За правата на децата ни!-тема 5

• 105 020
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
 Просто отидох при личната даде ми някакъв документ, но не веднага, а след няколко дни и го занесох в ТЕЛК. А този  документ какъв беше не знам може да е било и етапна епикриза изобщо не съм го чела. 

# 616
кога ги раздават тези помощи... от БЧК? и на какъв принцип преценят кой да е в списъка? Rolling Eyes
раздават ги на тези, които през 2011 са имали ТЕЛК+другите случаи описани от Елочка Шчукина

# 617
кога ги раздават тези помощи... от БЧК? и на какъв принцип преценят кой да е в списъка? Rolling Eyes
раздават ги на тези, които през 2011 са имали ТЕЛК+другите случаи описани от Елочка Шчукина

ами ние сме с ТЕЛК от 2008г... ама никога не съм получавала такива помощи... не съм и знаела изобщо че раздават нещо.
има ли определен ден и място...? Thinking

# 618
ето за Бургас какво изрових от Гугъл
http://www.redcross.bg/news.html
Бургас 8000
ж.к. “Възраждане” бл. 7, п.к. 232
Виолета Радева – директор
Тел.:             056 81 90 41       
E-mail: burgas@redcross.bg
питай някоя баба с ТЕЛК от Бургас, те всичко знаят  rotfImao, аз днес се обадих на моя приятелка в Перник да я помоля като дадът на майка й да ми сигнализира  phoneuu
като разбера нещо ще пиша, ама кой знае кога ще е.......

# 619
Аз също нямам обяснение защо това не се обявява.
Никога не съм вземала подобно нещо или ползвала други услуги.
Винаги научавам когато е изтекъл срока, ако науча.
Наистина важи правилото, че човек трябва да си знае правата и да ги търси, но все пак няма ли някой задължение да те уведоми за това.

# 620
.....1.Двойни детски надбавки /т.е по 35 лв.на месец,защото ние тези за нисък доход ги получаваме, за последните две години или по 70 лв на месец за последните две години/...
.... Детските не съм сигурна дали ги изплащат със задна дата.....
Двойните детски започват да текат от месеца, в който е подадена молбата в социални грижи за двойни детски. Не се изплащат със задна дата  Peace

За помощите от БЧК - полагат се на семействата отглеждащи дете с ТЕЛК над 50% от юни/юли/ миналата година. Беше обявено по медиите. Отделно тук се пускаха теми и коментари за това. От БЧК не се обаждат на заинтересованите лица - кой чул, чул. Те самите молят да казваме и на другите майки. Миналата година имаше три транша раздаване на хранителни продукти. Аз научих, когато беше втория транш - дадоха ми продуктите и от първия. Имам познати отишли на третия транш - дадени са им продуктите и за предходните. Списъците в БЧК се дават от социални служби  Peace

# 621
Здравейте! Аз отложих ходенето до ТЕЛК-а/то май е РКМЕ/ за утре. Малката май се разболява...Съпругът ми ходи до личната лекарка за направление. Сега го донесе, но аз се чудя нещо. По принцип съм от хората, които искат да са запознати с нещата предварително /май повече ми тежи, отколкото помага/ и искам да питам:
Молбите за освидетелстване за възрастни и за деца еднакви ли са?
Защото в тези образци на молбата, които видях няма графа за данни на настойника, а някак си да го попълвам от името на 2-годишно дете   Rolling Eyes Dнес звънях в РКМЕ-то и оттам една "любезна" госпожа едвам ми отговори на въпроса Какви документи искат? Каза ми само с личната карта при ОПЛ, тя знаела какво да ми дава и ми тресна телефона. Въобще не можах да питам за работно време и т.н
А знаете ли дали мога да мина бързо, след като подавам документи за дете или само, ако съм с детето в момента?

Ох, станаха много въпросите! Благодаря, предварително!

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 16:07 от Petq_mi

# 622
Да молбите са стандартни и се подава от името на детето. И да по принцип когато се подава за дете сте с предимство  Peace. Личната карта се носи за справка. Може и на място да попълните молбата, ако нещо не ви е ясно да питате. Там където аз подавам молбата работят до обяд /става въпрос за провинцията/  Peace

# 623
В смисъл пиша: от ........името на детето,егн-то му, декларирам, че не получава пенсия и се подписвам. За работното време и аз видях, че е от 8-12 ч.
Благодаря за отговора!

# 624
Точно така  Simple Smile. После писмото, с което ви известяват за деня и часа за явяване пред комисията е на името на детето. В това същото писмо ще пише и какви други документи или изследвания да носите евентуално  Peace

# 625
Мерси за инфото!Надявам се всичко да е наред и да приключа бързо.

# 626
  • Варна, морето, сините вълни...
Имам едно питане, след като ТЕЛК-а ни е до 01.11.2012г. и трябва да се явим пак на комисия, възможно ли е социалните помощи да си ги получаваме въпреки това до 18г. възраст...Майка ми твърди че на документа от социални пишело че ще полуваваме докато Мони стане на 18г. ???

# 627
Щом ТЕЛК-а ви изтича на 1.11. не виждам как ще получавате социални помощи до 18 год. възраст  Rolling Eyes. На база ЕР се подават молби за помощи, които спират с изтичането на ТЕЛК-а. Щом Изтича на 1.11., си подайте най-добре молба за преосвидетелстване поне месец-месец и половина по-рано  Peace

# 628
  • Sofia, Bulgaria
mimi_jobnoto първоначално ТЕЛК-а се дава за една година.След това го дават за три.Ако си от София подай документи два месеца по рано,че нас много ни забавиха.Вчера точно заверих решението на Макариополска ,а старото ни решение беше до първи март.Въпреки ,че се явихме в края на март ми го дадоха без прекъсване,но все пак по добре е два месеца по рано.До колкото си спомням от по рано на твоето също пише без придружител.Сега наблегни на факта,че не ползваш отпуск по майчинство да ти дадат придружител.

# 629
Здравейте! Днес подадохме документите за ТЕЛК-а, взеха само Направлението от личният лекар, молбата и копие от Акта за раждане на детето.
Молбата беше от мое име, в качеството ми на законен представител на .......името на детето, моля детето ми да бъде представено на комисията, декларирам, че детето ми НЕ получава пенсия...
нещо такова. Взеха я, мислех, че ще ме карат да попълвам нова, но я приеха. Дадоха талон с ВХ.номер и сега ще чакаме писмото. Казаха, че изследванията се носят в деня на ТЕЛК-а. Не знам колко време след минаването през комисията издават решението с процента. Ако някой помни нека каже!
Много ви благодаря за информацията и съветите  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт