Отговори
# 510
  • Варна
Бенито, добре дошла  Hug!
Съжалявам за загубите ти досега.. Sad Този път ще успееш! Hug

# 511
  • varna
Здравейте,момичета!Доста сте изписали последните дни,но успях да ви изчета!
Моите резултати от БХС са вече готови - биохимичния риск за синдром на Даун са ми 1:1400,което е добре.За другите хромозомни болести риска е дори още по-нисък.Аз все пак съм решила да направя и втория БХС,който е за други болести и за дефекти на невралната тръба най-вече!
Лека вечер от мен!

# 512
Здравейте,момичета!Доста сте изписали последните дни,но успях да ви изчета!
Моите резултати от БХС са вече готови - биохимичния риск за синдром на Даун са ми 1:1400,което е добре.За другите хромозомни болести риска е дори още по-нисък.Аз все пак съм решила да направя и втория БХС,който е за други болести и за дефекти на невралната тръба най-вече!
Лека вечер от мен!
Простете за невежеството, ама и втори БХС ли се прави  newsm78 И ако да, какво точно е изследването и кога се прави. Пак ехография и кръв ли  Embarassed
Явно миналият път тези неща съм ги пропуснала нещо. Не че нашите майки са го правили, но щом мога да си го позволя, май е по-добре да не пропускам   Rolling Eyes

# 513
момичета това с ехографите ми е много странно как 2 -3 пъти през бременността Shocked.Моя док всеки път ме гледа и е по ЗК никога не съм плащала и в интерес на истината само дето се вика ме засърби и ходя Embarassed нямам някакъв определен ден и час в който да отида.

# 514
benito_79 добре дошла! Така се зарадвах , като видях че си следиш бременността в Плевен.Имаме едни от най-добрите специалисти в нашия град , за радост на Плевенчанки. Желая ти успешно бременеене , а и ако термина ти е 22-ри , значи има вероятност да раждаме живот и здраве по едно и също време!

# 515
Добре дошли на новите мамчета! Пожелавам ви щастливи и безоблачни оставащи месеци до финала!

Момичета, пак сте изписали 100 страници за 2 дни..но много интересни неща прочетох.
Аз се заглеждам по бебешки колички отдава, но мисля да изчакам..Simple Smile

Аз няма да правя ранен БХС, само ФМ, а после между 16-20 г.с. ще правя ФМ и БХС..надявам се всичко да е наред!

Моля за пояснение -- сега съм в 11 г.с., това не означава ли, че след една седмица влизам в 4ти месец...нали ще направя пълни три.. Как се броят..защото ту виждам, че се водя сега 3ти месец към края, а другаде виждам, че след 1 седмица ще бъда в 3ти месец..........незнам дали ме разбрахте....и аз вече се обърках..

Хубава вечер и приятна почивка Simple Smile

# 516
Добре дошли на Lea1983  и Benito_79! Hug Желая ви лека бременност и здраво бебе на финала!

Lea1983, такава болка, каквато описваш, ми се е случвала на два пъти, с разстояние на седмици, но не постоянно. Хубаво е, че си питала лекаря си, той може да прецени най-добре. Не се тревожи излишно.

Estela и mimchence90, честито!  bouquet Чудесни новини! Явно наистина май е обичан месец за сватби, понеже и моята беше тогава  Simple Smile

Eniq, стискам палци бързо да се оправиш. И аз лежа с мъник вкъщи, не е лесно, все от нещо има нужда - пълен памперс, гладен е или пък жаден, не му се играе сам и т.н. Но пък цялата домакинска работа може да я делегираш на таткото  Peace Имате ли някаква играчка за бутане, на която може да се държи и да ходи сам? При нас свърши работа, вече се клатушкаме самостоятелно  Simple Smile

Мадленка и Миленка, замислихте ме дали мога да мина и аз без двойна количка. Първият път вложихме доста средства в количката, а си ми и харесва. Не ми се иска да я захвърлим в мазето   Sad Но май при мен няма да се получи, понеже Себастиан ще е едва на година и седем месеца през септември  Thinking Мисля си, че поне още година ще се нуждае от количка. Ще е голяма мъка да нося малкото цяла година в слинг, уви...

# 517
Renka 86 ако сега например си в 11 седмица и 2 ден , се брой, че вече си минала 11 седмици и караш 12.
Незнам дали си ме разбрала, но дано съм ти помогнала. Simple Smile

# 518
Кокетка, само да ти кажа, че и на мен ми беше странно как така само 2 видеозона за цялата бременност, но не са само мерки и теглилки. Всъщност с опипване се разбира доли прилежанието на плода, както след 16г.с. с доплер се чува сърдечния пулс на бебето. Така че не са толкова проформа нещата. Единствено предполагам не може да се каже колко ще е голямо бебето, но както знаете с напредването на месеците и УЗ става все по-неточен в това отношение. Мен в един и същ ден ме гледаха на два видеозона да преценят дали е възможно нормално раждане с моя "тесен таз". Единият видеозон показа бебето 2.8кг, а другият 3.3.кг Peace

Бени, добре дошла Hug

хена, подкрепям те. Диди е на 2г и 8 мес и на дълги разстояния все още ползваме количка Peace

Ние овладяхме повръщането на бъдещата "кака" и сега се борим с температура и липса на апетит. Дано скоро да се нормализира, че вчера доста ни беше постреснала като не спираше да повръща.

# 519
Бенито, добре дошла Party Party
Много усмивки и положителни емоции!И както е казала Q-T ,този път ще упееш Peace
Ренка,това може да ти помогне
1 месец  - от 1 до 6 г.с./защото го броят от посл.м.,а тя може да е 14 дни преди оплождането/
2 месец -  от 7 до 10 г.с.
3 месец -  от 11 до 14 г.с.
4 месец - от 15 до 18 г.с.
5 месец - от 19 до 22 г.с.
6 месец - от 23 до 26 г.с.
7 месец - от 27 до 30 г.с.
8 месец - от 31 до 34 г.с.
9 месец - от 35 до 38 -40 г.с.

# 520
Benito и Lea, добре дошли при нас   bouquet !

Renka, със сигурност сме в трети месец, но както една мама каза оттук, ато темрина ни е на 26.09, след 26 всеки месец влизаме в новия. Т.е. на 26.03 влизаме в четвъртия Cryкакто аз си ги броя)), а след седмица (или две) във втори триместър.

# 521
Dani Ilieva,diana_val4eva , BасиТу , благодаря ви за разяснението Simple Smile Значи съм в 3ти месец и половина Simple SmileSimple Smile   Много ми помогнахте Simple Smile

# 522
И аз така се броя, на датата на термина влизам в следващия месец. Така е доста по-лесно, иначе много объркващо се получава. Не съвпадат лунарните месеци с бременните такива.

# 523
Ренка, Васи , и още 5 мами включвам и себе си ,ще раждаме на 26 .09  Mr. Green Признавам си аз по лентичката на Ренка добивам представа как изглежда бебчо Laughing

# 524
За чуждоговорящите, един прекрасен сайт: http://www.babycenter.com/fetal-development-images-13-weeks . А ей това на Диди й беше даже по-интересно от видеозона http://www.babycenter.com/2_inside-pregnancy-weeks-1-to-9_10302602.bc Сигурно защото е цветно и ЗД Joy

Общи условия

Активация на акаунт