В тази тема са събрани 46 канадски мами!

• 28 158
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
# 106

А има ли си наименование как се казва този документ дето го чакаме?

# 107
  • Canada
Галче, случайно да знаеш колко е максималния доход, до който може да се получава помощта на провинциално ниво за частните детски градини? Или пък да имаш тел./сайт, където да проверя?

# 108
  • Монреал
Eто тук сигурно я има тази информация
http://www.revenu.gouv.qc.ca/en/citoyen/credits/credits/credit_r … ents/default.aspx

Галче, не мога да го намеря сега, че мъжът ми подреждаше документите за файлване и сега нищо не мога да намеря  Tired но ако им звъниш просто кажи the tax paper for the universal child care benefit - няма начин да не знаят  Grinning

# 109
merci TarikMom  bouquet

November Rain, ето това имам не знам дали това търсиш:
http://www.budget.finances.gouv.qc.ca/Budget/outils/garde2010_francais.html

# 110
  • Vaudreuil Canada
Тарикмом, а получава ли нещо като сумарно извлечение за тези 100 долара на месец на годишна основа по пощата или да не чакаме подобно нещо.
Галче документа се води RC62 но тъй като вие вероятно сте започнали да получавате сумите чак в 2011 година сумите за 2010 ще бъдат включени в документа който ще получите за 2011 година така че щом до сега не е дошъл този документ не го чакайте а си направете таксите без него – догодина ревенюто ще ви направи корекция според това кое е по-изгодно за вас.

# 111
Шеметче, сигурно е точно така, защото ние януари получихме първото плащане на детските. Значи да действаме Grinning

# 112
  • Canada
Галче, мерси, не търсех точно това, но като се връщам по линка назад, намирам полезни работи. Hug Питах за контакти, тъй като бях останала с впечатление, че ти наскоро се занимава с тях по тел. за таксата на Диди в неприсъствени дни.
Или някъде ако имаш условия за кандидатстване?

# 113
Галче, мерси, не търсех точно това, но като се връщам по линка назад, намирам полезни работи. Hug Питах за контакти, тъй като бях останала с впечатление, че ти наскоро се занимава с тях по тел. за таксата на Диди в неприсъствени дни.

О, да, занимавах се аз, но на нас ни плащат от курса по френски на Дидо, та с други "персони" се свързвах в Монреал от MICC. Поради същата причина и формулярите, които попълвахме ни бяха дадени от тях.
Извинявай, че не можах май много да ти помогна Blush

# 114
  • Лавал-Пловдив
Днеска мина снегорина
и затрупа мойта лимузина
Де сега и е вратата?
умно се почесвам по главата.
И нали съм си умница
...вкъщи тичам за метлица.
А със нея и лопата
да изровя аз колата.
Копам, четкам вече час
и изрових...колата на комшията над нас!

много съм продуктивна тия дни. Това го съчиних докато прахосмучех. Скоро ще издам стихосбирка КанадиЪн РИалитИ  hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy

# 115
 Joy
Трябва нещо сега и за дъжда да измислиш.

# 116
Кака Дора, много се смях с твоите творения  newsm62 smile3501
Да, наистина трябва и за дъжда да сътвориш. Виж ние риене на сняг не сме изпитали, но в дъжд се давим Simple Smile..... а днес и за цунамита заговориха (мааалко по-встрани от нас де) .

Минах на този слухов тест. Точно 5мин. с едно малко, портативно устройство и се оказа, че чуваме. Проправихме път през ужасен трафик за 5мин тест. Но така е ,като не се задържахме в болницата и ни изпуснаха.

# 117
kaka_dora добро е!
Аз също много се забавлявах! Мерси за порцията смях.  Laughing
Мъжа ми също одобри Simple Smile

# 118
  • Канада, Монреал
kaka_dora стихове твори,
от смях коремът ме боли.
Како Dora, продължавай,
все така ни забавлявай!

Не се въздържах  Embarassed

Галче, случайно да знаеш колко е максималния доход, до който може да се получава помощта на провинциално ниво за частните детски градини? Или пък да имаш тел./сайт, където да проверя?

November Rain, няма граница за максимален доход  /инфото ми е малко старо - от есента на 2009 г./. Дори и да си милионер, пак получаваш, това буквално питах служителката  Laughing Но над определен годишен доход - за тогава беше 130 000 или $140 000, ти връщат 25% от сумата, която даваш за детска градина и пак има други ограничения, но това е инфото специално за дохода. Тел. revenu quebec e 514 873 2600.

За това ли питаш: http://www.revenu.gouv.qc.ca/en/citoyen/credits/credits/credit_r … ents/demande.aspx

Как успяваш да учиш и бебе да гледаш? Шапка ти свалям! На Джулито добре й се отрази морето - проспа го максимално  Laughing Разхождах се много с нея из комплекса и голям сън му удари. Пупу, много по-кротка е от Сами. Баткото за съжаление го хвана много сериозен вирус още в началото и горкият не разбра нищо от почивката.

# 119
  • Лавал-Пловдив
Носталгично

На ръката имам мартеница
чакам аз една специална птица
чакам цъфнали дървета
чакам мирис на лалета.
Но не идва тази птица
гледам тъжно мойта мартеница.
Има само сняг, и студ, и мраз
цял ден си седим у нас.
Има дупки пълни със ледена вода