За правата на децата ни!-тема 5

• 105 032
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
ще ми се изплати ли със задна дата чл.8д ... отговориха- ще пресметнем и ще ви кажем!   -  което ме навежда на мисълта, че ще пия една студена вода. Rolling Eyes
Убедена съм, че ще ти ги изплатят.

# 556

3. подадох документите и в социалните... питах ще ми се изплати ли със задна дата чл.8д ... отговориха- ще пресметнем и ще ви кажем!   -  което ме навежда на мисълта, че ще пия една студена вода. Rolling Eyes

На нас ни ги изплатиха, би трябвало да нямате проблем с това.

# 557
Здравейте, искам да попитам по запознатите няколко неща, които не ми се изясниха.
С детенцето ми минахме на Телк за първи път в петък, дадоха ни 70% без придружител за 1 година. Сега следва заерка след 20 дни в окръжна болница, тъй като минахме на телк в самоков, че нямахме настоящ адес в софия. Мога ли да обжалвам срок на телка? Къде трябва да подам молба в социалните в самоков или тъй като вече имам адресна регистрация в софия, мога и тук? И тъй като заболяването на детето ми е вродено, и това е описано в решението, това значе ли че ще получим помощи от раждането до датата на телка?

Предварително благодаря

Хубава седмица  bouquet

# 558
тъй като заболяването на детето ми е вродено, и това е описано в решението, това значе ли че ще получим помощи от раждането до датата на телка?
Помощи по чл. 8д ще ви изплатят за три години назад, макар датата на ЕР да е датата на раждане.

# 559
Аз подадох всички молби и ми казаха ,че ще ми изплатят всичко от датата на раждането Peaceдори ми изчислиха колко ще получим .

# 560
  • София
тъй като заболяването на детето ми е вродено, и това е описано в решението, това значе ли че ще получим помощи от раждането до датата на телка?
Помощи по чл. 8д ще ви изплатят за три години назад, макар датата на ЕР да е датата на раждане.
В конкретния случай няма как да изплатят парите по 8д за три години на зад при положение, че детето е на 2г1м.
Пари по чл.8д със задна дата се изплащат за период до 3г.назад от датата на ЕР,при положение, че ДИ е датата на раждане.(в случая 2г.1м.,ако информацията за годините на детето е вярна)
Susalinda, според мен няма смисъл да обжалваш срока, а иначе щом сте в София и имаш адресна регистрация, документите подаваш в СП в общината към която се водите.

# 561
Не бях погледнала лентичката.  Embarassed  По принцип нямам навик да се взирам в лентички. Да, в такъв случай, ще ги изплатят от датата на раждане, както си го обяснила.

# 562
Много Ви благодаря момичета, зарадвахте ме много, да на 2 г. е и пак не е малко това да ми платят ще съм много щастлива, тъкмо хвърлих поредните пари по лекари, и всеки месец цените им скачат, ще съм предоволна ако е така.

Ще заверя тогава  и ще подам тук в общината да видим дали ще ни приемат молбата  bouquet После ще се разтърся и какво дуго може да се възползваме, но и това д ае само ще сме благодарни.

Хубава вечер, усмихнати и здрави деца Hug Hug

# 563
Susalinda, молби за всякакви видове помощи се подават  в дирекция социално подпомагане по постоянен адрес.

# 564
  • BG
Момичета, на каква сметка изплащат детските на децата ви? Социалните отвориха сметка на сина ми с дебитна карта, чиято давност изтече (на картата) и сега ще мога да тегля от тази сметка само ако мина през съда. Има ли някой с такъв случай?

# 565
Когато давността на  картата изтече ,я подновяват автоматично и трябва да си я вземеш от банката Peace.По принцип е така защо трябва да минаваш през съда?

# 566
  • Бургас
Когато давността на  картата изтече ,я подновяват автоматично и трябва да си я вземеш от банката Peace.По принцип е така защо трябва да минаваш през съда?
При детски влог, за да теглиш пари минаваш през съда, сметката за детските не би трябвало да е на името на детето,а на родителя. И аз мисля ,че автоматично се подновява.

# 567
Момичета, на каква сметка изплащат детските на децата ви? Социалните отвориха сметка на сина ми с дебитна карта, чиято давност изтече (на картата) и сега ще мога да тегля от тази сметка само ако мина през съда. Има ли някой с такъв случай?
При нас възникна същия проблем #Cussing out.Картата е на Инвест банк ,на името на детето,откакто взимаме детски. Социалните ми я издадоха и така до миналият месец. При последните преиздавания я получавах само срещу личната ми карта и акта за раждане на детето.Но януари месец тази година ме уведомиха,че ако искам да я получа трябва да минем през съда. Отказах ,защото процедурата е дълга,тромава и безсмисленна.На всичкото отгоре ми казаха,че трябва да се закрие сметката,иначе докато се закрие от дъщеря ми законно на 18 год. ще се трупат такси и неустойки.Но НЕ може аз да я закрия по никакъв начин.Подадох в социалното една молба и една жалба.Молба,за да се превеждат сумите по друга сметка,посочена от мен.И жалба,за да закрият служебно тази сметка,открита от тях,за да не се трупат такси на детето.Изобщо системата е безумна и недоизмислена.

# 568
  • Бургас
За да си изтеглиш парите,пишеш една молба/декларация в съда..., плащаш 5 лв , носиш разписката и на следващия ден ти дават документа с който да си теглиш парите. Нещо такова беше. Не съм сигурна дали не искаха и копие от акта за раждане на детето/ в нашия случай и решението от развода/.

# 569
Грешката е била,че още при подаване на документи/ТЕЛК/ при социалните сметката се пише на името на родителя.Няма никакъв проблем.При мен винаги е било така.Все пак детето не може да тегли ,нали?

Общи условия

Активация на акаунт