Отговори
# 330
Здравейте!
Качих снимки на Юлиян в албума, че досега не го бях направила.
Когато родих Делян, Александра-  Дойде 5 пъти, за да ни покаже какви упражнения да му правим и така таткото се научи. Нямаме вана, ползвахме голям леген. Сега смятам пак да взема голям леген, за да плува и Юлиян

# 331
  • Пловдив
и АЗ! Само кажете кога и къде (в събота преди обяд няма да мога, ще правя погачата на бебо)!

Ох и аз искам да пращам Вива на ясла, но тука с тия сложни приеми, още не са приели първото записано дете за 2011, кога ли ще дойде нашия ред, засега бабите помагат и аз като съм сама се справям и успявам следобяд са ги преспя и двете и после два часа тишина и спокойствие  newsm53

# 332
Вие правите ли вече масаж на бебчетата си?

# 333
Бубе и на мен са ми малко страшнички клипчетата като ги гледам. Но ще пробвам и ще преценя на място как усещам нещата. Първите месеци ще правим само упражненията във вана, които със сигурност ще са му приятни (Стефан от сега се кефи да се къпе във ваничката и за това реших да го пробвам). Колкото до самото плуване - не ми е важно да се научи от сега. Просто търся варианти от колкото се може по-рано да го свикна с някакви физически упражнения.

Аз се чудя дали да излизам днес. Май малко ми се струва студено, а и ми е мързеливо. Но според прогнозата утре ще е доста топличко и ще можем да изкараме повече време навън (без разни лелки да ме гледат лошо и на физиономиите им да е изписано "тая къде го е повлякла това малкко бебе")

Бира масаж правя от края на първия месец. А от две седмици почнах и гимнастики.

# 334
Мили мами, от кога горе долу да очаква малкото ми зайче да започне да вижда хубаво - играчки и т.н.? На мен сега ми се струва, че ме следи с поглед, ама като пробвам с ярък предмет да му размахвам пред очетата - не го следва...И усмивчица кога да си чакам осъзната, а не само докато се унася за сън... Heart Eyes

# 335
Аз масажа го почнах, когато стана на месец. Гимнастиката ми казаха от втория месец.
Юлиян се усмихва, когато му говоря или свиркам с уста Laughing

# 336
Макси следи всички играчки и хора, които са му пред или покрай очите. Най-много следи тези над него Simple Smile А като му говоря ми се усмихва Simple Smile Вече трета сутрин ме посреща с усмивка!  Heart Eyes

# 337
Привет момичета,

за какво плуване говорите бре? я пуснете тия клипчета насам???
ако имате и клипчета за гимнастика също може да пратите, че аз си правя някакви упражнения, ама дали са правилни няма кой да ми каже!

За дупченето на ушите, хич и не съм се замисляла, макар че ни подариха едни обички. Със сигурност няма да ги дупчим скоро де, може и да оставя тя да си каже кога иска. Мен всички дупки по ушите и два пъти си дупчих носа, бяха в съзнателния ми живот, нямам никакви лоши спомени, освен от носа- като ми зарастна обицата вътре в носа  Joy

за ваксините-   хич не мисля допълнителни ваксини да слагам на детето и тези ми се виждат в повече. #Cussing out

искам да питам мамите на ревлилите бебета щото почвам да сдавам багажа, имате ли въобще по спокойни дни, вашите педиатри какво казват? моята само кима и тва е...

# 338
Масаж правя от втората седмица след баня.
За усмивките-смее се за щяло и нещяло,особенно като й говори баба й и след хранене.
За проследяването-следи човек,играчки -не.Също така се обръща по посока на звука.

# 339
И ние плувахме с Макс като беше бебе. Александра идваше вкъщи. Нямаме вана и затова ползвахме голямо корито. Идеята на бебешкото плуване е, че бебета до няколко месеца запзават вътреутробната си способност да задържат дъх под водата. Гмуркането не беше най-приятното за него от плуването, но като цяло се чувстваше добре.
Сега още не съм се организирала с девойката, но планираме да опитаме гмуркане и с нея.

# 340
Инка, ето ти линк за масажа (някъде на 6тата мин. почва):

http://www.vbox7.com/play:7fb387c1&al=1&vid=3293620

А това са клипчетата за плуващите бебета:

http://swimmingbabies.multiply.com/video

За следенето с очи, и Стефан следи предимно хора, играчките рядко са му интерсни. Усмивки раздава много когато му говорим или си играем с него.

# 341
  • София
Инка ето тук има някаква гимнастика

http://www.letsgym.com/2007/03/05/bebe-1-6/

аз да питам - вашите бебета ядат ли по-малко  и по-нарядко.... Дани нещо си редуцира храненето и май почвам да се вкарвам във филми

# 342
  • Велико Търново
amidala13, за да ти следи предмета, трябва не да го размахваш, а да го движиш бавно пред погледа му. В началото бебенцата си местят очите по посока на предмета бавно и с известно забавяне и е възможно да не успява да си отмести погледа, ако го размахваш по-бързо.  Най-добре предмета да е ярко червен.

# 343
Така, уредено е от 20ти да го пуснем да видим дали ще му хареса...
Днес беше ад, буквално, Тея не може да заспи, дере се в другата стая аз писпивам Явор, като отидох беше започнала да посинява  Tired Мъката е и утре и в събота наще са си тука а от понеделник накарах мм да си вземе отпуска за да помага.
Яслата е заедно с детска градина на 100м. от къщи, виждам им сградата от терасата  Laughing само ме притеснява че ще са с по-големи деца в двора... Thinking и храната ще ни е проблем, но се уговорихме да носим  Crazy И сега нямам никаква представа какво му трябва на детето в яслата   Tired нещо трябва ли да купувам?

Пловдивската среща тази или другата събота? Щото ако е другата може да успеем да дойдем /ако примоля мм/

# 344
аз да питам - вашите бебета ядат ли по-малко  и по-нарядко.... Дани нещо си редуцира храненето и май почвам да се вкарвам във филми

Нашият не яде по-малко, но яде по-рядко... 6, 7 пъти.. Като заспи не го будя, а понякога и през деня прави големи паузи от по 4-5-6 часа...

Общи условия

Активация на акаунт