Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 450
  • Мнения: 216
Здравейте,на скоро ми казахазнаеш ли,че се водиш самотен родител и ти се полагат от социалните някаква сума. Разтърсих се в интернт много теми  ,но не намерих по подробна информация като за моя случей. От първия си брак имам син на 8г разведени сме и получавам издръжка имам и бебече на 4 месеца с бащата не живеем заедно.Успях да се класирам и за детски откакто се роди малката. Дохода не мие  голям,но се справяме с помоща на родителите ми.Извиняма се ако вечее коментирано,но дали имам право да подам документи? икакви изисквания трябва да се покрият евентуално?

# 451
  • Мнения: 4 720
Няма специални помощи за самотни родители. Това са градски легенди. Казвам го като самотен родител на две деца на 9 и 5 години, работещ и реално самотен - децата са на мое име, няма баща и издръжка. Едното ми дете е с ТЕЛК и август месец се класираха за детски, но в намален размер заради дохода. Право на помощи би имала само, ако доходът ти е много нисък - има няма по 100 лв на човек от семейството ви. Провери на място при социалните, те ще кажат колко не трябва да надвишава месечният доход, за да се класиране за помощи за отопление или нещо друго.
Щом първото дете е на осем, значи вече и втори клас и през януари ще бъде включено в списъците на БЧК за хранителни пакети. Това е еднократна помощ за всички деца, които през 2018-2019 са тръгнали в първи клас и са взели помощи за първокласници.

Общи условия

Активация на акаунт