Отговори
# 495
mi vida, повечето тук сме здравно осигурени, но ранния скрининг, ФМ и някои други изследвания не се покриват от здравната каса и се правят само на частно. Отделно ехографите по ЗК са само два. Сега ще кажете, че са достатъчни, ако няма проблеми. На същото мнение съм, но бих искала по - често да имаме поглед върху бебето, най - вече за мое собствено спокойствие. Иначе от мерки и теглилки как да съм сигурна, че всичко е наред. Уф, много сложно нещо е това бременността  Mr. Green
Не знам дали наистина докторите си определят цените по собствено усмотрение (както бях писала), но на това ме навежда огромната разлика при отделните лекари. От друга страна има лекари и лекари, но да не подемаме тази тема. На мен лично ми призля като чух колко пари искат от Фемина за ФМ при Димитрова, но държа при нея да се прегледам, съответно ще трябва да си платя цената  Tired

neci, доста полезна информация за кошарките и количките. Ще чакам да онагледиш и със снимков материал поста си  Laughing

# 496
Да,Кокетка разбирам те!!На мъжа ми едната сестра сега е бременна и тя това казва.Ако са ти достатъчни изследванията и ехографите платени от ЗК добре,но повечето жени искат малко повече прегледи и ехографи за тяхно спокойствие .Та мисълта ми е,че се възползват и от бременните.Мен за това ме хваща яд  smile3515

# 497
Кокетка значи ти казаха 100 лв. така ли? Мале наистина си вдигат цените както си искат аз не разбирам на закупен апарат сега кви консумативи е тва желе дето ти го размазват. Просто са си купили още оборудване и искат възвръщаемост по-бързо  Rolling Eyes
Ма си права де и аз при нея искам и ще си платя това е!

# 498
  • София
 Естела, честито за сватбата!! Моята също ще е май месец във Варна  и сега гледам колички, креватчета и булчински рокли едновременно... Колко е хубаво да ти се случват такива хубави събития накуп... Емоциите просто са невероятни!!
 Мисля, че вече съм си харесала кошарка/детска стая... Но за количка още се чудя... не съм си избрала още модел, но съм вече с ясни представи каква точно искам да е - да е със сменящи се кошове (летен/зимен), да е с поставки за чашки, беберони и такива работи за бебчо, да е с големи колела, както neci каза... ще видим ще намеря ли такава  Thinking!!
 Още се въздържам да купувам разни неща, но от сега държа да следя какво се предлага, за да не се чудя в последния момент... Днес влязох за пръв път в магазин за бебешки дрешки и гледах комплектите за изписване... Толкова са сладки и мъничкииии... направо ми идеше да се разплача в магазина  Embarassed Хормони...  Grinning Grinning Grinning

# 499
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
то поне във тея 100лв. да влиза и диск от прегледа. newsm78

# 500
И аз вчера гледах малко бебешки истории.Комплектите за изписване са от порядъка на 60лв.Вижда ми се скъпичко.Такива хубави пелени за повиване видях и бяха около 10-15лв.Прекрасни цветове,костюмчетата са от порядъка на 20-25лв.Така като гледам май ще си взема нещата поотделно.Поне за комплектчета има голям избор докато при комплектите не мисля,че е така.

# 501
то поне във тея 100лв. да влиза и диск от прегледа. newsm78
Ами поне преди 2 години и половина ми взеха 80 лв., но ми записаха диск със снимки и клипчета на 3Д на техен диск. Но специално във Фемина при доц. Димитрова важното е преди да започнете да и се каже, че искате, защото ако не си кажете не правят. Преди самия преглед се казва искам ФМ която се прави на 2Д и си казвате, че искате 3 и 4Д със снимки и филмчета. Поне така беше преди но и сега като си записах час и започнах да им обяснявам какво искам ми казаха че те записват ФМ, а преди самия преглед уточняваме другите подробности.

# 502
Благодаря за топлото посрещане, момичета! Малко по-горе ви бях питала за едни болежки в корема. Дали се е случвало на някой? Чудя се нормално ли е и има ли за какво да се притеснявам.. Иска ми се спокойно да се включа в темата за креватчетата и количките, а само си мисля за тази глупава болка Sad

# 503
Здарвейте,

Кокетка можеш ли да ми кажеш в коя седмица ще бъдеш когато ще ходиш на ФМ,че вече се обарках.... едни казват между 15 и 20 а други между 18 и 23 г.с.?
И само да ви кажа че записа на ФМ и  допълнителните измервания като това за дължината на шийката на матката се заплащат допълнително.

Ения, мисля че трябва да си почиваш повече и аз съм с болки като теб и от 10 дни съм у нас и сигорно до края ще съм в болнични , но като стана за повече от час от леглото и започва да ме боли много и гледам да лягам веднага.Че така ме болеше три дни на работа и не обращах внимание и накрая прокървях и на 30 ят ми рожден ден тичахме по болници,затова сега ще си лежа в къщи.Пазете се много мами.
Лека вечер на всички

# 504
благодаря ви мамита за подкрепата Hug Hug Hug

дани илиева и аз бих искала да си почивам Confused  но малкия малчуган си иска своето.сега точно прохожда,но нещо още не смее да се пусне сам и все иска да се хване за пръстче,а немога да го оставя и сам че все залита насам натам и ако падне ще се уплаши и скоро хептен няма да иска да проходи сам.мъжа ми пък сега е на нова работа и неможе кой знае колко да ми помага,общо взето съм сама Rolling Eyes  единствената ми надежда е да успявам да го занимая с нещо да си се заиграва на земята и аз да полежавам покрай него...дано само поне магне да ми помогне

аз ще правя БХС в 16 г.с. така каза моята док,това значи другата седмица,тя даже искаше да съм се пооправила за да може да ми направи и хубаво ФМ-то,но ще видим Praynig

много е зарибяващо с тези бебешки неща Crazy

# 505
Ох , и  аз се зарибявам по  бебешките  нещица -  минаха  9 години  от тази тръпка , но мисля , че е раничко !  newsm78 Пък едва се сдържам ...и нарочно  не влизам по магазините  да  гледам!

# 506
Здравейте мили септемврийски мамчета Hug Hug Hug
Аз отдавна Ви чета но не смея да се включа Sad
Накратко за мен на 31год. съм от Търговище бременна съм за 5 път с 4 спонтанни аборта съм,според калкулатора тук термина ми е 15.09 но според ехографиите  е към 22-23.09.Засега стискам положението имаше малко изненади полежах в болница сега съм вкъщи през повечето време лежа и си чакам датата на серклажа 17.03. По принцип ме наблюдават в Плевен в клиниката на доцент Конова и по специално доктор Емин,отделно тука в Търговище имам гинеколог по ЗК.Надявам се да ме приемета и да обменям с Вас полезна информация   bouquet  bouquet  bouquet

# 507
БЕНИТО е как няма да те приемем бе миличка.Пожелавам ти леко бременеене.Тука всички сме добронамерени.

# 508
Добре дошла benito79  Hug

# 509
Бени  , добре  дошла !   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт