно до цялостното архитектурно или дизайнерско решение, вдъхновено от дадено течение.
Не можеш да кажеш,че това е фън шуй, защото не отговря на изискванията.
Не търси "дзен" в уикипедия или в речника..ще намериш основното му значение.
Надявам се разбра какво имах предвид.
А статията за градините, наистина е много хубава!Много ми е полезна.
Благодаря ти!  bouquet

# 623
 • Мнения: 3 231
Рози, само не разбрах кой от двата отговора избра? Иначе имаме общо, само дето аз не отивам при трудностите, в удъра, както се изразяваш, ами се скривам и се надвам да ме подмине. Което не винаги става. Иначе иаз съм от този тип - първо правя най-трудното, най-сложното, най-трудоемкото или времемкото или което изисква комуникация с най-неприятните хора. Така мога после да си разчитам времето и енергията по-лесно.

# 624
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 122

Надявам се разбра какво имах предвид.

Laughing Ако не е какво , държиш ли вс. да споделят твоето виждане  Wink


Neщо по различно ли видя в моя пост  Wink Казвам това което и ти имаш в предвид  Peace

# 625
 • Мнения: 0

 Laughing Ако не е какво , държиш ли вс. да споделят твоето виждане  Wink
Simple Smile Хах, ако говорим за моето виждане...далеч съм от тази идея Simple Smile Просто се надявах да разбереш какво се опитвам да обясня, за да не стават недоразумения."Ако не"-здраве да е Simple Smile!
А това не е мое виждане Simple Smile)))

# 626
 • Мнения: 1 334
Рози, само не разбрах кой от двата отговора избра? Иначе имаме общо, само дето аз не отивам при трудностите, в удъра, както се изразяваш, ами се скривам и се надвам да ме подмине. Което не винаги става. Иначе иаз съм от този тип - първо правя най-трудното, най-сложното, най-трудоемкото или времемкото или което изисква комуникация с най-неприятните хора. Така мога после да си разчитам времето и енергията по-лесно.

Кой.... Заврях се "между шамарите".............

# 627
 • Мнения: 1 334
Едно дълго дълго интервю за това какво ни се случи на Синай..................

# 628
 • Мнения: 73
Мили феи, една хубава статия от първо лице за семината на Браян Трейси -"как да постигаме целите си" - автор Т.Христов от novavizia.com:
http://www.novavizia.com/10328.html

Ето и
 21-те принципа от системата на Трейси за постигане на целите:
Отключете потенциала си
Придобийте контрол над живота си
Създайте собственото си бъдеще
Изяснете ценностите си
Определете истинските си цели
Коя е главната ви цел
Анализирайте убежденията си
Започнете отначало
Направете преценка на вашия напредък
Премахнете преградите
Станете специалист във вашата област
Общувайте с подходящите хора
Съставете план за действие
Научете се да управлявате времето
Правете ежедневен преглед на целите си
Визуализирайте целите си
Активизирайте свръхсъзнанието си
Бъдете гъвкави
Изявявайте творческите си способности
Правете нещо всеки ден
Работете, докато не постигнете успех


Рози, благодаря ти за интервюто :hug:
Благодаря и на феята, която пусна линка за "Елементът" на английски. Чудесна и мн. вдъхновяваща книга е. Heart Eyes

# 629
 • Мнения: 146
Благодаря и на феята, която пусна линка за "Елементът" на английски. Чудесна и мн. вдъхновяваща книга е. Heart Eyes
Hug

Ето и още нещичко в този дух...
http://www.novavizia.com/10279.html
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт