МИГРЕНА - ИМА ИЗХОД

• 109 491
  • 545
  •   1
Отговори
# 525
Да аз-при мен спря.

# 526
Лелеее, това е най-страхотната новина ❤️. Искрено се надявам да спре и мен. На 47 съм...

# 527
  • Добрич
Невинаги мигрената спира с влизане в менопаузата.

# 528
Моята е хормонална.

# 529
Невинаги мигрената спира с влизане в менопаузата.

В такъв случай до живот ли ще е?

# 530
Моята беше хормонална и спря Simple Smile

# 531
Доколкото съм чела при хормоналните вероятността да спре след менопауза е много по голяма отколкото при нехормоналните. Около мен също имам примери с няколко колежки и познати, при които действително спря.
Reninel, при вас в периода на менопауза засилиха ли се главоболията? А след като казвате че вече е спряла, сега ако ви боли главата , като при "нормалните" хора ли ви боли, без мигренозните характеристики?

# 532
Появи се преди 12 години-явно в перименопаузата.Последните 3 години много ме мъчи-засили се и беше по 2 пъти в месеца по 2 дни-до повръщане и не минаваше от нищо.Малко облекчение с крио терапия и магнезий.А и отделно ми кървясваше окото в кладенчето от страната на главоболието /в дясно при мен/ От година от както спря цикъла не ме е боляла глава изобщо-пупупу.Ни мигренозно,ни никак.Точно така бях и преди да почне

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 08:47 от reninel

# 533
При мен откакто спря цикъла стана по-зле. Два пъти в месеца пристъпи с повръщане и на легло по 2-3 дена. Наложи се да напусна работа. Винаги се събуждам с главоболие или по-скоро от него. Такива адски болки идва ми да си разбия главата. Началото на януари посетих поредният невролог, изследвах витамин Д, В12 и магнезий. Първите два витамина са ми с много ниски стойности. Изписа ми витамините по схема и антидепресант в съвсем малка доза 1/4 вечер. Вече мина месец без адски пристъп. 2-3 пъти имах главоболие, но с обезболяващи минаваше.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 23:25 от vilka43

# 534
И моята се появи точно 10 дни след като станах на 40 години. Два пъти в месеца. Миналата година беше Ад.. Надявам се да спре след приключване на яйчниците...

# 535
Моята се появи след менопаузата.

# 536
Е, това вече ме изненада.

# 537
В хирургична менопауза съм от 13 години, сега съм на 45. От дете съм с мигрена . Този месец имах 2 много тежки кризи с повръщане, и вода не можех да приема… Все се надявах да се подобря, но не се случи.

# 538
И аз така надявам се бях, при криза ни вода, ни храна по два дена, а понякога и три. Не се отказвайте, търсете помощ. Все ще се намери невролог който да ви назначи правилното за вас лечение. Тая болка не се издържа.

# 539
Ето ме и мен с четвърти ден мигрена. През уикенда беше лошо времето и толкова много ме болеше главата, че не съм излизала. Сега като бонус ме боли и цялото тяло ( предполагам от обездвижването). Не съм намерила лек, но когато сутрин пия топла вода на гладно и направя 20 минути гимнастика, съм с една идея по-добре.Аз този месец си потушавам пристъпа с хексалгин, който ми остана от едно разболяване на дъщеря ми. За няколко часа спасява положението- дозирам го както ми падне.

Общи условия

Активация на акаунт