МИГРЕНА - ИМА ИЗХОД

• 104 898
  • 509
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте. Възможно ли почти две седмици ,всеки ден да имам мигрена?По принцип съм диагностицирана с класическа мигрена с аура. Сутрин не ме боли глава,но след като пия кафе и главоболието започва. Ту отляво,ту отдясно,боли ме зад окото и като цяло цялата половина глава-отпред,отзад и носа. Чувала съм,че кофеина помага за главоболие,а може ли на мен да не ми понася?Вкарвам се в голям филм с тая  глава 🙂‍↕️🙂‍↕️🙂‍↕️

# 496
Бях така август месец. Ад беше...

# 497
Аз пък ако не пия кафе ми идва да си откъсна главата...

# 498
  • Sofia
Според невролога, в центъра за главоболие трябва да се избягва кофеин защото е спусък за мигрена. Загова не бива да се приемат лекарства които иматхсъставка кофеин като паракордал, ацефеин

# 499
В центъра по главоболие и на мен ми забраниха кафето, а светилото невролог в моя град ми препоръча повечко кафе, помагало. В интерес на истината единствено при неговото лечение съм имала месец без мигренозен пристъп, но пък ми се появиха странични действия от лекарствата. Това наложи спирането на лечението.

# 500
  • Melmak
На мен кафето ми е ок, но аз съм кафеджийка и имам ниско кръвно понякога. Не мога да се откажа лесно от кафето, падне ли ми кръвното може да ми прилошее.

В последно време имах недоспиване и преумора плюс цикъл. Отрази се в една дълга мигрена, която беше предимно с несилна болка, но с другите му екстри.

Не провеждам специфично лечение, дори не знам къде да намеря такова. Не знам към кой лекар да се обърна, който да има опит и да знае какво прави.

# 501
Аз съм с ниско кръвно и  пия по две кафета на ден. Пробвах да не пия 2-3 дена, но не става. Главата ми замотана още по-зле. Ай ще му се не види едно кафе остана. Отказах отдавна цигарите, не пия алкохол, от 4 месеца спрях глутен, захар, млечни, цитрусови плодове, оцет, нищо пакетирано. Има някакво минимално подобрение, сякаш силата на болката е по-слаба, но пак съм нетрудоспособна по 1-2 дена, два пъти в месеца.
    Опитвала съм три пъти лечения, но без резултат.

# 502
  • Melmak
Какво правите като сте нетрудоспособни?

Изпитвам ужас ако се събудя с мигрена и трябва да ходя на работа. Но си налягам парцалите и работя.

# 503
Аз напуснах...Имам си нещо малко, което работя от вкъщи. Колкото толкова. Сега опитвам с хомеопатия. Две седмици бях добре, но от вчера се опитва да ме боли главата. Утре съм на преглед, ще видим какво ще каже. То и магнитни бури има вторник и сряда, вече не знам кое повече влияе. Това е голямо наказание наистина.

# 504
  • Melmak
Някой пробвал ли е рейки?

Моя приятелка много се зариби и изкара курс по рейки и вече е последно ниво. В чужбина е и не мога да правя сеанси с нея. Казвала ми е, че помага при мигрена.

# 505
Аз практикувам йога, конкретно за мигрена. Но не мога да преценя кое ми помага. Иначе имам подобрение спрямо предходния месец. Стела Колева в YouTube.

# 506
Аз също напуснах работа. Не съм се отказала, търся начини да се справя с болката. Ще видя и тази йога, благодаря за споделеното.

# 507
  • Sofia
Някой дали е опитвал с Ботекс?

# 508
И аз бих искала да знам.

# 509
  • Sofia
Тази седмица предстои да проучим процедурата  с Ботекс за съпруга ми при доцент Клисурски в МЦ Спектър и ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт