Отговори
# 600
аз лично съм се орентирала за количка до 500 лв просто повече не ми се дават.А в интерес на истината когато родих дъщеря ми от племенника ми беше останала количка /имат 9 месеца разлика/  която за времето си беше ама супер модерна и многооооооо скъпа та я ползвах и аз найстина голяма красота количката ама толкова ми беше неудобна една ,че си купих количка за 80 лв и си изкарах така.И сега съм се настроила за количка която на мен да ми е удобна без значение на мода вид и т.н.Искам на бебто да му е комфортно и удобно.И между другото виждала съм едни много скъпи колички от порядака на 2000лв/незнам марката/ че аз като гледам как са се свили тея бебета вътре чак лошо ми става

# 601
И като сме на тема колички - кои са по - удобни за управление - триколките или с четири колела? И с по - малки или с по - големи колела (за софийските дупки като че по - големи е по - добре или бъркам  newsm78). Изобщо какво е важното за една количка?

Иначе на мен като визия и дизайн много ми харесват количките Stokke Heart Eyes

# 602
Момичета, количката за всяка жена е различна моя съвет е пробвайте. Та ако щете и за височината ви и т.н. На картинка всичките ги докарват, дори да ползвате сайтове се опитайте да нарерите тук фирмата която сте избрали, за да я пробвате. Оказа се, че един и същи модел харесал на една мама изобщо не означава, че ще хареса и на друга. Според мен е индивидуално.
По въпроса за цените за комбинирана количка (зимен кош и летен вариант за седящо бебе) + столче за кола даже с дъждобран и чанта цената не е голяма. Мойта от преди 2 години и почти 3 месеца е на Peg Perego струваше 1300 лв. не е най-удобната на света, но ще си я ползвам за второто бебе живот и здраве, защото си е здрава и ще бъде супер глезотия да дам още толкова за нова количка.

# 603
Леле колко сте бързи, някои вече оборудвани с колички Simple Smile Na mama Misheto   , количката е страхотна, наистина много ми хареса Simple Smile Само не знам как сте се сетили толкова рано за това Simple Smile
Мен сега ме вълнуват малко по-егоистични неща и исках да ви питам дали вече взимате мерки да предпазите кожата си от прекомерно разтягане, от стрии и т.н. Какви мазила ползвате и чували ли сте разни препоръки? Аз още почти нямам коремче, но знам, че е хубаво да се почне от рано с мазането. Взела съм си един крем на Elancyl, но дали е добър не знам..
Да се изкажа и аз по темата за живота в и извън БГ. Много съм пътувала и съм имала възможност да остана в чужбина не веднъж и два пъти. За сега не съжалявам, че не съм го направила. Тук има много проблеми, мизерия, простотия, но се радвам, че имам щастието да познавам много и много качествени хора, които успяват да ме държат над тези неща. Заради тях може би съм още тук. В БГ човек може да си живее и много добре ако не му се налага да се сблъсква с институциите, ако няма нужда от здравна помощ, от полиция и др. Това за съжаление няма как да стане. И все пак, всеки избира сам къде и как се чувства по-добре - май децата ни карат да се замислим повече - всички искаме те да растат на чистичко, подреденичко и уреденичко Simple Smile
Quili, съжалявам за това, което ти се е случило. Сигурна съм, че следващия път всичко ще бъде наред. Работете здраво по въпроса Simple Smile
Добре дошла на новата мама Ели, която ще ни държи в течение за чуждестранния опит заедно с другите "чужбински" мами Simple Smile

# 604
  • София
Кокетка, със сигурност за нашите улице е по-удобно по-големи и меки колела, освен това лекотата на количката. А затриколките и четириколките- не знам , на мен лично триколките са ми адски неудобни.
LiletoYa  е абсолютно права, че трябва да се види и пробва. Още повече- за цената, абсолютно изгодна, от там излиза много добре, ние като теглим чертата общо спестяваме 600 лв, защотот тук дори не е с всички дъждобрани и т.н.

А за кремчетата за стрии- и мен си ме вълнуват, мажа с Мустела след всяко къпане, че сутрин и вечер ми идва в повече, а и за сега нямям съществен растеж и не съм се засилила много, 1 на ден май е ок. Но смятам като свърши това да взема на Висши, при мен има много добри отзиви за него, предната ми бременост те нямаха за бременни, но вече имали и било много добро.

# 605
  • София
ellito_81 Добре дошла! Сигурна съм, че ще се чувстваш прекрасно тук, защото всички момичета са страхотни-много позитивни и приятелски настроени   Simple Smile

Quili Много съжалявам за загубата ти. Пожелавам ти да се възстановиш бързо и всичко да бъде наред.

Аз рядко пиша, но редовно чета 

За количка само съм мислила-харесват ми тези с 3 по-големи колела-изглеждат по-стабилни, но още е рано. Аз нищо не разбирам от количи и затова се радвам, че тук получавам полезна информация от опитни мами  .

Моето бебче вече е 5 см-расте и всичко е наред. В петък съм на ФМ и нямам търпение да го видя, а в същото време ми е притеснено дали всичко ще бъде наред.

Хубав ден от мен на всички   Hug

# 606
Ще помоля всички които се оглеждат за колички да постват линкове и да обсъждаме даден модел. Ако е триколка какви са плюсовете , ако е четириколка и т.н. Сигурна съм , че тези от нас които се сблъскват за първи път с избора на количка , ще бъдат много улеснени , а и ако аз съм се сетила за едно нещо друга от вас за друго и така ще сме си максимално полезни. Аз много искам да видя количките на живо и да мога да преценя коя ми е удобна , но в моя град както преди вече бях споменала няма голям избор от марки. Има един единствен магазин на Чико и това е единственото което се предлага като по-висок клас за съжаление. За това бях и помолила Софиянките да споделят и магазини , защото ми се иска като дойде време за ФМ да комбинирам с разходка по магазините. Раничко е доста , но нали първо трябва да си набележа нещата и после да имам време и да пазарувам. Както съм се спряла и на мебели micuna , първо ще направя оглед в София , после ще трябва и да си организирам транспорт до Плевен , а ако се налага и да чакам доставка ,ако нещо го няма налично....става дълга и широка. За това ще съм ви много благодарна , ако обсъждаме повече неща за покупки за да има време човек да се организира.Какво ми става днес....ужасно дълги постове ,за което се извинявам!!! smile3505

# 607
Виждам че говорите за kiddicare. До колкото знам в най-скоро време ще пускат доставка за европа защото имат много запитвания и клиенти не само от УК. Поне така пише в сайта.
Ние в понеделник видияхме бебо за пьрви пьт. Баткото не спира да пита как се правят бебета.
За количка- аз много харесвм  bugaboo bee ,малка , лека лесно влиза в багажника на колата.
Весел ден !

# 608
  • София
Здр. и от мене. Да се включа по-въпроса с количките. За мамитата които мислят да имат повече от едно дете (както бях и аз) дайте повече пари и си купете хубава количка. Аз така преди две год. си купих най-новия модел на Чико с големите колела. Е много съм доволна от тази количка. Тя се води 4 в 1. Струва около 1500.00лв.(тогава сега нямам представа, но сигурно и е паднала цената).
Единственото неудобство и че е тежка и ако искате да се качвате в градския транспорт някой ще трябва да Ви помага. Аз обаче съм с кола и не ми пукаше от това.
Задължително да е с големи гуми. В снега по-добре се бута.
Това е от личен опит.

# 609
Привет и от мен  Hug
Толкова много имам да ви пиша, че със сигурност ще пропусна доста  Crazy

Джули, много съжалявам за загубата ти  Hug, много ще се радвам ако скоро ни се похвалиш с хубава новина  Heart Eyes

Кокетка, първо да ти кажа за контракциите-усещат се като стягане, а корема се втвърдява. Щом не са болезнени и/или на равен интервал от време няма причина за безпокойство  Peace. Както казах, колички има две-една с 3 големи гуми и една с 4 малки. 3-те гуми са големи и е доста по-проходима от другата, тежи 11кг, но не се сгъва компактно, другата пък е по-лека 7кг и се със сгъване тип "чадър", но пък за дълги преходи по разбити или пък заледени/ заснежени улици не е много проходима. Аз за това през зимата и за дълги разходки ползвам 3-ката, а през лятото и само за парка 4-ката (дано ме разбрахте  Crazy)

ВасиТу, само кажи и ти казвам щъркелче, каквото поискаш  Wink и не само ти де, НО ми пишете на ЛЦ, че няма да мога да ви смогна иначе  Crazy. Да кажа на всички момичета, които искате да включа на 1-ва страничка, че вече сте в списъка, но на новата тема.

Сега а дам отчето от вчерашния скрининг. Всичко е наред, Бебо или по-точно Бебка (поне за сега) се оказа много шавлива  newsm68 Има си всичко, развива се добре, нухалната гънка е 1,2мм и рискът за Даун е много нисък, за това няма да правя БХС, може би ще направя при втората ФМ, тогава се изследва вероятността за други болести. Много съм доволна от прегледа, докторката беше много подробна и обясняваше всичко  Party

Сега да се изкажа и аз по въпроса "Чужбина". С мъжа ми живяхме  3 години в Англия, но се наложи да се върнем за да завършим образованието си. Бих се върнала пак там, но първо искам да отворят работния пазар, защото не и се работи пак като чистачка  newsm75, а със сигурност ще ми откажат работна карта, защото вече веднъж ми казаха "НЕ", но не се отказвам със сигурност ще се пробваме пак  Wink. Не, че се оплаквам от живата си сега, никога не сме се лишавали от нищо, но самото спокойствие там, уредеността на нещата адски много ме влекат.

Стана много дълго, стига толкова за сега  Hug

П.П. Кокетка, Стоке-то е хубав варианта, ако си готова а дадеш 1500-2000лв.

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 14:14 от Мадленка

# 610
Здравейте и от мен!
Quili искрено съжалявам, мила  Hug
Elito_81 Добре дошла при нас!!!
Количката на na mama Misheto много ме впечатли, определено си заслужава цената, пък и щом в БГ не я предлагат в пълния комплект, значи определено си направила правилният избор! Хубави отзиви чувам за Graco- казват че са изключително здрави  Peace
Stokke и на мен много ми харесва, но определено цената ме възпира  newsm45, относно това bugaboo bee вчера голямо гледане го гледах, но факта, че не видях да има пълно легнало положение ме възпира (това е едно от основните ми изисквания).
Повечето ми приятелки са вече с деца, та затова доста колички съм бутала  Mr. Green Определено Чиполино, Бертони, Кенгуру и Хаук НЯМА да взема! Относно дали да е триколка или с четири колелца, аз съм за вторият вариант  Simple Smile Миналата година имах честа да бутам ABC Design, стори ми се много удобна, но мамата все се оплакваше, че малкото колелце отпред и прави номерца #2gunfire
За сега съм се спряла на товаhttp://www.chiccoliving.com/uk/default.asp но има много време, може и сменя нагласата си  Whistling

# 611
             Здравейте,

първо ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ, бъдетет усмихнати, щастливи, обичани, глезени и горди, че сте жени.   bouquet

Толкова сте бързи и с писането, и със срещата, аз 4-5 дни отсъствах и съм изпуснала.
    Едва ви изчетох, но съм много доволна, че има и други майчета с поръчани колички и бебешки нещица. Ние поръчахме количка вчера след голямо мъдрене за кг., дръжки, лекота, материя, колела... и избахме това: http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdispla … 96839_10001_14601
   На мен този сайт ми се видя изключително изгоден, имайки предвид, че в БГ я има само на 1 място и струва 1 650 лв. Казаха ни, че на последното избожине на колички била сравнене с Куини Бъз 4 и с 1 идея била по-добра, най-малкото е с 4 кг по-лека.
  Само един въпрос към майките, които пазаруват от чужбина и за Англия по-специално- имате ли проблеми с плащането с бг карти и как използавате фирма превозвач, ако няма кой там да я поръча? Защото колкото и допотопно да е- аз изпращам пари на приятел, който поръчва и праща по фирма, много досадно и занимавам хората с всякя поръчка... Помогнете с идеи

Сестра ми в последно време така пазарува от Англия с доставка от посредник и е много доволна за сега.До колкото знам от нея просто си поръчваш нещата на адреса на посредника в Англия.Също от повечето сайтове може да се пазарува с БГ карти.

# 612
Здравейте момичета !
Тъй като ми е първа бременност, а и нямам много приятелки/познати минали скоро през този така хубав период Simple Smile ,много ще се радвам ако можете да споделите откъде могат да се намерят качествени, хубави и разбира се удобни дрехи за бременни. Подозирам, че скоро моите ще ми отеснеят съвсем ! Simple Smile

Quili искрено съжалявам за загубата ти.

# 613
Време е и аз да се присъединя  към вас септемврийски мамчета. Аз съм на  25 години от гр.Добрич и очакваме първото си бебче на 5 септември.
Лека бременност на всички Grinning

# 614
Време е и аз да се присъединя  към вас септемврийски мамчета. Аз съм на  25 години от гр.Добрич и очакваме първото си бебче на 5 септември.
Лека бременност на всички Grinning

Здравей teia_s !
Лека бременност ти желая Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт