Отговори
# 585
Здравейте майчета!
qiuli много съжалявам 2 пъти ми се е случвало знам какво е, но съм сигурна че следващия път всичко ще е наред за съжаление се случва. Много кураж и скоро пак да се похвалиш с хубави новини Hug
Кокетка за книгите те разбирам имам две и имам чувството, че пише едно и също освен това пише някои пълни абсурди. Тъй като с малкия като бях бременна много четох защото преди това имах и проблеми сега всичко ми се вижда познати и безинтересно.
По отношение на курсовете е хубаво поне към 6 месец то докато се роди бебето ще забравиш за какво става въпрос Laughing
Аз да си призная до последно незнаех да ходя ли да не ходя ли на курсове, накрая понеже можеше да се избира на кои лекции да ходя отидох на дишане за естесвено раждане, къпане и хранене и тъкмо щях да посетя още някой и родих Crazy
Но пък не съжалявам отидох на лекциите, които ме интересуваха и ми бяха полезни и пресни пресни в съзнанието, освен това в Токуда ни показаха къпане и тоалет на бебето, както и насоки за храненето през първите месеци ако не кърмиш, но аз така или иначе кърмех и то така е лесно после те поема педиатърката и няма страшно. Поне мойта педиатърка е супер. Та този път ще пропусна курсовете, но е хубаво поне се чувстваш по-подготвен първия път.  bouquet
Хубав ден Peace

# 586
  • София
qiuli  - ужас представям си какво ти е. Много съжалявам. Бързо въстановяване.

# 587
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Добро утро, мами!   bouquet
Аз си купих няколко книжки и засега почти прочетох едната - "Аз чакам дете". Пише много интересни неща и са разделени на отделни глави. Според мен е по-хубаво да прочетеш първо една-две книжки, макар и да се допълват и да знаеш за какво става дума. Съгласна съм за интернет - и аз постоянно се ровя, но все пак трябва да знаеш какво да търсиш, а така - четеш от книжката, сетиш се за нещо и хоп чичко гугъл ти го дообяснява. Лошото е, че всичките ми 3 книги за бременни са писани от чуждестранни автори и за тамошните правила и болници, което се досещате няма нищо общо с тукашната ситуация. Четвъртата ми книжка е за "Хранене на бебето", но ще я чета по-натам - тя е от бълг. авторка.
За курсовете - страшно много ми се ходи на курс. Гледах някакви безплатни, които се провеждат в Мола на Арсеналски. Със сигурност ще ходим на такъв курс, но сега ми е много студено, нямам удобен транспорт до там.
И да ви се оплача - цяла нощ не съм спала от болки в кръста. Не знам какво стана - имах чувството, че са ми се счупили прешлените  Sad
Хайде, хубав слънчев ден на всички и положителни емоции на бебчовците  Hug

# 588
Хора какво ви става? Много сте негативни и изпълнени с черни мисли за страната ни. Всеки има право на своя избор и подкрепям и хората които са направили своя избор зад граница. Няма нищо лошо , но определено не разбирам хора които не се чувстват добре в нашата страна и не виждат нищо позитивно...какво правите тук? Аз все още съм доста млада , но съм доволна от живота си. Има много неща който спъват нормалния живот на българина , но мен това ме прави още по уверена в мен. От Плевен съм където възможностите са малко , безработицата е голяма , но аз до сега съм работила за 2000лв на които са ме и осигурявали и определено се чувствам добре в моя роден град и моята страна. Пожелавам да има повече хора като мен , които да останат в страната ,защото иначе нищо хубаво не ни чака. Все пак родителите са ни тук и са направили своя избор.... какво да ги изоставим да се оправят сами ли?
И с малко закъснение да честитя на всички вчерашния празник. Пожелавам ви да сте много обичани и много семейно щастие септември месец с новите попълнения. За мен вчера най-хубавия подарък беше ,че видяхме бебчо. Всичко е наред с нас и даже вървим с една седмица напред в растежа. Колкото до БХС в Плевен взимат 76лв , като 36 от тях са за транспорт до София. Интересното е ,че ми казаха ,че резултатите ще ги получат до 5работни дни. Съжалявам за дългия пост , дано да не съм ви отегчила много. Пожелавам ви хубав и изпълнен с приятни емоции ден!

# 589
Паолина, то за черногледството си има причина.
Лично аз за себе си към настоящия момент не бих тръгнала да си диря късмета навън, защото тук съм учила достатъчно години, работила съм доста, за да достигна сегашното си ниво, още повече че при моята професия е трудна реализацията навън по обективни причини. От друга страна хората са станали толкова злобни, агресивни, неграмотни, абсолютно несъобразяващи се с околните, без елементарно възпитание, че просто ми се отщява да живея тук. Всеки плюе, мърси, обижда, отправя изисквания към останалите, а не поглежда себе си... Не знам в твоя град как е, но в София животът в последните години е ужас, остави задръстванията и изобщо забързания живот - това не ми пречи, тук съм родена, тук съм израснала, свикнала съм `дет` се вика, стресът дори ме зарежда по някакъв начин, но цялата тая простащина ми идва в повече на моменти и започвам да съжалявам, че навремето не си хванахме багажа с мъжО и към Америка.

Само дано този пост не се разбира като София vs Провинция (селяндурщината е манталитет, който не се определя от това кой къде е роден и живее) или Против живота зад граница Peace
На мнение съм, че всеки има право да търси щастието си там, където го водят желанията му.

# 590
Здравейте мами, време е и аз да се присъединя към вас, казвам се Елена на 29 години. Живея в Лондон и това ми е втора бременност - имам син на 4 години които няма търпение да стане батко.Лека бременност на всички мами и ви пожелавам един щастлив и безпроблемен край!!!

# 591
  • София
             Здравейте,

първо ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ, бъдетет усмихнати, щастливи, обичани, глезени и горди, че сте жени.   bouquet

Толкова сте бързи и с писането, и със срещата, аз 4-5 дни отсъствах и съм изпуснала.
    Едва ви изчетох, но съм много доволна, че има и други майчета с поръчани колички и бебешки нещица. Ние поръчахме количка вчера след голямо мъдрене за кг., дръжки, лекота, материя, колела... и избахме това: http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdispla … 96839_10001_14601
   На мен този сайт ми се видя изключително изгоден, имайки предвид, че в БГ я има само на 1 място и струва 1 650 лв. Казаха ни, че на последното избожине на колички била сравнене с Куини Бъз 4 и с 1 идея била по-добра, най-малкото е с 4 кг по-лека.
  Само един въпрос към майките, които пазаруват от чужбина и за Англия по-специално- имате ли проблеми с плащането с бг карти и как използавате фирма превозвач, ако няма кой там да я поръча? Защото колкото и допотопно да е- аз изпращам пари на приятел, който поръчва и праща по фирма, много досадно и занимавам хората с всякя поръчка... Помогнете с идеи

# 592
Съгласна съм с теб  Koketka_majoretka ! И аз имам това в предвид. Нека всеки да си търси щастието, но много от хората които са останали тук и са все недоволни , това се тези хора които ти а и аз срещаме вечно намусените....а за селянията ....за съжаление я има навсякъде.Аз просто исках да кажа ,че съм на 23г. мисля че за тази възраст съм постигнала нещо , имам много приятели които са същите млади хора с които може да се гордеем. Нека да не мислим ,че в БГ с останали само 2ра ръка хора. Съгласна съм ,че много от кадърните хора избягаха , но и в България все още има и много свестни и можещи хора и от нас си зависи какъв живот живеем , независимо в коя държава се намираме и какво ни е гражданството.

# 593
По повод на емиграцията.
Аз обичам страната ни, но държавата(държавния апарат), да не кажа мразя, но определено не съм във възхита. Няма какво да го обсъждаме даже.
Мъжът ми работи във Франция и бях при него, но наред с всичките неразположение, там направо откачах.
Живеем там на супер място, пейзажа невероятен, а аз исках да си гледам калните поляни,недовършения магазин, кърпените на парче панелки. Но перспективите тук ме ужасяват  Tired . Засега сме решили да сме в България и ще видим как ще е, но да си призная почнах да се чувствам малко егоист спрямо нероденото си дете.

Na mama Misheto, колко ще ви излезе с доставката тази количка  Simple Smile ?
И изобщо как е доставката до БГ, ако си харесаме нещо то сайта, щом е изгодно Simple Smile.

Наближаваме нова тема Wink, дали ще слагаме вече розови и сини щъркелчета  stork-boy stork-girl
 smile3521

# 594
Паолина , то Бай Ганьовщината ни е в кръвта, няма как да избягаме от нея  Laughing.
Силно се надявам за светло бъдеще за страната ни. Тук има достатъчно качествени и стойностни хора, които могат да развиват потенциала си и да направят добро за страната. Просто явно трябва да мине време, знам ли...

И аз се присъединявам към въпроса на Васиту за количката.

Относно щъркелчетата -  онзи ден док не можа да види нищо, бебето сърдито беше обърнало гръб Crossing Arms Сега се надявам април да е по - благосклонно и да даде да го огледат добре  Mr. Green

# 595
Тази количка е супер ама не са ли множко поричките за количка.Аз лично не бих дала такава сума че ако ще златна да е.Всички ли купуват такива колички/сори ама родих преди 6 години и нещо /и съм назад с модата с количките Crazy.

# 596
Na mama Misheto количката ти много ми хареса. И аз съм в подобно положение с покупките от чужбина. При мен хубавото е че ще занимавам братовчедка ми която е в Берлин , а пък вуйчо ми ще ходи до там да си купува автобус и на връщане за БГ може да ми докара много неща. Лошото е ,че като не съм видяла количката на живо и не мога а преценя , дали ще ми върши работа , като се има в предвид ,че даже си нямам и точна идея каква всъщност е удобната количка, но определено имам предпочитания към комбинираните колички.

# 597
  • София
  Васиту и Кокетка, тъй като както казах нашата система е много сложна, освен цената, платихме 20 лири за превод на сумата по сметката на нашия приятел и по 0.70 лири на кг. за доставката до БГ, но пак казвам, само ако имаш някой на място, друг начин не съм открила  newsm78.

klims9 не е евтина, но пък и аз родих преди 6 години и въпреки, че тогава количката също мибеше хубава за времето си, знам колко е важно да бъде удобна, лека, маневрена за нашите условия, да се бута с 1 ръка, да е конфортна за бебето, като гледам тук повечено колики са от една шушкава материя, която изпотява малкия човек веднага като грейне слънце.
  Аз лично предната количка я ползвах 2 годитНи  и половина и я подарих, след което без да мръдне отгледа още 2 бебета и й загубих дирята. За тези казват също, че са много успешни и здрави, ако отгледа 3 деца-доволно.

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 11:57 от Na mama Misheto

# 598
Е тя доставката е есктра значи. Само ако можеше да се плаща с Paypal.
Аз да си призная се оглеждам пак за комбинирана, ама нещо 2(3) пъти "по-скромно" .
Така или иначе ще се нуждае от тест-драйв само търся бебе назаем  Laughing !

# 599
  • София
Paolina и аз бях така с виждането на живо и обиколих всички магазини с колечките, на които се бях спряла, е много ми беше полезно определено. Бяхме харесали първо една, която се окаца точно с онази шушкава материя, уж за лесно чистене.... И според мен трябва да се видят поне големите покупки.
   А за цената и конфорта- аз, не знам колко е редно, но си позволявам важните неща с оптимално качество за това, което мога да платя. Бях харесала първо Сткоки, но там разликата беше вече голяма и се отказах, но ако можех да си го позволя, бих я взела, защото наистина са надминали очакванията ми за качествена количка.

Общи условия

Активация на акаунт