(Био) зеленчукова градина 7

• 92 567
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
vili__66, това с пръста в пръстта и ние го използваме. Бабата на съпруга ми го практикуваше. Сега се шегуваме като да поливаме да проверим с "влагомера" първо. Joy

# 481
  • на брега на Дунава
Аз накиснах семената с малко вода върху тоалетна хартия и завити  ,но не един час , а четири дни и сега имат кълнове и ще ги сея .От домати -кълновете се появяват на третия ден , от патладнан-на петия ,т.е. различно в зависимост от семената.

# 482
  • София
 Ефикасно било
 Laughingнищо не е ефикастно-капани,електронни устройства,въдици,димки.,пръчки,всякакви аромати,Имаме в района и слепи кучета и къртици-що цветя изядоха ,що луковици отнесоха.......

# 483
  • Пазете Гор
Пъвата градинска реколта са луците. Има и предзимен арпаджик, и средзимен прорасъл стар, изстанал чесън и нарочно бучкан такъв. Около педя са, сочни, крехки, ароматни. Днеска добавих към салатка, стана чудна, поради който повод и доста пийнах, да ме простите.

Предзимният спанак пусна нови листенца. След десетина дена е готов.

МХ, това се нарича рътене. Ускорява, спор няма.

Пиперът не кълни. Cry

# 484
Куркума,пипера дори при оптимални условия кълни 14-15 дни.И е много чувствителен на недостатъчна температура.Имай търпение,ще тръгне.

# 485
Куркума,пипера дори при оптимални условия кълни 14-15 дни.И е много чувствителен на недостатъчна температура.Имай търпение,ще тръгне.
Вили,тъкмо бях тръгнала да питам колко да го държа пустия пипер да кълни и ти ме успокои със сроковете HugМоят е от 4 дни под мокри салфетки и едни лигави са станали семената...мокреят,но кълнчета няма....
Както вчера се оплаках-пипер и патладжан са ми най-ядовити,но съм ИнАт и аз и ще продължавам да опитвам.Няма начин да НяМа НаЧиН...както е рекъл някой/най-вероятно ШоП-а hahaha/

# 486
  • густо майна Филибето
Заложили сме пак капана, някакъв дребосък преравя двора, но луковичните ми са в кошници от рабица и то ги е обиколило във всички възможни посоки. Всичко е надигнато. Не зная дали дребните цветенца ще поникнат, имат ли корени още, нямат ли.... Не е картица, сляпо куче е. Дано не стигне до лука. В нашия район картофи сеят само големи ентусиасти Confused

Старозагорски чер гледах в Пловдивския Баумакс, малко са, затова според мен са от миналата година. На фирма Semenarna.

# 487
  • Вече на светло в София
Срещу къртиците ние водим борба с тези уреди    http://www.pest-x-repel.com/ProductsBG/KR-7.html     
Общо взето има ефект, но трябва да се поставят най-малко 10 дни преди засяването на картофите за да може гадините да избягат Mr. Green

# 488
Още вчера щях да пиша за тези уреди-MAD65 ме е изпреварила Hug
На първите ягоди имахме такъв проблем-насяхме и започнаха да ги подравят.Не ги ядат но корените остават на сухо в тунела и умират.Тогава пробвахме всичко известно-и наводняване на тунелите и примамки с отрова и стъклени бутилки заровени 2/3 в земята-уж свиренето на вятъра в гърловините им ги плашел,и капани.Мъжа ми се беше специализирал в лова им.Разравя се купчинката,установява се на къде води тунела.Забожда се пръчка през повърхността,на дълбочина до средата на тунела и на разстояние 20-30 см от отвора.Застава се кротичко с мотиката и се чака.Гадините усещат всяка вибрация от стъпки и чакат.Но не обичат чистия въздух и течението.За това бързат да заровят отвора.Но са предпазливи.Първо отиват на "оглед".Пръчицата леко помръдва.Следва изчакване от тяхна страна-след като нищо не се случи отиват да заравят.Пръчицата тогава се мести чувствително.Остава само да се копне с мотиката в отсека от дупката до пръчката.Копва се и се дръпва пръстта.И гадинчето е навън.А на светло е абсолютно безпомощно и сляпо.И е лъскаво черно и копринено мекичко.Мъжа ми извади така десетина,но с оглед,че мястото беше на полето прииждаха все нови и нови.
Докато открихме уреда.Той излъчва сигнал в УКВ сектора и подлудява къртиците и слепите кучета.Обикновено сигнала действа в радиус 400 кв.м.С две батерии работи година.И по къртичините наоколо ясно може да се види до къде допуска вредителите.
Така,че цената на уреда си заслужава.

# 489
Вили, ако 400 е в кв.м., значи действието му е в радиус от 11-12 метра.

# 490
  • Вече на светло в София
Общо взето и ние като vili_66 , само дето баща ми клечеше до дупката. Имахме и една котка ловец, но вече и двамата ги няма  Cry
Иначе от уредите съм доволна и от този срещу мишки, който се пъха в ел.контакта http://www.hitmarket-bg.com/grizachi.htm   На картинката е този с жълтата кутийка

# 491
Изпуснала съм една нула Mr. Green-става въпрос за 4 декара,но в кръг.Ягодите ни бяха на 4 декара в квадрат.Точно за това беше смешно-по ъглите оставаха незащитени отрязъци,а по страните вардехме и комшиите Laughing

# 492
  • Вече на светло в София
Да попитам по запознатите с торовете за какво се използва калиевият фосфат(калиев оксид 50процента и серен триоксид 18 процента) . Днес ми беше препоръчан за картофите. Досега съм използвала или оборски тор или NPK , та заради това не съм наясно. И дали може да се използва за друга култура освен за картофи. Thinking

# 493
Грахът и баклата поникнали. Mr. Green
Садих цветета - бял, жълт и син дзъмбак, маргарити и димитровчета. Една жена ми донесе една чанта с коренища.

# 494
  • Русе
MAD65 и  аз го използвам за картофите.Миналата година изкарах две реколти картофи на едно и също място.

Общи условия

Активация на акаунт