За правата на децата ни!-тема 5

• 105 005
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
здравейте, мами!
имате ли преведени парички вече?
аз съм от Бургас и имам само някакви 30лв... предполагам това са добавките... но нито детски, нито друго... Rolling Eyes трябваше да са 280лв. Други мами вече са си получили парите... newsm78

# 631
  • Бургас
Моите са преведени. Само да кажа , че са ми изплатили със задна дата и двойните детски, които не получавах докато траеше обжалването в НЕЛК.

# 632
Аз също имам всички пари.Преведени са ми и за два месеца назад ,докато траеше преосвидетелстването.Дано и на теб да ги дадат.

# 633
Не знам колко време след минаването през комисията издават решението с процента. Ако някой помни нека каже!
В Сливен получаваме решението на същия ден. За другите градове не знам как е.

# 634
аз съм от Бургас и имам само някакви 30лв... предполагам това са добавките... но нито детски, нито друго... Rolling Eyes трябваше да са 280лв. Други мами вече са си получили парите... newsm78
Заповедта ти от март ли е? Ако е от март, този месец трябва да ги получиш, но най-добре виж какво пише в нея. Но е възможно да се забавят. Моите, когато за първи път трябваше да ги получа (първо ЕР), ми ги забавиха с десетина дни.

Не знам колко време след минаването през комисията издават решението с процента. Ако някой помни нека каже!
В Сливен получаваме решението на същия ден. За другите градове не знам как е.
В повечето градове се изчакват 14 дни и тогава се заверява.

# 635
Това за заверяването и аз го разбрах, но се чудех колко време трае самото "изслушване" и дали веднага казват какъв е процента и т.н.

# 636
здравейте мами, поредния абсурд, видях доста майки вчера и днес да си теглят детските от банкомати, а на мен само 30лв tantrum tantrum tantrum като на tedka*, от сутринта звъня на всякъде, първо на ЦКБ, от където ми е картата, после на министерството и накрая на агенцията за социално подпомагане в района ми, които много нагло ми казаха, че от министерството няма превод и може би другите майки са си теглили парите от миналия месец, коя дата е да има пари и, че по новините всичко можели да кажат, това, че са казали, че ще преведът парите преди Великден не означавало, че е така #Cussing out #2gunfire smile3511, направо съм бясна, не мога да пиша повече

# 637
аз си получих парите, незнайно защо на 2 транша... но днес до 17ч вече имах парички.

# 638
но се чудех колко време трае самото "изслушване" и дали веднага казват какъв е процента и т.н.
Между 20 мин. и един час. Зависи от това какво е заболяването при вас и в колко кабинета ще ви се наложи да влезете. Понякога се минава само в един кабинет, друг път - в няколко.
Процентът по принцип не казват, но е възможно да има изключения. 2-3 дни след явяването пред комисията, се получава решението и тогава вече със сигурност ще знаете какъв е процентът ви.

# 639
  • Sofia, Bulgaria
но се чудех колко време трае самото "изслушване" и дали веднага казват какъв е процента и т.н.
Между 20 мин. и един час. Зависи от това какво е заболяването при вас и в колко кабинета ще ви се наложи да влезете. Понякога се минава само в един кабинет, друг път - в няколко.
Процентът по принцип не казват, но е възможно да има изключения. 2-3 дни след явяването пред комисията, се получава решението и тогава вече със сигурност ще знаете какъв е процентът ви.
Ние се явявахме и двата пъти в София в пета градска болница.Първия път директно ми казаха,че ни дават 100%,а сега втория ми казаха,че трябва да се сметнат процентите.Решението и двата пъти си го взехме на седмия ден от явяването.Дават ни бележка с дата час и кабинет за вземането,като може да го вземе и друг с личната карта на майката.14 -те дни обаче за заверка важат от датата на явяването,а не от датата на вземането на решението.

# 640
  • София
14 -те дни обаче за заверка важат от датата на явяването,а не от датата на вземането на решението.
Важат и от датата на вземането, но ако ръчно допишете "Получих решението на : (датата)" и тогава се подписвате.

аз си получих парите, незнайно защо на 2 транша... но днес до 17ч вече имах парички.
Защото превеждат отделно парите по ЗСПД(чл.7 и чл.8д) и тези по ЗИХУ(храна,лекарства и т.н)

# 641
Предходните месеци наистина ги превеждаха на два пъти, но през месец март и този месец (поне в Бургас) бяха преведени наведнъж.

# 642
  • София
Предходните месеци наистина ги превеждаха на два пъти, но през месец март и този месец (поне в Бургас) бяха преведени наведнъж.
Да те може да са по едно и също време в картата, но са по различна ведомости(със сигурност,защото аз ги получавам в пощата и за последните два месеца пак се разписвах на две места) и наистина бяха получени в един и същи ден без закъснение на тези по ЗИХУ. Явно tedka е уцелила времето между двата транша, нали пише, че до вечерта е била цялата сума по картата. Simple Smile

# 643
да, от мин. година не ми се беше случвало така...

# 644
Христос Возкресе! Пожелавам на всички ни много радост и здраве!!!

Общи условия

Активация на акаунт