За правата на децата ни!-тема 5

• 105 029
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Моя съвет е при следващо подаване на документи/пр. за детски/посочете др. сметка.

# 571
  • BG
Когато давността на  картата изтече ,я подновяват автоматично и трябва да си я вземеш от банката Peace.По принцип е така защо трябва да минаваш през съда?

Защото от банката казаха, че няма да дадат новата карта без такова решение.  Peace

# 572
  • BG
Момичета, на каква сметка изплащат детските на децата ви? Социалните отвориха сметка на сина ми с дебитна карта, чиято давност изтече (на картата) и сега ще мога да тегля от тази сметка само ако мина през съда. Има ли някой с такъв случай?
При нас възникна същия проблем #Cussing out.Картата е на Инвест банк ,на името на детето,откакто взимаме детски. Социалните ми я издадоха и така до миналият месец. При последните преиздавания я получавах само срещу личната ми карта и акта за раждане на детето.Но януари месец тази година ме уведомиха,че ако искам да я получа трябва да минем през съда. Отказах ,защото процедурата е дълга,тромава и безсмисленна.На всичкото отгоре ми казаха,че трябва да се закрие сметката,иначе докато се закрие от дъщеря ми законно на 18 год. ще се трупат такси и неустойки.Но НЕ може аз да я закрия по никакъв начин.Подадох в социалното една молба и една жалба.Молба,за да се превеждат сумите по друга сметка,посочена от мен.И жалба,за да закрият служебно тази сметка,открита от тях,за да не се трупат такси на детето.Изобщо системата е безумна и недоизмислена.

Моят случай е идентичен!!! Благодаря за съвета, vitca  Hug! Има ли развитие по казуса ти? Много се ядосах, честно казано .....

# 573
  • BG
Грешката е била,че още при подаване на документи/ТЕЛК/ при социалните сметката се пише на името на родителя.Няма никакъв проблем.При мен винаги е било така.Все пак детето не може да тегли ,нали?

Не са ме питали дали искам детето да има сметка. Заявиха, че такива са правилата и за всички е еднакво - това е ... Тъй като до януари теглех, защото каратата не беше изтекла, нямаше проблем. Отне ми време докато намеря къде се намира приемника на затворения клон, от който взех първата карта. И когато ги намерих ми обясниха, че не могат да ми дадат новата докато не извадя решение от съда. Което, честно казано, ми прозвуча като подигравка. В крайна сметка тези пари ми трябват за детето, а не за мен! Абсурдна ситуация!  #2gunfire

# 574
  • София
Stephy, отиди първо до СП и подай молба да ти превеждат парите по друга сметка(на твое име) или на ръка в пощенския клон. Като за начало почни с това, за да не ти преведат парите и следващия месец към сметката на детето. А иначе както те е посъветвала vitca, без жалба и ходене до съда май няма да се размине.

# 575
  • BG
Много благодаря за отговорите, момичета!  Hug Утре ще ходя да се боря с бюрократите!  Crazy

# 576
привет, мами!
днес си взех заповедите за отпускане на помощите и забелязвам, че в заповедта от Закрила на детето, не пише никъде, че ще се изплатят парички със задна дата.
подадох молба на 30.01., на 24.02. минахме комисия и съответно от февруари ни отпускат 29.25лв (добавки за транспорт, лекарства и информация), но не пише нищо за отпускане на същата сума за януари.
а старата ни заповед беше до декември.  Rolling Eyes

# 577
Какво точно имаш предвид?
От Агенция за закрила на детето дават Социална оценка, в която не пише изплащането от кой месец ще започне. Сумите и датата, от която ще изплатят парите, пише в Заповедта от социалната служба.

# 578
Какво точно имаш предвид?
От Агенция за закрила на детето дават Социална оценка, в която не пише изплащането от кой месец ще започне. Сумите и датата, от която ще изплатят парите, пише в Заповедта от социалната служба.

да, точно за нея заповед говоря.
социалната ни оценка дойде в социалните на 29.02. защото ни затриха документите, иначе щеше да дойде на 15.02... но казаха, че нямало значение понеже за февруари ще си получим парите без значение на коя дата е подадена молбата за добавките.
но за януари ме интересува, защо няма да ми дадат тези 30лв, като съм подала молба в закрила на детето още през януари? Rolling Eyes

# 579
не изплащат със задна дата, ама изискват със задна дата!!!!!!!
преди 5г детето ми ходи на ясла, докато аз все още бях в майчинство и сега си искат парите обратно! ходила е макс. 1м, но плащам за 6м... 1000лв главница, и още толкова лихва! ooooh!
получават бонуси за да си клатят краката по цял ден и накрая нямало да ги връщат( за министрите на Станишев говоря )... ай сиктир от тарикати!

# 580
  • BG
Здравейте,   bouquet

Днес говорих по телефона със Социално подпомагане и за малко да се ядосам, но успях да овладея емоциите си. В крайна сметка се оказа, че нищо не могат да направят за мен по отношение на проблема с банката. Служителката се държа доста нагло в началото, като ми обясни, че това бил проблем между банката и мен. Обясних й, че в аналогични звена в други общини нямат такава практика, и че картата е издадена без да са ме питали. Както и да е, оказа се, че майката на друго дете - Симеон, също се е оплакала от този проблем и сега като втори случай с нас докато говорехме служителката осъзна, че нещо не е наред и то не по наша вина. Разрешението на проблема е да дам моя сметка, в която да започнат да превеждат от следващия месец детските, тъй като сумите за месец февруари били наредени днес.
А за да мога да тегля парите от сметката на детето и да я затворя, ще се наложи да мина през съд.  #2gunfire

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 12:31 от Stephy

# 581
привет, майчета!
нямах време да пиша, че детето е с шарка вече 4 дни, но сега е по-добре и се добрах до лаптопа...
та по въпроса:
в петък си изтеглих парите и мн се учудих... всичко ми е изплатено и със задна дата даже.
- соц.оценка е от февруари, но имам и за януари пари-29.25лв х 2 (януари ни и излезе ЕР и веднага подадох молбата, може би затова...)
- детските са 70лв х 2 - може би защото миналогодишната молба вкл. и февруари...
- и член 8д - 189лв х 2

сега към края на месеца имам да ходя за талона за синя зона- и това е.
винетка взех.

някой ако знае някаква друга привилегия която се полага на децата ни- да свирка. Simple Smile  нищо няма да им оставя даром!!!

# 582
           tedka* , от къде се взима този талон за синя зона,че днес пуснах документи за винетка и никой нищо не ми каза.

# 583
           tedka* , от къде се взима този талон за синя зона,че днес пуснах документи за винетка и никой нищо не ми каза.

незнам от кой град си, но за Бургас е в офиса на Паркинги и гаражи.
предполагам и за др градове ще е там.

# 584
  • Бургас
Санаториум. Осребряват 195 лв. Миналата година доста мислих, въртях телефони и смятах, аз да мина през НОИ и да заведа детето, но по мои сметки трябваше да имам поне 500 лв за около 7 дни, защото процедурите на детето се плащат отделно, трябваше и за мен да се доплаща и в крайна сметка установих, че аз здравата, трябваше да излъжа, че съм болна, за да мога да заведа болното си дете на санаториум, пълна ирония. За това и се отказах. Пък и я осребрят, я не, не ми се рискуваше.
Друго което видях в МБАЛ, имаше около 10-15 безплатни процедури при физиотерапевт, но не помня   дали условието беше детето да е с над 71%. Също имах намерение да се възползвам, но в предвид предпоследните ни процедури /на частно/при кинезотерапевт , които се оказаха напълно противопоказни за нас, се въздържах и от това.

Общи условия

Активация на акаунт